سفر به بزرگراه مرگ!
وقتی بعد از 37 سال جنگ داخلی سریلانكا به پایان رسید، از این کشور
جز ویـرانه چیزی باقی نماـنده بود. امـا هـمین ویرانه در کـمتر از یک سـال
به بهشتی برای گردشـگران ماجراجو تبدیل شد که از سـراسر دنیــا برای
تـجربه توریسم جـنگ به آن قدم می گذاشتنـد؛ ســفری در بزرگراه مرگ!
===========================================
سابقه تورهای گردشگری جنگ به حدود صد سال پیش می رسد. یعنی زمانی بعد از جنگ جهانی دوم که کشورها با هدف ماجراجویی و کمک به بازسازی مناطق جنگ دیده تورهایی را راهی مناطق جنگ زده کردند تا ژانر جدیدی در گردشگری جهانی متولد شود. ژانر سیاهی به نام گردشگری جنگ که البته همیشه مشتریان خاص خودش را از جماعت جهانگردان ماجراجو پیدا کرده است.
بعد از ژاپن، بوسنی و هرزگوین، بلژیك و روسیه این بار نوبت به سریلانکا رسیده است تا به عنوان تازه ترین مقصد گردشگری جنگ در دنیا مطرح شود. جزیره کوچکی در نزدیکی هند که نه تنها جاذبه های طبیعی بی نظیری دارد، بلکه با فرهنگ شرقی اش، جهانگردان زیادی را مجذوب خود می کند.
سریلانکا در جریان جنگ طولانی داخلی آنقدر ناامن و آسیب دیده بود که رسانه ها لقب بزرگراه مرگ را به این کشور دادند. جزیره کوچکی که نام آن با نام گروه شبه نظامی «ببرهای تامیل» پیوند خورده و با وجود برخورداری از حیاتوحش کمیاب و بناهای تاریخی ارزشمند از فهرست جاذبه های گردشگری دنیا جا مانده بود.
یک سال بعد از پایان جنگ داخلی اما ورق برای دولت و مردم سریلانکا برگشت. حالا اگر گذارتان به این منطقه بیفتد، توریست های زیادی را می بینید که برای تجربه سیاه ترین شکل گردشگری راهی سریلانکا می شوند و حاضرند رقم قابل توجهی بابت بازدید از خرابه های این کشور بپردازند.
تا جایی که موسسات رسمی آمار رشد 39 درصدی گردشگری را در این کشور اعلام کرده اند که بخش مهمی از آنها را گردشگران كشورهای اروپایی به خصوص انگلیس، آلمان، هلند، فرانسه، اسپانیا، بلژیك و دانمارك تشکیل می دهند.
موفقیت سریلانکا در قصر ساختن از ویرانه هایش تا حدی چشمگیر بود که این کشور در ماه می سال گذشته میلادی بهعنوان بهترین منطقه گردشگری آسیا معرفی شد.
جنگ داخلی برای سریلانکا اگرچه خرابی های زیادی را به بار آورد اما رونق گردشگری جنگ در این منطقه درآمدهای این کشور را تا حدی زیاد کرده که صنعت توریسم بین دو تا سه درصد از كل درآمدهای دولت سریلانكا را تشكیل میدهد.
منبع: تبیان