سودمندی های عسل

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهمترين تركيبات اساسي تشكيل دهنده ي عسل عبارتند از:
1- مواد قندي: عسل داراي بيشترين مواد قندي است. مواد قنديِ هيچ محصول و فرآورده ي ديگري از اين لحاظ با عسل برابري نمي كند. دانشمندان علوم تغذيه در تحقيقات جديد خود به اين نتيجه رسيده اند كه ميزان مواد قندي موجود در عسل 75 تا 79 درصد وزن «عسل» را تشكيل مي دهد.
2- مواد پروتئيني: مواد پروتئيني موجود در «عسل» نيز قابل توجه است. اين مواد سريعاً هضم شده و قابل جذب مي باشد. «عسل» داراي اسيدهاي آمينه ي فراوان و مختلفي نيز مي باشد كه شرح آن در اين مجموعه موجب طولاني شدن بحث خواهد شد.
3- آنزيمهاي عسل: عسل به مقدار فراوان داراي آنزيمهايي است كه در فرايند كاتاليزوري موادشيميايي شركت كرده، در هضم و ساماندهي مواد مختلف غذايي در بدن كمك مي كنند. به همين لحاظ عسل پر ارزش ترين ماده ي غذايي براي انسان به شمار مي رود و به خاطر داشتن آنزيمهاي متنوع، عاليترين ماده غذايي و دارويي در فيزيولوژي بدن آدمي رقم زده مي شود .
4- امـلاح مـعـدني: دانشمنـدان علوم تـغـذيه و زيست شناسي در مباحث مربوط به آناليز تركيبات عسل به اين نتيجه رسيده اند كه عسل از غني ترين منابع املاح معدني مورد نياز بدن آدمي است. اين عناصر عبارتند از: سديم،فسفر، پتاسيم، كلسيم، منگنز، آهن و مس. اين عناصر مهم در تكوين عضلات و تشكيل استخوانها و تقويت آنها بسيار لازم و ضروري مي باشند. به علاوه عناصر ديگري مانند روي، سلنيوم، نيكل و برخي شبه فلزات ديگر نيز در عسل به مقدار كم وجود دارد كه در فعـاليت حياتـي سلولـها نقش مهمي را ايفا مي كنند.
5- ويتامين هاي حياتي: امروزه اهميت نقش ويتامينها در سلامت انسان محل هيچ گونه بحث و ترديدي نيسـت. عسـل طبـيـعي به عنوان يك اكسـير حيات بخش، داراي مقادير فراواني از از انواع ويتامينهاي مورد نياز بدن مي باشدكه نقشي عظيم در فعاليت و فرآيندهاي حياتي را بر عهده دارد... مهمترين اين ريزفاكتورهاي حيات عبارتند از: ويتامينهاي 1b ، 2b ، 3b ، 5b ، 6b ، 12b و ويتامينهاي H ، D ، G، ... . پژوهشگران در مراكز تحقيقاتي در تلاش براي دستيابي به منابع ديگر موجود در عسل بوده و به دنبال كشف بركتهاي بيشماري هستندكه خداوند در عسل قرار داده و به انسان ارزاني فرموده است.
6- هورمونها و آنتي بيوتيكها: آزمايشهاي مختلف نشان داده است كه عسل به ميزان فراواني حاوي هورمونهاي حياتي براي فعاليت انسان است. همچنين داراي آنتي كور يا آنتي بادي هايي مي باشد كه كه وظايف آنها مقابله با ميكروبهاي مضر براي بدن انسان است. محلول عسل تازه به نسبت 50% عسل و 25% آب، اثرات ميكروب كشي خوبي بر باكتريهاي مختلف دارد.
در تكميـل بحث در مورد سودمنديـهاي عسل، يادآور مي شويم كه عسل داراي ميزان كمي چربي (در موم) و مواد قليايي نيز هست كه براي انسان مفيد بوده و هيچ گونه اثر سوء و زيان باري بر فرآيند هضم ندارد.
 

Similar threads

بالا