شگفتي هاي فضا

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
● حقيقت اول، جوشکاري سرد

آيا مي دانستيد که اگر دو قطعه فلز در فضا با هم تماس پيدا کنند ديگر تا ابد به هم مي چسبند؟ شايد اين موضوع باور کردني به نظر نرسد ولي کاملا حقيقت دارد. دو قطعه فلز که هيچ نوع روکشي نداشته باشند در محيط خلاء فضا به هم مي چسبند و تبديل به يک قطعه فلز مي شوند. اين اتفاق بر روي زمين غيرممکن است زيرا اتمسفر زمين لايه اي از ماده اي اکسيده شده روي فلزات مي کشد. اين خاصيت مي تواند در فضا براي فضانوردان مشکل ساز باشد اما براي جلوگيري از بروز هر نوع اشکالي قبل از بردن ابزار و وسايل مختلف به فضا روي آنها را با لايه خاصي مي پوشانند. عمل چسبيدن قطعات فلز به يکديگر در فضا «جوشکاري سرد» ناميده مي شود.

● حقيقت دوم، فعاليت هاي خورشيدي و موسيقي

احتمالا فعاليت هاي خورشيدي دليل اصلي آواي زيباي ويلون هاي استراديواري هستند. «آنتونيو استراديواري» بزرگ ترين ويلون ساز تاريخ بشر محسوب مي شود. او در قرون هفدهم و هجدهم در ايتاليا مي زيسته است. دانشمندان و موسيقيدان ها هنوز نتوانسته اند دليل آواي باور نکردني و زيباي ويلون هاي ساخته دست استراديواري را دريابند ولي معتقدند کيفيت خوب چوب اين ويلون ها عاملي بسيار مهم مي باشد. از سال هاي ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ عصر يخبندان ضعيفي در زمين اتفاق افتاد که دليل اصلي آن افزايش فعاليت آتشفشان ها و کاهش فعاليت خورشيد مي باشد. همين سرما باعث شد چوب درختاني که استراديواري براي ساخت ويلون هايش از آن استفاده مي کرد سخت شود و همين سختي ناشي از کم حرارتي خورشيد سبب شد ويلون هاي او با قيمت گزاف به فروش بروند به طوري که هنوز کسي نتوانسته ويلوني به خوبي او بسازد.

● حقيقت سوم، ماه هاي ديگر

آيا شنيده ايد که زمين دست کم چهار ماه دارد؟ هر چند که اين گفته صددرصد درست نيست ولي به واقعيت بسيار نزديک است. در سال ۱۹۸۶ «دانکن والدرون» سياره اي کوچک (به قطر ۵ کيلومتر) را کشف کرد که با مداري بيضي شکل به دور زمين مي چرخد و به همين خاطر به نظر مي رسد که اين سياره و زمين پيوسته يکديگر را دنبال مي کنند. اين سياره «کريني» (و همچنين پيکتس) ناميده مي شود و به خاطر اين ارتباط نزديک و غيرمعمول آن با زمين، گاهي به عنوان «ماه دوم» زمين هم خوانده مي شود.

کريني از پلوتون هم کم نورتر است و براي مشاهده آن نياز به تلسکوپ بسيار قوي مي باشد. بعد از کشف کريني دست کم سه سياره کوچک و مشابه ديگر هم کشف شده است. اين اتفاق در منظومه شمسي عجيب نيست و اکثر سيارات داراي چندين ماه مي باشند. در تصوير بالا زمين با رنگ آبي و يک علامت بعلاوه روي آن و کريني به رنگ زرد نشان داده شده است.
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
● حقيقت چهارم، ستاره جورج

در قديم اورانوس، ستاره جورج ناميده مي شد. وقتي در سال ۱۷۸۱ «سر ويليام هرش» اورانوس را کشف کرد افتخار نامگذاري آن به او اعطا شد و هرش به ياد ولي نعمت خود «شاه جورج سوم» (معروف به شاه جورج ديوانه) آن را «ستاره جورج» ناميد. «سر ويليام هرش» در خطابه خود در اين رابطه اظهار داشت: در قرون افسانه پرور باستان نام هاي «مرکوري» (عطارد)، «ونوس» (زهره)، «مارس» «مريخ»، «ژوپيتر» (برجيس) و «ساترن» (کيوان) که برگرفته از قهرمانان افسانه اي و الهه هاي آن دوران بود بر روي سيارات نهاده شد. در عصر حاضر که به عصر فلسفه معروف است ديگر نمي توان به خود اجازه انتخاب نام هاي مشابه را براي اين جسم آسماني داد. اولين نکته در هر رويداد ويژه و برجسته زمان آن است. بگذاريد در آينده، هر وقت پرسيده شد آخرين سياره منظومه شمسي چه زماني کشف شد با سربلندي گفته شود «در عصر شاه جورج سوم». اورانوس اولين سياره اي است که به وسيله تلسکوپ کشف گرديد.

● حقيقت پنجم، دب اکبر يک صورت فلکي نيست

بسياري از مردم فکر مي کنند دب اکبر يک صورت فلکي است در حالي که اين طور نيست و دب اکبر در حقيقت يک برج دسته اي از ستارگان مي باشد. برج دسته اي ستارگان به دسته اي از ستاره ها گفته مي شود که نام آنها در ميان ۸۸ نام رسمي صور فلکي نيست و ستاره هاي آن هم ارتباط فيزيکي با يکديگر ندارند و حتي گاه از يکديگر فاصله زيادي دارند. اين دسته ستارگان گاه خود گروهي از يک صورت فلکي مي باشند. دب اکبر هم از هفت ستاره درخشان صورت فلکيUrsaMajor (خرس بزرگ) تشکيل شده است.

● حقيقت ششم، رژيم خورشيدي

خورشيد به دليل بادهاي خورشيدي در هر ثانيه يک ميليارد کيلوگرم وزن کم مي کند. بادهاي خورشيدي مواد و ذراتي هستند که به خاطر دماي بيش از حد خورشيد از آن جدا مي شوند و حاصل انرژي جنبشي بيش از اندازه در آن مي باشند. آيا مي دانستيد که يک سر سوزن از انرژي خورشيد کافي است تا انساني در فاصله ۱۶۰ کيلومتري آن کشته شود؟

● حقيقت هفتم، نور باستاني

نوري که همين الان از خورشيد به زمين مي رسد ۳۰ هزار سال عمر دارد. نور خورشيدي که ما امروز مي بينيم ۳۰ هزار سال پيش در هسته خورشيد توليد شده است. اين نور بيشتر اين زمان را صرف عبور از اتم هاي متراکم سازنده خورشيد نموده و از زمان خروج از خورشيد تا وقتي به زمين برسد، تنها هشت دقيقه وقت صرف کرده است! حرارت هسته خورشيد ۰۰۰/۶۰۰/۱۳ کلوين مي باشد (درجه حرارت کلوين برابر درجه سانتيگراد بعلاوه عدد ۲۷۳ است).

● حقيقت هشتم، خداحافظ دوست قديمي!

ماه به تدريج از زمين دور مي شود. هر ساله ماه ۸/۳ سانتي متر از زمين بيشتر فاصله مي گيرد. در عين حال سرعت گردش زمين به دور خودش در هر روز از هر قرن ۰۰۲/۰ ثانيه کاهش مي يابد. دانشمندان نمي دانند ماه چگونه به وجود آمده است ولي همه اين تئوري را پذيرفته اند که زماني يک شي بزرگ به اندازه مريخ به زمين اصابت کرد و در نتيجه ماه از آن جدا شد.
 

mohandes1987

عضو جدید
در مورد ماه های دیگه زمین یه مشکلی هست و اونم اینه که هیچ کدوم تایید نشدن فقط یه پیشنهادن مثلا همون کرویتنی که نوشته بودی اصلا دوره زمین نمیگرده بلکه مدار چرخشش با زمین یه کم تداخل داره.
http://en.wikipedia.org/wiki/Other_moons_of_Earth

در مورد دب اکبر هم که گفتی ترجمه فارسی canis major همون دب اکبر میشه نمیدونم حالا منظور چی بوده از این نوشتت ولی تو شهر ها چون آلودگی نوری زیاده ستاره های دیگه ی این صورت فلکی که قدرشون بالاتره دیده نمیشن
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مورد ماه های دیگه زمین یه مشکلی هست و اونم اینه که هیچ کدوم تایید نشدن فقط یه پیشنهادن مثلا همون کرویتنی که نوشته بودی اصلا دوره زمین نمیگرده بلکه مدار چرخشش با زمین یه کم تداخل داره.
http://en.wikipedia.org/wiki/Other_moons_of_Earth

در مورد دب اکبر هم که گفتی ترجمه فارسی canis major همون دب اکبر میشه نمیدونم حالا منظور چی بوده از این نوشتت ولی تو شهر ها چون آلودگی نوری زیاده ستاره های دیگه ی این صورت فلکی که قدرشون بالاتره دیده نمیشن
ممنون بابت اطلاعاتی که دادی
 

Similar threads

بالا