***که یک اثر واکنشی است، به این معنا که فرد هیچ کنترلی بر روی آن ندارد و به نظر نمیرسد که هیچ تاثیر سودمندی داشته باشد. همچنین بروز آن در بعد از ظهرها شایعتر است.
«***که» به طور ناگهانی آغاز میشود و معمولاً تنها چند دقیقه طول میکشد، راه خلاص شدن از آن هم با موارد سادهای امکانپذیر است.
درباره این دردسر كه حتما گریبان همهمان را گرفته میخوانیم: ***که فشردهشدن ناگهانی و غیرارادی دیافراگم است و دیافراگم عضله اصلی تنفس است که در زیر ریهها قرار گرفته. این عمل فشرده شدن، هوا را به سرعت به درون ریهها میکشد و دریچه واقع شده در بالای حنجره (glottis) با صدا بسته میشود. این بسته شدن سبب ایجاد صدای ***که میشود.
***که یک اثر واکنشی است، به این معنا که فرد هیچ کنترلی بر روی آن ندارد و به نظر نمیرسد که هیچ تاثیر سودمندی داشته باشد. همچنین بروز آن در بعد از ظهرها شایعتر است.
همچنین مردان و زنان به طور مساوی به ***که مبتلا میشوند و البته ***که طولانی که بیش از 48 ساعت طول میکشد در مردان شایعتر است. ***که مزمن میتواند بسیار خستهکننده و ناراحتکننده باشد. این نوع ***که خوردن و آشامیدن را مشکل میکند، هرچند این ***کهها نادر هستند و گاهی اوقات با یک مشکل زمینه ایجاد میشوند.
***که با فشرده شدن غیرارادی دیافراگم ایجاد میشود. علت محرک این حالت ممکن است شناخته نشود اما گاهی اوقات میتوان علت را کشف کرد، به عنوان مثال کشیده شدن بدن پس از غذا خوردن و نوشیدن سریع مایعات، یا بلع هوا یا نوشیدنیهای گازدار، سوء هاضمه معمولاً به واسطه خوردن غذاهای داغ و پرادویه، هیجانات، ناراحتی یا تعجب ناگهانی مانند خندیدن، تغییر ناگهانی دمای هوا، خوردن غذاها یا آشامیدنیهای خیلی داغ یا سرد و نوشیدن الکل یا سیگار کشیدن مفرط میتواند از عوامل موثر در بروز ***که باشد.
در مواقع بسیار نادری علت زمینه ***که میتواند ناشی از یک بیماری جدی باشد، مانند تحریک دیافراگم در اثر عفونت، گسترش سرطان به اعضاء دیگر یا فتق هیاتوس (هنگامی که بخشی از شکم به طرف دیافراگم رانده میشود)، تحریک عصب فرنیک (عصب کنترل کننده دیافراگم) در اثر سرطان یا جراحی سینه، عفونت یا تومور مغزی، نارسایی شدید کبدی، فعالیت بیش از حد غده تیروئید و پنومونی (التهاب ریهها).
فرد در صورت ابتلا به ***که مزمن باید با پزشک مشورت کند و به او بگوید چه مدت و هر چند وقت یک بار ***که میکند.
به طور معمول ***که به هیچ درمان پزشکی نیاز ندارد و خود به خود برطرف میشود. البته ممکن است درمانهای خانگی زیر کمک کننده باشند؛ نوشیدن جرعه جرعه آب سرد یا جویدن یخ، قرقره کردن دهان با آب یا محلول شستشوی دهان، نفس کشیدن داخل یک کیسه کاغذی (هرگز کیسه را روی سر خود قرار ندهید)، حبس نفس برای یک مدت کوتاه نفس، گاز زدن لیمو یا خوردن یک تکه زنجبیل تازه و بالاکشیدن زانوها به درون سینه میتواند در درمان این مشکل موثر باشد.
برخی افراد از درمانهای مکمل مانند هیپنوتیزم و طب سوزنی برای کمک به درمان ***که استفاده میکنند، اما در حال حاضر هیچ شواهد قطعی در حمایت از کاربرد آنها وجود ندارد. همچنین درمان پزشکی تنها برای ***که مزمن لازم است و در برخی موارد، علت زمینه تشخیص داده و درمان میشود تا از بازگشت ***که پیشگیری شود.
آخرین ویرایش توسط مدیر: