سنسور خازنی

Behrooz_sn

عضو جدید
سلام دوستان
کسی در مورد سنسور خازنی اطلاعاتی داره؟؟
اطلاعاتی در مورد دقت اندازه گیریش و قیمتش و این که تو ایران گیر میاد یا نه می خواستم.
در ضمن من ی سنسوری نیاز دارم که فاصله رو در حد یک دهم میلی متر نشون بده .
این کار رو با این سنسور ها میشه انجام داد ؟
با آلتروسونیک چطور؟
 

Benefic.H

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
کسی در مورد سنسور خازنی اطلاعاتی داره؟؟
اطلاعاتی در مورد دقت اندازه گیریش و قیمتش و این که تو ایران گیر میاد یا نه می خواستم.
در ضمن من ی سنسوری نیاز دارم که فاصله رو در حد یک دهم میلی متر نشون بده .
این کار رو با این سنسور ها میشه انجام داد ؟
با آلتروسونیک چطور؟

با سلام

یه نگاهی به این لینک و لینکهای مشابه ای که خودتون می تونید جستجو نمایید بیاندازین:

http://www.dibasensor.com/all-sensors/capacitive-sensors.html
 

Mute

عضو جدید
کاربر ممتاز
سنسور خازنی چیست؟

سنسورهای خازنی سنسورهاي بدون تماس و بدون كنتاكت الكتريكي هستند كه در مقابل فلزات و اغلب غير فلزات عمل مي نمايند . اين سنسورها براي كنترل سطوح در مخازني كه از مواد پودري ، مايع و با دانه دانه پر شده اند مناسب مي باشند . همچنين از آنها مي توان به عنوان مولد پالس به منظور كنترل وضعيت برنامه ماشين آلات براي شمارنده ها و آشكارسازي تقريبا تمام مواد فلزي و غير فلزي استفاده كرد .



[h=2]عملكرد:[/h] ساختمان اساسي اين سنسورها از چهار قسمت تشكيل شده است:





قسمت اساسي اسيلاتور از دو قطعه فلزي تشكيل شده است . وضعيت قرارگيري اين قطعات فلزي نسبت به هم طوري است كه باعث ايجاد يك ظرفيت خازني مي شود . هرگاه قطعه اي با ضريب الكتريكي E به صفحه حساس نزديك گردد باعث تغيير ظرفيت خازني بين صفحات مي شود . اين تغيير ظرفيت خازني باعث تغيير دامنه خروجي اسيلاتور مي شود .
دمدولاتور دامنه اسيلاتور را آشكار مي كند و اين مقدار را با سطح مرجع مقايسه مي نمايد . هرگاه دامنه اين مقدار از دامنه مرجع بيشتر باشد ، خروجي سنسور تحريك مي شود . آمپلي فاير خروجي وظيفه تامين جريان بار را به عهده دارد.

نمونه تصويري كاربرد اين سنسورها را در تصاوير زير مشاهده مي نمائيد:




در اينجا به سه کاربرد ديگر اين نوع سنسورها اشاره اي مي شود.

[h=2]کنترل فاصله هد از سطح:[/h] در سيستم کنترل يك هد که مي بايست با فاصله معيني روي يك سطح با سرعت و دقت بالا در حرکت باشد ، نياز به يك سنسور با حساسيت و پهناي باند بالا مي باشد که بتواند تغييرات موقعيت هد را به سرعت و با دقت حس کند.
يكي از انواع سنسورهايي که امروزه به طور متداول براي اين کار مورد استفاده قرار مي گيرند ، سنسورهاي خازني مي باشند که حساسيت و پهناي باند بالايي دارند. به عنوان مثال براي کنترل موقعيت يا فاصله هد هارد ديسک از سطح ديسک يا


هد روباتي که براي ساخت بردها و وسايل ظريف الکترونيکي به کار مي رود ، از اين نوع سنسورها استفاده مي شود.
در اين کاربردها ، يك سنسور را به هد متصل مي کنند که با تغيير فاصله هد با سطح ، ظرفيت خازني سنسور تغيير مي کند.

در واقع در اينجا probe به عنوان صفحه متغيير خازن به کار مي رود. با تغيير موقعيت هد ، probe نيز جابجا مي شود و همين باعث تغيير ظرفيت خازن و تغيير ولتاژ خروجي سنسور مي گردد. البته تصوير فوق زياد گويا نيست و فقط شماتيک روش را بيان مي کند.

[h=2]سيستم وزن کردن در حرکت براي وسايل نقليه: [/h] روش متداول براي وزن کردن وسايل نقليه ، وزن کردن استاتيک مي باشد که وسيله را روي يک ترازو (کرنش سنج متداول) متوقف مي کنند ؛ اين روش دقت زيادي دارد ولي وزن هر محور را نمي توان به طور مجزا تعيين نمود ، همچنين در بعضي کاربردها مطلوب نيست که وسيله نقليه را متوقف کرد.
اين سيستم با نام( WIM(Wiegh In Motion معرفي شده است. يک روش بري اندازه گيري وزن خودرو در حال حرکت ، استفاده از سنسور خازني است که البته با خازنهاي معمولي تفاوت دارد.



اين ساختار نسبت به تداخل الكترومغناطيسي حساسيت کمتري دارد.
اين روش وزن کردن نسبت به روشهاي قبلي خيلي سبک تر و راحت تر است و نياز به توقف کامل وسيله نقليه براي اندازه گيري وزن آن نيست.

در جدول زير نتايج حاصل از آزمايش با سرعتهاي مختلف را داريم.



[h=2]اندازه گيري ضخامت مواد عايق:[/h] در اين روش دو صفحه خازن ثابت هستند و دي الکتريک بين آنها تغيير مي کند. از آنجايي که تغيير ظرفيت ، متناسب با تغيير ضخامت عايق بين صفحات است ، از اين روش مي توان براي تعيين ضخامت مواد عايق استفاده کرد.


روش فوق فقط براي تعيين ضخامت يک ماده:
خاص به کار مي رود و سنسور براي همان ماده کاليبره شده است.

در روش ديگر سنسور نسبت به تغيير جنس ماده عايق بين صفحات واکنش بيشتري نشان مي دهد که اين روش بيشتر براي کنترل کيفيت مواد ساخته شده به کار مي رود

  • در نهايت با توجه به کاربردهاي فوق ، متداول ترين روش استفاده از سنسورهاي خازني ، تغيير فاصله بين صفحات آن مي باشد که بيشتر براي اندازه گيري نيرو ، فشار يا هر تنش ديگري به کار مي رود. روشهاي ديگر بر اساس تغيير سطح مشترک صفحات خازن و يا ماده دي الکتريک بين صفحات به کار مي روند.
 

Mute

عضو جدید
کاربر ممتاز
سنسور آلتراسونیک:

تاریخچه اين سنسور به سال 1912 میلادی و بعد از غرق شدن کشتی تایتانيک بر می گردد . بعد از غرق شدن تایتانیک دانشمندان به دنبال راه حلی برای تکرارنشدن این فاجعه افتادند که اگرکاپتان کشتی به هر دلیلی قادر به دیدن جلو کشتی نبود وسیله ای هشدار دهنده او را از وجود مانع مطلع سازد . در سال 1912 میلادی آقای L F Richartson با الهام از طبیعت و استفاده از مسیریابی خفاشها موفق به ساخت سنسور فراصوتی شد .خفاشها به دلیل بینایی ضعیف و حساس به نور، از امواج فراصوتی برای تشخیص موانع استفاده می کنند . اما از آن سال تا کنون که نزدیک به یک قرن از آن می گذرد این سنسور کاربردهای فراوانی در زندگی ما پیدا کرده است که به چند نمونه از این کاربردها می پردازیم .
1 . ابتدا برای نزدیک شدن بیشتر به این سنسور به معرفی آن در دزدگیر اتوموبیل و وسیله هشدار دهنده فاصله در اتوموبیل می پردازیم که مطمعنا همه ما کاربرد سنسور فراصوتی را در دزدگیر اتوموبیل از نزدیک دیده ایم . 2 . سپس به کاربردهایی همچون استفاده در ثبت دقیق ترین زمان ممکنه در ورزش دومیدانی 3 . استفاده در باک هواپیما برای فهمیدن مقدار سوخت 4 . استفاده در کنترل دور ماشینهای صنعتی
5 . کاربرد در علم هواشناسی جدید چکیده ای از چگونگی کار سنسور التراسونیک : امواج التراسونيك به دسته­ ای از امواج مكانيكی گفته مي­شود كه فركانس نوسانشان بيش ازمحدوده شنوايی انسان 20KHz باشد. یک سنسور التراسونیک غالبا دارای یک فرستنده و یک گیرنده امواج التراسونیک می باشد که این امواج بعد از برخورد با یک مانع منعکس شده و به طرف سنسوربرمی گردند و با توجه به زمان بازگشت و همچنین کیفیت امواج بازتابش شده به فاکتورهایی همچون فاصله تا مانع ، نوع مانع و سرعت مانع دست پیدا می کنیم . لازم به ذکر است که هرماده ای به یک کیفیت خاص امواج التراسونیک را از خود عبور و مقداری از آن را باز تابش می دهد .
 
بالا