دریاچه زریوار

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
تالاب آب شیرین زریوار در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان، در استان کردستان و از مکان‌های دیدنی و گردشگری این منطقه است
دریاچه زریوار در 8 کیلومتری باختر مریوان قرار دارد و از دریاچه‎های آب شیرین کوهستانی است که در ارتفاع 818 متر از سطح دریا قرار دارد و حدود 200 متر پایین‎تر از شهر مریوان است.
آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمهٔ کف‌جوش و بارش تأمین می‌شود. در بیشتر زمستان‌ها سطح دریاچه کاملاً یخ می‌بندد.
طول دریاچه زریوار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن ۵/۵ متر است.
این دریاچه با وسعت حدود 5/8 کیلومترمربع، در یک فرونشست محلی به نسبت باریک در پهنه سنندج تشکیل شده که دو سوی خاوری و باختری آن، به گسل طولی شمال باختری-جنوب خاوری محدود است.

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
وسعت حوضه آبریز این دریاچه، حدود 500 کیلومترمربع و بیشینه ژرفای آن حدود 50 متر است.
رود چم‎زریوار همراه با آبراهه‎های دیگر و به ویژه چشمه‎های دریاچه‎ای تأمین کنندة اصلی آب این دریاچه هستند. رود مریوان از این دریاچه سرچشمه می‎گیرد.
تالاب زریوار یکی از منحصر به فردترین دریاچه‌های آب شیرین در جهان بشمار می‌رود و کلیه شرایط جامع یک تالاب بین‌المللی را داراست.

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
این تاپیک و عکسهای اون منو یاد مسافرتم به کردستان انداخت . :gol:

تابستان امسال در اوج گرما سفری به کردستان داشتم و حدود یک هفته در سنندج و سقز و مریوان و بانه بودم .

سفر بسیار خاطره انگیزی بود بخصوص برای من که یجورائی شیفته طبیعت هستم . :heart:

زیبائیهای دل انگیز این استان و مردمان خوب و خونگرم و مهربان و مهمان نواز اونجا باعث شد که خاطره خوبی از کردستان داشته باشم . :gol:

جاده سنندج به مریوان بسیار کوهستانی و در قسمتهایی از ان بسیار زیباست . ( البته چون میخاستم زودتر به مریوان برسم و تند رانندگی میکردم سر یکی از پیچ های کوهستانی پلیس راه جلومو گرفت و 20 هزار تومن جریمه شدم ! :surprised: :redface: )

دریاچه مریوان یا همون دریاچه زریوار خیلی زیباتر از اونی بود که تصور میکردم . :gol:

مناظر اطراف دریاچه زریوار منو به یاد عکسهایی از مناظر طبیعی کشور سوئیس مینداخت ! :smile:

این عکسی که ملاحظه میکنید ( که در یکی از پستهای بالا گذاشته شده ) محلی بود که قایق کرایه میدادند که من اونجا رفتم و قایقی کرایه کردم و گشتی روی دریاچه زدم . :heart:

قدری هم در اب خنک دریاچه شنا کردم که خیلی حال داد . :gol:

خلاصه خاطرات این دریاچه زیبا همواره در ذهنم خواهد ماند .

تعدادی هم عکس در دریاچه گرفتم که در ادامه همین تاپیک خواهم گذاشت . البته مسلما کیفیت این عکسها مثل عکسهای حرفه ای پست های بالا نخواهد بود .

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
این تاپیک و عکسهای اون منو یاد مسافرتم به کردستان انداخت . :gol:

تابستان امسال در اوج گرما سفری به کردستان داشتم و حدود یک هفته در سنندج و سقز و مریوان و بانه بودم .

سفر بسیار خاطره انگیزی بود بخصوص برای من که یجورائی شیفته طبیعت هستم . :heart:

زیبائیهای دل انگیز این استان و مردمان خوب و خونگرم و مهربان و مهمان نواز اونجا باعث شد که خاطره خوبی از کردستان داشته باشم . :gol:

جاده سنندج به مریوان بسیار کوهستانی و در قسمتهایی از ان بسیار زیباست . ( البته چون میخاستم زودتر به مریوان برسم و تند رانندگی میکردم سر یکی از پیچ های کوهستانی پلیس راه جلومو گرفت و 20 هزار تومن جریمه شدم ! :surprised: :redface: )

دریاچه مریوان یا همون دریاچه زریوار خیلی زیباتر از اونی بود که تصور میکردم . :gol:

مناظر اطراف دریاچه زریوار منو به یاد عکسهایی از مناظر طبیعی کشور سوئیس مینداخت ! :smile:

این عکسی که ملاحظه میکنید ( که در یکی از پستهای بالا گذاشته شده ) محلی بود که قایق کرایه میدادند که من اونجا رفتم و قایقی کرایه کردم و گشتی روی دریاچه زدم . :heart:

قدری هم در اب خنک دریاچه شنا کردم که خیلی حال داد . :gol:

خلاصه خاطرات این دریاچه زیبا همواره در ذهنم خواهد ماند .

تعدادی هم عکس در دریاچه گرفتم که در ادامه همین تاپیک خواهم گذاشت . البته مسلما کیفیت این عکسها مثل عکسهای حرفه ای پست های بالا نخواهد بود .
خوشحالم که دوسش داشتی:gol:
درسته...مردم کردستان واقعا خونگرم و مهمان نوازن:smile:
ممنون میشم عکسای خودتونو اینجا بذارین
:gol:

وحید بلوچی

عضو جدید
تالاب آب شیرین زریوار در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان، در استان کردستان و از مکان‌های دیدنی و گردشگری این منطقه است
دریاچه زریوار در 8 کیلومتری باختر مریوان قرار دارد و از دریاچه‎های آب شیرین کوهستانی است که در ارتفاع 818 متر از سطح دریا قرار دارد و حدود 200 متر پایین‎تر از شهر مریوان است.
آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمهٔ کف‌جوش و بارش تأمین می‌شود. در بیشتر زمستان‌ها سطح دریاچه کاملاً یخ می‌بندد.
طول دریاچه زریوار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن ۵/۵ متر است.
این دریاچه با وسعت حدود 5/8 کیلومترمربع، در یک فرونشست محلی به نسبت باریک در پهنه سنندج تشکیل شده که دو سوی خاوری و باختری آن، به گسل طولی شمال باختری-جنوب خاوری محدود است.
سلام دوست عزیز ممنون که از این گوشه سرزمین مردان با اراده و زنان سرافراز عکس ومطلب فرستادی . ولی از اینکه در مورد آبزیان منحصر بفرد در این دریاچه چیزی نگفتی دلم گرفت . من عضو انجمن ماهیگیران هستم ودر سال 1384 از این مکان شگفت انگیز ماهی گرفتم 1- قزل آلا خال قرمز 2- ماهی دم زرد . عکس هاشوهم دارم با کیفیت خوب ولی بلد نیستم در تاپیک عکس بزارم .اگر کسی یادم بده حتما میزارم .

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز ممنون که از این گوشه سرزمین مردان با اراده و زنان سرافراز عکس ومطلب فرستادی . ولی از اینکه در مورد آبزیان منحصر بفرد در این دریاچه چیزی نگفتی دلم گرفت . من عضو انجمن ماهیگیران هستم ودر سال 1384 از این مکان شگفت انگیز ماهی گرفتم 1- قزل آلا خال قرمز 2- ماهی دم زرد . عکس هاشوهم دارم با کیفیت خوب ولی بلد نیستم در تاپیک عکس بزارم .اگر کسی یادم بده حتما میزارم .
ا خدا نکنه دلتون بگیره...چشم در مورد اکوسیستم دریاچه هم مینویسم:smile:
منم ماهیگیری ام اصلا تعریفی نداره...ولی آرامش و تمرکز ماهیگیری رو خیلی دوس دارم
:gol:

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
پوشش گیاهی

از پوشش‌های گیاهی دریاچه می‌توان به گیاهان شناور چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و از گیاهان حاشیه‌ای می‌توان به گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت‌بند، پیچک‌ها، لویی و بزواش، جگن و نعناع اشاره کرد

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
آبزیان

گونه‌های بومی: سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی، ماهی گامبوزیا (در حال حاضر این گونه‌ها در دریاچه یافت نمی‌شوند) گونه‌های غیربومی: ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک اشاره کرد. ضمناً یک گونه مارماهی، ۵ گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون شناسایی شده‌است. در خصوص گونه‌های وارداتی اخیر توسط سازمان شیلات و آبزیان می‌توان به گونه ماهی Gambosia siaaffinhs از خانواده poecilidae و یک گونه میگوی غول پیکر آب شیرین اشاره کرد.

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرندگان

در حال حاضر بیش از ۳۱ گونه پرنده بومی و مهاجر زندگی می‌کنند که از این تعداد تقریباً ۱۴ گونه بومی و مابقی انواع پرندگان مهاجرند. اردک سرحنایی و سرسبز (Anos platyrhynchos)، اگرتها، بوتیمار بزرگ و کوچک، انواع چنگر، پرستوهای دریایی، کشیم بزرگ (Podiceps cristafus) و کشیم کوچک (Tachybaptus ruficolis)، کاکائیها، حواصیل خاکستری، خوتکا، گیلار، و پرندگان شکاری همچون سنقر تالابی و دلیچه از گونه‌های با اهمیت و ارزشمند این تالاب به شمار می‌آیند.

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
پستانداران

سگ آبی، روباه، خوک وحشی، خرگوش، گراز و نوعی گربه وحشی (Filis catus) است.
لازم به ذکر است که گونه‌های یاد شده به ویژه پرندگان، همهٔ پرندگان تالاب را شامل نشده بلکه شامل پرندگانی است که بصورت اکثریت بوده و برای افراد قابل مشاهده و تشخیص‌اند که این خانواده‌ها در طبقه‌بندی تالاب‌ها حائز اهمیت می‌باشد.
معرفی (وارد نمودن) گونه‌های غیر بومی برای تولید آبزیان، فعالیت به ظاهر مفیدی است که پیامدهای آن زیاد جلب توجه نمی‌کند. در حالیکه در نابودی گونه‌های بومی و کاهش ارزشهای تالابی نقش موثری دارد.

وحید بلوچی

عضو جدید
آبزیان

گونه‌های بومی: سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی، ماهی گامبوزیا (در حال حاضر این گونه‌ها در دریاچه یافت نمی‌شوند) گونه‌های غیربومی: ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک اشاره کرد. ضمناً یک گونه مارماهی، ۵ گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون شناسایی شده‌است. در خصوص گونه‌های وارداتی اخیر توسط سازمان شیلات و آبزیان می‌توان به گونه ماهی Gambosia siaaffinhs از خانواده poecilidae و یک گونه میگوی غول پیکر آب شیرین اشاره کرد.
سلام دوست عزیز ممنون که از آبزیان دریاچه نوشتی . از اینکه شما هم به ماهیگیری علاقه داری خوشحالم . من با لانسه ماهی میگیرم و تخصصی من در رودخانه است شما بیشتر کجا و با چی ماهیگیری میکنی؟:gol:

kajal4

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز ممنون که از آبزیان دریاچه نوشتی . از اینکه شما هم به ماهیگیری علاقه داری خوشحالم . من با لانسه ماهی میگیرم و تخصصی من در رودخانه است شما بیشتر کجا و با چی ماهیگیری میکنی؟:gol:
خواهش میکنم.....:gol: من که گفتم فقط دوست دارم ماهیگیری رو و اصلا تخصصی در این زمینه ندارم...:smile:بیشتر همراه ماهیگیر هستم...:Dما هم بیشتر از اسپنر استفاده میکنیم...و تخصص که نمیشه گفت ولی به شخصه رودخونه رو ترجیح میدم..نمیدونم رودخانه جراحی رو میشناسی یانه؟به خاطر اینکه فاصله اش با محل سکونت من تقریبا ده دقیقه اس..معمولا اونجارو برای ماهیگیری و بیشتر تمرررد اعصاب دوست دارم:gol:

فريد110

عضو جدید
درودبرشما درياچه اي هم درخراسان است به نام چشمه سبز كهدر شاهنامه هم بسيار ازان يادشده

سروین

عضو جدید
وای خیلی زیبا بود خیلی. من یکی از آرزوهام اینه که ایران گردی بکنم ولی متأسفانه به جای ایران گردی جهان گردی میکنم ولی احساس میکنم اول باید ار ایران زیبامون اطلاعات کسب کنیم بعد در مورد دنیای اطرافمون