سوال مهم از همه دوستان عزيز

reza556182

کاربر بیش فعال
با سلام به همه عزيزان
يك سوال اساسي و مهم از همه دوستان:
به نظر شما در دنياي امروز كه دنياي تخصصهاست و هر علمي بر پايه تلاش دانشمندان آن علم زنده است، چرا در زمينه دين و علوم دين، كساني كه متخصص نيستند هم خود را صاحب نظر دانسته و نظريه ارائه مي دهند؟ در صورتي كه در تمام رشته هاي علمي، اگر كسي بدون آگاهي بخواهد بحثي ارائه كند به سرعت طرد خواهد شد.
ممنون مي شم با دقت و تفكرِ همراه با متانت بحث رو پيش ببريد.

skaram

عضو جدید
جواب ساده ست. چون دین بر پایه علم نیست. همین.

اتفاقا اگر بیشتر در مورد اصول و قواعد دین آگاهی پیدا کنیم متوجه میشیم که دین اساسا بر پایه علم قرار گرفته امادلیل اینکه چرا انسان های غیر متختصص در این زمینه نظر میدن اینه که دین به زندگی همه انسانها ربط داره و آدما نمیتونن بدون دین زنگی کنن پس فکر میکنن میتونن بدون کسب علم در این زمینه نظر بدن .در صورتی که در مورد علوم دیگه انطور نیست و خیلی از آدما میتونن بدون اینکه از علوم مختلف چیزی بدونن به زندگی عادی خودشون ادامه بدن.

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اتفاقا برعكس دين اسلام كاملا بر روي منطق و فهم بشريه و چيزي ماورايي نيست كه ما بخوايم از علم جدا كنيم
ولي در جواب ميتونم بگم چون اونطوري ه علوم نظري هر روز در حال پيشرفته كسي كه چيزي ندونه به خودش اجازه اضهار نظر نميده ولي در علوم انساني پيشرفت هست ولي خوب چون مربوطه به خود بشر و هركسي ميتونه توش نظر بده اين اتفاق ميوفته

asiabadboy

عضو فعال
کاربر ممتاز
با سلام به همه عزيزان
به نظر شما در دنياي امروز كه دنياي تخصصهاست و هر علمي بر پايه تلاش دانشمندان آن علم زنده است، چرا در زمينه دين و علوم دين، كساني كه متخصص نيستند هم خود را صاحب نظر دانسته و نظريه ارائه مي دهند؟ در صورتي كه در تمام رشته هاي علمي، اگر كسي بدون آگاهي بخواهد بحثي ارائه كند به سرعت طرد خواهد شد.

سلام
....
مثل فوتبال می مونه .... همه خودشونو کارشناس می دونن .... عادت کردیم بدون مطالعه نظر بدیم ....
....
البته صحبت علمی نادرست هم فقط در حضور متخصصین طرد می شود نه در حضور عوام ....
به هر حال ....
یه نظریاتی هست که در حد همه افراد جامعه هست و می تونن نظر بدن ....
ولی نظریاتی هست که فراتر از دانش ماست و باید تحت نظارت متخصص به بحث و جدل بپردازیم....
....
یادمه از یه کارشناس برق المانی یه سوال در مورد مکانیک پرسیدم و جواب سوال رو هم می دونستم و فقط می خواستم مطمئن بشم ....
خیلی خونسرد گفت .... تخصص من فقط برقه .... در زمینه مکانیک نمی تونم نظر بدم ....
در صورتیکه مطمئن بودم جواب سوالو می دونه ....خیلی برای من جالب بود و درس خوبی گرفتم....

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
يکي‌اش عموميت‌پذيري دين است، همه پزشک و مهندس و... نيستند که درباره‌اش چيزي بدانند يا حتا بخواهند بدانند. اما همه به نوعي، با دين سروکار دارند، چه دين‌دار چه بي‌دين.
اما اين عموميت‌پذير بودن دين دليلي بر اين نيست، "عاميانه" شود... ياد سخني از شريعتي افتادم که شما نمي‌بيند کسي را که در مورد اصل نسبيت انشتين صحبت کند، مگر اين‌که تخصص داشته باشد، اگه هم نداشته باشد، متخصصين‌اش اين اجازه را نمي‌دهند.
اما در مورد دين مي‌بينيم هر کسي به خود، به عنوان يک "صاحب‌نظر"، اجازه سخن "کارشناسانه" مي‌دهد. و بدتر از آن وقتي سخنش را با دليل رد مي‌کني، جزم‌‌انديشانه نمي‌پذيرد و رد مي‌کند.

با سلام به همه عزيزان
ممنون مي شم با دقت و تفكرِ همراه با متانت بحث رو پيش ببريد.
سلام دوست من
ابتدا اینکه اگر جامعه ی خود را در نظر بگیریم
کاملا بحث تغییر میکند
هیچگاه طرفداران نظریه ی نسبیت ،مخالفان این نظریه را از تبلیغ و یا توجیه عقاید خود منع نمی کنند
هیچگاه دخالت در نظر شخصی کسی نمی کنند
هیچگاه یک معتقد به نظریه ،از ابتدا و بدون تحقیق و به صرف اینکه پدرش معتقد به نسبیت بوده معتقد به آن نخواهد بود
هیچگاه یک معتفد به نظریه در هنگام تغییر عقیده دادن محکوم به اعدام نیست
هیچگاه به عناوین مختلف مخالفان را زیر سؤال نمی برند
و
هیچگاه لزومی ندارد که شما معتقد یا مخالف نظریه ی خاصی باشید
هیچگاه در گوش شما نمی خوانند که در شب اول قبر از تو نظریه ی خاصی در فیزیک مورد پرسش قرار خواهد گرفت
و
کسی از شما انتظار ندارد تا در رابطه با اندیشه ی خاصی(علمی) تحقیق کرده و پس از پذیرفتن اصول آن بدون استثنا مجبور به پذیرش فروع آن باشید
و هزاران تفاوت دیگر

دوست من
شاید دین شناسی علم باشد
ولی هیچگاه دین پذیری و دینداری علم نیست و نخواهد بود
پس ما نمی توانیم از دین پذیری انتظار دینداری کور داشته باشیم

در صورتي كه در تمام رشته هاي علمي، اگر كسي بدون آگاهي بخواهد بحثي ارائه كند به سرعت طرد خواهد شد.
دوست من
کسی که در ارتباط با علمی اگاهی نداشته باشد هیچگاه طرد نمی شود
بلکه با مباحثه می آموزد
ولی شما عکس این می اندیشید که محترم است

دوست من دلایلم برای مخالفت فراوانند
فقط اندکی گفتم تا باقی در ذهنتان تداعی شود

دوست من دین فیزیک و شیمی نیست
الان اکثریت مردم دنیا دین یا ایین و مذهب خاصی دارند
ولی کسی از تمامی انتظار علم اندوزی ندارد

دوست من بیایید به این بیاندیشیم که صحیح نیست دیگران را از این تحقیق منع کنیم

آیا پرسش شما خود نیز در راستای این نیست که مباحثه ای در رابطه با دین در میان غیر متخصصین بر انگیزید؟
دین بیش از این حرفها گسترده است;)

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا در زمينه دين و علوم دين، كساني كه متخصص نيستند هم خود را صاحب نظر دانسته و نظريه ارائه مي دهند؟
درود:
در مباحث علمی یک سری قوانین بنیادی وجود داره مثلا دانش ریاضی رو در نظر بگیرید کسی نمیتونه بگه برای فلان مسیله ریاضی چه اطلاعاتی لازمه چون از جمع و تفریق گرفته تا پیچیده ترین مفاهیم میتونن درش دخیل باشن و اگر کسی در حل یک مسیله راه اشتباهی رو بره سریعا خود علم ریاضی با حل نشدن اون مسیله در رو بروش میبنده تا پاسخی با منطق ریاضی ارایه بده ...اما دین این لغت برای هرکسی دارای معنی متفاوتی هست و هرکس با یک زاویه منحصر به خودش به موضوع نگاه میکنه و نظر میده چرا؟چون هنوز اساس دین مشخص نیست هنوز قوانین دینی درشون ابهام و جدل هست که چرا این قانون در فلان دین هست ایا برای روزگار امروز که اعدام کردن و کشتن راه حل های منطقی نیستند اما در فلان ایه قران امده که با شجاعت مخالفین را بکشیم و انگشتانشان را قطع کنیم (فکر کنم ایه 4 سوره محمد بود یادم نیست دقیقا) چه باید کرد؟!
من نمیخوام سر این بحث ها رو اینجا باز کنم چون خارج از حوصله ی این تاپیک هست و با اندکی کاوش هرشخصی میتونه درون خودش به این سوالات پاسخ بده امروز متخصص دینی چه کسانی هستند؟ وقتی هنوز بحث بر سر اینکه صدای بانوان تحریک کننده است جدایی مکان بانوان و اقایان و...شما چه انتظاری از این مبلغان دینی امروز دارید؟!!!
به نظر من اصلا دین رو بگذارید کنار و نگاهی بهش بکنید چون وقتی قبولش داشته باشید چطور بی غرض در موردش تصمیم گیری خواهید کرد؟!