سوال در مورد کونتاکتور

delta4049981

عضو جدید
با سلام خدمت شما سروران عزیز
نمیدونم اینجا جای خوبی برای سوال کردن هست یا نه ولی مجبورم

میخواستم بدونم کنتاکتور چطوری وصل میشه هر پایه چه کاری انجام میده اگه کتابی هست راهنمایی کنید و یا جزوه ای برای دانلود .

در ضمن من میخوام یک ترانس رو از طریق 2 کابل برق راه اندازی کنم یعنی اگر برق کنتر رو وصل میکنم برق دوم قطع بشه و اگر برق دوم رو وصل میکنم کنتر قطع بشه

mostafa0007

عضو جدید
سلام دوست عزیز.
شما میتونید این کار رو با یک تایمر و دو کنتاکتور به صورت استاندارد انجام بدید.
ولی راه حل دومی هم وجود داره که فقط با یک کنتاکتور انجام میشه.بستگی به آمپر برق مصرفی شما داره.
اگه آمپر مصرفی زیر 25A باشه روش دومی بهتره.
در روش دوم شما A1وA2 کنتاکتور رو به یک کلید وصل میکنید و تیغه باز رو سر راه برق اول قرار میدید و تیغه بسته رو سر راه برق دوم.

hosseinassar

مدیر ارشد
با سلام خدمت شما سروران عزیز
نمیدونم اینجا جای خوبی برای سوال کردن هست یا نه ولی مجبورم

میخواستم بدونم کنتاکتور چطوری وصل میشه هر پایه چه کاری انجام میده اگه کتابی هست راهنمایی کنید و یا جزوه ای برای دانلود .

در ضمن من میخوام یک ترانس رو از طریق 2 کابل برق راه اندازی کنم یعنی اگر برق کنتر رو وصل میکنم برق دوم قطع بشه و اگر برق دوم رو وصل میکنم کنتر قطع بشه
سلام
کنتاکتور ها انواع مختلفی دارند .هر کنتاکتوری که تهیه میکنید راهنما داره در ان درباره کنتاکنت های باز و بسته توضیح داده

delta4049981

عضو جدید
با تشکر از شما دوست عزیز
دوست گرامی در تابستان بالای 25a ولی در زمستان زیر 25 امپر اگر ممکنه راه اول رو کامل توضیح بدبد ممنون میشم و اگر هم نقشه بدید ممنون میشم

محـسن ز

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوست عزيز
براي اينكار بايد دانست كه
1_برق ورودي 3 فاز است يا تك فاز
2_ اينكار را ميخواهيداتوماتيك انجام دهيد يا دستي
3 - كدام برق اولويت دارد ودائمي هست
4- برق دوم از چه منبعي تغذيه ميشود

delta4049981

عضو جدید
با سلام و تشکر
1 - برق تک فاز میباشد
2 - دستی ( وقتی کنتر برق وصل شد برق دوم بطور کلی قطع شود )
3 - برق دوم اولویت دارد
4 - هر 2 برق شهری میباشد یکی با کنتور و دیگری بدون کنتر
به طور کلی وقتی مامور برق امد و کلید کنتر رو زد برق اصلی وصل شود و وقتی قطع شد برق فرعی

محـسن ز

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
باسلام خدمت شما دوست عزيز
شما مي توانيد با استفاده از يك رله و دوعدد كنتاكتور چنين كاري را انجام دهيد به اين ترتيب برق كنتور را به كنتاكتور شماره يك وصل كنيد يعني فاز در L1و نول را در L2 و به همين ترتيب برق دوم را در كنتاكتور شماره 2 وصل كنيد واز خروجي هر دو كنتاكتور به طرف مصرف كننده سيم كشي كنيد بعد پايه بوبين هر دو كنتاكتور را يعني A1 را به نول هر كدام از برق ها وصل كنيد هركنتاكتور به نول خود ش ميتوانيد اين نول را از كنار همان پايه L2 خود كنتاكتوربگيريد حالا رله را نصب كرده ودورشته فاز و نول را برق كنتور را به كه ميتوان از بالاي كنتاكتور برق كنتور گرفته به پايه هاي 2 و 10 بوبين بدهيدنقشه هر رله روي خود رله كشيده شده است واگر اشتباه نكنم پايه 2 و 10 مربوط به بوبين رله مي باشد حالااز فاز برق كنتور يك رشته سيم به پايه شماره 1 رله وصل كنيد و از پايه شماره 3 به بوبينكنتاكتور برق كنتورA2 و از فاز برق دوم يك رشته سيم به پايه شماره 5 رله وصل كنيد و از پايه شماره 6 به بوبين كنتاكتور برق دوم A2كنيد بدينترتيب هروقت برق كنتور فعال شود بوبين رله فعال شده و برق را از طريق كنتاكت رله به بوبين برق كنتور ميرسد و برق كنتور به ترانس و هروقت برق كنتور قطع شود بوبين رله غير فعال شده و بوبين كنتاكتور برق كنتور غير فعال ميشود ولي در عوض از طريقكنتاكت دوم رله برق دوم به طرف بويين كنتاكتور برق دوم هدايت ميشود و برق دوم در مدار برقرار ميشود در مورد شماره هاي كنتاكت هاي رلهمطمئن شويد چون در حال حاضر نقشه رله در دسترس ندارم اين مدار اتوماتيك بود و در مورد مدار دستي ميتوانيد از يك كليد گردان0و1و2 استفاده كنيد به اين ترتيب كه از مشترك كليد به ترانس وصل كنيد برق كنتور را به پايه 1 و صل كنيد و برق دوم را به پايهدوم عين مدار يك كليد تبديل ولي معكوس كنتاكتور ها را براساس جريان مصرفي انتخاب كنيد و بويين رله و كنتاكتور ها بايد AC 220 باشد موفق باشيد

آخرین ویرایش:

delta4049981

عضو جدید
با تشکر از شما محسن جان خیلی محبت کردی اگه یه لطف دیگه بکنی ممنونت میشم حسابی یه نقشه معمولی که سیم کشی رو مشخص کنه بزاری ممنون میشم ببخشا چون این مدارو من باید تو شمال نصب کنم برم اونجا دیگه دسترسی به هیچ وسیله ای ندارم که مشکلاتم رو از شما بپرسم
بازم ممنون

محـسن ز

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
خواهش ميكنم دوست عزيز وظيفه بود
متاسفانه هيچ دسترسي به ارسال نقشه در نت ندارم شما ميتوانيد اين قطعات را تهيه كنيد يك بار به صورت ازمايشي مدار را وصل كنيد اگر نكته مبهمي بود باز من در خدمتم

بالا