راه حل فیلسوفانه برای اسکندر!

nooshafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
راه حل فیلسوفانه برای اسکندر!

هنگامی که اسکندر به کشور ایران دست یافت،نامه ای به یکی از فلاسفه ی یونان نوشت و ضمن آن یادآور شد که:

کشور متمدن و ثروتمند ایران را فتح کرده ام و ارتش من قادر نیست برای مدت مدید،استیلای خود را بر این ملک و ملت حفظ کند.
برای این مقصود،راه حلی بیندیش و ما را از تدابیر فیلسوفانه ی خود بهره مند گردان.

فیلسوف در جواب نامه ی اسکندر نوشت:

افراد بی شخصیت و پست را بر آنها مستولی گردان و وسایل فقر عمومی را فراهم ساز،تا آن افراد به طمع جاه و مقامی که بر خلاف استحقاق و لیاقت خود بدست آورده اند،در نوکری و فرمانبرداری تو صمیمی باشند و ملت گرسنه و محتاج هم بجز تلاش معاش در صدد اقدام دیگری بر نخواهند آمد!

hamidarchitec

عضو جدید
به نظر من این گفته ی موفق برمیگرده به اینکه معمولا حاکمان( چه قدیم ... چه جدید ) توانایی حکومت به شکل علمی و منطقی را ندارند ( چون طعم قدرت زیادی شیرینه پس سفیهان هم به هر نحو سعی میکنند به قدرت برسند) پس رو به راههای در فهم خودشون میارن و بقیه مسالی که همه مان میدانیم به همین سادگی بوجود میاد .

در سیستم دموکراسی ( حقیقی ) حاکمان برای کار خود تحت فشار قرار میگیرند و خیلی چیزا تغییر میکند.

البته تا کنون راه حل قطعی برای اجرای عدالت نه طراحی شده نه اجرا ...

knight 3

عضو جدید
من تو یه کتابی خوندم نوشته بود: ایرانی هارو می خوای بهشون حکومت کنی گرسنه نگهشون دار و عرب ها رو می خوای بهشون حکومت کنی سیر نگهشون دار!
نکته قابل توجه:
من این جمله رو تو یه کتاب خوندم و هر جور برداشت خوب و بدی هم که ازش بکنین به خودتون مربوطه و من قصد مقایسه ملیت ها رو نداشتم!;)

nooshafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
من تو یه کتابی خوندم نوشته بود: ایرانی هارو می خوای بهشون حکومت کنی گرسنه نگهشون دار و عرب ها رو می خوای بهشون حکومت کنی سیر نگهشون دار!
نکته قابل توجه:
من این جمله رو تو یه کتاب خوندم و هر جور برداشت خوب و بدی هم که ازش بکنین به خودتون مربوطه و من قصد مقایسه ملیت ها رو نداشتم!;)
آره منم اینو خوندم،مرسی:gol:

بالا