[شیرینی] - شیرینی های مخصوص عید نوروز

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی سوئیسی شکلاتی
مواد لازم:
کره 150 گرم
پودر قند 100گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
تخم مرغ کامل یک عدد
وانیل یک چهارم ق چایخوری
آرد 450 گرم
پودر کاکائو 30 گرم
بیکینگ پودر یک ق چایخوری
مارمالاد سیب یا هویج یا ...یک پیمانه
شکلات تخته ای سفید 100 گرم



طرز تهیه:
ابتدا کره و پدر قند را با همزن بزنید تا نرم ولطیف شود.سپس زرده ها همراه تخم مرغ کامل به مواد اضافه کنید وآنقدر با همزن بزنید تا تغییر رنگ داده و روشن شود.همزن را خاموش کرده و آرد و بیکینگ پودر(الک شده به دلیل ترد شدن شیرینی) وپودر کاکائو را به مواد اضافه کرده و با دست ورز دهید تا خمیر نرمی بدست آید که به دست نچسبد.
در این مرحله یک سوم از خمیر را داخل کیسه گذاشته و در فریزر قرار دهید،بقیه خمیر را داخل قالب 20×30 ریخته وخمیر را در تمام سطح پهن کنید و مارمالاد را در تمام جای آن بمالید.سپس خمیری که در فریزر گذاشته بودید را از فریزر خارج کرده و روی مارمالاد رنده کنید بطوری که در تمام قالب پخش شود.




شیرینی ها را داخل فر بمدت نیم ساعت قرار داده سپس از فر خارج کرده بطور دلخواه برش داده و با شکلات سفید (آب شده به روش بن ماری) تزئین کنید.
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
آب دندون:

این شیرینی چون بینهایت ترده و تو دهن آب میشه بهش آب دندون میگن

این یه شیرینی سنتی آملی هاس که هر وقت شادی تو راهه میپزن مثل عید نوروز یا عروسی و یا
موقعی که کسی به سفر زیارتی رفته باشه
برای عروسی ها خونواده عروس موظفن این شیرینی رو به اندازه کف دست بپزنو برای پاتختی همراه با رشته برنجی سرخ شده بفرستن خونه داماد و اونا بین فامیلهاشون پخش کنن که اصطلاحا بهش کِلا بار (کوله بار) عروس میگن (دستور زیر به اندازه 2 سینی بزرگ شیرینی میده خودتون اندازشو تنظیم کنید)


حالا طرز تهیه :

مواد لازم

آرد برنج نرم نرم 1 کیلو -
آرد گندم 200 گرم -
روغن جامد یا کره 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد -
هل مقداری
پودر قند 400 گرم



طرز تهیه :
اول روغن جامد یا کره (که میتونه نیمی کره و نیمی روغن باشه)رو در ظرفی با همزن برقی بزنید تا کاملا پف کنه و سفید بشه بعد پودر قند رو بریزید و بزنید تا آب بشه . تخم مرغا رو یکی یکی اضافه کرده و کاملا بزنید هل را میریزیم و بعداز آن یواش یواش آرد را اضافه کنید و با دست ورز بدهید تا خمیر لطیف و یکدستی به دست بیاد اونوقت اگه 1 ساعت بگذارید بمونه بهتره

فر رو رو درجه 140 تنظیم کنید چون این شیرینی زود میسوزه

ازخمیر به اندازه گردو بردارید تو دستتون ورز بدید تا نرم بشه و راحت شکل بگیره اونوقت تو سینی بذاریدو یا میتونید روی تخته بازش کنید و قالب بزنید برای تزیین یه چیز گرد مثل ماسوره قیف رو بردارید روش شکل بدید یا با چنگال یا با مهر هرجور دوست دارید روشم یه کم سیاه دونه بزنید یا با خلال دندون یه نقطه زعفرون وسطش بذارید بعضیا از آب اسفناجم استفاده میکنن یا یه تکه نبات وسطش میذارن

سینی رو داخل فر بذارید و تقریبا 15 دقیقه با شعله پایین بپزید البته در طول پخت چک کنید تا نسوزه

* اگه به خمیر زعفرون آب شده اضافه کنید شیرینی زعفرونی بهتون میده
* اگه به خمیر نارگیل بزنید شیرینی نارگیلی بهتون میده
* اگه به خمیر گردو پودر شده بزنید شیرینی گردویی بهتون میده


نکته خیلی مهم ** هر چند دقیقه یکبار باید خمیر رو ورز بدید تا خشک نشه و لطیف بمونه تا شیرینی تون سفت نشه و ترد از آب دربیاد
چون از مراحل پخت عکس نگرفتم سعی کردم دقیق توضیح بدم

 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی پرتقالی

شیرینی پرتقالی


مواد لازم: روغن قنادی 150گ پودر شکر 100گ زرده تخم مرغ 2 عدد سفیده تخم مرغ 1عدد رنده پوست پرتقال 1/2 ق مربا خوری آب پرتقال 1ق سوپ خوری آرد سفید 170گ آرد برنج 100گ رنگ نارنجی

روغن و پودر شکر با یک دقیقه با هم زن زده سپس زرده ها و سفیده تخم مرغ و رنده پوست پرتقال را افزوده و یک دقیقه دیگر هم بزنید. آرد سفید و برنج و آب پرتقال را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا خمیر لطیفی به دست آید. به یک سوم خمیر رنگ نارنجی اضافه کرده و به قطر 1تا 2 میلی متر هر دو رنگ خمیر را باز کرده و با قالب شکل دهید و در فر قرار دهید. جهت جلوگیری از جدا شدن دو لایه کمی سفیده تخم مرغ را با برس روی شیرینی مالیده سپس لایه دوم را روی لایه اول شیرینی قرار دهید. مدت پخت 10الی 12 دقیقه با حرارت 180درجه سانتی گراد
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی بادامی با مارمالاد

شیرینی بادامی با مارمالاد

مواد لازم کره 170گ پودر شکر 60گ وانیل 1/8 ق مربا خوری زرده تخم مرغ 1عدد پودر بادام 50گ آرد 250 گ پودر شکر برای تزئین مارمالاد دلخواه یا بریلو
کره و پودر شکر با به مدت یک دقیقه هم زده سپس وانیل و زرده تخم مرغ را افزوده و مجددا یا دقیقه دیگر با هم زن بزنید. پودر بادام و آرد را اضافه کرده و با دست مخلوط کنید.
از خمیر به اندازه گردو برداشته و گرد کنید سپس با ته قاشق چوبی در مرکز شیرینی فرو رفتگی ایجاد کرده سپس در سینی فر بچینید. مدت پخت 12تا15 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتی گراد پس از سرد شدن پودر شکر را روی شیرینی ها الک کرده و با مارمالاد یا بریلو تزئین کنید.
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی پَر




مواد لازم:
آرد 1 و1/2 فنجان (225 گرم)
بادام پودر شده 3/4 فنجان (85 گرم)
1/3 فنجان (60 گرم) شکر
کره سرد 125 گرم خرد شده
1 عدد تخم مرغ
1قاشق چایخوری شیر
100 گرم شکلات تیره (ذوب شده به روش بن ماری)

1 فنجان (315 گرم) مربا تمشک
2 قاشق چایخوری آب

طرز تهیه:
فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی فر رو با کاغذ رو غنی بپوشونید
آرد ، پودر بادام ،شکر ، تخم مرغ ، کره را با هم بزنید تا کا ملا با هم مخلوط بشن
شیر رو اضافه کنید و خمیر رو مدت نیم ساعت توی یخچال بزارین
خمیر رو به ضخامت 3 پهن کنید و با قالب قلب از خمیر جدا کنید و توی سینی فربچینید
(تعداد بیسکوتهاتون باید زوج باشه و بیسکویتی که روی اونیکی میزارین باید داخلش رو با قالب قلب کوچیکتر خالی کنید)
سینی رو 8-10 دقیقه توی فر بزارین تا بیسکویتهاتون بپزه

مربا تمشک رو با 2 ق چ آب روی حرارت بزارین تا رقیق و ذوب بشه ، بعد بزارید تا کمی خنک بشه (میتونین مرباتون رو از صافی رد بدین تا صاف و یکدست بشه یا همونجور با دونه استفاده کنید)
در آخر روی بیسکویتها رو با شکلات آب شده تزئین کنید.

 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=1]کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز[/h]

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد ...

مواد لازم:
آرد یک کیلو​
روغن جامد یا کره 400 الی 500 گرم​
تخم مرغ 2 عدد​
شکر 200 گرم​
شیر به همراه کمی آب نصف لیوان​
هل و وانیل به میزان لازم​
مواد لازم برای وسط کلمپه:
خرمای بدون هسته 400 گرم​
مغز گردوی خورد شده 200 گرم​
هل، قلمفور و جوزهندی به میزان لازم​
بادیون و زنجبیل به میزان لازم​
پودر پسته برای تزیین به میزان لازم​
طرز تهیه :
ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.​
مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.​
به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:​
روش اول : خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.​
روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .​
وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.​
تهیه وتدوین : گروه سبک زندگی سیمرغ -سهیلا پهلوان زاده​
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طرز تهیه باقلوای شیرینی سنتی استان قزوین:
پسته : ۲۵۰ گرم
بادام : ۲۵۰ گرم
خاک قند : ۲۵۰ گرم
هل : ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
شیر هموژنیزه : ۱ فنجان
روغن : ۲ قاشق سوپخوری
آرد سفید : ۱۷۵ گرم
بکین پودر : ۰.۵ قاشق مربا خوری
آب : ۱.۵ فنجان
شکر : ۵۰۰ گرم
گلاب : ۰.۵ فنجان


قبل از هر کاری بادام‌ها و پسته‌های را پوست بگیرید و خوب چرخ کنید.
خمیر لواش باقلوای دو رنگ بادام و پسته را به طریق ذیل آماده می‌کنیم:
شیر، بکینگ پودر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می‌کنیم و کم کم آرد می‌ریزیم و مرتب به‌هم می‌زنیم تا مایه خمیر شده به‌دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را خوب مالش می‌دهیم و می‌گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام، پسته و قند و هل کوبیده را مخلوط می‌کنیم، آنگاه روی میز کمی آرد می‌پاشیم (باقلوا را می‌توان در سینی و یا در جعبه کوچک نیم کیلوئی و یا یک کیلوئی تهیه کرد، البته خیلی راحت‌تر است که باقلوا را در جعبه تهیه نمائیم) در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک گردو بر‌می‌داریم روی میز را کمی آرد می‌پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که ممکن است باز می‌کنیم و دقت می‌کنیم بآن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک می‌نمائیم جعبه را روی لواش قرار می‌دهیم لواش را به حدی که تقریباً اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگ‌تر شود می‌بریم و این لواش را در جعبه می‌اندازیم و به همین طریق داخل جعبه را می‌توان ۲ تا ۳ ورقه لواش انداخت‌، بعد جعبه را با مایه بادام‌، پسته و قند آماده شده پر می‌کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار می‌دهیم تا کاملاً سفت و صاف شود کمی گلاب با دست روی بادام، پسته و قند می‌پاشیم و دو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می‌اندازیم و باقلوا را با کارد به‌صورت لوزی یا چهار گوش می‌بریم، بعد ۱۵۰ گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ می‌کنیم و به تناسب روی جعبه می‌دهیم و جعبه‌ها را داخل سینی فر می‌چنیم و سینی را روی پنجره اول فر به‌طرف پائین با حرارت ۳۰۰ درجه می‌گذاریم تا یک ربع الی ۲۰ دقیقه بماند، بعد سینی را روی پنجره آخر فر به‌طرف بالا می‌گذاریم تا یک ربع بماند و روی باقلوا کمی طلائی رنگ شود، سینی را بیرون می‌آوریم کمی که سرد شد روی جعبه‌ها را به تناسب از شربت آماده شده می‌ریزیم (شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمی‌دهیم بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود.
شربت باقلوا را بطریق ذیل آماده می‌کنیم:
شکر را با یک و نیم فنجان آب مخلوط می‌کنیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود گلاب را می‌ریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد می‌کنیم، در صوریتی‌که باقلوا مدتی ماند و خشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا می‌دهیم. در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش را بزرگ به اندازه سینی باز کرده و به طریق فوق عمل نمود.
طرز پوست گرفتن بادام:
بادام را در آب سرد خیس می‌کنیم و وقتی پوست آن نرم شد پوست آن را می‌گیریم و یا در صورت نداشتن فرصت روی آن آب جوش می‌ریزیم و فوری پوست می‌کنیم. بعد بادام را در آبکش میر‌‌یزیم آب آنکه کاملاً رفت روی میز را پارچه تمیزی می‌اندازیم و بادام را روی آن پهن می‌کنیم تا خشک شود.
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی باب دندون (شيريني سنتي استان مازندران)

شیرینی باب دندون (شيريني سنتي استان مازندران)



پودر شكر را الك كرده و همراه روغن جامد با همزن برقي هم مي‌زنيم تا رنگ آن تغيير كند. سپس زرده‌هاي تخم‌مرغ، پودر هل و وانيل را افزوده و هم مي‌زنيم.





مواد لازم:

روغن جامد:يك پيمانه

پودرشكر :يك پيمانه

زردهتخم‌مرغ : دو عدد

پودر هل : 1/5 قاشق چايخوري

وانيل : 1/4قاشق چايخوري

آرد سفيد: دو پيمانه

آرد برنج : نصف پيمانه

بيكينگ‌پودر: نصف قاشق چايخوري

تخم خرفه : به ميزان لازم


طرز تهیه
:

پودر شكر را الك كرده و همراه روغن جامد با همزن برقي هم مي‌زنيم تا رنگ آن تغيير كند. سپس زرده‌هاي تخم‌مرغ، پودر هل و وانيل را افزوده و هم مي‌زنيم. همزن را خاموش كرده و آرد سفيد، آرد برنج و بيكينگ‌پودر را با هم مخلوط كرده، الك مي‌كنيم و يك‌باره روي مواد ريخته، ابتدا با قاشق هم مي‌زنيم، سپس با دست خمير را جمع كرده و در كيسه نايلون گذاشته و يك ساعت استراحت مي‌دهيم.

از خمير توپ‌هايي به اندازه گردو يا فندق برداشته، گرد كرده و روي آنها مهر مي‌زنيم و تخم خرفه مي‌پاشيم. در سيني فر چيده و آن را در فر با حرارت 180 سانتي‌گراد 20 دقيقه مي‌پزيم.



منبع: آشپزی خانواده سبز
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
باقلوا لوزی قزوین

باقلوا لوزی قزوین



مواد لازم برای خمیر:
آب ولرم ۶قاشق غذاخوری
روغن آب کرده ۳قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۱عدد
آرد به ممقدار لازم
مواد میانی:
قند بادام ۲کیلو
پودر پسته ۳۵۰گرم
پودر زعفران ۴قاشق چایخوری
پودر هل ۲قاشق سوپخوری
روغن آب کرده مقداری

مواد لازم برای شربت باقلوا:
آب ۲پیمانه
شکر ۱پیمانه
گلاب یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
۱.روغن آب کرده+آب ولرم+زرده تخم مرغ رو با هم مخلوط بعد کم کم آرد رو اضافه تا به شکل خمیر دربیاد و چسبندگی خمیر هم از بین بره.












۲.سطح صافی رو انتخاب بعد کمی آرد پاشی میکنیم و اول با وردانه باز میکنیم بعد با چوب نازک خمیر رو باز میکنیم تا لواش روی باقلوا نازک بشه.






۳.اول یه لایه از خمیر رو میاریم روی چوب بعد به کمک انگشتها خمیر رو از وسط هدایت میکنیم به انتهای خمیر به این ترتیب کلفتی خمیر از وسط کشیده میشه به اطراف خمیر.

 
آخرین ویرایش:

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز



۴.حالا یه مقدار کف تابه رو چرب و خمیر رو در تابه میاندازیم و بعد اضافه های خمیر رو با چاقو میبریم.(دیواره های تابه نیازی به خمیر نداره)*



۵.قند بادام رو برمیداریم و بعد تموم سطح خمیر رو با قند بادوم میپوشونیم(نباید خیلی پر کنیم)حالا روشو صاف میکنیم.


۶.یک مقدار از قند بادوم رو برمیداریم و با پودر زعفرون مخلوط میکنیم.



۷.قند بادوم زعفرونی رو روی قند بادوم قبلی که از قبل ریختیم و صاف کردیم میریزیم و آروم با دست پهن و صاف میکنیم.



۸.روی قندبادوم زعفرونی دوباره قند بادوم ساده میریزیم و بعد از پهن کردن برای اینکه وسطش یک خط هل بیفته تقریبا به اندازه(یک ورق نازک)با یک الک کوچیک روی قند بادوم الک میکنیم تا همه جا یکدست بشه.(این مرحله رو بعضی ها حذفش میکنند)*



۹.دوباره مجددا قند بادوم ساده میریزیم.



۱۰.و در مرحله آخر پودر پسته رو میریزیم و با دست پهن میکنیم.



۱۱.حالا با گوشت کوب(که کفش کاملا صاف باشه)شروع میکنیم به کوبیدن البته اول به آرومی و با چرخوندن تابه باقلوا و با یک فشار کوچولو از کناره ها یک مقدار که صاف شد محکمتر میکوبیم البته نه خیلی زیاد چون اگه خیلی محکم بکوبیم یک طرف باقلوا میزنه بیرون.... (حالا این مرحله مهمترین قسمت کوبیدنه)که تا چه اندازه ای بکوبیم اگه زیاد بکوبیم وقتی که شربت به باقلوا میدیم خوب به خوردش نمیره و اگه کم بکوبیم زمانی که توی فر میره میجوشه میاد بالا و شکلش خراب میشه.بنابراین برای اینکه متوجه بشیم چه مقدار کوبیدن کافیه باید انگشت رو داخلش فشار بدیم اگه جای انگشتمون یک مقدار بمونه ولی به راحتی داخل باقلوا فرو نره اینطوری نباشه که اصلا دیگه فرو نره.*



۱.۱۲تا ۲قاشق غذاخوری روغن آبکرده روی پودر پسته میریزیم و بعد لواش دوم رو آروم روش قرار میدیم و از یک طرف کاملا با انگشت خمیر رو به دور تابه باقلوا میچسبونیم و در آخر با چاقو اضافات خمیر رو میبریم.








۱۳.حالا از یک مقوا با عرض ۲سانتی استفاده میکنیم اول خطهای موازی به سمت خودمون بعد مقداری تابه رو کج و مقوا رو در کنج تابه قرار میدیم و در این مرحله اندازه گل باقلوا رو به سلیقه خودمون میزنیم.



۱۴.وقتی که برشها لوزی شکل رو زدیم روی هر لوزی رو خلال پسته قرار میدیم البته باز سلیقه ایه.


۱۵.به اندازه حدودا نصف ملاقه روغن آب کرده(ولرم)روی باقلوا میریزیم البته باز این مقدار بستگی به اندازه تابه باقلوا داره*بعد در طبقه وسط فربا حرارت کم به مدت نیم ساعت قرار میدیم هر از گاهی هم در فر رو باز و تابه رو میچرخونیم بعد نیم ساعت دوم یک سینی روی تابه قرار میدیم تا روی باقلوامون تیره نشه(باز این زمان بستگی به اندازه تابه داره اگه بزرگتر باشه به زمان بیشتری نیاز داره باید چشمی ببینیم و حواسمون باشه تا باقلوامون نسوزه.*






۱۶.بعد از فر درمیاریم و روشو یک سینی میذاریم تا به مدت ۱۰دقیقه بمونه.


۱۷.بعد به اندازه ۱ملاقه(البته این مقدار بستگی به سایز تابه داره)شربت ولرم که از قبل درست کردیم روش میریزیم و در تابه رو میذاریم تا ۱شب بمونه بعد با چاقو از تابه جدا و در ظرف موردنظر میچینیم البته باید دردار باشه تا خشک نشه.



[FONT=arial, helvetica, sans-serif]برای درست کردن شربت باقلوا:
اول آب و شکر رو میذاریم روی حرارت بعد از اینکه یکی دو جوش زد گلاب رو اضافه و بعد از ۱دقیقه از روی حرارت برمیداریم.




[FONT=arial, helvetica, sans-serif] نکته:

۱.شربت باقلوا نباید غلیظ بشه چون هم شکرک میزنه و هم باعث سفت شدن باقلوامون میشه.[FONT=courier new, courier, mono]*[/FONT]
۲.ترتیب ریختن مواد بستگی به خودمون داره[FONT=courier new, courier, mono].*[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]۳.حتما یکربع قبل فر رو روشن کنید.*[/FONT]


[/FONT]
[/FONT]
 

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی های سنتی گرگان

شیرینی های سنتی گرگان

نان خرمایی:


از جمله شیرینی های سنتی ( سوغات ) گرگان بوده که از دیرباز بصورت کاملا سنتی تهیه
میشده و در مراسمات مورد استفاده قرار میگرفته است.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن جامد ، خرما ، دارچین ، گلاب


شیرینی زنجبیلی:

از جمله شیرینی های سنتی ( سوغات ) گرگان بوده که با عطر خوش زنجبیل مورد پسند
بسیاری از مصرف کنندگان واقع شده است.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن جامد ، شکر ، زنجبیل
شیرینی سرغربیلی:



از جمله شیریین های سنتی ( سوغات ) گرگان بوده که بسیار لذیذ است و در جشن ها و اعیاد بزرگ
مانند نوروز استفاده بسیاری دارد.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن جامد ، شکر پودر ، گلاب.
نان پادرازی:



از جمله نان شیرینی های سنتی ( سوغات ) گرگان بوده که به علت عدم استفاده از شکر برای آن
دسته از مصرف کنندگان که مشکل دیابت داشته و نمیتوانند از محصولات مختلف شیرینی استفاده
کنند ، مناسب و مورد پسند است.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن جامد ، سیاه دانه ، گلاب


کاک:

از جمله معروفترین نان شیرینی سنتی معروف شهرستان شاهرود است که بعنوان یکی از
سوغات های این شهرستان محسوب میشود و طرفداران زیادی در بین مصرف کنندگان دارد.
این محصول دارای مزه و طعم فوق العاده ای است.
همچنین به علت کاربرد شیر در فرمولاسیون این محصول دارای ارزش تغذیه ای بالاست.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن خوراکی ، شکر ، شیر ، بکینگ پودر.


کلوچه خرمایی:


رولتی





فندقی



این محصول بصورت کلوچه های کوچک و در اشکال مختلف تهیه می شود که با توجه به
شکل ظاهری به اسامی فندقی و رولتی و گلدار نام گذاری می شوند.
مواد تشکیل دهنده : آرد گندم ، روغن خوراکی ، شکر ، تخم مرغ ، شربت انورت، هل ، دارچین
، گلاب ، خرما.
شیرینی خرمایی:

ترکیبی از آمیزه های سنتی و دستاوردهای صنعتی که با انواع ذائقه همخوانی دارد و مورد
استقبال جمع کثیری از مصرف کنندگان قرار گرفته است.
مواد تشکیل دهنده: آرد گندم ، روغن خوراکی ، شکر، تخم مرغ ، بکینگ پودر ، دارچین ، هل ،
خرما.
 

Similar threads

بالا