ذرت مکزیکی

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دکترسعيد حسينی متخصص تغذيه و رژيم ‌درمانی

ذرت مکزيکی بهتر است يا بلال خودمان؟

بچه که بوديم و به همراه پدر و مادرمان برای گردش بيرون می ‌رفتيم، هميشه جلوی درب پارک مردی در حال کباب کردن بلال‌ها بود. ما نيز بعد از بازی از بابا می ‌خواستيم که برايمان بلال بخرد. اما حالا کمتر از اون بلال ‌ها خبری هست و مد شده کنار هر سوپر مارکتی کسی ايستاده و ذرت مکزيکی می ‌فروشد. ما هم که الان بزرگ و با کلاس شديم، ديگر سراغ بلال نمی ‌رويم و به کمتر از ذرت مکزيکی راضی نيستيم.


اما خوب است بدانيم که ذرت‌ به دليل فيبر بالايی که دارد جزو سبزيجات مفيد نشاسته ‌ای به حساب می ‌آيد. ذرت نه تنها حاوي انرژي است بلکه داراي مختصري ويتامين نيز بوده و خواص زيادی برايش قايل‌اند. اين خوراکی معمولا به اشکال متنوعی مثل کنسروی ، بخارپز، کبابی و اخيرا «مکزيکی» مورد استفاده قرار می‌گيرد.

خوب است بدانيم که بهترين نوع ذرت آن است که به حالت بخار پز در منزل تهيه شود. خوردن ذرت‌های کبابی يا همان بلال معمولی نيز بر خوردن ساير انواع ذرت مثل ذرت ‌های مکزيکی ارجحيت دارد. البته بايد توجه داشت که اين بلال ‌ها هنگام کباب شدن نسوزد چرا که با سوختن هر ماده غذايی احتمال سرطان ‌زايی آن افزايش می ‌يابد. اگر اين ذرت‌ها بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شوند، کمی از خاصيت ‌شان کم می ‌شود. خلاصه اينکه ذرت به خودی خود غذای خوبی است اما نحوه طبخ و اضافه کردن نمک و کره به آن کمی از ارزش غذايی ‌اش می ‌کاهد.


توصيه می ‌شود اگر می ‌خواهيد از ذرت استفاده کنيد بيشتر نوع آب پز و کبابی ‌اش را انتخاب کنيد و کمتر به سراغ نوع مکزيکی آن برويد چرا که اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی ‌های ديگر سبب افزايش کالری ذرت مکزيکی شده و به اين ترتيب بايد در مصرفش محدوديت به خرج داد.

البته لازم به ذکر است که باز هم مصرف همين نوع ذرت نسبت به مصرف ساير غذاهای آماده ارجحيت دارد. اگر قرار است که شما ميان وعده‌ای را از ميان شکلات، ساندويچ پرسس و يا نوشابه انتخاب کنيد، مصرف ذرت مکزيکی بر همه آنها مقدم است.
 

Similar threads

بالا