[شیرینی] - شیرینی های نقلی خانگی

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مجله آشپزی مثبت: وقتی از مهمانان با شیرینی های دست پخت خودتان با همان کیفیت شیرینی فروشی ها که نه بلکه بهتر پذیرایی می کنید در واقع هنرتان را به رخ مهمانان کشیده اید. در این پکیج شیرینی تقریبا دستور تهیه اغلب شیرینی های مورد نیاز شما هست.


ميكادوهاي نيمه شكلاتي



مواد لازم:


  • 2 /1 پيمانه كره يا روغن جامد
  • 2 /1 پيمانه پودر قند
  • 100 گرم نان بستني
  • 4 /1 ق چ وانيل
  • 125 گرم آرد (يك پیمانه)
  • 1 پيمانه پودر بادام
  • 150 گرم شكلات تخته اي
  • 2 ق س پودر كاكائو
  • شير به مقدار لازم.

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد را در قابلمه مناسبي و در حرارت ملایم بدون روغن تفت دهيد تا رنگ آن كمي تغيير كرده و خامي آن گرفته شود. سپس قابلمه را از روي حرارت برداريد و كره يا روغن را به آرد تفت داده شده اضافه كنيد و هم بزنيد.در این مرحله پودر كاكائو را اضافه كرده، به هم زدن ادامه دهيد. سپس از روی حرارت برداشته و كمي صبر كنيد تا خمير خنك شود. بعد پودر قند و پودر بادام را همراه با وانيل خوب مخلوط كنيد.

نكته: اگر خمير سفت شد، كمي شير اضافه كنيد و اگر شل بود كمي پودر بادام بيفزاييد.

2. حالا مواد را با همزن خوب بزنيد تا به صورت كرمي نرم و يكنواخت درآيد. اين مخلوط كرمي را به مدت نيم ساعت در يخچال قرار دهيد تا كمي سفت شود.در اين فاصله قالب مستطيل شكلی آماده كرده و كف آن را با يك يا چند ورق نان بستني بپوشانيد.

3. سپس مايه داخل ميكادو را از يخچال بيرون آوريد و به 2 قسمت مساوي تقسيم كنيد، يك قسمت آن را روي نان بريزيد و با پشت قاشق در تمام سطح نان پخش كنيد. پس از آن دوباره لايه ديگري از نان را روي مواد قرار دهيد و در آخر با دست روي نان فشار دهيد تا مواد به هم فشرده شود.باقيمانده مايه را به روش قبلي روي نان پخش كرده و دوباره با لايه ديگري از نان پوشش دهيد.در اين مرحله هم با فشار دست لايه هاي نان و مواد را به هم فشرده كنيد.

4. سپس سيني را به مدت 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا خودش را بگيرد.پس از گذشت اين مدت، سيني را از يخچال خارج كرده و با چاقوي تيغه بلند تيزي شروع به برش دادن كنيد. برش ها را به صورت مربع هاي 3 × 3 سانتي‌متر انجام دهيد.شكلات تخته‌اي را داخل كاسه اي بريزيد و روي كتري درحال جوش قرار دهيد تا آب شود.

5. سپس ظرف آن را از روي كتري برداريد و كناري بگذاريد تا كمي از حرارت افتاده و سرد شود. حالا هركدام از برش هاي ميكادو را تا نيمه در شكلات آب شده فرو ببريد و در ظرف ديگري قرار دهيد تا سرد شود. بعد از اينكه همه ميكادوها را به همين ترتيب نيمه شكلاتي كرديد، آنها را در ظرف بچينيد.



لوز نارگيلی زعفراني



مواد لازم:


  • 500 گرم پودر نارگيل نرم
  • 500 گرم شكر، 1 عدد سفيده تخم مرغ
  • 1 پیمانه آب
  • 4 /1 پیمانه عرق بهار نارنج
  • 1 ق چ زعفران ساييده شده
  • پودر نارگيل و پودر پسته اضافي مقداري براي تزیين.

طرز تهیه:

1. ابتدا شكر، آب و عرق بهار نارنج را با هم مخلوط كنيد. سپس روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا شكر آن حل شود. وقتي شكر قوام آمد و غليظ شد، ظرف را از روي اجاق گاز برداريد و كناري بگذاريد تا مواد كمي سرد شود.

2. بعد آن را با همزن برقي آنقدر بزنيد تا مايه سفيد و كشدار شود.سفيده تخم مرغ را در کاسه‌ای بريزيد و با همزن آنقدر هم بزنيد تا پف كرده و به رنگ سفيد درآید. سپس آن را به شكر زده شده بيفزاييد و هم بزنيد تا شكر و سفيده زده شده به اصطلاح جذب هم شوند. پس از آن، پودر نارگيل را اضافه كنيد و كمي هم بزنيد تا يكدست شود.

3. زعفران را در دو قاشق سوپخوري آبجوش حل كرده و به مخلوط فوق بيفزاييد و هم بزنيد تا خمير زرد رنگ به‌دست آید. به اين ترتيب مايه خميري لوز آماده مي شود.سيني مستطيل شكلي (مخصوص شيريني پزي) با عمق 5/1 سانتي‌متر آماده كنيد و كف آن را با پودر نارگيل بپوشانيد.

4. سپس مايه آماده شده لوز را روي لايه نارگيل كف سيني بريزيد و با كمك وردنه كوچك صاف كنيد.حالا براي تزیين لوز، روي آن پودر پسته بپاشيد و با فشار ملايم و ضربه‌اي پشت قاشق، پودر پسته را به خمير بچسبانيد. سپس سيني را داخل يخچال بگذاريد و اجازه دهيد شب تا صبح در يخچال بماند.

5. پس از آن، با چاقوي تيزي خمير را به شكل‌هاي لوزي برش دهيد. در پايان، لوزها را در ظرف مورد نظر بچينيد و امسال از مهمانان با لوز خانگي پذيرايي كنيد.



شيريني دارچيني



مواد لازم:


  • 250 گرم آرد سفيد
  • 100 گرم پودر قند
  • 120 گرم روغن جامد
  • 2ق س سرصاف دارچين
  • 2 /1 ق س جوش شيرين
  • 1 عدد سفيده تخم مرغ.

طرز تهیه:

1. ابتدا كاسه اي آماده كنيد و روغن و پودر قند را در آن بريزيد و با دستگاه همزن شروع به مخلوط كردن كنيد. پس از چند دقيقه هم زدن، آرد و جوش شيرين را به اين مخلوط افزوده و باز به هم زدن ادامه دهيد.

2. سپس دارچين را اضافه كنيد و مواد را با قاشق مخلوط كنيد. حالا دستانتان را بشوييد و مواد را با دست خوب ورز دهيد.

3. روي سطح يك سيني بزرگ يا پيشخوان مقداري آرد بپاشيد و خمير را با كمك وردنه روي آن باز كنيد؛ به صورتي كه قطر خمير در همه جا نيم سانتي‌متر باشد. قالب شيريني ريز دلخواه را آماده كرده و شروع به قالب زدن خمير كنيد.

4. پس از اينكه تمام خمير، قالب خورد، شيريني‌ها را در سيني فر بچينيد روی هر کدام با قلم مو آشپزی سفیده تخم مرغ بزنید و داخل فر قرار دهيد.

5. فر را با حرارت 170درجه سانتي‌گراد روشن كنيد و به مدت 15 تا 20 دقيقه شيريني‌ها را حرارت دهيد. بعد از اين مدت، آنها را از داخل فر بيرون آوريد و پس از سرد شدن از سيني جدا كنيد.



بيسكويت كره اي



مواد لازم:


  • 70 گرم پودر قند
  • 100 گرم كره نرم شده
  • 2 /1 ق چ وانيل
  • 150 گرم آرد
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 ق س شير سرد
  • ترافل رنگي مقداري براي تزیين.

طرز تهیه:

1. ابتدا كره نرم‌شده را در ظرف مناسبي بريزيد و به وسيله چنگال كمي هم بزنيد. سپس پودر قند را به آن اضافه كرده و هم زدن را با دستگاه همزن ادامه دهيد.

2. حالا وقت اضافه كردن زرده‌های تخم مرغ است که پس از هم زدن وانيل و شير را هم اضافه كنيد و همين طور هم بزنيد. ماده بعدي آرد است که بایدكم‌كم بيفزاييد.

3. بعد از آنكه مواد خوب با هم مخلوط شدند، سطح سيني فر را با كاغذ روغني شيريني پزي بپوشانيد. سپس مواد را داخل قيف ريخته و آن را به شكل گرد يا بيضي با فاصله روي كاغذ بريزيد.

4. در پايان هركدام از بيسكويت ها را با مقداري ترافل رنگي تزيين كنيد. فر اجاق گاز را با حرارت 160 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد و سيني حاوي بيسكويت ها را در طبقه وسط فر قرار دهيد.

5. براي پخت اين بيسكويت 8 تا 10 دقيقه زمان كافي است.حالا سيني را از فر بيرون آوريد و كناري بگذاريد تا سرد شود. سپس بيسكويت ها را از كاغذ جدا كنيد.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
شیرینی های نقلی خانگی

شیرینی های نقلی خانگی

نان برنجي



مواد لازم:


  • 350 گرم آرد برنج
  • 90 گرم پودر قند
  • 4 /1 پیمانه گلاب
  • 140 گرم روغن جامد، 1 عدد
  • تخم مرغ (زرده و سفيد جدا)
  • تخم خرفه به مقدار لازم

طرز تهیه:

1. ابتدا روغن را در كاسه مناسبي ريخته و با چنگال بزنيد تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه كرده و با همزن بزنيد. بعد از مخلوط شدن روغن و پودر قند، زرده تخم‌مرغ را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.سفيده تخم مرغ را نيز به صورت جداگانه آن قدر بزنيد تا سفت شود.

2. سپس همراه با گلاب به مخلوط روغن، پودر قند و زرده اضافه كنيد. آرد برنج را هم كم‌كم بريزيد و مرتب هم بزنيد تا به شكل خمير درآيد.

نكته:با توجه به اينكه اين خمير معمولا نسبت به ديگر خميرها شل است، بهتر است آن را در كيسه پلاستيكي ريخته و از شب تا صبح يا حتي 24 ساعت كناري بگذاريد تا استراحت كند.روي يك سيني بزرگ يا پيشخوان آشپزخانه مقداري آرد بپاشيد و خمير را با وردنه روي آن باز كنيد؛ به صورتي كه قطر خمير 5/1 سانتي‌متر شود. سپس آن را با قالب هاي مخصوص، قالب بزنيد. راه ديگر، استفاده از دست است؛ به اين ترتيب كه خمير را با دست شکل داده و در صورت دلخواه روي آن نقش بيندازيد. سپس روي هر كدام مقداري تخم‌خرفه بريزيد.

3. خميرهاي شکل داده شده را در سيني فر بچينيد و فر را با حرارت 170 درجه سانتي‌گراد به مدت 15 دقيقه روشن كنيد. بعد از اين مدت، سيني را خارج كرده و تا زمان سرد شدن كامل نان برنجي ها صبر كنيد.


كُماچ سهن كرمان



مواد لازم:


  • 500 گرم آرد جوانه گندم
  • 500 گرم آرد سفيد يا آرد گندم سبوس‌دار
  • 2 پیمانه روغن مايع يا كره، 1 پیمانه ماست
  • 1 ق چ خميرمايه خشك
  • 2 ق س زرد چوبه
  • 1 كيلوگرم خرماي نرم (هسته‌هاي آن‌را خارج كنيد)
  • 150 گرم مغز گردوي چرخ‌شده
  • 150 گرم مغز پسته چرخ‌شده
  • 100 گرم ريشه جوز هندي و تخم ميخك (روي هم)

طرز تهیه:

1. ابتدا خميرمايه تر را آماده كنيد به این صورت که يك قاشق خميرمايه خشك را در كمي شير يا آب گرم حل كرده و به آن، دو قاشق چاي‌خوري شكر اضافه كنيد و هم بزنيد تا خميرمايه تر آماده شود.

2. از طرفي ريشه جوز و ميخك را نيز آسياب كرده و به‌عنوان ادويه كماچ، آماده بگذاريد.خرما‌هارا با چنگال له كنيد، سپس آن را با مغز گردو و مغز پسته و 3 قاشق سوپ‌خوري روغن و كمي ادويه كماچ، مخلوط كرده و با دست، خوب ورز دهيد و كناري بگذاريد. آرد جوانه گندم را با آرد گندم، يك ليوان روغن، يك ليوان ماست، زردچوبه، بقيه ادويه كماچ و خميرمايه مخلوط كرده و ورز دهيد، به‌طوري كه خمير به دست نچسبد.

نكته: اگر خمير سفت بود، كمي آب به آن اضافه كنيد و درصورتي كه شل بود، كمي آرد روي آن بپاشيد.

بعد از اينكه خمير آماده شد صبر كنيد تا استراحت كند. كف سيني فر را چرب كنيد و با كاغذ شيريني‌پزي بپوشانيد. نيمي از خمير را با وردنه روي سطحي كه آرد پاشيده شده باز كنيد و روي كاغذ شيريني‌پزي قرار دهيد. سپس سطح آن را با مخلوط خميري خرما بپوشانيد. نيمه ديگر خمير را هم باز كرده و روي خمير خرما پهن كنيد. اين خمير 3‌لايه را با چاقو به‌صورت لوزي برش دهيد و چندتا قاشق روغن حيواني روي آن بريزيد و حدود نيم‌ساعت با حرارت 180 درجه سانتي‌گراد داخل فر قرار دهيد تا بپزد.


شيريني دورنگ



مواد لازم:


  • 180 گرم آرد
  • 7 گرم پودر قند ديابتي
  • 125 گرم كره
  • 1 عدد تخم‌مرغ (زرده و سفيده جدا شود)
  • 1 ق س پودر كاكائو
  • 4 /1 ق چ وانيل

طرز تهیه:

1. ابتدا كره و پودرقند را با همزن بزنيد تا حجم آن دو برابر شود. وقتي كه سفت و سفيدرنگ شد وانيل و زرده تخم‌مرغ را اضافه كنيد و هم بزنيد، سپس آرد را كم‌كم افزوده و خوب ورز دهيد تا خمير يكدست شود.

2. خمير را دو قسمت كرده و پودر كاكائو را به يك قسمت از آن اضافه كرده و ورز دهيد تا خمير كاكائويي شود. هر قسمت از خمير را به صورت جداگانه روي سطح آردپاشي شده با وردنه باز كنيد؛ به طوري كه قطر خمير يك سانتي‌متر شود. بهتر است خمير را به شكل مربع باز كنيد. حالا قرار است اين خمير را به صورت نوارهاي باريك يك سانتي متري درآوريد.

3. براي اين منظور با خط‌كش فلزي دو ضلع بالا و پايين خمير مربع يا مستطيل را با چاقو علامت زده و برش بزنيد. وقتي كل دو رنگ خمير به رشته‌هاي يك سانتي تبديل شد، شروع به چيدن نوارها كنار و روي هم كنيد. براي آنكه شيريني را به شكل مربع با فرم شطرنجي درآوريد سه نوار خميري را به صورت يكي در ميان كنار هم قرار دهيد؛ يعني نوار سفيد را طرفين يك نوار كاكائويي قرار دهيد. فقط براي چسباندن هر نوار به نوار كناري‌اش ابتدا لبه نوار خميري را به وسيله قلم‌مو به سفيده تخم‌مرغ آغشته كنيد.

4. بعد از اينكه سه نوار به هم چسبيدند حالا سه نوار ديگر را آماده كنيد و روي سه نوار قبلي قرار دهيد؛ فقط اين بار براي حفظ فرم شطرنجي بايد دو نوار كاكائويي و يك نوار سفيد باشد؛ به اين ترتيب كه نوار سفيد روي نوار كاكائويي و نوارهاي كاكائويي روي نوارهاي سفيد قرار گيرند. يادتان باشد نوارها را با سفيده تخم‌مرغ كنار هم بچسبانيد؛ اين كار را يك يا دوبار ديگر تكرار كنيد.

5. درواقع سه يا چهار لايه روي هم قرار مي‌گيرند كه رنگ هر نوار با نوار زيرينش متفاوت خواهد بود. بعد از سه يا چهار بار نوارگذاري روي هم، شما یک مكعب مستطيلي داريد به قطر سه تا چهار سانتي متر.

6. حالا با چاقوي تيز اين مكعب مستطيل را به عرض 5/1سانتي متر ببريد. حالا شيريني‌هاي مربع شكل شما با طرح شطرنجي آماده است. فقط كافي است شيريني‌ها را با فاصله پنج سانتي متري از هم روي سيني فر بچينيد. نيازي به چرب كردن سيني نيست. حالا شيريني‌ها را به مدت 25 تا 30 دقيقه حرارت دهيد. بعد از اين مدت صبر كنيد تا شيريني سرد شود و سپس آن را از فر درآوريد.


شيريني نخودچي



مواد لازم :


  • 500 گرم آرد نخودچي
  • 250 گرم پودرقند
  • 250 گرم روغن جامد
  • 1 ق‌م سرپر پودر هل
  • 2 /1 ق‌چ زعفران آب شده
  • به مقدار لازم پودر پسته

طرز تهیه:

1. روغن را كه در دماي اتاق نرم شده همراه با پودر قند در كاسه‌اي بريزيد و خوب با دست ورز دهيد تا مخلوطي صاف و يكدست حاصل شود. سپس آرد نخودچي را كم‌كم اضافه كنيد و به ورز دادن ادامه دهيد. هل و زعفران آب شده را به مخلوط اضافه كنيد و خمير را با كف دست خوب ورز دهيد. روي خمير را پوشانده و حدود دو ساعت در گوشه‌اي بگذاريد تا استراحت كند.

2. پس از اين مدت خمير را دوباره با دست ورز دهيد. سپس كم‌كم خمير را برداشته و در دستانتان به شكل گلوله‌هاي ريز درآوريد. سطح روي آن را با لبه قاشق يا مهر مخصوص شيريني‌پزي نقش‌دار كرده و روي آن پودر پسته بپاشيد.

3. شيريني‌ها را روي سيني بچينيد و در دستگاه مايكروويو كه پيش از اين با سيستم كانوكشن (convection) و با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايد، با همان دما روي سه‌پايه كوتاه فلزي به مدت هشت تا 10 دقيقه بدون درپوش حرارت دهيد. فقط كافي است كف شيريني‌ها كمي طلايي رنگ شوند.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
شیرینی های نقلی خانگی

شیرینی های نقلی خانگی

گل‌هاي رنگارنگ



مواد لازم :


  • 2 /1 1 پيمانه آرد
  • 8 /1 ق‌چ وانيل
  • 1 ق‌چ پودر كاكائو
  • رنگ‌هاي خوراكي مجاز
  • 125 گرم كره
  • 2 /1 پيمانه پودر قند
  • مقداري پودر نشاسته

طرز تهیه:

1. كره، پودر قند و وانيل را در كاسه‌اي ريخته و با همزن برقي مخلوط كنيد، آنقدر هم بزنيد تا كرم‌رنگ و كشدار شود.آرد را الك كنيد و كم‌كم به مواد داخل كاسه اضافه كرده ، خوب مخلوط كنيد تا خمير نرم و لطيفي به دست آيد.خمير را به پنج قسمت مساوي تقسيم كنيد. روي يك سطح صاف و تميز مقداري پودر نشاسته بپاشيد.

2. يك قسمت از خمير را روي اين سطح بگذاريد و چند قطره رنگ مجاز خوراكي به آن اضافه كنيد و خمير را ورز دهيد تا رنگ به همه جاي خمير برسد و اين قسمت خمير، رنگي شود. با اين روش هر قسمت از خمير را به يك رنگ درآوريد. رنگ‌هاي سبز، نارنجي و صورتي براي سه قسمت از خمير اين شيريني مناسب هستند.

3. پودر كاكائو را الك كنيد و يك قسمت از خمير را با آن به رنگ قهوه‌اي درآوريد و يك قسمت از خمير را به همان رنگ كرم باقي بگذاريد. هركدام از اين پنج خمير رنگي را جداگانه در يك كيسه فريزر گذاشته، در كيسه را ببنديد و خميرها را در يخچال به مدت يك‌ساعت استراحت دهيد.

4. بعد از يك ساعت خميرها را از يخچال درآوريد، از هر خمير به اندازه يك نخود برداريد و به شكل‌ها و رنگ‌هاي مختلف در كنار هم بگذاريد تا شيريني‌هاي رنگارنگي مانند تصوير داشته باشيد. مي‌توانيد چهاررنگ مختلف كنار هم بگذاريد و با خمير قهوه‌اي‌رنگ يك نوار كاكائويي درست كنيد و دور اين چهاررنگ بپيچيد تا به شكل مربع درآيند.

5. سيني فر را آماده كنيد و شيريني‌ها را به دلخواه درست كرده و روي سيني بچينيد.فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد تا گرم شود. بعد از گرم شدن، سيني را در طبقه وسط فر به مدت 20ـ 15 دقيقه حرارت دهيد تا روي شيريني‌ها طلايي شود.بعد از پخت شيريني‌ها، سيني را از فر بيرون آورده و مدتي صبر كنيد تا آنها خنك شوند. بعد یکی یکی از سيني جدا كرده در ظرف مورد نظر بچينيد.



شكلات فندقي



مواد لازم :


  • 200 گرم شكلات تخته‌اي سياه
  • 2 ق‌س پودر كاكائو
  • 50 گرم كره، 100
  • گرم پودر فندق
  • 1 ق‌س پودر قهوه
  • مقداري فندق جهت تزیين،
  • مقداري ترافل رنگي براي تزیين

طرز تهیه:

1. شكلات تخته‌اي را خرد كرده و در ظرفی فلزی ریخته و در قابلمه‌ای پر آب که روی حرارت است بگذارید.حرارت آب جوش تکه‌های شکلات را آب می‌کند.

2. بعد از آب شدن شکلات آن را از روی حرارت بردارید.كره و پودر كاكائو را در ظرفي ريخته، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا كره آب شود. البته دائم هم بزنيد تا پودر كاكائو در كره حل شود.كره شكلاتي را به شكلات تخته‌اي آب‌شده اضافه كنيد.

3. حالا نوبت افزودن پودر فندق و پودر قهوه است. مواد را خوب مخلوط و يكدست كنيد. (اين مايه روان نيست و كمي سفت است.)مواد را با قاشق چاي‌خوري در كپسول‌هاي كاغذي مناسب ريخته و روي آنها را با نيمه فندق يا ترافل تزیين كنيد.



بادام سوخته



مواد لازم :


  • 1 پيمانه بادام خام
  • 1 پيمانه شكر
  • 15 گرم كره
  • 3 /1 پيمانه آب

طرز تهیه:

1. در يك قابلمه كوچك نصف پيمانه شكر را با آب مخلوط كنيد. قابلمه را روي حرارت بگذاريد و دائم هم بزنيد تا شكر در آب به خوبي حل شود.

2. حالا بادام‌ها را به اين محلول اضافه کرده، حرارت را زياد كنيد تا آب بخار شود و شكرها به بادام‌ها چسبيده و آبنباتي شوند.

3. در اينجا حرارت را خاموش كرده، بادام‌هاي شكري را در الك ريخته و تكان دهيد تا شكرهاي اضافي‌شان گرفته شود، بعد بادام‌ها را در سيني بريزيد تا خنك شوند.

4. در قابلمه‌اي ديگر باقي‌مانده شكر را با كره روي حرارت بگذاريد و دائم هم بزنيد تا شكر به صورت كارامل درآيد.وقتي مخلوط كشدار و كاراملي‌رنگ شد، بادام‌هاي شيرين را به شكر كاراملي اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد.

5. مدت زمان حرارت به سليقه شما بستگي دارد، هر چه مدت زمان بيشتر باشد شكر حالت سوخته‌تري پيدا مي‌كند. وقتي رنگ بادام سوخته‌ها به شكل دلخواه درآمد آنها را از حرارت برداريد و بلافاصله روي سيني‌اي كه از قبل چرب كرده‌ايد بريزيد و با كمك يك قاشق بادام‌ها را از يكديگر جدا كنيد.



شيريني مارمالادي



مواد لازم :


  • 180 گرم كره،
  • 50 گرم روغن مايع
  • 1 عدد زرده تخم‌‌مرغ
  • 2 /1 پيمانه پودر شكر
  • 4 /1 پيمانه بادام پودرشده
  • 8 /1 ق‌چ وانيل،‌2 پيمانه آرد
  • 4 /1 پيمانه مرباي توت‌فرنگي
  • مقداري پودر قند براي تزیين

طرز تهیه:

1. كره و روغن مايع و زرده‌تخم‌مرغ را در ظرفي ريخته و پودر شكر و وانيل را هم به آنها اضافه كنيد، مواد را با همزن برقي بزنيد.

2. حالا نوبت افزودن بادام پودرشده و آرد به مواد است. در اين مرحله مواد را با دست مخلوط كرده، ورز دهيد.

3. خمير را به مدت 20 دقيقه در يخچال قرار دهيد تا استراحت كند. بعد از اين مدت خمير را روي سطح كاغذ روغني پهن و با وردنه باز كنيد تا به قطر 5/0 سانتي‌متر پهن شود.

4. اگر خمیرتان نرم و یکنواخت نشد و پودری باقی ماند می‌توانید یکی دو قاشق آب یا شیر به آن بیفزایید. قالب مورد نظر را آماده كرده و خمير را قالب بزنيد.نيمي از خميرهاي قالب‌زده به شكل گل را جدا كنيد و با قالب گرد دايره‌اي به قطر يك سانتي‌متر از مركز شيريني‌ها جدا كنيد تا بعدا به عنوان جاي مارمالاد روي شيريني قرار بگيرند.

5. وقتي همه خمير را به اين صورت قالب زديد، شيريني‌ها را روي سيني فر با فاصله بچينيد و فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد.

6. سپس سيني را در طبقه وسط، به مدت 20 دقيقه حرارت دهيد تا شيريني‌ها بپزند. مرباي توت فرنگي را در آبكش بريزيد تا شيره آن جدا شود، حالا ميوه مربا را داخل غذاساز بريزيد تا نرم شود.

7. يكي از شيريني‌هاي آماده‌شده را كه سوراخ ندارد برداشته، روي آن پوره توت فرنگي بماليد و شيريني گل سوراخ دار را روي آن گذاشته و كمي فشرده كنيد.همه شيريني‌ها را به اين شكل دولايه كرده و در سيني بچينيد. بعد براي تزیين روي آنها پودر قند بپاشيد.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
شیرینی های نقلی خانگی

شیرینی های نقلی خانگی

شیرینی اتریشی



مواد لازم :


  • 200 گرم كره
  • 80 گرم پودر قند
  • /1 ق‌چ وانيل
  • 4 عدد زرده تخم‌مرغ، 250 گرم آرد
  • 50 گرم شكلات تخته‌اي
  • 50 گرم پودر نارگيل

طرز تهیه:

1. كره را با پودر قند در كاسه‌اي ريخته و با همزن برقي به مدت هفت دقيقه هم بزنيد.

2. در كاسه‌اي ديگر زرده‌هاي تخم‌مرغ را با وانيل مخلوط كرده و با همزن خوب هم بزنيد تا كرم‌رنگ و يكدست بشود.آرد را الك كرده و كناري بگذاريد. تخم‌مرغ زده‌شده را به كره و پودر قند اضافه كنيد و آنها را با ليسك (قاشق مخصوص شيريني‌پزي) خوب مخلوط كنيد.

3. حالا آرد را كم‌كم به مواد اضافه و خوب با آنها مخلوط كنيد تا خمير يكدستي داشته باشيد. فر را با درجه حرارت 125 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد تا گرم شود. سيني فر را آماده كنيد و شيريني‌ها را در آن بچينيد.

4. خمير آماده‌شده را در قيف با ماسوره شكوفه ريخته و با فشار دست خمير را بيرون آوريد. اندازه هر شيريني به طول چهار سانتي‌متر مناسب است. البته شكل و فرم شيريني به دلخواه شماست. در اينجا شيريني با همان فرم شكوفه‌اي به صورت مستطيل است. شيريني‌هاي كوچك انگشتي‌شكل را روي سيني فر با فاصله بچينيد.

5. وقتي تمام خمير را به شكل شيريني روي سيني گذاشتيد، سيني را در طبقه وسط فر قرار دهید و 20 دقيقه صبر كنيد تا شيريني‌ها بپزند. بعد از پخت سيني را از فر درآوريد و صبر كنيد تا شيريني‌ها خنك شوند. در اين فاصله شكلات تخته‌اي را خرد كرده و روي حرارت غيرمستقيم (مانند بخار كتري) آب كنيد. شيريني‌هاي آماده و خنك‌شده را برداشته و يك طرف آنها را در شكلات فرو ببريد تا شكلاتي شوند، بعد روي آنها پودر نارگيل بپاشيد.



شيريني كره‌اي بادامي



مواد لازم :


  • 250 گرم آرد سفيد
  • 200 گرم كره
  • 70 گرم مغز بادام چرخ شده
  • 70 گرم پودر قند

طرز تهیه:

1. كره را در دماي اتاق قرار دهيد تا نرم شود. سپس با همزن آن را بزنيد. پس از آن پودر قند را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.

2. آرد و بادام را اضافه كرده و اين‌بار با دست شروع به مخلوط كردن كنيد. به همين راحتي مايه خمير اين شيريني آماده است. فقط كافي است آن را در قيف مخصوص ريخته و به شكل دلخواه روي سيني فر بچينيد. سپس با خلال بادام روي آنها را هم تزیين كنيد.

3. سيني حاوي شيريني‌ها را به مدت 15 دقيقه در فر اجاق گاز كه از قبل با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم شده است حرارت دهيد تا سطح زير شيريني‌ها كمي طلايي رنگ شود.اگر احساس كرديد اين دما زياد است مي‌توانيد آن را به 150 درجه سانتي‌گراد هم كاهش دهيد.



نارگيلي مغزدار



مواد لازم :


  • 2 پيمانه پودر نارگيل
  • 1 پيمانه پودر قند
  • 2 ق س كره
  • 3 ق س خامه
  • 3 ق س شير
  • چند عدد مغز دلخواه خرد شده
  • مقداري كنجد و پودر گردو يا پودر پسته براي تزیين

طرز تهیه:

1. در ظرفي پودر نارگيل، پودر قند، كره وخامه را ريخته و با هم مخلوط كنيد. شير را هم به ظرف افزوده و خوب همه مواد را با هم تركيب كنيد.

2. حالا اين ظرف را روي بخاركتري بگذاريد تا به روش بن‌ماري (حرارت غيرمستقيم) كره آب شود و دائم هم بزنيد تا همه مواد با همديگر مخلوط شده و خميري يكدست داشته باشيد. ظرف را برداريد تا مخلوط كمي از حرارت بيفتد.حالا مقداري از آن را برداشته (به اندازه يك گردو يا كمتر) در كف دست به شكل توپ درآوريد.

3. يك يا چند تكه مغز به دلخواه خود در مركز شيريني فرو كنيد و دوباره با دست به شيريني شكل توپ بدهيد و گرد كنيد. حالا اين شيريني را در پودر گردو ، پسته يا كنجد بغلتانيد و شيريني آماده‌شده را در صورت دلخواه در كپسول‌هاي كاغذي كوچك بگذاريد و سرو كنيد.

برترین ها
 

Similar threads

بالا