دور جدید آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های گلستان

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سری چهارم آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان با آتش سوزی در جنگل‌های شرق استان آغاز شد. این آتش‌سوزی‌ها در مناطق جنگلی حوزه شهرستان مینودشت گزارش شده است.
سری چهارم آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان با آتش سوزی در جنگل‌های شرق استان آغاز شد. این آتش‌سوزی‌ها در مناطق جنگلی حوزه شهرستان مینودشت گزارش شده است.
به گزارش مهر، مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه گلستان با تائید این خبر گفت: آتش‌سوزی به‌صورت نقطه ای در برخی مناطق گزارش شد. رسول حسام، ارائه جزئیات بیشتری در این زمینه موکول به اظهارنظر مسئولان منابع طبیعی گلستان کرد. تماس با حمید سلامتی مدیرکل منابع طبعی گلستان در این زمینه هم بی‌نتیجه ماند.
جنگل‌های گلستان از ۲۶ آبانماه تاکنون چهار سری دچار حریق شده و مناطق از جنگل‌های استان در حوزه‌های گرگان، مینودشت، علی آباد کتول، گالیکش و .. آسیب دیده اند.
هفته گذشته برای ارزیابی خسارت‌ها و ارائه گزارش به مجلس، هیأتی از نمایندگان مجلس از این عرصه‌ها بازدید کردند. روز گذشته نیز هیأتی از خبرنگاران تهران برای بازدید از جنگل‌های گلستان به منطقه اعزام شدند و اکنون در استان به‌سر می‌برند.

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز
:w04::w04:دوباره؟؟؟ تاریخش مال کیه؟؟؟ بعد ناهارخوران دیگه نشنیدم... مینودشت خیلی وقته می سوخت... دوباره شروع شده؟ یا همونو هنوز نتونستن خاموش کنن؟؟؟؟

mohsen 88

عضو جدید
کاربر ممتاز
زمانيكه جنگلهاي مازندران و گلستان تو آتيش ميسوخت و مردم با بيل و امكانات كم خودشون در حال خاموش كردن آتيش بودن آقايون تهران رو با هواپيما آبپاشي ميكردن

Sarp

مدیر بازنشسته
زمانيكه جنگلهاي مازندران و گلستان تو آتيش ميسوخت و مردم با بيل و امكانات كم خودشون در حال خاموش كردن آتيش بودن آقايون تهران رو با هواپيما آبپاشي ميكردن
آبپاشی میکردند حالا به کنار

زدند 400 میلیون رو از روی برج آزادای شستند و پاک کردند

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز

البته عزیزان عرض کردن که درختا آتیش نگرفته... برگای خشک کف جنگله...!
من خودم از نزدیک دیدم... دود تا چند کیلومتر آسمونو گرفته بود... بین قله ی دوتا کوه آتیش پخش شده بود...

سرمد حیدری

مدیر تالار

دولت داشت خدمتگذاری میکرد.

someone-x

عضو جدید
کاربر ممتاز
آفتاب: جنگل‌های کوهستان‌های شمال شهر بهشهر در منطقه هزار جریب از 2 شب گذشته تاکنون همچنان در آتش می‌سوزد.

صبح پنج شنبه دود غلیظی سراسر مناطق شمالی هزار جریب در استان مازندران را پوشاند. این دود به حدی است که تصور می‌شود تمام این منطقه را مه فرا گرفته است.

علت اصلی آتش‌سوزی در جنگل‌های هزار جریب بهشهر و دود غلیظ ناشی از آن نامشخص است اما مسئولان استانی، خشکی هوا و رطوبت کم و عدم بارندگی را در این آتش‌سوزی دخیل می‌دانند.

همچنین مناطقی از جنگل‌های استان گلستان در منطقه مینودشت، زیارت و گرگان نیز درحال سوختن است و در این مناطق جنگلی نیز دود غلیظی مشاهده می‌شود.
http://www.aftabnews.ir/vdcevf8zxjh8zfi.b9bj.html

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز
دکتر غلامعلی بسکی، کارشناس محیط‌زیست، روز گذشته در تماس تلفنی با همشهری ضمن تایید این خبر تاکید کرد: با وجود تماس‌های مکرر با مسئولان ذیربط اعم‌از مقامات محلی و استانی و مقامات ارشد در پایتخت، اقدام در خور توجهی برای مهار آتش صورت نگرفته است.
همچنین یکی از آگاهان محلی درباره محل وقوع آتش‌سوزی‌های جدید به همشهری گفت: بخشی از جنگل‌های گلستان در شمال روستای مایان و منطقه‌ای در ارتفاعات ضلع‌جنوبی روستای ملک و زردکمر واقع در شرق گرگان از پنجشنبه گذشته دچار آتش شده و این آتش‌سوزی همچنان ادامه دارد.
به گفته وی، جنگل‌های آتش گرفته حدودا 20‌کیلومتر با گرگان فاصله دارد اما با گذشت 3روز از وقوع آتش‌سوزی، هنوز اقدامی برای خاموش‌کردن آتش از سوی مسئولان صورت نگرفته و اقدامات مردم هم کارساز نبوده است. .

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز
دکتر محمد امینی،

90‌درصد آتش‌سوزی‌ها عمدی است
وی می‌افزاید: «‌بیش از 90‌درصد آتش‌سوزی‌هایی که تا‌کنون رخ داده ناشی از فعالیت‌های انسانی است؛ یکی از عوامل تشدید آتش‌سوزی‌های اخیر هم احداث جاده‌های جنگلی، بدون پیش‌بینی اقدامات حفاظتی و ایجاد واحدهای مراقبت و حفاظت است. در حقیقت وقتی جاده‌ای فقط با هدف دسترسی ایجاد می‌شود بدون آنکه پوشش حفاظتی برای جاده در نظر گرفته شود نتیجه آن می‌شود که هرکسی می‌تواند وارد جاده شود و به هر نقطه و منطقه‌ای که جاده از آن عبور می‌کند دسترسی پیدا کند و هر عملیاتی را انجام بدهد بی‌آنکه قابل ردیابی باشد. به‌عبارت دیگر، افراد می‌توانند از طریق جاده داخل جنگل یا مرتع شوند و خودآگاه یا ناخودآگاه به محیط صدمه بزنند؛ برای مثال، آتش بیفروزند و بی‌آنکه سوء‌نیتی داشته باشند آتش را رها کنند.
:cry:

someone-x

عضو جدید
کاربر ممتاز
عمدی؟؟؟؟

عمدی؟؟؟؟

:cry::cry::cry:
:surprised::surprised::surprised:
به‌عبارت دیگر، افراد می‌توانند از طریق جاده داخل جنگل یا مرتع شوند و خودآگاه یا ناخودآگاه به محیط صدمه بزنند؛ برای مثال، آتش بیفروزند و بی‌آنکه سوء‌نیتی داشته باشند آتش را رها کنند.
!!!!!
چه جالب!!!:eek:
یعنی دست گلشون درد نکنه:دی

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز
:cry::cry::cry:
:surprised::surprised::surprised:

!!!!!
چه جالب!!!:eek:
یعنی دست گلشون درد نکنه:دی
خب درست میگن دوست من بعضی وقتا هم اقدامات غیرعمدی باعث آتیش سوزی میشه مث درست خاموش نکردن آتیش بعد تموم شدن پیک نیکمون...
اما درمورد این آتش سوزی های زنجیره ای! من فکر نمی کنم این مورد دخالتی داشته باشه
کاش حداقل اگه نمی تونن عاملانشو پیدا کنن این موضوعو بگن!
آخه آتیش سوزی پراکنده تو سطح مازندران و گلستان یهو با هم؟!!

someone-x

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب درست میگن دوست من بعضی وقتا هم اقدامات غیرعمدی باعث آتیش سوزی میشه مث درست خاموش نکردن آتیش بعد تموم شدن پیک نیکمون...
اما درمورد این آتش سوزی های زنجیره ای! من فکر نمی کنم این مورد دخالتی داشته باشه
کاش حداقل اگه نمی تونن عاملانشو پیدا کنن این موضوعو بگن!
آخه آتیش سوزی پراکنده تو سطح مازندران و گلستان یهو با هم؟!!

درسته حرف من سر یه جور تاکید نهفته تو این جمله بود!!!
بیشترین تعجبم هم درباره اون اقدامات محافظتی جالب بود :
افراد می‌توانند از طریق جاده داخل جنگل یا مرتع شوند و خودآگاه یا ناخودآگاه به محیط صدمه بزنن

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسته حرف من سر یه جور تاکید نهفته تو این جمله بود!!!
بیشترین تعجبم هم درباره اون اقدامات محافظتی جالب بود :
افراد می‌توانند از طریق جاده داخل جنگل یا مرتع شوند و خودآگاه یا ناخودآگاه به محیط صدمه بزنن
تشکر ندارم :gol:
درسته
مشکل ما اینه که وقتی یه چیزی زیاد دور و برمون ریخته ارزششو نمی دونیم

مشکل شمالم همینه که خاکش اینقدر حاصلخیزه که هسته ی میوه رو بندازی تو خیابون درخت میشه
اما کیه که قدر درختا رو بدونه
ما واسه بدست آوردن هرچی جون بدیم قدرشو بهتر میدونیم
هرروز که دارن درختای قدیمی و با ارزشو قطع میکنن که جاگزینیش صدها سال وقت لازم داره
هزینه ی حاصل از نابودی درختا هم یه طرف
از بین رفتن ریه ی کشور هم ...
رو سیگارا شکل ریه میکشن!!! اما کنار جنگلا همین یه جمله رو هم نمی نویسن
نه حفاظتی نه مدیریتی..
نمی دونم آیا واقعا هزینه کردن برای نجات درختارو به صرفه نمیدونن؟

Sarp

مدیر بازنشسته
بابک جان چیو شستن؟؟؟ من نگرفتم!!
بابا مگه 400 میلیون هزینه پاکسازی برج آزادی نبود ؟
روش یه چیزی زده بودند که فکر کنم تا 10 سال سالم بمونه
با این آبپاشی و آب اسیدی که به سر و روی آزادی پاشیدند 400 میلیون رو زمین جاری شد

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز
تشکر ندارم :gol:
درسته
مشکل ما اینه که وقتی یه چیزی زیاد دور و برمون ریخته ارزششو نمی دونیم

مشکل شمالم همینه که خاکش اینقدر حاصلخیزه که هسته ی میوه رو بندازی تو خیابون درخت میشه
اما کیه که قدر درختا رو بدونه
رو سیگارا شکل ریه میکشن!!! اما کنار جنگلا همین یه جمله رو هم نمی نویسن
نه حفاظتی نه مدیریتی..
نمی دونم آیا واقعا هزینه کردن برای نجات درختارو به صرفه نمیدونن؟
اگه اینجا هم دبی بود که باید درختو از خارج وارد می کردن و می کاشتن اونوقت واسه یه درخت هم تو سرو کله شون می زدن... نه اینکه چندین هکتار بسوزه و آبی هم از آب تکون نخوره

بابا مگه 400 میلیون هزینه پاکسازی برج آزادی نبود ؟
روش یه چیزی زده بودند که فکر کنم تا 10 سال سالم بمونه
با این آبپاشی و آب اسیدی که به سر و روی آزادی پاشیدند 400 میلیون رو زمین جاری شد

نمی دونستم:w05::w05:
.
اگه زودتر یادشون میومد لابد می گفتن بیخیال آبپاشی.... بخاطر 4میلیون آدم که نمیشه 400میلیونو شست :w01::w01:

سرمد حیدری

مدیر تالار
البته عزیزان عرض کردن که درختا آتیش نگرفته... برگای خشک کف جنگله...!
من خودم از نزدیک دیدم... دود تا چند کیلومتر آسمونو گرفته بود... بین قله ی دوتا کوه آتیش پخش شده بود...

یعنی برای درختای اصلی مشکلی پیش نیومده؟
مگه میشه برگ اتیش بگیر و اینهمه ازش بگذره و درختا سالم بمونن

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی برای درختای اصلی مشکلی پیش نیومده؟
مگه میشه برگ اتیش بگیر و اینهمه ازش بگذره و درختا سالم بمونن

والله حالا که می گن شده... ولی ببین چه درختایی بودن که اینطوری تا آخرین قطره ی خون وایسادن... :d
درختامونم ماشالله یه چیز دیگه ن...

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز
آسیب شناسی جنگلهای شمال ضروری استگرگان - خبرگزاری مهر: نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی مجلس و رئیس هیئت اعزامی به جنگلهای گلستان با بیان اینکه عامل اصلی آتش سوزی در جنگلهای گلستان خشکسالی و کاهش رطوبت بود، بر لزوم آسیب شناسی در حوزه جنگل تاکید کرد.به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، کاظم فرهمند ظهر پنجشنبه در نشست استانداری گلستان، آمادگی در اطفاء حریق را مهم دانست.
وی با اشاره به بازدید نمایندگان از جنگلهای استان، از کارشناسان و متخصصان خواست تا با بررسی دقیق، بهره برداری علمی و قوانین موجود، شرایط پایداری و حفظ جنگل را تقویت کنند.
وی از هواشناسی نیز خواست براساس پیش بینی صورت گرفته، هشدارهای لازم را به موقع به مسئولان حفظ منابع طبیعی و جنگل ها ارائه دهد.
نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی مجلس به نقش مردم در اطفاء حریق اشاره کرد و گفت: مشارکت بیشتر مردم در اینگونه حوادث باید لحاظ شود.
وی همچنین استفاده از تجربیات دیگران و خرید تجهیزات بویژه بالگردهای ویژه اطفاء حریق را ضروری دانست و پیشنهاد کرد: گونه های درختی قابل کاشت با نظر محققین و پژوهشگران جایگزین نهال های سوخته قرار گیرد.
جنگلهای گلستان 450 هزار هکتار وسعت دارد و در دوماه اخیر سه سری دچار آتش سوزی شد.

منبع

بالا