سلام .
صحبتتون دوتا بخش داره .
اینکه لیسانس پس گرفته میشه ، به این معنی هست که مدرک لیسانس در ازای دریافت ارشد تحویل داده میشه. ولی بازم مدرک موقت رو می تونه کپی برابر اصل کنه.
قسمت دوم جالبه . از این لحاظ که واسه من پیش اومد ، من ارشد می خونم ، یه جا کار پیدا کردم ، کارخونه گفت تا آخر با همین لیسانس نیگهت میدارم ، یعنی دکترام بگیری پایه حقوقت رو لیسانسه. که قسمت نشد بریم !
در آزمون استخدامی هم آخرین مدرک مهمه ، یعنی وقتی قراره صدنفر لیسانس بگیره ، نمی خواد بینشون ارشد هم باشن چون از لحاظ بیمه و قانون کار و .... فرق می کنه براش . تازه استخدامی های دولتی یا شبه دولتی مث نفت و مپنا و ... اینا وقتی میگن فلان تعداد لیسانس می خوایم ، تو سازمان دهی نیروهاشون این تعداد رو رد کردن و قبول نمی کنن که عوض بشه. فکرشو می کنن وقتی مثلاً ده هزار لیسانس متال داریم و شغلی در پایه لیسانس ، چرا باید ارشدی بگیریم که می تونه در جای دیگه ای کار کنه؟ حق با اون لیسانس هست که در حدی که می خواد خونده و ....
درمورد سایر استخدام ها شامل خصوصی ها و ... این مسئله صدق نمی کنه. ولی در آزمون های استخدامی نگاهشون کلی و با در نظرگرفتن فارغ التحصیلان هر رشته هست.
در نهایت اینکه طرف باید در آزمون استخدامی بگه ارشد دارم ، اگه تو ردیف شغلی واسه ارشد چیزی بود که حله ، اگه نه نمی تونه واسه لیسانس هم آزمون بده. که این مورد تا اونجایی که شنیدم خیلی کم و فقط در رشته هایی با تعداد فارغ التحصیل زیاد اعمال میشه.
مرسی از اینکه جواب دادی... متاسفانه دو ماهی میشه که تشکر ندارم... ولی به جاش اینجوری ازت تشکر میکنم

در مورد بخش اول خودمم حدس میزدم که اینجور باشه و در واقع سوال اصلی مربوط به بخش دوم میشد که شما لطف کردید و جواب دادید... ولی راستش من درست متوجه نشدم چی شد؟! میشه خیلی ساده توضیح بدی؟
من میخواستم واسه ارشد شرکت کنم و از طرفی میدونم که کار برای فارغ التحصیلان فوق لیسانس کمه. واسه همین پیش خودم حساب کرده بودم که اگه هم نتونستم با فوق جذب صنعت(مخصوصا از نوع دولتیش) بشم با لیسانس بشم... ولی ظاهرا اگه فوق بگیرم دیگه نمیتونم با لیسانس جذب صنعت بشم درسته؟