سانتریفیوژ

akbarpour

کاربر فعال
سلام
تنوع بسیار زیادی از سانتریفیوژها وجود دارد اینکه خیلی کلی بخواهی باید بگویم سانتریفیوز برای جداسازی بکار می رود از نوع جامد-مایع مایع-مایع و حتی گاز-گاز هم می توان پیدا کرد شما دنبال کدام نوع آن هستید شاید بشه کمک کرد البته توی همین سایت بچه ها زحمت کشیدند چند تا کتاب خوب هم گذاشته اند

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
سلام
تنوع بسیار زیادی از سانتریفیوژها وجود دارد اینکه خیلی کلی بخواهی باید بگویم سانتریفیوز برای جداسازی بکار می رود از نوع جامد-مایع مایع-مایع و حتی گاز-گاز هم می توان پیدا کرد شما دنبال کدام نوع آن هستید شاید بشه کمک کرد البته توی همین سایت بچه ها زحمت کشیدند چند تا کتاب خوب هم گذاشته اند
شما هر کدوم رو که دوست داری جواب بده . مهم این هستش که اطلاعاتمون رو با هم تبادل کنیم .;)

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
سلام
فرض کن من بوق بوقم از سانتریفیوژ هم هیچی حالیم نیست اونوقت فردا باید برم یک تحقیق به استاد تحویل بدم در مورد سانتریفیوژ . اونوقت اسمش رو هم نمی تونم لاتین بنویسم . حالا اومدم اینجا یک چیزی سر دربیارم بدم اوستاد هم خدا راضی بشه هم استاد . ببین می تونی کمکم کنی ؟:D;):gol::gol:

mohamadhoseinzare

عضو جدید
سلام
ممنون به صورت کلی میشناسم که با نیروی گریز از مرکز و چگالی هر مواد این مواد محلول جدا میشن

توی بروشوری که من دارم انواع مختلفی داره که به نام انگلیسی ان ها نامبرده شده

هر اطلاعاتی دارین بگین لطفا"

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
ممنون به صورت کلی میشناسم که با نیروی گریز از مرکز و چگالی هر مواد این مواد محلول جدا میشن

توی بروشوری که من دارم انواع مختلفی داره که به نام انگلیسی ان ها نامبرده شده

هر اطلاعاتی دارین بگین لطفا"
سانتریفیوژ ها از نظر اندازه نمونه ای که در آن قرار می گیرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند از جمله :
1-سانتریفیوژ معمولی
2- میکرو سانتریفیوژ
3- سانتریفیوژ هماتوکریت
4- سانتریفیوژ بانک خون
هم چنین به لحاظ داشتن سیستم سر مایش به دو نوع معمولی و یخچال دار تقسیم می شوند .
نوع دیگر تقسیم بندی بر اساس تعداد نمونه ای است که در آن قرار می گیرد و بر اساس تعداد لوله آزمایشی که در داخل آنها قرار می گیره تقسیم بندی می شوند .
از نظر حد اکثر دوری که می توانند با آن دور نمونه ها را بگردانند نیز سانتریفیوژها به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شود ( بر اساس دور بر دقیقه )
از نظر نوع دور سنج وسیستم کنترلی هم به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند .

elahe.20

عضو جدید
جان من جواب بدین !!!

الان پایین نگاه کنین خیلی دستگاه ها بی جواب مونده

یه سوال اساسی دارم انواع سانترفیوژ اگه لطف کنین بگین و کارایی هر کدوم از انواع اون

با سپاس فراوان :gol:

نبینمت ناراحتی
ببین کپی پیست کردن کاری نداره ولی من دوست دارم خودت یه سرچی کنی اگه به اشکالی برخوردی به ما اطلاع بدی تا ما هم در حد توان برات اطلاعات بذاریم.

elahe.20

عضو جدید
همون طور که خودتون میدونین
درسانتریفوژ با استفاده از تاثیر نیروی ثقل برذرات با جرم های مختلف می توان آن ها را جداسازی کرد در حقیقت در این دستگاه با استفاده از نیروی گریز از مرکز می توان ذرات یا حتی دو مایع مختلف را از هم جدا کرد.
ازنظر جداسازی 2روش هست.

1.differential
جداساز ی براساس اندازه ذرات (pelleting)
به هنگام چرخش چون سرعت بالاست ,سرعت ذرات متفاوت است .دراین روش از تفاوت در اندازه ذرات استفاده می کنیم .هرچه ذرات بزرگتر باشند زودتر رسوب می کنند پس بایک دور مشخص ودر یک زمان مشخص می توانیم ذرات مورد نظر را رسوب دهیم و عملیات جداساز ی را کامل کنیم.در حالتی که بخواهیم روی چند سایز ذره مطالعه کنیم هربار پس از عمل سانتریفوژ با یک محلول خاص ماده مورد نظر را شستشو می دهیم وباز عمل گردش در دستگاه را تکرار می کنیم هرچه که سرعت دستگاه بالاتر باشد وزمان چرخش هم بیشتر باشد تعداد ذرات بیشتری که دارای اندازه کو چکتری هستند رسوب می کنند.

2.Density gradient

الف:روش rate zonal

دراین روش اساس جداسازی به اندازه وجرم بر می گردد یعنی در حالتی که ذرات مختلف,دارا ی چگالی یکسان ولی جرم های متفاوت باشند با استفاده از این روش می توانیم آن ها را جدا کنیم در این روش در لوله آزمایش یک محلول را با چگالی های مختلف به ترتیب از چگالی زیاد به کم می ریزیم در آخر محلولی که دارای ذرات خاص مورد اندازه گیری است به این طبقه ها اضافه می کنیم وقتی که عمل سانتریفوژ انجام می شود ذرات به علت اختلاف جرم شان به سمت پایین لوله حرکت می کنند و هر کدام در یک محدوده چگالی قرار می گیرند.هرچه که ذرات سنگین ترباشند به دلیل اینکه می توانند به مقاومت ماده واسط غلبه کنند بیشتر به سمت پایین حرکت می کنند نکته ای که باید در نظر بگیریم این است که تقسیم بندی چگالی درماده واسط باید با تو جه با اختلاف جرم های مواد مختلف در محلول مورد اندازه گیری باشد محلول مورد اندازه گیری که در آخر روی همه قسمت های تقسیم بندی قرار می گیرد باید چگالی اش از چگالی تمام قسمت های ماده واسطه کمتر شود سنگین ترین ذره ای که در محلول مورد اندازه گیری موجود بوده یاید چگالی اش از تمام تقسیم بندی های ماده واسط بیشتر باشد زمان انجام سانتریفوژ در این روش مهم است به دلیل اینکه اگر این زمان خیلی کم باشد ذرات حرکت کافی نمی کنند و کاملا از هم جدا نمی شوند و اگر این زمان خیلی زیاد باشد ذرات بیش از حد حرکت می کنند و وارد محدوده های چگالی بیشتر می شوند و عملیات تقسیم بندی دچار مشکل می شود.

ب:Isopycnic
در این روش محلول مورد اندازه گیری در لوله آزمایش ریخته می شود و ماده واسطه با چند چگالی مختلف به این مجموعه اضافه می شود عمل چرخش اتفاق می افتد ذرات حرکت می کنند تا وقتی که با محلولی که آنها را احاطه کرده به هم تعادلی برسند یعنی هردو شان در یک چگالی قرار داشته باشند پس در آخر ذرات مختلف در تقسیم بندی های مختلف ماده واسطه قرار میگیرند. زمان نباید خیلی کم باشد وگرنه ذرات به چگالی مورد نظر نمی رسند اما وقتی که هم تعادلی ایجاد شد دیگر عمل چرخش بیشتر باعث جداشدن ذرات نمی شود یعنی برخلاف حالت قبل اگر زمان بیش از زمان مورد نظر باشد دچار مشکل نمی شویم.

elahe.20

عضو جدید
سانتریفیوژ ها از نظر اندازه نمونه ای که در آن قرار می گیرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند از جمله :
1-سانتریفیوژ معمولی
2- میکرو سانتریفیوژ
3- سانتریفیوژ هماتوکریت
4- سانتریفیوژ بانک خون
هم چنین به لحاظ داشتن سیستم سر مایش به دو نوع معمولی و یخچال دار تقسیم می شوند .
نوع دیگر تقسیم بندی بر اساس تعداد نمونه ای است که در آن قرار می گیرد و بر اساس تعداد لوله آزمایشی که در داخل آنها قرار می گیره تقسیم بندی می شوند .
از نظر حد اکثر دوری که می توانند با آن دور نمونه ها را بگردانند نیز سانتریفیوژها به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شود ( بر اساس دور بر دقیقه )
از نظر نوع دور سنج وسیستم کنترلی هم به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند .

اگه میشه بیشتر اطلاعات بدین ممنون میشم

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
اگه میشه بیشتر اطلاعات بدین ممنون میشم
من یک سری اطلاعات کلی دادم و به قول خودتون کپی پیست کردن و مطالب تکراری که در جاهای دیگر به راحتی پیدا می شه رو اینجا گذاشتن کار جدیدی نیست .
شما سوال کنید من در حد توانم جواب می دم
خوبه؟ ;)

elahe.20

عضو جدید
1.میشه درمورد کاربرد سانتریفیوژ معمولی و بانک خون توضیح بدین ؟هرچی میگردم اطلاعات مربوط به فروش هست
2.اگه شیشه های آزمایش حین چرخش شکسته بشن آیا از محلول خاصی برای تمیز کردن دستگاه استفاده میکنن؟
3.معمولا چه قسمتهایی از دستگاه آسیب میبینه ؟
با تشکر

آخرین ویرایش:

hassan_niazy

مدیر بازنشسته
1.میشه درمورد کاربرد سانتریفیوژ معمولی و بانک خون توضیح بدین ؟هرچی میگردم اطلاعات مربوط به فروش هست
2.اگه شیشه های آزمایش حین چرخش شکسته بشن آیا از محلول خاصی برای تمیز کردن دستگاه استفاده میکنن؟
3.معمولا چه قسمتهایی از دستگاه آسیب میبینه ؟
با تشکر
1-سانتریفیوژهای معمولی برای جداکردن قسمت جامد از مایع استفاده می شوند. در مورد سانتریفیوژهای بانک خون همین عمل در مورد کیسه های خون انجام می شه
2- ببینید استاندارد خاصی برای این مسئله فکر نمی کنم وجود داشته باشه و خیلی جاها اصلا دستگاه رو ضد عفونی نمی کنند ولی بهتره از محلولهای ضد عفونی موجود بسته به نوع مایع داخل لوله آزمایش شکسته شده و میزان آلودگی آن استفاده کرد . قابل ذکر است با توجه به رواج استفاده از لوله ها و لوازم پلیمری یک بار مصر درب دار به جای لوازم شیشه ای این مشکل کمتر مشاهده می شود .
برای اطلاعات بیشتر به فایل ضمیمه که یک جزوه آموزشی کوچک درباره سانتریفیوژ هست مراجعه کنید

پیوست ها

• santerifiog.zip
    251.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0