روش های پائین نگهداشتن قند خون

love eternal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز


عدم کنترل درست اين بيماري مي تواند مشکلات جدي از جمله نارسايي کليه، ناراحتي هاي چشمي و... را در پي داشته باشد.

از همين رو بهتر است تا قبل از پيشرفت بيماري و ابتلا به ناراحتي هاي ثانويه آن با انجام راهکارهاي مناسب آن را کنترل کرد.

عمده ترين روش هاي پايين آوردن قند خون عبارتند از:‌


1- افزودن دارچين به مواد غذايي

مطالعات نشان مي دهد که دارچين مي تواند قند خون را به خصوص در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 که قند خون آنها به خوبي کنترل نمي شود، پايين آورد. با توجه به يکي از اين تحقيقات مصرف روزانه يک عدد کپسول عصاره دارچين موجب کاهش مقدار چربي و قند خون تا 25 درصد طي 40 روز شود.

اين ادويه خوش عطر بر انسولين؛ هورمون مترشحه از پانکراس و مسئول کنترل قند خون اثر مي گذارد.

براي بهره مندي از فوايد آن توصيه مي شود روزانه 1 تا 6 گرم حدود 2/1 قاشق چايخوري تا 1 قاشق غذاخوري مصرف شود.

2- انجام فعاليت ورزشي روزانه

کم تحرکي يکي از علل بروز ديابت نوع 2 و علائم مرتبط با آن است.

از آنجا که تحريک ماهيچه ها سبب تسهيل سوخت و ساز کالري مي شود، لازم است تا فعاليت ورزشي منظم انجام شود تا به اين ترتيب مقدار اضافي قند خون از بين برود.

همچنين، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي که در افراد مبتلا به ديابت 2 تا4 برابر بيشتر است نيز کاهش مي يابد.

براي کسب بيشترين استفاده از مزاياي ورزش بايد روزانه حداقل 30 دقيقه تمرينات جسماني انجام شود. شنا و يوگا از جمله ورزش هاي مفيد براي اين منظور است.

3- حفظ وزن مناسب

مشخص شده است که اضافه وزن در ابتلا به ديابت نوع 2 و تشديد عوارض جانبي آن نقش دارد.

با توجه به تحقيقي که بر روي 3000 نفر در آمريکا صورت گرفت، مشخص شد که کاهش وزن مي تواند ديابت را تا 50 درصد کاهش دهد.

براي حفظ وزن متناسب بايد برنامه غذايي سالم و با دريافت قند ثابت را در پيش گرفت.

خوردن وعده هاي غذايي کم تا حد 6 بار در روز باعث کنترل بهتر قند خون و تامين انرژي لازم براي طول روز مي شود.

انجام تمرينات ورزشي در کنار تغذيه صحيح سبب حفظ وزن ايده آل خواهد شد.

4- اضافه کردن سرکه به وعده هاي غذايي غني از کربوهيدرات ها

تحقيقات گوياي اين است که افزودن سرکه به مواد غذايي حاوي کربوهيدرات بالا باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 مي شود.

توصيه مي شود به سيب زميني، ماکاروني و ساير خوراکي هاي با کربوهيدرات فراوان سرکه اضافه شود. البته بهتر است اين مقدار تنها 2 قاشق غذاخوري حدود 30 ميلي ليتر سرکه باشد.

5-خوردن غذاهايي با مقدار قند پايين

تغذيه نقش بسيار مهمي در افراد ديابتي دارد، زيرا حفظ قند خون در حد ثابت را تسهيل مي کند.

بايد غذاهايي با مقدار قند پايين و همچنين مقدار کم چربي مصرف شود.

چرا که ديابت يکي از علل مهم زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي محسوب مي شود. بهتر است روغن هاي خوب مانند روغن زيتون و کلزا در برنامه غذايي گنجانده شود. از آنجا که ديابت در توليد راديکال هاي آزاد نقش دارد توصيه مي شود خوراکي هايي حاوي آنتي اکسيدان مصرف شود.

ميوه ها و سبزيجات منابع غني آنتي اکسيدان هستند. گل گندم و کنگر فرنگي جز خوراکي هايي با ميزان حداکثر آنتي اکسيدان هستند.
 

Similar threads

بالا