شوشتر شهر سازه آبی جهانی

شوشتر شهر سازه آبی جهانی

• بله

رای: 4 57.1%
  • خیر

رای: 2 28.6%
  • معلوم نیست

رای: 2 28.6%

• مجموع رای دهندگان
    7

ehsanstr

عضو جدید
همانطور که می دانی آبشار های شوشتر در تیر 88 در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفت

این شهر مجموعه ای بی نظیر از آبشارها و اسیاب هاست. که نظر بینندگان در عرصه گیتی رو به خودش جلب می کنه.

از جمله صرفه جویی در اب و گرفتن انرژی از آب از خواص این آبشارها به شمار می ـید.
:heart::gol:

sed ali

کاربر فعال تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
یه خوزده بیشتر درموردش توضیح بدین !
عکس بحال ازش ارئه بدین .
ممنون

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز

این شهر مجموعه ای بی نظیر از آبشارها و اسیاب هاست. که نظر بینندگان در عرصه گیتی رو به خودش جلب می کنه.

من چند وقت پیش اتفاقی مسیرم به شوشتر خورد و خیلی اتفاقی تر از وجود همچین سازه ایی اونجا با خبر شدم...ولی بیشتر از تمام آثار باستانی که توی دنیا دیده بودم از این آسیاب ها خوشم آومد...فوق العاده و غرور آمیز بود....واقعا دیدنیه!

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز

targol68

عضو جدید

من تاییدمی کنم

...Melody

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
واقعا بي نظيره
البته در دست مرمت هست..فكر مي كنم چند وقت پيش يه پلش داشت مي ريخت
حيفه كه به اين آثار اون طور كه بايد بها داده نميشه

shakibaa77

عضو جدید
سلام

سلام

سازه های مهجور شوشتر بالاخره همونطور که دوستان گفتند بالا خره جز فهرست یونسکو قرار گرفت :smile:
کسی اطلاعات جامعی در موردشون داره ؟:smile::gol:

shakibaa77

عضو جدید
سلام

سلام

سازه های مهجور شوشتر بالاخره همونطور که دوستان گفتند بالا خره جز فهرست یونسکو قرار گرفت :smile:
کسی اطلاعات جامعی در موردشون داره ؟:smile::gol:

ehsanstr

عضو جدید
شوشتر از شهرستانهای استان خوزستان و از طرف مشرق به مسجد سلیمان و از طرف مغرب به دزفول و شوش واز طرف جنوب به اهواز و ازطرف شمال به دزفول و کوههای بختیاری محدوداست.این شهرازقرن ششم هجری که اهواز رو به انحطاط رفت مرکزخوزستان شد و تا اواخر دورهٔ قاجاریه مرکزیت خود را حفظ کرد. دژ سلاسل که در شوشتر واقع بود، در آن زمان مرکز والی خوزستان بود.
سازه‌های آبی شوشتر در دوران ساسانیان، جهت بهره‌گیری از نیروی آب به‌عنوان محرک آسیاب‌های صنعتی ساخته شده است. در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام ژان دیولافوآ[SUP][۱][/SUP] باستان‌شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
فهرست میراث جهانی

با تشکیل پایگاه سازه‌های آبی و گسترش فعالیت‌های پژوهشی پیرامون این سازه‌ها ابتدا پرونده مجموعه آسیاب‌های شوشتر که سال‌ها در لیست پیشنهادی ثبت جهانی ایران قرار داشت تهیه گردید. اما به پیشنهاد و نظر کارشناسان میراث جهانی یونسکو مبنی بر اینکه محوطه آسیاب‌ها تنها بخشی از مجموعه به‌هم پیوسته سازه‌های آبی در شوشتر است تهیه پرونده منظومه آبی تاریخی شوشتر در دستور کار قرار گرفت. این پرونده پس از تکمیل و رقابت موفقیت‌آمیز در مقایسه با آثار پیشنهادی دیگر، از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور به عنوان دهمین اثر ایران به کمیته میراث جهانی یونسکو ارائه شد. سرانجام در نشست سالانه اعضای این کمیته در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۹ (۵ تیرماه ۱۳۸۸) در شهر سویل اسپانیا، این پرونده با احراز معیارهای ۱، ۲ و ۵ با عنوان نظام آبی تاریخی شوشتر در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسید.