رفع اشکال تخصصی دروس کارشناسی ارشد و سوالات کنکور ارشد مهندسی شیمی

chem*engineer

عضو جدید
سلام
سوال من کنکوری نیست ولی نمیدونستم کجا باید بپرسم.
روش حل و استفاده از روش حدس و خطا رو میخوام. فرض کنید هیچی بلد نیستم.
سیالات

- نفت خام با چگالی ویژه 0.93 و ویسکوزیته 4cp به کمک نیروی وزن خود از ته یک مخزن تخلیه می شود، ارتفاع مایع در بالای نقطه تخلیه مخزن 6 متر است. لوله ی تخلیه 3 اینچ با شماره استاندارد 40 است. طول لوله 45 متر و یک زانویی و دو شیر کشویی دارد، نفت خام 9 متر پایین تر از نقطه تخلیه مخزن وارد هوا می شود. نرخ جریان خروجی از لوله را بر حسب مترمکعب بر ساعت حساب کنید.

خیلی ممنون میشم

H_RZ

عضو جدید
یه سوال از موازنه دارم اگه متان با 130 درصد هوای اضافی بسوزه برای پیدا کردن مولهای نیتروژن خروجی چه جوری به این رابطه رسیده: 70 تقسیم بر 21 حاصلش ضربدر 2 ضربدر 2.3؟؟میشه یکی توضیح بده

sambastian

عضو جدید
دوستان تو حل این سوال حرارت کمکم کنید

از فصل دوم هست

Capture.jpg

من مشکلم اینه که مقدار k0 و a رو نگفته که مثبته یا منفی پس چجوری باید حدس زد کا تابع صعودی هست یا نزولی؟

za-y

عضو جدید

از فصل دوم هست

مشاهده پیوست 246592

من مشکلم اینه که مقدار k0 و a رو نگفته که مثبته یا منفی پس چجوری باید حدس زد کا تابع صعودی هست یا نزولی؟
k0 که نمیتونه منفی باشه چون اصلا k منفی نداریم a هم وقتی چیزی نگفته مثبته و با توجه به منفی پشتش معلوم میشه که k تابع نزولی هست

tifoosi6atishe

عضو جدید
کاربر ممتاز

از فصل دوم هست

مشاهده پیوست 246592

سلام داداش

من فک میکنم همش بستگی داره به علامت a که چون منفیه یعنی ضریب هدایت با a رابطه عکس داره و Tiکمتر از میانگینT1 و T2میشه به همین خاطر نزولیه حالا اگه aمثبت بود میشد صعودی

حال اگه اصلا k با a رابطه نداشت یعنی a صفر میبود میشد گزینه 2

البته منتظرم دوستان دیگه هم بیان نظر بدن .... فعلا رو جواب من حساب باز نکن تا بقیه هم نظرشونو بدن

پسر شاه پریان

عضو جدید
کاربر ممتاز

از فصل دوم هست

مشاهده پیوست 246592

بنظرم میشه گزینه 3
چون وقتی K به این صورت نوشته میشه یعنی Kتابعی نزولی با دماست.
چون شیب دما برای T1 خیلی کم هست و به صفر میل میکنه پس Kبینهایت میشه.
و چون شیب دما برای T2 بیشتر میشه پس طبیعتا Kکاهش پیدا میکنه.
اونم که میگی چرا نگفته K0 و a مثبته یا منفی ؟ من میگم نیازی نیست خودش مثبت هست.

za-y

عضو جدید
بنظرم میشه گزینه 3
چون وقتی K به این صورت نوشته میشه یعنی Kتابعی نزولی با دماست.
چون شیب دما برای T1 خیلی کم هست و به صفر میل میکنه پس Kبینهایت میشه.
و چون شیب دما برای T2 بیشتر میشه پس طبیعتا Kکاهش پیدا میکنه.
اونم که میگی چرا نگفته K0 و a مثبته یا منفی ؟ من میگم نیازی نیست خودش مثبت هست.
بله درسته یعنی k0 که همیشه مثبته a هم وقتی چیزی نگفته مثبته که بااون منفی پشتش معلوم میشه که k تابع نزولی با دماست

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
سلام
دوستان درست میگن ..
فقط این نکته رو اضافه کنم که ضریب K و K0 همیشه مثبت هستند. اگر این ضریب منفی باشه یعنی مثلا گرما از قسمت سرد خودبه خود بره به قسمت گرمتر! که غیرممکنه.

sambastian

عضو جدید
دوستان تو حل این سوال کمک کنید لطفا

از سیالات فصل دو نیروهای هیدرواستاتیک
فقط تو قسمت تعادل نیروهاش گیر کردم که چرا با هم جمع کرده و مساوی لنگرها شده و با چه معیاری نیروها ضربدر 0.5a شدن؟
مرسی
DSC_0006.jpg

P O U R I A

مدیر تالار

فقط تو قسمت تعادل نیروهاش گیر کردم که چرا با هم جمع کرده و مساوی لنگرها شده و با چه معیاری نیروها ضربدر 0.5a شدن؟
مرسی
مشاهده پیوست 247918
سلام
برای اینکه دریچه از محور خودش (C) حرکت نکنه باید گشتاور نیروهای وارد بر اون حول محور برابر صفر باشه. روی شکل هم مشخصه که نیروهای Fab و Fbc دریچه رو به یک سمت هل میدن. و لنگر ها هم به سمت دیگه.
در مورد ضریب 0.5a هم با توجه به بازوی ورود نیرو میگه. برای نیروهای Fab و Fbc بازوی ورود نیرو تا محور (فاصله عمودی) 0.5a و برای لنگرها a می باشد.

REZA1597

عضو جدید

مرسی
مشاهده پیوست 247918
روش منشور فشارو حتما یاد بگیر

sambastian

عضو جدید
سلام
برای اینکه دریچه از محور خودش (C) حرکت نکنه باید گشتاور نیروهای وارد بر اون حول محور برابر صفر باشه. روی شکل هم مشخصه که نیروهای Fab و Fbc دریچه رو به یک سمت هل میدن. و لنگر ها هم به سمت دیگه.
در مورد ضریب 0.5a هم با توجه به بازوی ورود نیرو میگه. برای نیروهای Fab و Fbc بازوی ورود نیرو تا محور (فاصله عمودی) 0.5a و برای لنگرها a می باشد.

مرسی از راهنماییتون ولی من هیجی حالیم نشد
البته تقصیر شما نیست من استاتیکم اصلا خوب نبود :(

P O U R I A

مدیر تالار
مرسی از راهنماییتون ولی من هیجی حالیم نشد
البته تقصیر شما نیست من استاتیکم اصلا خوب نبود :(
خواهش میکنم.
ببینید .. اون دریچه نباید حول محورش (C) حرکت کنه. درسته؟ دو نیروFab و Fbc دریچه رو در جهت عقربه های ساعت هل میدن.
نیروی F هم دریچه رو در جهت پادساعتگرد هل میده! با توجه به جهتMab و Mbc هم متوجه میشید که اونها هم پادساعتگرد خواهند بود!
پس میتونیم نتیجه بگیریم جمع نیروهایFab و Fbc اگر با برایند F و Mab و Mbc برابر باشه دریچه حرکت نمیکنه!

در مورد ضریب a هم خب شما اگر به قضیه اهرم دقت کرده باشید هرچه بازوی وارد کردن نیرو بلندتر باشه گشتاور بیشتری به محور وارد میشه. پس میزان تاثیر تمامی نیروهای بالا متناسب با بازوی اعمالشون هست که از روی شکل مشخصه بازوی کدام نیروها 0.5a و کدام نیروها a میباشد.

sambastian

عضو جدید
خواهش میکنم.
ببینید .. اون دریچه نباید حول محورش (C) حرکت کنه. درسته؟ دو نیروFab و Fbc دریچه رو در جهت عقربه های ساعت هل میدن.
نیروی F هم دریچه رو در جهت پادساعتگرد هل میده! با توجه به جهتMab و Mbc هم متوجه میشید که اونها هم پادساعتگرد خواهند بود!
پس میتونیم نتیجه بگیریم جمع نیروهایFab و Fbc اگر با برایند F و Mab و Mbc برابر باشه دریچه حرکت نمیکنه!

در مورد ضریب a هم خب شما اگر به قضیه اهرم دقت کرده باشید هرچه بازوی وارد کردن نیرو بلندتر باشه گشتاور بیشتری به محور وارد میشه. پس میزان تاثیر تمامی نیروهای بالا متناسب با بازوی اعمالشون هست که از روی شکل مشخصه بازوی کدام نیروها 0.5a و کدام نیروها a میباشد.

مرسی تاحد زیادی متوجه قضیه شدم البته یکم هم استاتیک خوندم دوباره :)
فقط یک سوال دیگر

برای مثلث از کجا باید بفهمیم که بازو h/3 هست یا 2h/3 ؟؟

دختر یخی

عضو جدید
بچه ها...:(
استادمون چند تا هوم ورک راکتور پیشرفته افرستاده فردا باید تحویل بدم کسی میتونه راهنماییم کنه چطوری حلشون کنم؟
[FONT=&quot]1.[/FONT][FONT=&quot] A solution containing 0.25 kmol/m[SUP]3[/SUP] of acetic anhydride is to be hydrolyzed in a single CSTR to give an effluent containing acetic anhydride concentration of 0.05 kmol/m[SUP]3[/SUP]. The volumetric flow rate is 0.05 m[SUP]3[/SUP]/min, and the working volume of the reactor is 0.75 m[SUP]3[/SUP].[/FONT]
[FONT=&quot]CH[SUB]3[/SUB]CO.O.COCH[SUB]3[/SUB] + H[SUB]2[/SUB]O → 2 CH[SUB]3[/SUB]COOH[/FONT]​
[FONT=&quot]The reaction is first order (with respect to anhydride concentration). The rate constant, K, can be determined from the relationship,[/FONT] [FONT=&quot]file:///C:/Users/SEPANT%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]Where, T is the temperature (K).[/FONT] [FONT=&quot]1) [/FONT][FONT=&quot]What temperature the reactor must be maintained at?[/FONT] [FONT=&quot]2) [/FONT][FONT=&quot]Given the following design data, determine:[/FONT] [FONT=&quot]a) [/FONT][FONT=&quot]Under what condition adiabatic operation is feasible?[/FONT] [FONT=&quot]b) [/FONT][FONT=&quot]What cooling area is required if the feed temperature is 30 [SUP]0[/SUP]C?[/FONT] [FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Heat of reaction[/FONT] [FONT=&quot]-5×10[SUP]4[/SUP] kcal/kmol of anhydride[/FONT]
[FONT=&quot]Mixture density[/FONT] [FONT=&quot]950 kg/m[SUP]3[/SUP][/FONT]
[FONT=&quot]Mixture specific heat[/FONT] [FONT=&quot]0.95 kcal/kg.[SUP]0[/SUP]C[/FONT]
[FONT=&quot]Overall heat transfer coefficient[/FONT] [FONT=&quot]8 kcal/m[SUP]2[/SUP].min.[SUP]0[/SUP]C[/FONT]
[FONT=&quot]Cooling water temperature[/FONT] [FONT=&quot]15 [SUP]0[/SUP]C[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

دختر یخی

عضو جدید
[FONT=&quot]2.[/FONT][FONT=&quot] Acetylated Castor Oil is hydrolyzed for the manufacture of drying oils in kettles operated batchwise. Grummit and Fleming (1945) correlated the decomposition data in the basis of a first order reaction as:[/FONT]
[FONT=&quot]Acetylated Castor Oil (l) → CH3COOH (g) + drying oil (l)[/FONT]​
[FONT=&quot]The batch reactor initially contains 227 Kg of acetylated castor and the initial temperature is 613 K. Complete hydrolysis yields 0.156 kg acetic acid per kg of acetylated castor. The specific heat of the liquid reaction mixture is constant at 0.6 cal/g.K ,molecular weight of acetic acid(M) is 60 g/gmol ,and the endothermic heat of reaction is +15000cal/gmol of acid produced.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot]1) [/FONT][FONT=&quot]Find the relationship between T and the fraction converted for heat input rate of Q=1500 kcal/min, for K=0.21 (min[SUP]-1[/SUP]).[/FONT] [FONT=&quot]2) [/FONT][FONT=&quot]If the batch operation is adiabatic, find the relationship of temperature versus time, if [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]K=exp[35.2-(22450/T)](1/min)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

samane a

عضو جدید
سلام
_صفحه 620حرارت جهش چرا مقدار بتا منفی شد؟ در صورتی که تویه محاسباتش میشه مثبت
یه چیزیم بگم مقدار بتا تویه حرارت جهش منفیه ولی تویه ترمو راهیان مثبته . چرا بنظرتون؟

خئهی72

کاربر فعال
سلام
_صفحه 620حرارت جهش چرا مقدار بتا منفی شد؟ در صورتی که تویه محاسباتش میشه مثبت
یه چیزیم بگم مقدار بتا تویه حرارت جهش منفیه ولی تویه ترمو راهیان مثبته . چرا بنظرتون؟

سلام سمانه خانوم.اون اشتباهه تایپی هست.اگه دقت بکنید سطر اول منفی در منفی مثبت میشه و بتا مثل کتاب ترمودینامیک مثبت میشه

m@hdi13579

کاربر فعال
سلام ضریب بتا یا انبساط حجمی وقتی بر اساس حجم بنویسیم بدوم علامت منفیه و هنگامی که بر حسب چگالی بنویسیم علامت منفی میگیره
توی کتاب جهش فکرکنم هر دوش علامت منفی داره که اشتباهه
برای ماده ای که با افزایش دما افزایش حجم داره مشتق حجم نسبت به دما مثبت میشه و بتا هم مثبت پس نیازی به علامت منفی نیست
اما مشتق دانسیته نسبت به دما منغی میشه پس به علامت منفی برای مثبت شدن بتا نیاز هست

dac_ali

عضو جدید
من هم یه نکته ای رو اشاره کنم، ضریب تراکم K با توجه به اینکه تغییر حجم با فشار رابطه عکس داره (dv/dp) منفی خواهد بود و با توجه به رابطه (k=-1/v dv/dp) ضریب تراکم همواره مثبت خواهد بود. و اما ضریب انبساط یا B در تمام سیالات به جز آب با افزایش دما حجم نیز زیاد میشود پس با رابطه (B=1/v dv/DT) مثبت خواهد بود. ولی در آب این سیستم برقرار نیست و ضریب انبساط می تواند مثبت منفی یا صفر (۴ درجه سانتی گراد) شود. اتفاقا سوال سراسری هم بوده

samane a

عضو جدید
من هم یه نکته ای رو اشاره کنم، ضریب تراکم K با توجه به اینکه تغییر حجم با فشار رابطه عکس داره (dv/dp) منفی خواهد بود و با توجه به رابطه (k=-1/v dv/dp) ضریب تراکم همواره مثبت خواهد بود. و اما ضریب انبساط یا B در تمام سیالات به جز آب با افزایش دما حجم نیز زیاد میشود پس با رابطه (B=1/v dv/DT) مثبت خواهد بود. ولی در آب این سیستم برقرار نیست و ضریب انبساط می تواند مثبت منفی یا صفر (۴ درجه سانتی گراد) شود. اتفاقا سوال سراسری هم بوده
ممنون بابت جواب ها
ممنون که توضیح کامل دادین
خیلی خوبه که به بهانه سوال و رفع اشکال یه سری نکته ها اینجوری گفته بشه

hosseinpa

عضو جدید
سلام خدمت دوستان عزیز. بنده یک سوال داشتم که اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنونتون میشم.برای پیدا کردن جواب توان کسری از چه روشی استفاده میکنید؟مثلا [FONT=&quot]8[SUP].33[/SUP][/FONT]

REZA1597

عضو جدید
سلام خدمت دوستان عزیز. بنده یک سوال داشتم که اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنونتون میشم.برای پیدا کردن جواب توان کسری از چه روشی استفاده میکنید؟مثلا [FONT=&quot]8[SUP].33[/SUP][/FONT]

سلام برای کنکور لازم نیست
قبلا استفاده از ماشین حساب مجاز بوده

samane a

عضو جدید
سلام خدمت دوستان عزیز. بنده یک سوال داشتم که اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنونتون میشم.برای پیدا کردن جواب توان کسری از چه روشی استفاده میکنید؟مثلا 8[SUP].33[/SUP]
باید توان 33 رو انقد ساده کنید تا بشه به صورت کسری با مخرج 2 که بشه فرجه رادیکال
یه نیگاه به این لینک بندازین خوب توضیح داده
http://manesht.ir/forum/thread-827.html

بالا