دستاورهای پزشکی ایران در سال ۹۲

Dear.Doctor

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سال ۹۲ با دستاوردهای علمی و پزشکی مهمی در جهان همراه بود. این تحولات در علوم مختلف به ویژه فناوری درحوزه پزشکی بازخوردهای گسترده ای در رسانه های جهان داشت.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، چکیده برخی از رویدادهای مهم خبری در این زمینه در سال گذشته که در وب سایت های مهم علمی داخلی و بین المللی منتشر شد، به شرح ذیل است:
● ● ● مهمترین پیشرفت های ایران در جراحی های پزشکی سال ۹۲
جایگاه علم پزشکی ایران از ادوار دور مورد توجه جهانیان بوده است به خصوص در حوزه جراحی، ایران در ردیف کشورهای برتر جهان قرار دارد.
[مهمترین پیشرفت های ایران در جراحی های پزشکی سال ۹۲]
براساس گزارش های مختلف؛ در حال حاضر بسیاری از روش های جراحی نوین و مدرن دنیا در کشور اجرا می شود.
ایران درسال ۹۲ شاهد رخدادهای پزشکی مهم و ازجمله جراحی های پیشرفته بود که برخی از مهمترین آنها به شرح ذیل است:
● وزیر بهداشت و اجرای ۳۰۰ عمل جراحی چشم درمنطقه دورافتاده شیراز
دکترˈ سید حسن هاشمیˈ با همکاری سایر جراحان بنیاد نورآوران بیش از ۳۰۰ بیمار از اهالی محروم منطقه دهرم در شهرستان فراشبند را مورد عمل جراحی چشم قرار داد.
در این اعمال جراحی وزیر بهداشت و درمان و سایر جراحان موفق شدند بیش از ۳۰۰ بیمار را تحت عمل جراحی آب مروارید و سایر بیماریهای چشمی قرار دهند.
همچنین بیش از پنج هزار نفر از اهالی محروم منطقه نیز توسط چشم پزشکان بنیاد معاینه شدند.
● موفقیت پزشکان خراسان شمالی در جراحی سنگ کلیه از طریق شکاف پوستی
جراحان بیمارستان امام علی (ع) بجنورد در عملی کم سابقه موفق به جراحی و برداشتن سنگ کلیه از طریق ایجاد شکاف ۵ میلی متری در پوست بیمار شدند.
تاکنون در این جراحی ها برای خارج کردن سنگ کلیه، شکاف هایی به طول ۱۰ تا ۱۲ میلی متر صورت می گرفت.
این جراحی برای خارج ساختن سنگ های زیر دو سانتی متری و مقاوم به سنگ شکن های برون اندامی انجام می شود. ایجاد شکاف کوچک تر، از میزان آسیب به نسوج کلیه و پوست، درد و خونریزی کاسته و به طور کلی عوارض جراحی را به کمترین می ساند.
● رکورد ۷۰ عمل پیوند قلب در کشور
پیوند قلب در کشورمان توانسته به آمار حدود ۷۰ عمل پیوند قلب در سال برسد.
سه مرکز اصلی عمل پیوند قلب در کشورشامل بیمارستان مسیح دانشوری ،بیمارستان امام خمینی و بیمارستان شریعتی که از لحاظ تعداد عمل پیوند قلب و مراقبت های ویژه پس از عمل با بسیاری از مراکز پیشرفته دنیا برابری می کنند.
عمل پیوند قلب به عنوان آخرین راه حل و در ارتباط با بیمارانی انجام می گیرد که بیماری قلبی آنها در مرحله پیشرفته و غیر قابل درمان باشد.
در منطقه خاورمیانه تنها ۳ کشور ایران، ترکیه و عربستان سعودی قادر به انجام عمل پیوند قلب هستند.
● موفقیت نخستین عمل جراحی قلب در دزفول
نخستین جراحی قلب در مجهزترین مرکز جراحی قلب خوزستان توسط پروفسورˈ ناصر ملکیˈ جراح قلب با موفقیت انجام شد.
این جراحی بر روی بیمار ۴۶ ساله که با بیماری عروق کرونر تشخیص داده شده بود جهت عمل جراحی مشاوره و تحت عمل جراحی به صورت قلب در حال زنش (بیتینگ) قرار گرفت که این عمل جراحی با موفقیت انجام شد.
ر عالی ارزیابی کرد.
● تولد نخستین نوزاد پسر به روش تفکیک و انتقال جنین در فارس
نخستین نوزاد پسر به روش تفکیک و انتقال جنین زیر نظر تیم پزشکی متخصص در یکی از بیمارستان های شهر نورآباد ممسنی در استان فارس متولد شد.
مادر این نوزاد در حاملگی های قبلی خود فرزندان دختر به دنیا آورده بود و خواستار تولد نوزاد پسر بود که این کار با استفاده از روش تفکیک و انتقال جنین امکان پذیر شد.
درمان برخی از موارد نازایی و امکان تشخیص و انتخاب جنیست نوزاد با استفاده از آزمایش های ژنتیک اکنون در شیراز انجام می شود.
باید توجه داشت که تفکیک و انتقال جنین همچنین می توان از تولد نوزادان معیوب جلوگیری می کند و با بهره گیری از علوم ژنتیک و انجام آزمایش های فوق تخصصی ژنتیکی تفکیک و انتقال جنین سالم و پرهیز از تشکیل جنین معیوب با فرایندهای ملکولی و سلولی در شیراز امکان پذیر شده است.
در حال حاضر در کشور با استفاده از روش های فیش fish و میکرو اری microarray و انجام آزمایش های ژنتیک در این مرکز پزشکی تشخیص جنین سالم از جنین معیوب امکان پذیر شده است.
● انجام نخستین عمل جراحی در بیمارستان سیار جمعیت هلال احمر در کشور نخستین عمل جراحی موفقیت آمیز در اتاق عمل و واحد مراقبت های ویژه (ICU) سیار جمعیت هلال احمر خوزستان درشهرستان کارون با موفقیت انجام شد.
بخش جراحی بیمارستان سیار این جمعیت با برپایی دو چادر بادی به عنوان بخش بهبودی، مراقبت های ویژه،استریل و پکینگ و رختکن جراحان و پرستاران و یک کانکس مخصوص جراحی در بیمارستان سینا شهرستان کارون راه اندازی و یک بیمار پس از بیهوشی جنرال با موفقیت تحت عمل جراحی قرار گرفت.
● انجام نخستین جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته توسط متخصصان ایرانی
جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته (وسیله گذاری و تثبیت مهره های ستون فقرات) برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در بیمارستان امام رضا (ع) به طور زنده انجام شد.
تاکنون پنج جراحی ستون فقرات به روش کاملا بسته ( وسیله گذاری و تثبیت مهره های ستون فقرات ) در این بیمارستان انجام شده است.
جراحی امروز بر روی بیماری ۷۰ ساله که به دلیل سرخوردگی دچار بیرون زدگی دیسک کمر شده و قادر به حرکت نبود ، انجام شد.
این جراحی بر روی مهره ۳ و ۴ کمری و همچنین مهره ۴ و ۵ / محل بیرون زدگی دیسک/ به وسیله دستگاه آندوسکوپی انجام شد.
این روش جدید بیشتر در افراد سالمند مورد استفاده قرار می گیرد و بیمارانی که دچار بیماری های ریوی و دیابت هستند، به دلیل اینکه عمدتا قادر به گرفتن بیهوشی نیستند، کاندیداهای مناسبی برای این جراحی با استفاده از روش بی حسی موضعی هستند.
این جراحی به روش کم تهاجمی تر در فیوژن و برداشتن فشار یا دکمپرشن از روی نخاع ستون فقرات برای اولین بار در کشور و خاورمیانه اجرا می شود.
در این روش جراحی ابتدا بیمار از طریق موضعی بی حس می شود، سپس به وسیله دستگاه آندوسکوپی برش کوچکی بر روی پوست یا اسپینانس ایجاد می شود، بعد با کمک سیستم آندوسکوپ و دستگاه رادیولوژی حین جراحی و مانیتورینگ محل جراحی- دراین مورد ناحیه کمر- اقدام به دژنراتیو یا رفع تنگی کانال نخاع و بی ثباتی در موضع می شود.
● نخستین جراحی مغز و اعصاب در گچساران
نخستین جراحی مغز و اعصاب این شهرستان در بیمارستان شهید رجایی شهر دوگنبدان با موفقیت انجام شد.
این جراحی بر روی یک جوان ۳۰ ساله که نیمی از بدنش پس از زایمان قادر به حرکت نبود انجام شد.
مرکز جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهید رجایی با تجهیزات مناسب قادر به ارایه خدمات عمل های جراحی تومور های مغزی، دیسک های کمر، سنگ ستون فقرات، شکستگی مهره کمر است.
● نخستین جراحی لیزیک دیسک کمر در شیراز
در این شیوه نوین جراحی دیسک کمر نه تنها نیازی به بیهوشی بیمار نیست بلکه در زمان در عمل لیزیک با استفاده از تاباندن اشعه نوع پلاسما از طریق یک نیدل به محل آسیب دیده ضایعه دیسک برداشته می شود.
این شیوه جدید برای درمان دیسک گردن هم کاربرد دارد که با تشخیص پزشک و براساس آزمایشات پزشکی برای درمان تجویز می شود.
با شیوه جراحی لیزر دیسک کمر بیمار بلافاصله بعد از عمل ترخیص می شود.
● تزریق سلول های بنیادی مزانشیمال در بیمار ضایعه نخاع گردنی برای نخستین بار در کشور
در این طرح تحقیقاتی تزریق سلول های بنیادی در محیط کشت جدید و با تکثیر سلولی صورت گرفته است.
در طرح اول سلول های بنیادی تا ۱۵۰ هزار تکثیر شد؛ ولی در طرح تحقیقاتی اخیر میزان تکثیر سلول ها به ۴ تا ۵ میلیون سلول افزایش یافت که انتظار می رود این افزایش کمیت و کیفیت سلولی تاثیر بسزایی در پاسخ به درمان داشته باشد.
این عمل بر روی علیرضا شفیق ۱۶ ساله که در سانحه رانندگی دچار آسیب شدید نخاع گردنی شده بود انجام شد که به نوع خود در کشور بی نظیر بود.
حس و حرکت ۴ اندام واختیار ادرار و مدفوع در این بیمار بطور کامل مختل شده و بعلاوه بیمار دچار دیسترس تنفسی شدید نیز شده بود و به همین دلیل لوله تراکئوستومی برای وی تعبیه شد.
نخاع گردنی حساس ترین منطقه نخاع است که کلیه مناطق بدن از گردن به پایین را عصب دهی می کند متاسفانه هنوز روش درمانی ثابت شده ای تا به حال برای اینگونه آسیب ها کشف نشده است. لذا بر آن شدیم تا طبق آخرین پروتکل مقالات آمریکایی محیط کشت را عوض کرده و سپس سلول ها را از مغز استخوان لگن بیمار گرفته و تا تعداد ۴ تا ۵ میلیون تکثیر کنیم.
این پروسه تحقیقاتی تنها بر روی بیماران قطع نخاعی گردن ، پشتی و کمر قابلیت انجام دارد که بیش از ۳ ماه از ترومای آنها نگذشته باشد و بیمار هیچ گونه حس و حرکتی نداشته باشد.
● نخستین جراحی مغز در حالت هوشیاری در کشور
نخستین عمل جراحی مغز در حالت هوشیاری در کشور با موفقیت انجام شد . این عمل که در خاورمیانه تاکنون انجام نشده برای درمان جانبازان مغز و اعصاب انجام می شود که در نوع خود بی نظیر است.
عمل جراحی مغز در حالت هوشیاری فقط در کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه انجام می شد که خوشبختانه در ایران و در بیمارستان خاتم الانبیاء نیز با موفقیت انجام شد.
در این عمل که با آخرین روش های روز دنیا انجام گرفت حدود ۴ ساعت عمل به طول انجامید و در طول عمل جراحی بیمار هوشیار و بیدار بوده است و ضایعه مغزی که بیمار را رنج می داده خارج شده است و حالت عمومی این بیمار در حال حاضر مساعد است.
این نوع عمل تعیین دقیق مراکز حیاتی مغز مانند مرکز تشنج، حرکت اندام ها، مرکز حسی اندام ها بوده و مزیت عمده این عمل جراحی این است که حداقل ضایعات مغزی را برجای می گذارد.
این عمل برای درمان تومورهای مغزی، ضایعات و صرع مقاوم به درمان انجام می شود و تاکنون این دو عمل جراحی که عصر دیروز انجام شده بر روی جانبازان جنگ تحمیلی که دچار ضایعات مغزی شده اند، انجام گرفته است.
● جراحی موفقیت آمیز همزمان آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی عروق با استفاده از دی اکسید کربن در کشور
این روش به دلیل سختی و پیچیدگی های زیادی که داشت کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
این روش برای بیمارانی که نیاز به تصویربرداری عروق دارند و همزمان دچار بیماری دیابت یا دچار کم کاری کلیه هستند از مزایای بسیاری برخوردار است .
در این روش جراحی مواد حاجبی که به طور معمول برای آنژیوگرافی استفاده می شوند ، برای کلیه بیمار َآسیب زا است به طوری که در گزارش ها آمده است حدود ۱۰ درصد از بیماران ممکن است دچار نفروپاتی ناشی از استفاده ماده حاجب شود.
امروزه روش CO2 ابداع شده و انجام می شود، راه اندازی این سیستم تشخیصی- درمانی ، بخصوص در انجام استند گزاری و بازسازی عروقی کاربرد زیادی داشته است .
در بیمارستان امام وی رضا (ع) تمامی عمل های جراحی داخل عروق از جمله آنژیوپلاستی عروق مغزی ، کلیوی ، احشائی ، استنت گذاری عروق ، کارگذاری فیلتر IVC ( ورید اجوف تحتانی ) برای جلوگیری از ورود لخته به ریه ، آمبولیزاسیون توده ها و تومورهای عروق از جمله AVM ها ، برای بیماران نارسایی کبدی انجام می شود.
● تکنیک های نوین جراحی ستون فقرات در کشور
در حال حاضر از روش های نوین درمانی تهاجمی و کم تهاجمی در درمان ستون فقرات در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه انجام می شود.
استفاده از روش های نوین درمانی همچون دیسککتومی آندوسکپیک ، یونیورسال کلامپ ، مالتیپل هوک واسکرو فیکسیشن ، میکروسرجری ،TLIF ،PLIF ،ورتبروپلاستی ،کیفوپلاستی و سانتر ستون فقرات از جمله خدمات جراحی تهاجمی و کم تهاجمی در کشور قابل انجام است .
در حال حاضر درمان بیماری های مفاصل محیطی شامل زانو ، شانه ، هیپ ،مچ پاوستون فقرات به روش های جراحی کمتر تهاجمی و تنها با چند برش کوچک انجام می شود.
بیشتر عمل ها به روش کمتر تهاجمی انجام می شود که علاوه بر کاهش ریسک عفونت و دردهای ناشی از جراحی باز ، مدت زمان بستری بیمار نیز کاهش یافته است .
● شیراز مرکز اصلی درمان انوریزم های مغزی در جنوب کشور
درمان انوریزم های مغزی به صورت اندوواسکولار (درون رگ) چندین سال است که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است و بیمارستان نمازی خدمات این نوع جراحی ها را به عنوان مرکز اصلی در جنوب کشور به بیماران ارایه می کند .
این روش که از طریق آنژیوگرافی و با استفاده از وسایل مخصوص استفاده می شود در برای اولین بار در جنوب کشور انجام شده و تاکنون تعداد زیادی از بیماران با استفاده از این روش درمان شده اند.
آنوریزم (Aneurysm)‏ شامل اتساع (باد کردن) یا بیرون زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخ رگ است ، آنوریزم معمولاً در آئورت (سرخرگ بزرگی که از قلب منشا گرفته و در سینه و شکم به سمت پایین حرکت می کند) یا سرخرگ هایی که مغز، پاها، یا دیواره قلب را تغذیه می کنند، ایجاد می شود.
● ارایه سربند ضد میگرن در جهان
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در اطلاعیه ای، برای اولین بار استفاده از هدبند (سربند) ضد میگرن را تایید کرد. این اولین بار است که محصولی برای کاهش سردرد افراد مبتلا به میگرن توسط این سازمان تایید شده است.
این دستگاه که Cefaly نام دارد و شبیه تاج است، روی پیشانی بیمار قرار می گیرد و جریان الکتریکی بسیار خفیفی تولید می کند. افرادی که از این سربند استفاده کرده اند می گویند که استفاده از این سربند، احساس سوزن سوزن شدن بسیار خفیف در ناحیه پیشانی بوجود می آورد و هیچ عارضه ای در پی ندارد.
آزمایش های انجام شده روی این محصول پزشکی نشان می دهد که شدت حملات میگرنی کاربرانی که از این محصول استفاده کرده اند حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
● ساخت فیلتر بینی برای مقابله با آلرژی
محققان دانمارکی موفق به ساخت یک فیلتر کوچک به اندازه لنز تماسی شدند که می تواند علایم آلرژی را از بین ببرد.
این محققان در دانمارک نوعی مینی فیلتر جدید به نام Rhinix طراحی کردند که در درمان بالینی، از دارونمای بدون فیلتر کارآمدتر است.
به گفته محققان وارد کردن این فیلتر به دو حفره بینی اثرات موثری دارد. این سیستم بسته به تراکم فیلتر، راه ورود ذرات موجود در هوا مانند گرده گیاهان را مسدود می کند. گرده گیاهان یکی از عوامل شایع بروز حساسیت به حساب می آید.
● جراحی کم سابقه قلب جنین
پزشکان روسی عمل جراحی قلب جنین را در رحم مادر انجام دادند که این جنین مبتلا به بیماری قلبی و شانس تولدش بسیار کم بود.جراحی قلب جنین برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ در آمریکا انجام شد.
عمل جراحی در رحم مادر روی قلبی به اندازه یک سکه انجام شد. با سوزن ویژه ای شکم مادر سوراخ شد و با کمک نازک ترین لوله توانستند وارد قلب کودک شوند.
پزشک در لحظه معینی با بالون مینیاتوری منفذ بین دو بطن را باز کرد و بعد مجبور شد مدتی صبر کند تا کودک برگردد و بتوان عمل را به پایان رساند.
● کشف پروتئین دخیل در بروز نارسایی قلبی
محققان موفق به کشف پروتئینی شدند که تغییر مکان آن به نارسایی قلبی منجر می شود.
افزایش تجمع فیبرهای درون سلول های قلبی (میکروتوبول ها) به افزایش خطر بروز نارسایی قلبی منجر می شود.
محققان دانشگاه آیوا در آمریکا با انجام مطالعه ای متوجه شده اند که بروز تغییرات در میکروتوبول ها باعث ایجاد روند نارسایی قلبی می شود.
● اختراع دستگاه روحیه سنج بیمارهای سیستم عصبی
دانشجوی روسی دستگاه روحیه سنج را اختراع کرده است که با کمک این دستگاه می توان حالت روانی – عاطفی شخص و بیماری های سیستم عصبی را تشخیص داد.
دانشجوی روس دستگاه روحیه سنج ˈ پسیخوفیزیومترˈ را اختراع کرده است. این دستگاه در روسیه بی نظیر است.با کمک این دستگاه می توان حالت روانی – عاطفی شخص و بیماریهای سیستم عصبی را تشخیص داد.
این دستگاه به کامپیوتر وصل می شود و گیرنده های ویژه ای علایمی مانند، فشار خون، ترکیب بیوشیمیایی خون و وضعیت عضلات و عرق کردن و مردمک چشم و غیره را تعیین می کند.
● تهیه نخستین تصویر اشعه ایکس از سلول زنده
محققان برای نخستین بار از یک سلول زنده با استفاده از اشعه ایکس تصویر برداری کنند.
پیش از این دانشمندان مجبور بودند برای مشاهده نزدیک تر سلول های زنده آنها را در مواد شیمیایی نگه دارنده غوطه ور کنند و پس از کشتن، ساختار داخلی آنها را رویت کنند.
به گفته محققان این موفقیت به دانشمندان این امکان را می دهد که جزییات سلول های سرطانی را به دقت مطالعه کنند.
این روش جدید همچنین تفاوت های واضح در ساختار داخلی سلول بین سلول های زنده و مرده را مشخص می کند.
● ساخت ابزاری برای کمک به نابینایان
محققان آمریکا موفق به ساخت حلقه ای شدند که به محض اشاره روی کلمات با صدای بلند آنها را می خواند و حتی می تواند به ترجمه کتاب نیز کمک کند.
این حلقه که فینگر ریدر (FingerReader) نام دارد، می تواند به افرادی که مشکلات بینایی دارند و یا کسانی که قصد یادگیری زبان های جدید دارند، کمک کند.
به گفته محققان در جهانی که روز به روز فناوری های نوینی در عرصه ارتباطات عرضه می شود، اختلالات بینایی می تواند یک نقطه ضعف بزرگ باشد .
● تشخیص هویت از طریق موم گوش
محققان در آمریکا می گویند موم گوش هر فرد مانند بوی زیر بغل می تواند اطلاعات شخصی وی را ارایه دهد. همچنین بررسی موم گوش نشان می دهد فرد چه غذایی مصرف کرده است و کجا بوده است.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که بوی زیر بغل می تواند اطلاعات فراوانی در مورد یک فرد، از جمله هویت شخصی، جنسیت و وضعیت سلامت فرد به ما بدهد. تحقیقات جدید نشان می دهد موم گوش نیز همین خصوصیت را دارد.
● ترکیب ژن های انسان و حیوان
دانشمندان برخی از کشورهای جهان اقدام به ترکیب ژن های انسان ها و حیوانات با یکدیکر نموده اند. این موضوع بسیاری از مردم دنیا را به شدت نگران کرده است.
دانشمندان موفق شدند موش هایی با کروموزوم مصنوعی مغز انسان خلق کنند. اهمیت و شهرت این مسئله بدان خاطر است که این موضوع می تواند قدمی برای یافتن درمان برای بسیاری از بیماری ها باشد.
دانشمندان موفقیت هایی چشمگیری در رابطه با پیوند سلول های رویان جنین انسان در مغز موش ها دست یافته اند.
● ساخت روبات دوست انسان در جهان
دانشمندان انگلیسی یک ˈروبات عاطفیˈ (friendly robot) ساخته اند که به محققان کمک می کند چگونگی ایجاد ارتباط و وابستگی انسان به روبات ها را بررسی کنند.
این روبات که اروین (Erwin) نام دارد ( روبات عاطفی با شبکه هوشمند )، می تواند به ساخت اسباب بازی های هوشمند برای کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکانی که از سندرم اسپرگر (Asperger) رنج می برد، منجر شود.
این روبات بر اساس تعاملات و روابط انسانی طراحی شده است و رابطه انسان و روبات در آن بر اساس چگونگی روابط بلند مدت انسان ها با یکدیگر تهیه شده است.
● ساخت عینک هوشمند برای مشاهده سلول های سرطانی
محققان نوعی عینک هوشمند ساخته اند که به جراحان کمک می کند سلول های سرطانی را به خوبی از دیگر سلول ها تشخیص دهند.این فناوری پوشیدنی جدید با درخشان کردن سلول های سرطانی آنها را برای جراح قابل مشاهده می کند.
سلول های سرطانی در حالت طبیعی و حتی با استفاده از بزرگ نمایی های زیاد به آسانی قابل مشاهده نیستند.
به گفته محققان این عینک امکان تمایز سلول های سرطانی از سلول های طبیعی را برای جراحان فراهم کرده و به آنها کمک می کند پس از عمل هیچ سلول سرطانی باقی نماند.
این فناوری برای نخستین بار در یک عمل جراحی در هفته جاری مورد استفاده قرار گرفت و آزمایش های بعدی نیز قرار است درماه جاری میلادی به انجام برسد.
● تشخیص سرطان لوزالمعده در چند دقیقه
محققان و مهندسان دانشگاه واشنگتن در آمریکا موفق به ساخت دستگاهی شدند که با تجزیه و تحلیل نمونه برداری از پانکراس امکان تشخیص بیماری را تنها در چند دقیقه ممکن می سازد.
این دستگاه اندازه ای برابر با کارت اعتباری داشته و روش تشخیص سرطان با استفاده از آن بسیار کم هزینه و سریع است.
این دستگاه به صورت خودکار بوده و به پزشک اجازه می دهد روند زمان بر آزمایشگاه پاتولوژی برای تشخیص سرطان کاهش یابد.
● ساخت آزمایشگاهی برای اعضای بدن انسان
آزمایشگاهی برای تولید سلول های بدن انسان در روسیه راه اندازی شد . محققان در این آزمایشگاه قصد دارند تمام اعضای بدن از پوست برای پیوند در سوختگی های شدید تا دیگر اعضای حیاتی بدن را بسازند.
در این آزمایشگاه تمام طرح ها و پروژه های تحقیقاتی متخصصان بیولوژی روسیه بررسی می شود . همچنین در این آزمایشگاه دستاوردهای متخصصان جهانی در این زمینه مورد
● تولید سلول های بنیادی با استفاده از اسید
دانشمندان ژاپنی به شیوه جدیدی برای تولید سلول های بنیادی دست یافتند . در این شیوه با فرو بردن سلول های خون درون اسید، سلول های بنیادی به دست می آید.
سلول های بنیادی می توانند به هر نوع بافت تبدیل شوند و در حال حاضر برای درمان چشم، قلب و مغز از این سلول ها استفاده می شود.
اما تحقیقات اخیر دانشمندان نشان می دهد فناوری تولید این سلول ها می تواند ارزان تر ، سریع تر و امن تر باشد.
به گفته محققان بدن انسان از سلول ها با نقش های خاص و ثابت مانند سلول های عصبی ، سلول های کبد و سلول های عضلانی ساخته شده است.
● اندازه گیری سطح قند خون در اشک چشم
یک شرکت اینترنتی می گوید در حال آزمایش یک لنز تماسی هوشمند است که به افراد دیابتی اجازه می دهد سطح قند خون خود را در اشک چشم اندازه بگیرند.
این لنز تماسی از یک تراشه بسیار نازک بی سیم و حسگر گلوکز ساخته شده است که در میان دو لایه نرم ماده لنزهای تماسی جا سازی شده است.
نمونه اولیه این لنزهای تماسی امکان شمارش گلوکز را در هر ثانیه ارائه می دهند.
با این که این فناوری روزهای اولیه خود را سپری می کند اما محققان با تکمیل چند مطالعه بالینی توانسته اند هزینه لازم برای ساخت نمونه اولیه این لنزها را فراهم آورند.
محققان امیدوارند استفاده از این لنزها روش جدیدی برای کمک به بیماران دیابتی در مدیریت بیماری آنها باشد.
● ساخت نخستین کلیه قابل پیوند در جهان
محققان بیمارستان عمومی ماساچوست با استفاده از مهندسی زیستی، موفق به ساخت نخستین کلیه قابل پیوند شدند.
محققان ماساچوستی با استفاده از روش مهندسی زیستی، یک کلیه قابل پیوند تولید کرده اند که عملکرد آن مشابه کلیه طبیعی است. نمونه اولیه این کلیه برای پیوند به موش ساخته شده و به بدن آن پیوند شده است.
کلیه پیوندشده به بدن موش تولید ادرار کرده است که به معنای موفقیت پروژه قلمداد می شود.
● تشخیص سرطان پوست با مول اسکوپ
یک متخصص رایانه ایرانی که در کانادا زندگی می کند مول اسکوپ ساخته است . مول اسکوپ میکروسکوپی به اندازه انگشت شست دست است که با دوربین تلفن هوشمند کار و به تشخیص سرطان های احتمالی پوست کمک می کند.
ˈمول اسکوپˈ توسط مریم صادقی محقق شرکت ˈمتا اوپتیماˈ در ونکوور کانادا ساخته شده است به انسان اجازه می دهد تا تصاویر خال های مشکوک را جمع آوری کند و در صورت لزوم این تصاویر را برای آزمایش و یا گرفتن درمان های لازم به متخصص ارسال کند.
● ساخت گوش مصنوعی از بافت حیوانات
دانشمندان توانستند از بافت حیوانات گوشی شبیه به گوش انسان رشد دهند.
محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون می گویند که این گوش انعطاف پذیری گوش انسان را دارد.
به گفته محققان این تکنیک ممکن است روزی در آینده به جایگزین کردن گوشی که از بین رفته یا آسیب شدید دیده کمک کند.
این مطالعه نشان داد که از لحاظ نظری امکان رشد سلول ها به اندازه کافی برای تولید یک گوش کامل وجود دارد. به علاوه محققان گفتند که انتظار دارند تا پنج سال دیگر بتوانند آزمایش های انسانی را شروع کنند.
 
بالا