اگه كسي اطلاعاتي داره در زمينه انگور كاشت داشت برداشت و فرايند هاي بعدي لطفا كمك كنه ؟
مرصي نه ، بايد بگي ممنون در ضمن خودت بايد بيشتر كمك كني
براي شروع مي خواهم از ميزان توليد انگور در كشور به صورت صنعتي اطلاعات كسب كنيم ببينيم چند هكتار زير كشت داريم و در كدام يك از استانهاي كشور اخه ميزان توليد مهم هست
فقط دوستان در نظر بگيرن كه مي خواهم بحث ادامه بديم تا برسيم به روغن گيري از هسته انگور كه بعنوان ضايعات دور ريخته مي شه
بايد بگم اين كارخونه مي تونه در نزديكي يه كارخانه اي كه توليد اب ميوه مي كنه ساخته بشه تا بعد از ابگيري انگور هسته انگور كه دور ريخته مي شه جمع شده شسته بشه و بعد بره براي روغن گيري كه براي اين كار مي شه از پرس حلزوني استفاده كرد و توليد روغن انگور ثابت شده بسيار مفيد هست و مي تونه جايگزين روغن هاي سرخ كردني بشه و حتي خواصش بيشتر از روغن زيتون هست ولي اول بهتر مهندسين كشاورزي كه به رشته اشون مرتبط هست براي من توضيح بدن كه در ايران معمولا از هر هكتار چقدر برداشت صورت مي گيره
معمولا در هر هکتار 7 الی 8 هزار کیلو انگور آبی و 1000 کیلو انگور دیم برداشت می شود. البته در استان های مختلف کشور این میزان ممکن است تغییر کند.
بله . چون در جاهاي ، مثل شمال كشور كه نمونهاي از اونه بخاطر نبود تجهيزات فرآوري محصولات تغيير كاربري ميدهند و اين تغيير باعث نوسان قيمت ميوهها بطور فصلي ميشه .میشه بیشتر توضیح بدین چرا شمال کشور رو بعنوان هدف قرار دادین؟ آیا دلیل خاصی داره؟
البته هدف فقط شمال كشور نيست هدف كلي براي يه نتيجه گيري كلي در مورد نزديك بودن به كارخانه اين هست كه هزينه حمل و نقل كاهش پيدا كنه بطور كلي استفاده از ضايعات در هر كارخانه اي در مجاورت همون كارخانه صورت مي گبره كه نياز به حمل نباشه از نظر اقتصادي مهم هست
البته هدف فقط شمال كشور نيست هدف كلي براي يه نتيجه گيري كلي در مورد نزديك بودن به كارخانه اين هست كه هزينه حمل و نقل كاهش پيدا كنه بطور كلي استفاده از ضايعات در هر كارخانه اي در مجاورت همون كارخانه صورت مي گبره كه نياز به حمل نباشه از نظر اقتصادي مهم هست
مي توني اطلاعات بيشتر در اين زمينه بدي كارخانه الكل سازي فكر نكنم بعد از روغن گير ي ديگه قابل استفاده باشه
ممنون
اقاي مهدي بايد هميشه به اين فكر كرد كه از همه چيز استفاده بهينه بشه و كمترين ضايعات رو داشته باشيم اين اصول يه كار صنعتي و اقتصادي پس اگه بشه دوباره از تفاله روغن گيري شده استفاده كرد خوب اين مي تونه خيلي كمك كنه
درسته . ولي در حال حاضر من تأكيدم بر روي وضعيت اقتصادي كشاورز متمركز شده . كشاورز اولين سوالي كه ميكنه اينه كه : چقدر هزينه داره ؟
اين فرق ميكنه با يه سرمايهگذار كه چشمانداز بلند مدتي رو هدفگيري كرده .
اقا مهدی درسته که اولیه چیز با اهمیت برای کشاورز هزینه است . ولی راجع به موضوع مورد بحث ما فکر نمی کنم برای کشاورزان زیاد مهم باشه. چون روغن کشی دانه انگور مرحله آخر پروسه تولید است و در واقع باید از نگاه سرمایه گذاران تولیدات صنعتی مورد بررسی قرار بگیره. شما فکر می کنید چند درصد از کشاورزان هستند که هم کار کاشت انگور رو انجام میدن و هم در زمینه تولید روغن از دانه انگور فعالیت می کنند. اونها معمولا بعد از برداشت انگور و فروش آن دیگر نقشی در ادامه مسیر و صنایع تبدیلی ندارند به نظر من برایشان فرق نمی کنه که هزینه های بعدی این پروسه چقدره؟؟
درسته . براي همينه كه اونا حتي محصولشون رو قبل از رسيدن ميفروشن ولي اگه بتونن در قالب تعاوني محلي خودشون با هم جمع بشن و پروسه رو در دست خودشون بگيرن ديگه واسطه حذف ميشه و قيمت متعادل ميشه . اين يعني هم كشاورز سود ميكنه هم قيمت فصلي محصول پايين مياد .
واقعيتش در پي درخواست من از يك مهندس صنايع غذايي نازي خانم اين تاپيك رو زدند تا من جوابگوي كسي باشم كه بحث اون خارج از اين مجال هست .
پس هدف ما در اينجا منفعت كشاورزه . مثلاً همين تاكستانها باعث جلوگيري از فرسايش آبي و بادي خاكه ميشن و در جاهاي مثل زمينهاي شيبدار هم براحتي قابل كاشت هستن اما كشاورز وقتي انگور رو كيلويي 25 تا 30 تومان ميفروشه بيخيال كشت انگور ميشه . زمين رو رها ميكنه و يا به كشت ديگه اقدام ميكنه كه اين براي اصلاح خاك نامناسبه .
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
تکنولوژی روغن | تکنولوژی صنایع غذایی | 0 | ||
پایداری اکسایشی روغن زیتون | تکنولوژی صنایع غذایی | 0 | ||
مراحل تولید پودر و روغن ماهی | تکنولوژی صنایع غذایی | 0 | ||
استخراج روغن ( اکسترکشن ) | تکنولوژی صنایع غذایی | 3 | ||
اسیدهای چرب در روغن | تکنولوژی صنایع غذایی | 0 |