رفع اشکال دروس سیالاتی-ارشد(ترمو+سیالات+انتقال)

farshid992006

عضو جدید
سلام 1سوال ار کتاب ترمودینامیک 1 راهیان دارم اگه حل تحلیلیش رو برام بزارین ممنون میشم
ترمودینامیک 1 راهیان-قسمت سوال های کنکور سراسری 88-سوال 19
ممنون

باش اوجا

عضو جدید
لطفا اگه یک جزوه کامل نه خلاصه ترمو1 دارید برای دانلود بذارید . خیلی خیلی لازم دارم.

hamid19395

عضو جدید
سلام 1سوال ار کتاب ترمودینامیک 1 راهیان دارم اگه حل تحلیلیش رو برام بزارین ممنون میشم
ترمودینامیک 1 راهیان-قسمت سوال های کنکور سراسری 88-سوال 19
ممنون
سوالتون روبنویسید تا بررسی کنیم!
کتاب شما در دسترس من نیست:razz:
:gol:
لطفا اگه یک جزوه کامل نه خلاصه ترمو1 دارید برای دانلود بذارید . خیلی خیلی لازم دارم.
لطفا جستجو کن
تاحالا 10بار این جزوه شریف رو بچه ها معرفی کردن!
همین یه دونه تو نت هست که همچین آش دهن سوزی هم نبود:D
ترمودینامیک شریف

:gol:

farshid992006

عضو جدید
سوال مال کنکور مکانیک هست:
شکل زیر سیستمی را نشان می دهد که چرخه ترمودینامیکی برگشت پذیر را طی میکند و با سه منبع حرارتی تبادل گرما می کند,کدام رابسه برای چرخه برگشت پذیر داده شده درست می باشد؟
متاسفانه دوربین موبایلم خراب شده نمی تونم شکلش رو بزارم اما شرح شکل رو می گم:1 سیستم هیت که از 3 منبع حرارتی Q1,Q2,Q3 که در دمای T1,T2,T3
هستند گرما دریافت میکنه(تاکید میکنم از هر 3 گرما دریافت میکنه) و شکل فقط همین هست

Sh_mech

عضو جدید
قسمت پره ها تو كتاب انتقال حرارت راهيان خيلي فرمولاش زياده چهههههههه كار كنم؟؟:que:

hamid19395

عضو جدید
شکل زیر سیستمی را نشان می دهد که چرخه ترمودینامیکی برگشت پذیر را طی میکند و با سه منبع حرارتی تبادل گرما می کند,کدام رابسه برای چرخه برگشت پذیر داده شده درست می باشد؟
متاسفانه دوربین موبایلم خراب شده نمی تونم شکلش رو بزارم اما شرح شکل رو می گم:1 سیستم هیت که از 3 منبع حرارتی Q1,Q2,Q3 که در دمای T1,T2,T3
هستند گرما دریافت میکنه(تاکید میکنم از هر 3 گرما دریافت میکنه) و شکل فقط همین هست
خب میتونید توازن حرارتی رو چک کنید
یک منبع رو صفر درنظر بگیرید
qa/qb=ta/tb
این رو در گزینه هاش چک کنید باید برقرار باشه تا چرخه تون برگشت پذیر باشه

hamid19395

عضو جدید
قسمت پره ها تو كتاب انتقال حرارت راهيان خيلي فرمولاش زياده چهههههههه كار كنم؟؟:que:
نیازی به حفظ کردن رابطه های پره نیست
نکته ها رو بلد باشید
من کم دیدم از اون رابطه ها تست بدن و حفظ کردن اون رابطه ها کار آسون و البته عاقلانه ای نیست.فضل جابجایی اهمیت بیشتری داره به نظر من
هرچند من خودم حفظ کردم!(البته من از تابستون اقدام کرده بودم و خیلی مرور کردم این درس رو)

Sh_mech

عضو جدید
فصل پره ها كتاب انتقال حرارت راهيان خيلي فرمول داره شما چطور خوندينش؟

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگر فرصت دارید منبعتون رو عوض کنید و پوران بخونید چون اصلا خداکرمی زیاد مفهومی نمیگه،ولی واقعا متن پوران زیبا و جامع هست.فرمول نهایی پره های بلند و عایق رو یاد بگیرید بصورت تناسبی و مفهومی ازش سوال دادن.همچنین عوامل موثر بر راندمان و ضریب تاثیر،خیلی تمیز میشه از این فرمولها مفهومی داد.جالبه من داشتم سوالات دو فصل اول انتقال رو که حل میکردم دیدم سوالات مکانیک از مابقی رشته سبکش خیلی بالاتره.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
qa/qb=ta/tb
این راه حل مربوط به چه فصلیه؟بر چه مبنایی هست من تا بحال ندیدم؟میشه یکم بیشتر بازش کنید؟

hamid19395

عضو جدید
این راه حل مربوط به چه فصلیه؟بر چه مبنایی هست من تا بحال ندیدم؟میشه یکم بیشتر بازش کنید؟
این روهمین طوری گفتم-مبنای خاص هم نداره:Dو یکباره به ذهنم اومد!پس تعجب نکنید که ندیدید:Dوکاملا ابتکاری و البته شاید غلط!
باید سوال وشکل باشه تا بشه روش بحث کرد
متاسفانه نه شکل رو دارم نه سوال کامل رو
فقط با توجه به گفته های دوستمون مطرح کردم
شما سوال رو دارید احتمالا-اگربراتون مقدوره قرار بدید که اگر حلی براش هست ارائه بدیم
مطمئن راه حل کامل رو میتونیم با کمک هم بدست بیاریم
خیلی چیزا رو طراح ها میرن دنبالش که به عقل هیچ کس نمیرسه!نمونش سوال انتقال حرارت سال پیش(لامپی ...)

آخرین ویرایش:

hamid19395

عضو جدید
اگر فرصت دارید منبعتون رو عوض کنید و پوران بخونید چون اصلا خداکرمی زیاد مفهومی نمیگه،ولی واقعا متن پوران زیبا و جامع هست.فرمول نهایی پره های بلند و عایق رو یاد بگیرید بصورت تناسبی و مفهومی ازش سوال دادن.همچنین عوامل موثر بر راندمان و ضریب تاثیر،خیلی تمیز میشه از این فرمولها مفهومی داد.جالبه من داشتم سوالات دو فصل اول انتقال رو که حل میکردم دیدم سوالات مکانیک از مابقی رشته سبکش خیلی بالاتره.
عوض کردن مرجع الان زیاد معقول نیست-البته به نظر من
راستی شما در درس مکانیک سیالات به نتیجه رسیدید؟
چی خوندید بالاخره؟به ما هم بگین

artarya

عضو جدید
سلام من کتاب رو ندارم میتونید بیشتر توضیح بدهید.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
این روهمین طوری گفتم-مبنای خاص هم نداره:Dو یکباره به ذهنم اومد!پس تعجب نکنید که ندیدید:Dوکاملا ابتکاری و البته شاید غلط!
باید سوال وشکل باشه تا بشه روش بحث کرد
متاسفانه نه شکل رو دارم نه سوال کامل رو
فقط با توجه به گفته های دوستمون مطرح کردم
شما سوال رو دارید احتمالا-اگربراتون مقدوره قرار بدید که اگر حلی براش هست ارائه بدیم
مطمئن راه حل کامل رو میتونیم با کمک هم بدست بیاریم
خیلی چیزا رو طراح ها میرن دنبالش که به عقل هیچ کس نمیرسه!نمونش سوال انتقال حرارت سال پیش(لامپی ...)
57.jpg

farshid992006

عضو جدید
qa/qb=ta/tb
من خودم ازراه برقراری قوانون اول ترمودینامیک و همچنین نامساوی dQ/T<0 خواستم حل کنم به نتیجه نرسیدم
راجبه راهی که گفتید میشه یکم بیشتر توضیح بدید

hamid19395

عضو جدید
من خودم ازراه برقراری قوانون اول ترمودینامیک و همچنین نامساوی dQ/T<0 خواستم حل کنم به نتیجه نرسیدم
راجبه راهی که گفتید میشه یکم بیشتر توضیح بدید
تو پستهای قبلی گفتم که هیچ دلیل علمی براش ندارم و همینطوری گفتم
بگذارید دوستان دیگه هم نظرشون رو بگن

milad85me

عضو جدید
سیستم یک سیکل رو طی میکنه و قانون اول برا سیکل میگه که کار خالص با انتقال گرمای خالص برابره و چون کاری انجام نشده پس 0=Q1+Q2+Q3.
قانون دوم (یا همون اصل افزایش انتروپی برایسیستم و محیط) میگه که مجموع تغییر انتروپی سیستم و تغییر انتروپی محیط در یک فرآیند برگشت پذیر صفره، تغییر انتروپی سیستم صفره چون یه سیکل رو طی کرده پس تغییر انتروپی محیط هم باید صفر باشه.
تغییر انتروپی محیطی که گرمای Q رو در دمای T مبادله میکنه برابره با Q/T ، پس داریم:
0=Q1/T1+Q2/T2+Q3/T3 و اگه از رابطه قبلی به Q1-Q2=Q3 - قرار بدیم جواب گزینه 3 میشه.
موفق باشید. ;)

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
با اینکه یکبار در مورد آنتروپی بحث شد اما بازم یه سوال در این مورد میپرسم.آنتروپی سیستم بسته همیشه باید بزرگتر مساوی صفر باشه اما نظرتون در مورد حجم کنترل چیه؟

kingi

عضو جدید
با اینکه یکبار در مورد آنتروپی بحث شد اما بازم یه سوال در این مورد میپرسم.آنتروپی سیستم بسته همیشه باید بزرگتر مساوی صفر باشه اما نظرتون در مورد حجم کنترل چیه؟

این چیزایی که میگم دقت کنید فرقی بین سیستم باز یا بسته نیست.تولید آنتروپی همیشه بزرگتر یا مساوی صفره.آنتروپی به وسیله برگشت ناپذیری ها تولید میشه و یه وسیله جابه جایی جرم یا حرارت منتقل میشه.انتقال حرارت یا جرم به سیستم یا حجم کنترل باعث افزایش آنتروپی و خارج شدن اون باعث کاهش آنتروپی میشه.پس در یک سیستم بسته آدیاباتیک که انتقال حرارت و جرم وجود نداره تغییر آنتروپی فقط ناشی از تولید آنتروپی که اون هم به برگشت ناپذیری ها مربوط میشه و اگه سیستم برگشت پذیر درونی هم باشه تولید آنتروپی هم صفره

milad85me

عضو جدید
با تشکر از دوست خوبم kingi و پاسخ کاملا صحیحشون، لازم میدونم چند تا نکته راجب انتروپی ذکر کنم:

1- برای یک سیستم تغییر انتروپی برابره با: ds=dsgen+dq/T (البته به جای dq باید از دلتا q به علت وابسته بودن به مسیر استفاده کرد)، جمله اول یعنی dsgen تولید انتروپیه و همیشه بزرگتر یا مساوی صفره (برا فرآیندهای برگشت پذیر صفر و برا فرآیندهای برگشت ناپذیر بزرگتر از صفره)، جمله دوم یعنی dq/T میتونه مثبت یا منفی و یا صفر باشه، محاسبه این جمله در یک فرآیند مشکله مگر برای حالتی که دما ثابت باشه، بنابراین در محاسبه تغییر انتروپی از روابط ترمودینامیکی و یا جداول استفاده میشه نه از رابطه فوق.

2- با توجه به رابطه بالا ds میتونه مثبت، منفی و یا صفر باشه و این جمله که انتروپی یک سیستم همواره در حال افزایشه در حالت کلی غلطه و با توجه به بزرگتر مساوی صفر بودن dsgen دیده میشه که تنها راه کاهش انتروپی از دست دادن گرماست. واضحه که برای سیستم های ادیاباتیک ds بزرگتر مساوی صفره.

3- همانطور که گفتم رابطه بالا از نظر محاسباتی کاربرد زیادی نداره و تغییر انتروپی از روابط و جداول بدست میاد، رابطه محاسبه تولید انتروپی خیلی خیلی مهمه، ds system+ds surr=dsgen، این رابطه بیان کمی قانون دوم ترمودینامیکه و اصل افزایش انتروپی برای سیستم و محیط ( تاکید میکنم سیستم و محیط) رو بیان میکنه، از این رابطه دیده میشه که مجموع تغییر انتروپی سیستم و محیط همواره بزرگتر مساوی صفره، اما غالبا به اشتباه تصور میشه که اگه در یک فرآیند انتروپی سیستم کاهش پیدا کنه اون فرآیند امکان پذیر نیست، شرط اینکه یک فرآیند از دیدگاه قانون دوم امکان پذیر باشه اینکه که رابطه بالا رو ارضا کنه.

4- تمامی بحث های فوق به راحتی قابل تعمیم برا حجم کنترله، با این تفاوت که در حجم کنترل علاوه بر انتقال حرارت، انتقال جرم هم نقش مشابهی رو بازی میکنه.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
با تشکر از دوستان
حال با توجه به بحثی که شد به نظر شما کدام گزینه غلط است؟
آنتروپی یک سیستم ایزوله هیچگاه کاهش نمیابد
اگر از یه سیستم بسته گرما بگیریم آنتروپی آن همیشه کاهش میابد
اگر به یه سیستم بسته گرما بدهیم آنتروپی آن همیشه افزایش میابد
تغییر خالص آنتروپی برای سیستم باز مثل سیستم بسته هیچگاه منفی نمیشود؟

milad85me

عضو جدید
با تشکر از دوستان
حال با توجه به بحثی که شد به نظر شما کدام گزینه غلط است؟
آنتروپی یک سیستم ایزوله هیچگاه کاهش نمیابد
اگر از یه سیستم بسته گرما بگیریم آنتروپی آن همیشه کاهش میابد
اگر به یه سیستم بسته گرما بدهیم آنتروپی آن همیشه افزایش میابد
تغییر خالص آنتروپی برای سیستم باز مثل سیستم بسته هیچگاه منفی نمیشود؟

برا جمع بندی بحث سوال خوبیه.
دومی غلطه، چون که دفع حرارت باعث کاهش انتروپی میشه و عوامل برگشت ناپذیر باعث افزایش انتروپی و برآیند این دو میتونه مثبت، منفی یا صفر باشه.

toy.engineer

عضو جدید
نمودار و جدول های ترمودینامیکی برای مبردها "R-134a" رو ازجا میتونم گیر بیارم ! میشه یهراهنمایی بکنین؟ ممنونم

milad85me

عضو جدید
نمودار و جدول های ترمودینامیکی برای مبردها "R-134a" رو ازجا میتونم گیر بیارم ! میشه یهراهنمایی بکنین؟ ممنونم
پیوست ترمودینامیک ون وایلن جداول مربوط به خواص ترمودینامیکی R22، R12 و R134a رو داره.
در مورد مبردها کاربردی ترین نمودار، نمودار فشار بر حسب آنتالپیه، اگه این نمودار مد نظرته بگو تا آپلود کنم.
موفق باشی ......

toy.engineer

عضو جدید
پیوست ترمودینامیک ون وایلن جداول مربوط به خواص ترمودینامیکی R22، R12 و R134a رو داره.
در مورد مبردها کاربردی ترین نمودار، نمودار فشار بر حسب آنتالپیه، اگه این نمودار مد نظرته بگو تا آپلود کنم.
موفق باشی ......

مچکر از رفرنست! اگه اون نمودار رو هم برا یا آپلود کنی یا میل ممنون میشم
toy.engineer@yahoo.com

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
برا جمع بندی بحث سوال خوبیه.
دومی غلطه، چون که دفع حرارت باعث کاهش انتروپی میشه و عوامل برگشت ناپذیر باعث افزایش انتروپی و برآیند این دو میتونه مثبت، منفی یا صفر باشه.
من هم مثل شما اول این گزینه رو رد کردم.جواب رو که نگاه کردم پوران گزینه 1 رو رد کرده.از راهیان چک کردم گزینه 4 رو زده بود.این سوال تا بحال 3-4 بار برای گروههای مختلف تکرار شده.

milad85me

عضو جدید
من هم مثل شما اول این گزینه رو رد کردم.جواب رو که نگاه کردم پوران گزینه 1 رو رد کرده.از راهیان چک کردم گزینه 4 رو زده بود.این سوال تا بحال 3-4 بار برای گروههای مختلف تکرار شده.
در اینکه گزینه 1 نمیتونه جواب باشه که اصلا شکی ندارم، اما در مورد گزینه 4 اگه منظور از تغییر خالص انتروپی همون تولید انتروپی (یا مجموع تغییر انتروپی سیستم و محیط) باشه این گزینه هم نمیتونه جواب باشه. فکر میکنم جفتشون اشتباه کردن. کسی نظری نداره؟