دعای قنوت

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
هر کی هر دعایی تو قنوت میخونه بذاره تا دیگران هم استفاده کنند
ممنون

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
خودم این دعا دوست دارم

اللهم الرزقنی حبک و حب ما تحبه و حب من یحبک و العمل الذی یبلغنی الی حبک و اجعل حبک احب الاشیا الی

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعای همیشگی آیت الله العظمی بهجت در قنوت نمازهایش:

اللهم اغفر لنا و ارحمنا و عافنا و اعف عنا و أغننا عمن سواک و انصرنا علی من عادانا و أصلح امر آخرتنا و دنیانا و اقض حوائجنا یا لطیف، یا أهل التقوی و المغفرة، یا ارحم الراحمین

ترجمه: خدایا! ما را ببخشای و با ما مهربان باش و به ما عافیت بده و از ما بگذر و ما را از غیر خودت بی نیاز کن و ما را بر دشمنان پیروز کن و کار دنیا و آخرت ما را اصلاح کن و نیازهای ما را برطرف کن، ای مهربان! ای اهل تقوا و بخشایش! ای مهربان ترین مهربانان!

آخرین ویرایش:

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
در وبلاگ "مرگ آگاهی" خاطره.ای خواندنی به نقل از "رضا امیرخانی" از رهبر معظم انقلاب ذکر شده که این.گونه آمده است:

ما خیلی اوقات که خدمت ایشون رسیدیم برای ما تعجب.آور بوده ایشون کتاب.هایی رو شاید که چند ماهی نشده از نشرشون گذشته خیلی خوب خونده بودن. حتی بعضی وقت.ها ماها دیدیم خودمون نخوندیمو خلاصه آبرومون رفته و اینها. این هست! کتاب.های فراوانی رو ما دیدیم که ایشون خوندن...درباره کتاب.های خودم اصلاً دوست ندارم صحبت کنم چون این کار رو درست نمی.دونم... ولی فکر می.کنم درباره چیزهای می.تونیم صحبت کنیم که شیرین.تر باشه.

ما یک بار این کتاب آقای عزت.شاهی رو بردیم دادیم خدمت حضرت آقا-کتاب که فکر کنم 800-700 صفحه هست-ما جلسمون هفتگی بود، هفته آینده که رفتیم خدمت ایشون مطلع بودیم که ایشون در طی این هفته کتاب رو خونده بودن، از آقای عزت شاهی و آقای کاظمی نویسنده کتاب و اون کسی که خاطره گو بود از اون دو نفر دعوت کرده بودن و تقدیر و تشکر کرده بودن. خیلی الحمدالله ایشون با حوصله و با یک نظم خیلی خوبی کتاب می.خونن.اگر اجازه بدین من پایان جلسمون رو با یکی از جلساتی که ایشون خاطرات نقل می.کردند بگذرنم که فکر کنم از همشم هم مناسب.تر باشه؛ حالا که در حقیقت راجع به این قضیه صحبت شد.

یک بار ما خدمت حضرت آقا بودیم اجازه داشتیم سئوال بپرسیم.دربین ما یکی یه سوالی پرسید که ما رومون نمی.شد بپرسیم یا برامون سخت بود این سوال. برگشت گفت که حضرت آقا! اصلاً شما فکر می.کردید که رهبر بشین؟! مثلاً شما 12-13سالتون بوده فرض کنید در مدرسه.ی علمیه.ای در مشهد داشتید درس می.خوندید اصلاً می.تونیستید تصور کنید که شما یه روزی می.شید رهبر؟!

بعد ما گفتیم که ببینیم ایشون چه جوری جواب می.دیدن!

ایشون یه کمی فکر کردن و گفتن اگر اجازه بدین یک جوابی به شما بدم که این جواب رو سال.ها پیش به یک دوستم دادم-این دوست حضرت آقا مرحوم شدند...-ایشون گفتند من در مدرسه سلیمان.خان مشهد-اگر اشتباه نکنم- داشتم درس می.خوندم، روزها می.رفتیم سر درس و شب.ها هم طبیعتاً برای درس فردا باید درس قبلی رو مباحثه می.کردیم و آماده می.شدیم. یکی از نکات درس اون.روز رو من متوجه نشده بودم و هر چه تلاش می.کردم متوجه نمی.شدم. تو حجره هی می.رفتم سمت چپ و راست و خلاصه شرق و غرب حجره رو می.رفتم و این رو می.خوندم که متوجه بشم ولی نمی.شدم.

هم.حجره.ای ما اون.شب نوبت شام او بود یک دفعه عصابی شد و گفت آسد علی آقا بگیر بشین دیگه! این املت از دهن افتاد. هِی می.ری این ور هی می.ری اون.ور! آخه چی.کار می.خوای بکنی تو؟! یه دونه چیزو نفهمیدی! منم نفهمیدم هیشکی تو کلاس نفهمید بیا بشین غذا از دهن افتاد-بعد ایشون گفت من همون جوابی رو می.دم که به اون دوستمون دادم- اون دوستمون گفت چرا این رو داری این قدر می خوونی؟! توی این مدرسه سلیمان خان مگه چند نفر قراره بعد برن معمم بشن؟ چند نفر از ما وقتی معمم شدیم قراره توی این لباس باقی بمونیم؟خوب قضایای رضاشاه هم گذشته بوده و یه چنین تصوراتی هم بوده-چند نفر ما اگر موندیم قراره بریم امام جماعت یه مسجد سر کوچه بشیم؟ چند نفر از ما اگر امام جماعت سر کوچه شدیم اصلاً می.آن از ما سوال می.رسن؟ آقا کدوم ما می.خواد مجتهد بشیم؟ تازه اگر که مجتهد شدیم کدوم ما می.خواد مرجع بشه که این مسئله واجب باشه برمون که بدونیم؟! اصلا کسی کاری نداره به ما که! شما نمیایی بشینی سر سفره شام!

حضرت آقا گفتن من یه جوابی می.دم که اون رو به شما می.دم، گفتیم بفرمائید!

ایشون فرمودند که به ایشون گفتم که -اون زمان تازه بالغ بودم- گفتم من پیش از بلوغم نماز خووندن رو شروع کردم و هر روز در قنوت نمازم دعایی می.خوندم که این دعا رو برای شما می.گم.

گفتیم بفرمائید!

ایشون فرمودند دعای من در قنوت نمازم این بود:

اللهم اجعلنی مجدد دینک و محیی شریعتک

این رو گفتند و به ما اشاره کردند ما نرسیدیم به اونجا متاسفانه، ما خیلی دوست داشتیم به جاهایی برسیم که نرسیدیم.

و این برای ما خیلی شیرین بود که یک نفر قبل از بلوغ یک آرزویی داشته باشه که وقتی یک روزی بعد از هزار اتفاق عجیب در عالم، بعد از هزار اتفاق محیر العقول در عالم، یک روزی شد رهبر مملکت، تازه بگه به اون آرزو نرسیدیم!

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعایی برای قنوت هست که توصیه امام زمان علیه السلام به مرحوم آیت العظمی مرعشی نجفی رحمة الله علیه است:

اللهم إنّی أسئَلُکَ بــِحقّ ِ فاطمةَ و أبیها وَ بَعلِها و بَنیها و السِّـرِّ المُستَودَع ِ فیها أن تُصَلّی عَلیَ مُحَمَّدٍ و آل مُحَمَّدٍ و أن تَفعَلَ بی ما أنتَ أهلُهُ و لاتَفعَلَ بی ما أنا أهلُهُ:gol:

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
شهيد صياد شيرازي در قنوت دعا های مختلفی را می خواندند اما در پایان همیشه میگفتند : اللهم ايد آيت الله العظمي خامنه‌اي اللهم احفظه و وفقه و ثبته

آخرین ویرایش:

ro0zhin

عضو جدید
کاربر ممتاز
ربنا اغفرلنا ذنوبنا واسرافنافی امرناوثبت اقدامناونصرنا علی القوم الکافرین...............

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه چندتا دعای قرآنی که میشه تو قنوت خوند:
رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ ٱلْوَهَّابُ

یا

قالا ربنا ظلمنا أنفسنا وإن لم تغفر لنا وترحمنا لنكونن من الخاسرين

یا

ربنا اغفر لنا ولإخوننا الذين سبقونا بالإيمن ولا تجعل في قلوبنا غلا للذين ءامنوا ربنا إنك رءوف رحيم

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرتوي از اسرار نماز » قنوت[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]معناى «قنوت»، اطاعت، دعا، توجّه به خدا و خشوع در نماز است. و در نماز، يكى از مستحبّات است كه دست را تا مقابل صورت آورده و دعا كنند. گرچه مرحوم صدوق، آنرا واجب دانسته است.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]طبق روايات، در نماز جمعه و نماز صبح و مغرب، تأكيد بيشتر شده است. در قنوت دعاى خاصّى لازم نيست و به فرموده امام صادق عليه السلام هر دعايى كه بر زبان جارى شد خوب است، ولى برخى دعاها سفارش بيشتر شده است.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]رسول خداصلى الله عليه وآله سفارش كرده كه در نمازها، قنوت را طول دهيد و اين را سبب آسانى وقوف انسان در مراحل حسابرسى قيامت دانسته است: «اَطْولَكُم قُنوتاً فى‏دارِالدّنيا اَطْوَلُكم راحَة يَوم‏القيامَةِ فى الموقف»و نيز در روايت است كه بهترين نماز، آنست كه قنوتش طولانى‏تر باشد.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]در قنوت، كه حالت نيايش و طلب حاجت از خداست، هر چه دعاهاى بهتر و خواستنى‏هاى متعالى‏تر ذكر شود، بهتر است. برخى از علما (حاج ملا هادى سبزوارى) در قنوتِ نماز شب خود، دعاى «جوشن كبير» را مى‏خواند. كه بسى طولانى است و شامل هزار نام و صفت خداوند است. اينگونه نماز، نشان عشق به خدا و علاقه به مناجات با اوست.[/FONT]

*
*
*
از علامه حسن زاده آملی نقل است : چنین شنیدم که میرزا جواد اقا مکرر در قنوت نوافل این شعر را می خواند:
زان پیشتر که عالم فانی شود خراب
مارا زجام باده گلگون خراب کن

غزل کاملش اینه:
صبح است ساقیا قدحی پرشراب کن
دور فلک درنگ ندارد شتاب کن
زان پیشتر که عالم فانی شود خراب
ما را ز جام باده گلگون خراب کن
خورشید می ز مشرق ساغر طلوع کرد
گر برگ عیش می‌طلبی ترک خواب کن
روزی که چرخ از گل ما کوزه‌ها کند
زنهار کاسه سر ما پرشراب کن
ما مرد زهد و توبه و طامات نیستیم
با ما به جام باده صافی خطاب کن
کار صواب باده پرستیست حافظا
برخیز و عزم جزم به کار صواب کن

nayyeri1982

عضو جدید
اللهم اجعل من ازواجي و من ذريتي قره اعين واجعلنا للمومنين اماما

يادم نيست از چه زماني اين دعا را ياد گرفتم .ولي خدا كسي را كه اين دعا را به من ياد داده به درجات اعلي برسونه انشالا

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
اللهم اجعل من ازواجي و من ذريتي قره اعين واجعلنا للمومنين اماما

يادم نيست از چه زماني اين دعا را ياد گرفتم .ولي خدا كسي را كه اين دعا را به من ياد داده به درجات اعلي برسونه انشالا

دعای بسیار خوبی هست ، آیه قرآنه

وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً (فرقان- 74 )

بنده هم همین دعا رو می خونم

گاهی هم به صلوات اکتفا می کنم

و یا اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنی من خیر شیعته و محبیه و من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه

التماس دعا:gol:

SaEeD_13

کاربر بیش فعال
[FONT=&quot]گلچینی از بهترین دعاهای قنوت امیدوارم که مورد استفاده شما عزیزان بهشتی قرارگیرد و ما را در دعاهای خویش فراموش نفرمایید:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]لا اله الا الله الحلیم الکریم، لا اله الا الله العلی العظیم، سبحان الله رب السموات السبع و رب الارضین السبع و ما فیهن و ما بینهن و رب العرش العظیم و الحمد لله رب العالمین و سلام علی المرسلین.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]قسمتی از دعای سیفی صغیر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]إِلَهِي كَيْفَ أَصْدُرُ عَنْ بَابِكَ بِخَيْبَةٍ مِنْكَ وَ قَدْ وَرَدْتُهُ عَلَى ثِقَةٍ بِكَ وَ كَيْفَ تُؤْيِسُنِي [تُوئِسُنِي‏] مِنْ عَطَائِكَ وَ قَدْ أَمَرْتَنِي بِدُعَائِكَ وَ هَا أَنَا مُقْبِلٌ عَلَيْكَ مُلْتَجِئٌ إِلَيْكَ بَاعِدْ بَيْنِي وَ بَيْنَ أَعْدَائِي.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]خدايا چگونه از در خانه‏ات مأيوس و نااميد بازگردم درحالى‏كه با اعتماد به تو وارد آن شدم،و چگونه از عطايت نااميدم مى‏كنى‏ درحالى‏كه مرا به دعا در پيشگاهت فرمان دادى،اينك به تو روى آورده‏ام و از تو پناه مى‏جويم بين من و دشمنانم دورى انداز، چنان‏كه بين دشمنانم دورى انداختى.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم بحق فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السأرالمستودع فیها ان تصلأی علی محمد و آل محمد وان تفعل بی ما انت اهله و لاتفعل بی ما انا اهله.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] یعنی، خدایا از تو میخواهم به حق فاطمه و پدر و شوهر وفرزندانش و به حق آن سری که به امانت نزد او نهاده‏ای که اولا درود بفرستی بر محمد و آل او و نسبت به من آن‏طوریکه شایسته خودت هست رفتار کنیولی آنطوریکه شایسته من و در خور اعمال من است با من رفتار نکنی.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر واجعلنا من خیر انصاره واعوانه والمستشهدین بینیدیه[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]سوره العمران آیه8[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT][FONT=&quot]رَبَّنا لا تُزِغْ قُلُوبَنا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنا وَ هَبْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّاب.‏[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]راسخان در علم، میگویند: پروردگارا دلهایمان را بعد از آنکه ما را هدایت کردی (از راه حق)منحرف مگردان، وازسوی خود، رحمتی بر ما ببخش، زیرا تو بخشنده ای.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا فاغفِر لَنا ذُنُوبنا وَ کَفِّر عَنَّا سَیاتنا وَ تَوَفَّنا مَعَ الأَبرَارِ[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم اغفرللمومنین و المومنات و المسلمین و المسلمات[/FONT][FONT=&quot](خدایا مومنین و مومنات و مسلمین و مسلمات را بیامرز)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم عجل لویك الفرج [/FONT][FONT=&quot](خدا در فرج ولیت تعجیل بفرما)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]الهی عاملنا بفضلك و لا تعاملنا بعدلك یا كریم و یا رحیم برحمتك یا ارحم الراحمین [/FONT][FONT=&quot](خدایا با فضلت با ما رفتار كن نه با عدلت ای بخشنده مهربان)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم الجعل عواقب امورنا خیرا یا كریم [/FONT][FONT=&quot](ای خدای بخشنده عاقبت ما را ختم به خیر بفرما)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا ءاتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه و قنا عذاب النار و عذاب القبر وحشرنا مع الابرار[/FONT][FONT=&quot](خدایا عطا كن به ما در این دنیا و آخرت نیكی و از عذاب آتش و قبر به دور بدار و با خوبان محشور بگردان)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم کن لولیک الحجة ابن الحسن صلواتک علیه و علی ابائه فی هذه الساعة و فی کل الساعة ولیا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتی تسکنه عرضک طوعا و تمتعه فیها طویلا.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]دعایی برای قنوت هست که توصیه امام زمان علیه السلام به مرحوم آیت العظمی مرعشی نجفی رحمة الله علیه است[/FONT][FONT=&quot]:
[/FONT]
[FONT=&quot]اللهم إنّی أسئَلُکَ بــِحقّ ِ فاطمةَ و أبیها وَ بَعلِها و بَنیها و السِّـرِّ المُستَودَع ِ فیها أن تُصَلّیعَلیَ مُحَمَّدٍ و آل مُحَمَّدٍ و أن تَفعَلَ بی ما أنتَ أهلُهُ و لاتَفعَلَ بی ما أنا أهلُهُ.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]این دعای غریق است که امام صادق توصیه کردند که افراد در آخرالزمان زیاد آنرا بخوانند:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] یا اللهُ یا رحمانُ یا رحیم یا مقلب القلوب ثَبِّت قلبی علی دینک[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللهم انی اسئلک حبک و حب من یحبک و حب کل عمل یوصلنی الی قربک[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا افرغ علينا صبرا و ثبت اقدامنا و انصرنا على القوم الکافرين (آيه ي 250 سوره بقره)[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]"[/FONT][FONT=&quot]پروردگارا! پيمانه شکيبايى و استقامت را بر ما بريز! و قدمهاى ما را ثابت بدار! و ما را بر جمعيّت کافران، پيروز بگردان[/FONT][FONT=&quot]"[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ربنا تقبل منا انک انت السميع العليم(بخشي از آيه ي 127 سوره بقره)[/FONT][FONT=&quot]پروردگارا از ما بپذير، که تو شنوا و دانايى[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]لا يکلف الله نفسا الا وسعها لها ما کسبت و عليها ما اکتسبت، ربنا لا تؤاخذنا ان نسينا او اخطانا ربنا و لا تحمل علينا اصرا کما حملته على الذين من قبلنا ربنا و لا تحملنا ما لا طاقة لنا به و اعف عنا و اغفر لنا و ارحمنا انت مولانا فانصرنا على القوم الکافرين [/FONT][FONT=&quot](آيه ي 286 سوره بقرة)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]خداوند هيچ کس را، جز به اندازه تواناييش، تکليف نمى‏کند. (انسان،) هر کار (نيکى) را انجام دهد، براى خود انجام داده؛ و هر کار (بدى) کند، به زيان خود کرده است. پروردگارا اگر ما فراموش يا خطا کرديم، ما را مؤاخذه مکن پروردگارا تکليف سنگينى بر ما قرار مده، آن چنان که (به خاطر گناه و طغيان،) بر کسانى که پيش از ما بودند، قرار دادى! پروردگارا! آنچه طاقت تحمل آن را نداريم، بر ما مقرّر مدار! و آثار گناه را از ما بشوى، ما را ببخش و در رحمت خود قرار ده، تو مولا و سرپرست مايى، پس ما را بر جمعيّت کافران، پيروز گردان[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هديتنا و هب لنا من لدنک رحمة انک انت الوهاب (آيه ي 8 سوره آل عمران)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]پروردگارا! دلهايمان را، بعد از آنکه ما را هدايت کردى، (از راه حق) منحرف مگردان! و از سوى خود، رحمتى بر ما ببخش، زيرا تو بخشنده‏اي[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا افرغ علينا صبرا و توفنا مسلمين (آيه ي 126 سوره اعراف)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]بار الها! صبر و استقامت بر ما فرو ريز! (و آخرين درجه شکيبائى را به ما مرحمت فرما) و ما را مسلمان بميران[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا انک جامع الناس ليوم لا ريب فيه ان الله لا يخلف الميعاد (آيه ي 9 سوره آل عمران)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]پروردگارا تو مردم را، براى روزى که ترديدى در آن نيست، جمع خواهى کرد؛ زيرا خداوند، از وعده خود، تخلّف نمى‏کند. (ما به تو و رحمت بى‏پايانت، و به وعده رستاخيز و قيامت ايمان داريم)[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربنا اننا سمعنا مناديا ينادي للايمان ان امنوا بربکم فامنا ربنا فاغفر لنا ذنوبنا و کفر عنا سيئاتنا و توفنا مع الابرار (آيه ي 193 سوره آل عمران)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]پروردگارا ما صداى منادى (تو) را شنيديم که به ايمان دعوت مى‏کرد که: «به پروردگار خود، ايمان بياوريد» و ما ايمان آورديم؛ پروردگار! گناهان ما را ببخش و بديهاى ما را بپوشان! و ما را با نيکان (و در مسير آنها) بميران[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]من این دعا رو بهترین میدونم ، متاسفانه معنی فارسی اون رو ندارم اما اگر یکم عربی بدونید معنی اون را خواهید فهمید در مورد امام زمان عج است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]"[/FONT][FONT=&quot]بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اَلَّلهُمَّ أَصْلِحْ عَبْدَکَ وَ خَلیفَتَکْ بِما أَصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِیاءَکَ وَ رُسُلَکْ، وَ حُفَّهُ بِمَلائِکَتِکْ، وَ أیِّدْهُ بِروحِ الْقُدْسِ مِنْ عِنْدِکْ وَ اسْلُکْهُ مِنْ بَیْنَ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ، وَ أبْدِلْهُ مِن بَعْدِ خَوفِهِ أمْناً یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً، وَ لا تَجْعَلْ لِاحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلی وَلِیِّکَ سُلْطاناً وَ اْذَنْ لَهُ فِی جَهادِ عَدُوِّکَ وَ عَدُوِّهْ، وَ اجْعَلْنِی مِنْ أنْصارِهْ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَی‏ءٍ قَدی [/FONT][FONT=&quot]"[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]و [/FONT][FONT=&quot]ربی زدنی علما[/FONT][FONT=&quot] خدایا علمم را زیاد کن[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]‌[/FONT][FONT=&quot]رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ[/FONT][FONT=&quot] پروردگارا ! به ما در دنيا نيکى و در آخرت هم نيکى عطا کن، و ما را از عذاب آتش نگاه دار[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]آقای قاضی به شاگردان خود دستور می دادند این دعا را در قنوت نماز هایشان بخوانند:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]« اللهم ارزقنی حبّک و حبّ ما تحبه، و حبّ من یحبّک، والعمل الذی یبلغنی إلی حبّک واجعل حبّک احبّ الاشیاء إلی»[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]این دعا یکی از دعاهای زیبای امیرالمؤمنین علیه السلام هست که من خیلی دوست دارم و گاه و بیگاه در قنوت نمازهام میخونم[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللَّهُمَّ إِنَّکَ آنَسُ الْآنِسِینَ لْأَوْلِـیَائِکَ، وَ أَحْضَرُهُمْ بــِالْکِفایَةِ لِلْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ. تُشَاهِدُهُمْ فِیسَرَائِـرِهِمْ، وَ تَطَّلِعُ عَلَیْهــِمْ فِی ضَمَائِـرِهِمْ، وَ تَعْلَمُ مَبْلَغَ بَصَائِرِهِمْ، فَأَسْرَارُهُمْ لَکَ مَکْشُوفَةٌ، وَ قُلُوبُهُمْ إِلَیْکَ مَلْهُوفَةٌ. إِنْ أَوْحَشَتْهُمُ الْغُرْبَةُ آنَسَهُمْ ذِکْرُکَ، وَ إِنْ صُبَّتْ عَلَیْهـِمُ الْمَصَائِبُ لَجَؤُوا إِلَیالْإِسْتِجَارَةِ بــِکَ، عِلْماً بَأَنَّ أَزِمَّةَ الْأُمُورِ بــِیدِکَ، وَ مَصَادِرَهَا عَنْ قَضَائِکَ. اللَّهُمَّ إِنْ فَهــِهْتُ عَنْ مسْأَلَتِی، أَوْ عَمِیتُ عَنْ طِلْبَتِی، فَدُلَّنِی عَلَی مَصَالِحِی، وَ خُذْ بــِقَلْبِی إِلَی مَرَاشِدِی، فَلَیْسَ ذَلِکَ بــِـنُکْرٍ مِنْ هِدَایَاتِکَ، وَ لاَ بــِبــِدْع ٍ مِنْ کِفَایَاتِکَ. اللَّهُمَّ احْمِلْنِی عَلَی عَفْوِکَ، وَ لاَتَحْمِلْنِی عَلَی عدْلِکَ. [/FONT][FONT=&quot](خطبه 227 نهج البلاغه زنده یاد دکتر سید جعفر شهیدی)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]خدایا! تو به دوستانت از همه بی پژمان تری،و برای آنان که به تو توکّل کنند از هر کس کاردان تر.بر نهانی هاشان بینایی و به درون هاشان آگاه؛و بر مقدار بینش آنان دانا.رازهاشان نزدِ تو آشکار است، و دلهاشان در حسرت دیدار تو داغدار.اگر غربتشان به وحشت در اندازد، یادِ تو آنان را آرام سازد؛و اگر مصیبتها بر آنان فروبارد به تو پناه آرند و روی به درگاه تو دارند؛ چه، می دانند سررشته ی کارها به دست توست، و از قضایی خیزد که پای بست توست.خدایا! اگر در پرسش خود درمان یا راهِ پرسیدن را ندانم، صلاح کارم را به من بنما و دلم را بدانچه رستگاری من در آن است متوجه فرما! که چنین کار از راهنماییهای تو ناشناخته نیست و از کفایتهای تو ناساخته نه. خدایا! کار ِ مرا به بخشایش خود واگذار، نه به عدلت [ای بخشنده ی کردگار].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَنَا وَ ارْحَمْنَا وَ عَافِنَا وَ اعْفُ عَنَّا فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ لِي وَ لِوَالِدَيَّ وَ لِوُلْدِي وَ أَهْلِ بَيْتِي وَ إِخْوَانِيَ الْمُؤْمِنِينَ فِيكَ الْيَقِينَ وَ الْعَفْوَ وَ الْمُعَافَاةَ وَ الرَّحْمَةَ وَ الْمَغْفِرَةَ وَ الْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ رَبُّ الْأَرَضِينَ السَّبْعِ وَ مَا فِيهِنَّ وَ مَا بَيْنَهُنَّ وَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا هَدَيْتَنَا بِهِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا أَكْرَمْتَنَا بِهِ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا مِمَّنِ اخْتَرْتَ لِدِينِكَ وَ خَلَقْتَهُ لِجَنَّتِكَ اللَّهُمَّ لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ.[/FONT][FONT=&quot](وسائل‏الشيعة ج : 6 ص : 274)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ كُلِّ خَيْرٍ أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ كُلِّ سُوءٍ أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ عَافِيَتَكَ فِي أُمُورِي كُلِّهَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ خِزْيِ الدُّنْيَا وَ عَذَابِ الْآخِرَةِ[/FONT][FONT=&quot](الكافي 2 578)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]برای اینکه هرچه بیشتر بتوانید قلوب خود را با امام زمان (ع) پیوند دهید از این پس در قنوت نماز های خود پس از خواندن ذکر قنوت قسمت پایانی دعای عهد را نیز بخوانید:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]اَللّهُمًّ أکْشِفْ هذِهِ ألْغُمََََّّةَ عَنْ هذِهِ ألأُمَّةِ بِحُضوُرِهِ وَ عَجِّلْ لَنا ظُهوُرَهُ اِنَََّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعیداً وَ نَراهُ قَریباًبِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ ألرّاحِمینَ[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]خدایا با حضورش این گرفتاری را از این امت برطرف کن و ظهور او را برای ما نزدیک کن همانا (دشمنان) آنرا دور می بینند ولی ما آنرا نزدیک می بینیم به (لطف) و رحمت تو ای مهربان ترین مهربانان.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]دعاى براى پدر و مادر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ[/FONT][FONT=&quot]نوح آیه 26(پروردگارا! مرا، و پدر و مادرم را بیامرز)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]وَاغْفِرْ لِأَبِی إِنَّهُ کَانَ مِنَ الضَّالِّینَ[/FONT][FONT=&quot]شعرا آیه 86(و پدرم ( عمویم) را بیامرز، که او از گمراهان بود)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسَابُ[/FONT][FONT=&quot]ابراهیم آیه 41(پروردگارا! من و پدر و مادرم و همه مؤمنان را، در آن روز که حساب برپا مى‏شود، بیامرز)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَّبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا[/FONT][FONT=&quot]اسراء آیه 24(پروردگارا! همان‏گونه که آنها مرا در کوچکى تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]ربّنا اغفرلى و لوالدىّ و للمؤمنین یوم یقوم الحساب[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعاى براى همسر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا[/FONT][FONT=&quot]فرقان آیه 74(پروردگارا! از همسران و فرزندانمان مایه روشنى چشم ما قرارده، و ما را براى پرهیزگاران پیشوا گردان)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]دعا براى برادر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ اغْفِرْ لِی وَلأَخِی وَأَدْخِلْنَا فِی رَحْمَتِکَ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ[/FONT][FONT=&quot]اعراف آیه 151(پروردگارا! من و برادرم را بیامرز، و ما را در رحمت خود داخل فرما، و تو مهربانترین مهربانانى)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعای مؤمنان در رابطه با مؤمنان دیگر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا اغْفِرْ لَنا وَ لِإِخْوانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونا بِالْإِیمانِ وَ لا تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنا غِلًّا لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَؤُفٌ رَحِیم[/FONT][FONT=&quot]‏ حشر آیه10(پروردگارا! ما و برادران ما را كه در ایمان بر ما پیشى گرفتند بیامرز، و در دلهایمان حسد و كینه‏اى نسبت به مؤمنان قرار مده، پروردگارا! تو مهربان و رحیمى)‏[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعای بندگان خاص خدای رحمان[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذابَ جَهَنَّمَ إِنَّ عَذابَها كانَ غَراما إِنَّها ساءَتْ مُسْتَقَرًّا وَ مُقاما فرقان / 65 و 66[/FONT][FONT=&quot](پروردگارا! عذاب جهنم را از ما بر طرف گردان كه عذابش سخت و شدید و پر دوام است‏ چرا كه جهنم بد جایگاه و بد محل اقامتى است‏)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعای پرهیزکاران[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا إِنَّنا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ قِنا عَذابَ النَّار[/FONT][FONT=&quot]( آل عمران/ 16)(پروردگارا! براستى كه ما ایمان آورده ‏ایم، پس گناهان ما را ببخش و ما را از عذاب آتش حفظ فرما[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعا برای نعمت دنیوی و رحمت اخروی[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا اتِنا فِی الدُّنْیا وَ مالَهُ فِی‌الاخِرَهِ منْ خَلاقٍ.[/FONT][FONT=&quot](بقرة/200)(پرودگارا در دنیا رحمت و نعمت به ما عنایت کن هر که از رحمت تو محروم شد در آخرت بهره ندارد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعا برای دور کردن انسانهای بدکار[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا اتِهِمْ ضِعْفَینِ مِنَ الْعَذابِ وَ الْعَنْهُمْ لَعْناً کَبیرا[/FONT][FONT=&quot]ً.(احزاب/68)(پروردگار ما، آنها که ما را گمراه نمودند عذاب آنها را دو چندان کن و از نعمتهای خود محروم ابدی فرما[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]دعا برای آسان شدن کارهاى سخت[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وَ یَسِّرْ لِی أَمْرِی[/FONT][FONT=&quot](طه آیه 26)(و کارم رابرایم آسان گردان)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آرزوى بهتر از آنچه از دست رفته[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]عَسَى رَبُّنَا أَن یُبْدِلَنَا خَیْرًا مِّنْهَا إِنَّا إِلَى رَبِّنَا رَاغِبُونَ[/FONT][FONT=&quot](قلم آیه 33) (امیدواریم پروردگارمان (ما را ببخشد و) بهتر از آن به جاى آن به ما بدهد، چرا که ما به او علاقه‏مندیم)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعای برای فزونی رحمت و گسترش عقل[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا اتِنا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً وَهَیَّیْ لَنا مِنْ اَمْرِنا رَشَدًا[/FONT][FONT=&quot](الکهف/10)(پروردگارا ما، از جانب خود بر ما رحمتی فرست و برای رشد عقلی ما وسایل هدایت و ارشاد آمده فرما[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]استعاذه[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَّبِّ أَعُوذُ بِکَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّیَاطِینِ / وَأَعُوذُ بِکَ رَبِّ أَن یَحْضُرُونِ[/FONT][FONT=&quot]مؤ منون آیات ۹۷و ۹۸ (پروردگارا! از وسوسه‏هاى شیاطین به تو پناه مى‏برم / و از اینکه آنان نزد من حاضر شوند (نیز) -اى پروردگار من- به تو پناه مى‏برم)[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ (۱) مِن شَرِّ مَا خَلَقَ (۲) وَمِن شَرِّ غَاسِقٍإِذَا وَقَبَ (۳)وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِی الْعُقَدِ (۴) وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ (۵)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]به نام خداوند بخشنده بخشایشگر بگو: پناه مى‏برم به پروردگار سپیده صبح، (۱)از شر تمام آنچه آفریده است؛ (۲) و از شر هر موجود شرور هنگامى که شبانه وارد مى‏شود؛ (۳) و از شر آنها که با افسون در گره‏ها مى‏دمند (و هر تصمیمى را سست مى‏کنند)؛ (۴) و از شر هر حسودى هنگامى که حسد مى‏ورزد! (۵)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ (۱) مَلِکِ النَّاسِ (۲) إِلَهِ النَّاسِ (۳) مِن شَرِّالْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ (۴) الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ (۵) مِنَ الْجِنَّهِ وَ النَّاسِ (۶)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]به نام خداوند بخشنده بخشایشگر بگو: پناه مى‏برم به پروردگار مردم، (۱) به مالک و حاکم مردم، (۲) به (خدا و) معبود مردم، (۳) از شر وسوسه‏گر پنهانکار، (۴) که در درون سینه انسانها وسوسه مى‏کند، (۵) خواه از جن باشدیا از انسان! (۶)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لَیْسَ لِی بِهِ عِلْمٌ[/FONT][FONT=&quot]هود آیه ۴۷ (پروردگارا! من به تو پناه مى‏برم که از تو چیزى بخواهم که از آن آگاهى ندارم)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تفویض[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ[/FONT][FONT=&quot](غافر/44) من کار خود را به خدا واگذارم که خداوند نسبت به بندگانش بیناست.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعا براى آغاز کارها[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]بِسْمِ اللّهِ مَجْرَاهَا وَ مُرْسَاهَا إِنَّ رَبِّی لَغَفُورٌ رَّحِیمٌ[/FONT][FONT=&quot](هود/41)به نام خدا بر آن سوار شوید! و هنگام حرکت و توقف کشتى، یاد او کنید، که پروردگارم آمرزنده و مهربان است.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَّبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّی مِن لَّدُنکَ سُلْطَانًا نَّصِیرًا[/FONT][FONT=&quot](اسراء/80) پروردگارا! مرا (در هر کار،) با صداقت وارد کن، و با صداقت خارج ساز! و از سوى خود، حجتى یارى کننده برایم قرار ده[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعا پیروزى بر کافران[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]أَنِّی مَغْلُوبٌ فَانتَصِرْ[/FONT][FONT=&quot](قمر/10) من مغلوب (این قوم طغیانگر) شده‏ام، انتقام مرا از آنها بگیر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ انصُرْنِی بِمَا کَذَّبُونِ مؤمنون[/FONT][FONT=&quot](مؤمنون/26)پروردگارا! مرا در برابر تکذیبهاى آنان یارى کن[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ انصُرْنِی عَلَى الْقَوْمِ الْمُفْسِدِینَ[/FONT][FONT=&quot](عنکبوت/30)پروردگارا! مرا در برابر این قوم تبهکار یارى فرما[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ[/FONT][FONT=&quot](البقرة/250)و ما را بر جمعیت کافران، پیروز بگردان[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ[/FONT][FONT=&quot](البقرة/286)تو مولا و سرپرست مایى، پس ما را بر جمعیت کافران، پیروز گردان.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعا پیشواى متقین شویم[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا[/FONT][FONT=&quot](الفرقان/74)و ما را براى پرهیزگاران پیشوا گردان[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَهِ وَمِن ذُرِّیَّتِی[/FONT][FONT=&quot](الإبراهیم/40)پروردگارا: مرا برپا کننده نماز قرار ده، و از فرزندانم (نیز چنین فرما)[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ذکر تسبیح الهى[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]سُبْحانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا کُنَّا لَهُ مُقْرِنِینَ[/FONT][FONT=&quot](الزخرف/13)پاک و منزه است کسى که این را مسخر ما ساخت، وگرنه ما توانایى تسخیر آن را نداشتیم؛[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]سُبْحَانَ رَبِّنَا إِنَّا کُنَّا ظَالِمِینَ[/FONT][FONT=&quot](الأعراف/5)منزه است پروردگار ما، مسلما ما ظالم بودیم[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ[/FONT][FONT=&quot](الأنبیاء/87) خداوندا! جز تو معبودى نیست! منزهى تو! من از ستمکاران بودم[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]سُبْحَانَکَ تُبْتُ إِلَیْکَ وَأَنَاْ أَوَّلُ الْمُؤْمِنِینَ[/FONT][FONT=&quot](الأعراف/143)خداوندا! منزهى تو (از اینکه با چشم تو را ببینم)! من به سوى تو بازگشتم! و من نخستین مؤمنانم[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]سُبْحَانَکَ أَنتَ وَلِیُّنَا مِن دُونِهِم[/FONT][FONT=&quot](سبأ/41)منزهى (از اینکه همتایى داشته باشى)! تنها تو ولى مائى.[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا افْتَحْ بَیْنَنَا وَبَیْنَ قَوْمِنَا بِالْحَقِّ وَأَنتَ خَیْرُ الْفَاتِحِینَ[/FONT][FONT=&quot](الأعراف/89) پروردگارا! میان ما و قوم ما بحق داورى کن، که تو بهترین داورانى[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]نیکی در دنیا و آخرت[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّار[/FONT][FONT=&quot]( بقرة / 201)پروردگارا! در دنیا به ما نیكى عطا كن و در آخرت نیز نیكى مرحمت فرما و ما را از عذاب آتش نگهدار[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ إِنِّی لا أَمْلِکُ إِلاَّ نَفْسِی وَأَخِی فَافْرُقْ بَیْنَنَا وَبَیْنَ الْقَوْمِ الْفَاسِقِینَ[/FONT][FONT=&quot](المائدة/25)پروردگارا! من تنها اختیار خودم و برادرم را دارم، میان ما و این جمعیت گنهکار، جدایى بیفکن[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعای زیاد شدن علم[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ زِدْنی‏ عِلْما[/FONT][FONT=&quot]( سوره طه آیه 114)پروردگارا! علم مرا زیاد كن[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دعاى براى فرزندان و نوادگان[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ هَبْ لِی مِنَ الصَّالِحِینَ[/FONT][FONT=&quot](صافات/100)پروردگارا! به من از صالحان ( فرزندان صالح) ببخش[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَمِن ذُرِّیَّتِنَا أُمَّهً مُّسْلِمَهً لَّکَ[/FONT][FONT=&quot](بقرة/128)پروردگارا! ما را تسلیم فرمان خود قرار ده! و از دودمان ما، امتى که تسلیم فرمانت باشند[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَّبَّنَا إِنِّی أَسْکَنتُ مِن ذُرِّیَّتِی بِوَادٍ غَیْرِ ذِی زَرْعٍ عِندَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِیُقِیمُواْ الصَّلاَهَرَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَهِ وَمِن ذُرِّیَّتِی رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء[/FONT][FONT=&quot](الإبراهیم/40)پروردگارا: مرا برپا کننده نماز قرار ده، و از فرزندانم (نیز چنین فرما)، پروردگارا: دعاى مرا بپذیر[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبِّ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّیةً طَیبَةً إِنَّكَ سَمِیعُ[/FONT][FONT=&quot]الدُّعَاءِ(آل عمران/38)خداوندا! از طرف خود، فرزند پاکیزه‌ای(نیز) به من عطا فرما، که تو دعا را می‌شنوی[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا [/FONT][FONT=&quot](الفرقان/74)پروردگارا! از همسران و فرزندانمان مایه روشنى چشم ما قرارده، و ما را براى پرهیزگاران پیشوا گردان[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وَ زَكَرِیا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِی فَرْدًا وَأَنْتَ خَیرُ الْوَارِثِینَ[/FONT][FONT=&quot](الأنبیاء/89)و زکریا را (به یاد آور) در آن هنگام که پروردگارش را خواند (و عرض کرد: پروردگار من! مرا تنها مگذار (و فرزند برومندی به من عطا کن)؛ و تو بهترین وارثانی[/FONT][FONT=&quot]![/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]وَأَصْلِحْ لِی فِی ذُرِّیَّتِی[/FONT][FONT=&quot](الأحقاف/15)و فرزندان مرا صالح گردان[/FONT][FONT=&quot][/FONT]