راهنمايي جهت انتخاب رشته مورد علاقه

alishahvali

عضو جدید
با سلام خدمت همه ي دانشجويان و دانش آموزان ...غرض از مزاحمت من امسال كنكور دادم (پيش دانشگاهي بودم امسال)و اينكه خيلي عاشق مهندسي شيمي هستم و خواستم كسايي كه الان دانشجو هستن و يا اينكه فارغ التحصيل شدن يه مشاوره و راهنمايي به من و اونايي كه مهندسي شيمي رو دوست دارن بكنن با تشكر فراوان ازتون

در مورد اين موارد مشاوره بديد لطفا::بازار كار - چه كارايي تو دانشگاه انجام بديم كه به استخدام شدن كمك ميكنه --چه نرم افزار هايي بايد ياد بگيريم و هر چي كه خودتون ميدونيد واسه يه انتخاب درست خوبه ::فقط خواهشا صادقانه بگيد(چون بعضي از مهندسا واسه اينكه حتي يه نفر به رشته ي خودشون نره اون رشته رو بد معرفي ميكنن) بازم تشكر نماز روزتون قبول حق
;);););)

.6.

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با سلام خدمت همه ي دانشجويان و دانش آموزان ...غرض از مزاحمت من امسال كنكور دادم (پيش دانشگاهي بودم امسال)و اينكه خيلي عاشق مهندسي شيمي هستم و خواستم كسايي كه الان دانشجو هستن و يا اينكه فارغ التحصيل شدن يه مشاوره و راهنمايي به من و اونايي كه مهندسي شيمي رو دوست دارن بكنن با تشكر فراوان ازتون

در مورد اين موارد مشاوره بديد لطفا::بازار كار - چه كارايي تو دانشگاه انجام بديم كه به استخدام شدن كمك ميكنه --چه نرم افزار هايي بايد ياد بگيريم و هر چي كه خودتون ميدونيد واسه يه انتخاب درست خوبه ::فقط خواهشا صادقانه بگيد(چون بعضي از مهندسا واسه اينكه حتي يه نفر به رشته ي خودشون نره اون رشته رو بد معرفي ميكنن) بازم تشكر نماز روزتون قبول حق
;);););)
سلام
میخاستم بدونم رو چه حسابی عاشق مهندسی شیمی شدین؟سوال شده برام :D

alishahvali

عضو جدید
سلام
میخاستم بدونم رو چه حسابی عاشق مهندسی شیمی شدین؟سوال شده برام :D

سلام دوست عزيز... والا من يكي دو روز نيست كه از مهندسي شيمي خوشم مياد ... از دوم دبيرستانم از مهندسي شيمي خوشم ميومد (البته نه اينكه تنها انتخابم باشه چون از مكانيك هم خوشم ميومد)اما حالا خوشم مياد ديگه سليقه است چيكارش كنم .... شما كه اين سئوال رو كردي يعني خيلي مهندسي شيمي خوب نيست . همون اولم گفتم اگه دلايلتو واسم بگي خيلي ممنون ميشم چون خيلي واسم مهمه .تشكر

• Like
واکنش ها: .6.

setare.soheyl

عضو جدید
بازار کار نداره ... مگر اینکه اشنا داشته باشی
از اسمش معلوم مهندسی + شیمی = بیکار + بیکار => بازار کار افتضاح دی

alishahvali

عضو جدید
آشنا كه نه تنها تو زمينه م.شيمي ندارم بلكه تو هيجا ندارم يعني هر مهندسي كه برم اين مشكل رو دارم...واسه دخترا كه بيكاري بيشتره فك كنم (اينطوري كه من شنيدم)خب حالا تو همين زمينه شيمي چه رشته ي خوبي هست: پليمر ،مواد ،نفت،ايمني و... كدومشون استخدامش بهتره .؟

ChemicEng

عضو جدید

;);););)

سلام
اول اینکه کار خیلی خوبی میکنی که اومدی قبل انتخاب رشتت تحقیق کنی.
دوم اینکه میدونی که شیمی همون مهندسی شیمی نیست و زمین تا آسمون با هم فرق دارن.
سومم توصیه من اینکه حتما در طول بررسی هایی که انجام میدی ، درس هایی که باید پاس کنی هم یه نگاه بنداز
البته اینم بدون یه رشته مثلا مهندسی شیمی برای خودش یه دنیاست و با توجه به گرایشاش یه رنج خیلی وسیعی رو دربر میگیره مثلا صنایع غذایی و محیط زیست و پلیمر رو در نظر بگیر که ممکنه شباهت چندانی با هم نداشته باشند ولی خوب همشون زیر مجموعه مهندسی شیمین.

در آخر هم الان خیلی به بازار کار فکر نکن چون همیشه و همه جا برای افرادی که کار بلد باشن و سرشون به تنشون بیارزه کار هست.

با سلام و احترام فراوان
استدلالتون کاملا بی اساس و پایه هستش.

ziba 22

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
الان بازار کار اکثر رشته ها مثله همه ولی کسی که خوب بلد باشه و فقط علمشو به دانشگاه محدود نکنه حتما کارم براش هست..
رشته ی قشنگیه.. خیلی ریاضی داره..
دروس مرتبط با شیمی خیلی کم داره و همون ترم های اول پاس میکنی تموم میشه( شیمی عمومی- شیمی تجزیه- شیمی فیزیک)
دروس مشترک با مهندسی مکانیک زیاد داره( مکانیک سیالات- حرارت- ترمودینامیک...)
نرم افزارهایی هم که این رشته دارن خیلی زیاده(Aspen HYSYS.Aspen Plus. Comsol.CFD. gambit&fluent.....)
گرایش های مختلفی داره (پتروشیمی-گاز- محیط زیست- صنایع غذایی- پلمیر- جداسازی- فرآیند..)
که اکثر دانشگاه ها توی دفترچه بدون گرایش مینویسند که خیلی بهتره...
نسبت به مهندسی نفت دروس پایه رو بهتر و قوی تر یاد میگیری..

ئدز

عضو جدید
من خودم بدون تحقیق زدم و اصلا نمی دونستم مهندسی شیمی اصلا شیمی نداره ........چهار ترم اول همش ریاضی و فیزیک که وقتی به اخر درس میرسی میبینی اصلا به دردت نمیخوره فقط محاسبات عددی و حل معادله دیفرانسیل کارایی داره اما وقتی دروس تخصوصی شروع میشه هم سطح نمراتت میاد بالا هم علاقت ........مهندسی شیمی مدرک خالیش به درد کوفت هم نمیخوره باید زبانت خوب باشه (برای همه چی لازمه) و نرم افزار ها رو کاربردی بلد باشی و پارتی هم واقعا تو مهندسی شیمی اساسا لازمه..........من اگه الان کنکور داده بودم حتما به خاطره کابردی و بازار کار خوب یا مهندسی کامپیوتر رو میزدم که برم تو خط برنامه نویسی که اگه خوب بلد باشی رو هوا میری و خوب این روزا تو هر کاری مهندس صنایع میخوان......در هر حال وارد هر رشته ایی که شدی سعی کن مدرک لیسانست یه بخشی از تلاش برای یاد گیریت تو این 4 سال باشه چون لیسانس خالی تو هر رشته ایی برای کار به درد نمی خوره باید رزومه پر و پیمون داشته باشی.......در نهایت اینجور که شما میپرسی شاید خوب کنکور دادی و حتما رو سراسری حساب کردی برای اگه اطمینان داری حتما تو دانشگاه های خوب برو کلا دوره لیسانس رو ادم باید گیر استادای خفن بیفته تا ببینه چیکارس..............و خوب علاقه هم خیلی مهمه ولی بازم بگرد و تو رشته های دیگخ با ادماش مشورت کن شید چیزی بگن که تو علاقه بهش پیدا کردی میتونی بری تالارای دیگه............راستش حس خیلی بدیه بعد 4 سال خوب درس خوندن ببینی کار خوب گیرت نمیاد که من بهش دچارم

.6.

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوست عزيز... والا من يكي دو روز نيست كه از مهندسي شيمي خوشم مياد ... از دوم دبيرستانم از مهندسي شيمي خوشم ميومد (البته نه اينكه تنها انتخابم باشه چون از مكانيك هم خوشم ميومد)اما حالا خوشم مياد ديگه سليقه است چيكارش كنم .... شما كه اين سئوال رو كردي يعني خيلي مهندسي شيمي خوب نيست . همون اولم گفتم اگه دلايلتو واسم بگي خيلي ممنون ميشم چون خيلي واسم مهمه .تشكر
نه دوست عزیز اتفاقن به نظر من مهندسی شیمی یه رشته ی بسیار خوبیه .ینی من اگه با این دید امروز دوباره برگردم به 4 5 سال قبل واسه انتخاب رشته جز مهندسی شیمی چیز دیگه ای رو نمی زنم!
فقط موضوع عاشق شدن واسم جالب بود اخه باید بدونی کاملن درساش چیه و میخای چیکار کنی که بتونی دوستش داشته باشی!
شما یه نگاه به علاقت بکن تو درسات ببین چه قسمتهایی از درسات رو دوس داری ممکنه شما فقط به شیمی علاقه داشته باشی پس این رشته رشته ی خوبی نمیتونه باشه واسه شما.(البته این یه قسمت کلیشه ای شده ولی بازم باید گفتش پوزش میخام :) )
و اینکه کلن 12 واحد ینی 4 تا درس 3 واحدی شیمی هم داره .
این رشته یه درسایی داره مثله ترمودینامیک مکانیک سیالات و انتقال حرارت که حدودن 17 واحدی میشن اینا تو درسای دبیرستان هستند یه چیزایی ازشون ببین به این مباحث علاقه ای داری با نه؟
بعدش هم واسه استخدام ناراحت نباش من که خیلی پرس و جو کردن همه میگن بازار واسه همه رشته ها خرابه الان و ایشالا شما حدودن تا شما بخای وارد بازار کار شی 4 5 سالی میگذره و شرایط بهتر میشه.

ziiizooo

عضو جدید

;);););)

به نظر من انتخاب خوبی داری می کنی.چون مهندسی شیمی خیلی رشته گسترده ای هستش و می تونی هر زمینه ای که علاقه داشته باشی توش پیدا کنی(صنایع غذایی .پلیمر .بیوتکنولوژِی.پزشکی.نفت.گاز.محیط زیست .در زمینه پالایشگاه و.....).فقط بهت بگم که ارتباطش با شیمی بر عکس اسمش خیلی کم هست.فکر نکن چون اسمش مهندسی شیمی هست پس یعنی لیسانس شیمی.. .زیاد ربطی به شیمی نداره(رشته شیمی محض این گونه هست).اگر به واسطه علاقه ات به شیمی در دبیرستان می خوای این انتخاب رو بکنی بهت بگم که این انتخاب رو نکن.چون علاقه ای به درسهای لیسانسش نداری. . بیشتر, درسهای مهندسی مکانیک گرایش سیالات هستش مثل مکانیک سیالات.انتقال حرارت.ترمودینامیک(یک بخشی در فیزیک سال سوم قبل اینکه فصل برق شروع شه دارین که در این بخش مقدار کمی از ترمودینامیک لیسانس رو میخونید).در کل رشته بسیار خوب و گسترده ای هست.در مورد بازار کار هم که بعضی از دوستان میگن کار نیست بهتون بگم که اگه کاربلد باشی بالاخره کار گیرت میاد.کلی شرکتهای مشاوره خصوصی وجود داره که اگه کار بلد باشی می تونی کار کنی.البته کار دولتی همیشه با آزمون و پارتی بازی در کلیه رشته ها هستش(فقط مهندسی شیمی اینجوری نیستش) .کلا بازار کار تو مملکت ما در تمامی رشته ها کمی خراب هست

آخرین ویرایش:

alishahvali

عضو جدید
سلام
اول اینکه کار خیلی خوبی میکنی که اومدی قبل انتخاب رشتت تحقیق کنی.
دوم اینکه میدونی که شیمی همون مهندسی شیمی نیست و زمین تا آسمون با هم فرق دارن.
سومم توصیه من اینکه حتما در طول بررسی هایی که انجام میدی ، درس هایی که باید پاس کنی هم یه نگاه بنداز
البته اینم بدون یه رشته مثلا مهندسی شیمی برای خودش یه دنیاست و با توجه به گرایشاش یه رنج خیلی وسیعی رو دربر میگیره مثلا صنایع غذایی و محیط زیست و پلیمر رو در نظر بگیر که ممکنه شباهت چندانی با هم نداشته باشند ولی خوب همشون زیر مجموعه مهندسی شیمین.

در آخر هم الان خیلی به بازار کار فکر نکن چون همیشه و همه جا برای افرادی که کار بلد باشن و سرشون به تنشون بیارزه کار هست.

با سلام و احترام فراوان
استدلالتون کاملا بی اساس و پایه هستش.
با سلام خدمت شما نماز و روزت قبول باشه...اره اينكه ميدونم مهندسي شيمي همش شيمي دبيرستان نيست چون شب و روز دارم توسايت دانشگاه ها نگاه ميكنم كه بايد چه درسايي پاس كنم (جالبه تربيت بدني چه ربطي به م.شيمي داره: توي سايت دانشگاه فردوسي ديدم فك كنم ) حالا شنيدم از بچه ها كه گرايش مواد و پليمر بهتره ..از راهنماييت خيلي ممنونم ... و اينكه مشكل بزرگ خودم رو اينه كه زبانم ضعيفه (صد البته كه زبان كنكور رو خوب زدم )يعني تو خوندن كتابا مجلات روزنامه ها اخبار انگليسي مشكل دارم تو صحبت كردن هم مشكل دارم.

alishahvali

عضو جدید
من خودم بدون تحقیق زدم و اصلا نمی دونستم مهندسی شیمی اصلا شیمی نداره ........چهار ترم اول همش ریاضی و فیزیک که وقتی به اخر درس میرسی میبینی اصلا به دردت نمیخوره فقط محاسبات عددی و حل معادله دیفرانسیل کارایی داره اما وقتی دروس تخصوصی شروع میشه هم سطح نمراتت میاد بالا هم علاقت ........مهندسی شیمی مدرک خالیش به درد کوفت هم نمیخوره باید زبانت خوب باشه (برای همه چی لازمه) و نرم افزار ها رو کاربردی بلد باشی و پارتی هم واقعا تو مهندسی شیمی اساسا لازمه..........من اگه الان کنکور داده بودم حتما به خاطره کابردی و بازار کار خوب یا مهندسی کامپیوتر رو میزدم که برم تو خط برنامه نویسی که اگه خوب بلد باشی رو هوا میری و خوب این روزا تو هر کاری مهندس صنایع میخوان......در هر حال وارد هر رشته ایی که شدی سعی کن مدرک لیسانست یه بخشی از تلاش برای یاد گیریت تو این 4 سال باشه چون لیسانس خالی تو هر رشته ایی برای کار به درد نمی خوره باید رزومه پر و پیمون داشته باشی.......در نهایت اینجور که شما میپرسی شاید خوب کنکور دادی و حتما رو سراسری حساب کردی برای اگه اطمینان داری حتما تو دانشگاه های خوب برو کلا دوره لیسانس رو ادم باید گیر استادای خفن بیفته تا ببینه چیکارس..............و خوب علاقه هم خیلی مهمه ولی بازم بگرد و تو رشته های دیگخ با ادماش مشورت کن شید چیزی بگن که تو علاقه بهش پیدا کردی میتونی بری تالارای دیگه............راستش حس خیلی بدیه بعد 4 سال خوب درس خوندن ببینی کار خوب گیرت نمیاد که من بهش دچارم
والا كنكور رو خيلي خوب ندادم يعني اينكه سه رقمي يا دو رقمي فك نكنم بشم .(چون رياضي فيزيك اصلا نزدم يعني كم زدم در حالي كه سوم دبيرستان مرحله اول المپياد فيزيك قبول شد اما نميدونم چرا تو كنكور افتضاح شد ...رياضي كه واقعا نااميدم كرد چون خيلي رو كنكوري خوندن تمركز كردم يعني به فهميدن اهميت ندادم اون موقع فقط و فقط كنكور واسم اهميت داشت انگاري درس اهميت نداشت واسم كه الان واقعا واسم جالبه كه چرا درس رو برا خودش نخوندم )ولي اينكه هر دانشگاهي برم ديگه خيلي تلاش ميكنم يعني چه برم امير كبير كه هدفم بود چه برم شهيد چمران خودمون(خوزستانيم من) چون ديگه فقط درس مهمه.

meysam_ak

کاربر فعال مهندسی شیمی ,
کاربر ممتاز
با سلام خدمت شما نماز و روزت قبول باشه...اره اينكه ميدونم مهندسي شيمي همش شيمي دبيرستان نيست چون شب و روز دارم توسايت دانشگاه ها نگاه ميكنم كه بايد چه درسايي پاس كنم (جالبه تربيت بدني چه ربطي به م.شيمي داره: توي سايت دانشگاه فردوسي ديدم فك كنم ) حالا شنيدم از بچه ها كه گرايش مواد و پليمر بهتره ..از راهنماييت خيلي ممنونم ... و اينكه مشكل بزرگ خودم رو اينه كه زبانم ضعيفه (صد البته كه زبان كنكور رو خوب زدم )يعني تو خوندن كتابا مجلات روزنامه ها اخبار انگليسي مشكل دارم تو صحبت كردن هم مشكل دارم.
سعی کن زبانت رو حتما قوی کنی....هر رشته ای بری....هر جایی بخوای پیشرفت کنی زبان می تونه به عنوان یه ابزار خیلی مفید کمکت کنه.......الان که وقت داری....با یه برنامه ی 4 ساله تو کارشناسی می تونی زبانت رو خیلی قوی کنی و بعدا نتیجشو مطمئنا خواهی دید!

alishahvali

عضو جدید
نه دوست عزیز اتفاقن به نظر من مهندسی شیمی یه رشته ی بسیار خوبیه .ینی من اگه با این دید امروز دوباره برگردم به 4 5 سال قبل واسه انتخاب رشته جز مهندسی شیمی چیز دیگه ای رو نمی زنم!
فقط موضوع عاشق شدن واسم جالب بود اخه باید بدونی کاملن درساش چیه و میخای چیکار کنی که بتونی دوستش داشته باشی!
شما یه نگاه به علاقت بکن تو درسات ببین چه قسمتهایی از درسات رو دوس داری ممکنه شما فقط به شیمی علاقه داشته باشی پس این رشته رشته ی خوبی نمیتونه باشه واسه شما.(البته این یه قسمت کلیشه ای شده ولی بازم باید گفتش پوزش میخام :) )
و اینکه کلن 12 واحد ینی 4 تا درس 3 واحدی شیمی هم داره .
این رشته یه درسایی داره مثله ترمودینامیک مکانیک سیالات و انتقال حرارت که حدودن 17 واحدی میشن اینا تو درسای دبیرستان هستند یه چیزایی ازشون ببین به این مباحث علاقه ای داری با نه؟
بعدش هم واسه استخدام ناراحت نباش من که خیلی پرس و جو کردن همه میگن بازار واسه همه رشته ها خرابه الان و ایشالا شما حدودن تا شما بخای وارد بازار کار شی 4 5 سالی میگذره و شرایط بهتر میشه.

سلام دوست عزيز ممنونم از راهنمايي بسيار خوبت... توپستاي قبلي گفتم از وقتي شروع به تحقيق كردمه ميدونم چ واحد هايي بايد پاس كنم ...ترموديناميك رو داشتيم توي فيزيك 3 اما مكانيك سيالات و فرايند انتقال رو نداشتيم (كلا به فيزيك 3 و ديناميك و سينماتيك هم علاقه دارم اما از پيش دو كه بيش تر توي فاز هسته اي و اتمي هست زياد باهاشون حال نكردم) در هر صورت خيلي ممنون از كمكت و نماز و روزت قبول درگاه حق.يا علي

ziiizooo

عضو جدید

;);););)

این متن رو سایت پارسه در مورد مهندسی شیمی گذاشته.شاید بهتون کمک بکنه:
هر کارخانه تولیدی اعم از کوچک یا بزرگ نیاز به یک مهندس شیمی دارد. چرا که تقریبا در تمام فرآیندهای نوین از مواد شیمیایی استفاده می کنند و در حقیقت رشد شگرف صنعت در قرن گذشته تا حدود زیادی مدیون مهندسی شیمی بوده است. به همین دلیل در کشورهای صنعتی این رشته اهمیت ویژه ای دارد.

رشته مهندسی شیمی در کشور ما نیز یکی از رشته های مهم و پرکاربرد می باشد. چرا که ما به عنوان یک کشور نفت خیز برای استخراج، پالایش ، انتقال نفت و همچنین برای تبدیل نفت به فرآورده های شیمیایی که دارای ارزش افزوده بسیار زیادی هستند، نیاز به تخصص مهندسین شیمی داریم.
فعالیت در دو بخش مهم صنعت تنها منحصر به مهندسین شیمی می شود، که این دو بخش عبارتند از:
الف) طراحی راکتورها ؛ به عبارت دیگر دستگاههایی که در آنها واکنش های شیمیایی اتفاق می افتد.
ب) طراحی دستگاههایی که به جداسازی مواد می پردازند. برای مثال نفت خام، که به صورت اولیه قابل استفاده نمی باشد. بلکه باید تجزیه شده و از آن نفت سفید، گازوئیل، بنزین، مازوت و ... به دست بیاید. کار فوق توسط دستگاه تقطیر انجام می گیرد که طراحی آن بر عهده مهندسین شیمی است. البته فرآیند جداسازی منحصر به تقطیر نیست بلکه انواع و اقسام تحولات را داریم که در آن تحولات، جداسازی مواد انجام می گیرد مثل استخراج مایع از مایع ، دستگاه جذب سطحی ، لیچینگ و موارد متعدد دیگر.

[h=3][/h]

alishahvali

عضو جدید
سلام دوستان ....اطلاعاتي از مهندسي مواد -پليمر و صنايع ميخوام بازار كارش رو هم در نظر بگيريد

بالا