سئوال:
می خواستم اطلاعاتی در رابطه رنو داستر داشته باشم؟
رنو داستر بخریم یا نه؟ مزایا و معایب رنو داستر
رنو داستر یکی از ارزانترین کراساوورهای غیرچینی بازار کشورمان است که حدفاصل سالهای 2014 تا 2018 توسط شرکت نگین خودرو به ایران وارد میشد. این کراساوور فرانسوی که درواقع برادر قدبلند تندر 90 محسوب میشود؛ علیرغم ظاهر زمختتر و آپشنهای کمتر نسبت به رقبای چینی خود، مزیتهایی دارد که هنوز هم خرید آن را توجیهپذیر میکند.
به همین بهانه، امروز نگاهی مجدد به مزایا و معایب رنو داستر داشتهایم تا بیشتر با نقاط قوت و ضعف این فرانسوی ساده پوش آشنا شویم. اگر خواهان یک کراساوور متوسط با قیمت معقول هستید که برند معتبر جهانی داشته باشد، در ادامه همراه ما باشید.
رنو داستر چه مزایایی دارد؟
در ابتدا مزایای رنو داستر را باهم بررسی خواهیم کرد تا با نقاط قوت این خودرو بیشتر آشنا شویم.
مزیت اول: عملکرد فنی قابل قبول
رنو داستر با یک پیشرانه
2 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس
4 سرعته اتوماتیک در بازار کشور ما عرضه شده است. پیشرانه این خودرو که حداکثر قدرت 135 اسب بخار و حداکثر گشتاور 195 نیوتن متر را تولید میکند؛ در مجموع عملکرد معقولی دارد و به لطف گشتاور مناسب، به خوبی از پس وزن حدود 1300 کیلوگرمی این خودرو برمیآید.
اما بهرهگیری رنو داستر از گیربکس 4 سرعته، بخشی از توان پیشرانه را هدر میدهد و بهتر بود که در خودرویی با این سطح قیمت، گیربکس حداقل 6 سرعته داشتیم. البته اصلیترین
مشکل گیربکس رنو داستر 4 سرعته بودن و ضرایب بلند آن است که نمیتواند هماهنگی چندانی با پیشرانه 2 لیتری 135 اسب بخاری داشته باشد. وگرنه از نظر نرمی تعویض دندهها، وضعیت رضایتبخش است.
مزیت دوم: داشتن نسخه دو دیفرانسیل با توانایی آفرود مناسب
یکی از شاخصترین مزایای رنو داستر وجود نسخههای دو دیفرانسیل در بازار است. رنو داستر دو دیفرانسیل برخلاف بسیاری از کراساوورهای همرده، از
سیستم دو دیفرانسیل پارت تایم 4WD با سه حالت 2WD (تک دیفرانسیل جلو)، AUTO و LOCK (قفل دیفرانسیل) بهره میبرد.
این سیستم دو دیفرانسیل کارآمد در کنار ارتفاع مناسب از سطح زمین و زاویههای ورود و خروج خوب، توانایی آفرود بسیار خوبی به رنو داستر بخشیده است. تا جایی که برخلاف اکثر کراساوورهای بازار، میتوانید در آفرودهای نیمه سنگین هم روی رنو داستر حساب کنید.
مزیت سوم: دوام بالا و استهلاک پایین
رنو داستر مثل تندر 90 و ساندرو، در اصل محصولی از داچیا است. محصولات این خودروساز رومانیایی الاصل هم همیشه به
دوام بالا و استهلاک پایین مشهور بودهاند. رنو داستر هم از این موضوع مستثنی نیست و در صورت استفاده معقول و منطقی، تا سالها نیاز به تعمیرات خاصی ندارد و تنها برای انجام سرویسهای دورهای پای مالک را به مراکز خدمات خودرویی باز خواهد کرد.
مزیت چهارم: قیمت منطقی
رنو داستر در زمان عرضه به بازار ایران،
قیمت نسبتاً بالایی داشت و با پول آن میتوانستیم به سراغ یک کراساوور چینی بهروز و آپشنال برویم. اما الان شرایط تغییر کرده است و کراساوورهای چینی بهروز و لوکس، قیمتهای بسیار بالاتری دارند.
از این رو، در حال حاضر میتوانیم با مبلغی نزدیک به یک
کراساوور چینی رده میانی، یک نسخه سالم از رنو داستر را بخریم که از نظر ظاهر و آپشن در رده پایینتری قرار میگیرد اما برند معتبرتر، استهلاک کمتر و توانایی آفرود بالاتری دارد.
به علاوه، استهلاک پایین رنو داستر و اینکه اکثر مالکین آن از قشر میانسال بوده و در طی این سالها با خودروی خود مدارا کردهاند؛ باعث شده است تا
نسخههای سالم این خودرو در بازار پرتعداد باشند.
معایب رنو داستر چیست؟
در ادامه معایب رنو داستر را باهم بررسی خواهیم کرد تا با نقاط ضعف این کراساوور فرانسوی هم آشنا شویم.
عیب اول: طراحی ساده
فهرست معایب رنو داستر را با طراحی ظاهری آن شروع میکنیم. رنو داستر حتی در همان سال اول عرضه به بازار جهانی (2010) هم چهره چندان جذابی نداشت و کاملاً براساس
المانهای اقتصادی طراحی شده بود. در حال حاضر هم که بیش از یک دهه از معرفی این خودرو میگذرد و چشممان به دیدن انواع محصولات چینی پر زرقوبرق عادت کرده است؛ این نقطه ضعف رنو داستر بیشتر به چشم میآید.
البته رنو داستر در طراحی بیرونی به لطف حجمپردازیهای درست، چهرهای مردانه و آفرودی دارد که میتواند برای برخی از افراد جذاب باشد اما
طراحی داخلی آن واقعاً ساده و قدیمی است. این نقطه ضعف در نسخههای قبل از فیسلیفت (2014 و 2015) که داشبوردی مشابه با رنو ساندرو و تندر 90 پلاس دارند، بیشتر توی ذوق میزند.
عیب دوم: کمبود آپشن
اگر
نظرات در مورد رنو داستر را بخوانیم، بیشترین گلایه کاربران در خصوص کمبود امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو است. در واقع رنو داستر مثل برادران کوچکترش تندر 90 و ساندرو، از حداقل آپشنهای ممکن بهره میبرد و در آن اثری از امکانات لوکس و فانتزی نیست.
رنو داستر با
دو تیپ PE و SE در بازار کشورمان موجود است که تیپ SE به عنوان نسخه فول آپشن، با وجود مواردی مثل کروز کنترل، مالتی مدیا، دوربین دید عقب، شیشهها و آینههای جانبی برقی، دیلایت، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، 2 ایربگ و… وضعیت کاملاً متوسطی دارد اما در تیپ PE به عنوان نسخه پایه حتی موارد پیش پا افتادهای مثل آینههای جانبی برقی، شیشههای عقب برقی، رینگ آلومینیومی و سپرهای همرنگ بدنه هم وجود ندارد تا شما را به یاد پراید بیندازد!
عیب سوم: صندلیهای ناراحت
هرچند رنو داستر فضای کابین خوبی دارد اما صندلیهای آن
حالتی نیمکت مانند دارند که راحتی و دربرگیرندگی چندانی ندارد. در واقع خستگی سرنشینان رنو داستر در سفرهای طولانی، بیشتر از اینکه به سیستم تعلیق خودرو مرتبط باشد، از نحوه طراحی صندلیها ناشی میشود.
بالأخره رنو داستر بخریم یا نه؟
بعد از بررسی مزایا و معایب رنو داستر وقت آن است که در خصوص
ارزش خرید نهایی این خودرو صحبت کنیم. عمده معایب داستر در قسمتهای ظاهری و آپشن است. از این رو باید بگوییم که اگر چندان در قیدوبند ظاهر بهروز و آپشنهای فانتزی نیستید و یک کراساوور کمدردسر میخواهید که علاوه بر استفادههای روزمره، در طبیعتگردیهای آخر هفته هم یارتان باشد؛ رنو داستر به خصوص در نسخه دو دیفرانسیل گزینه بسیار خوبی برایتان خواهد بود.
اما اگر از خودروی خود بیشتر
استفاده شهری دارید و برخورداری از
امکانات روز برایتان اهمیت دارد، بهتر است قید
خرید رنو داستر را بزنید و با پرداخت مبلغ مشابه، یک کراساوور چینی خریداری کنید