درخواست: کاربرد الکل

narges_F

عضو جدید
کاربر ممتاز
باسلام خدمت مهندسان

من درمورد کاربرد الکل دنبال مطلبم کسی از مهندسان شیمی میتونه کمکم کنه؟؟

فک کنم جای تاپیک واشتباهی زدم نمیدونستم کجا باید بزنم:D

S H i M A

کاربر فعال تالار شیمی
کاربر ممتاز
باسلام خدمت مهندسان

من درمورد کاربرد الکل دنبال مطلبم کسی از مهندسان شیمی میتونه کمکم کنه؟؟

فک کنم جای تاپیک واشتباهی زدم نمیدونستم کجا باید بزنم:D

1. الكل طبي

در حال حاضر الكل طبي داراي بيشترين مصرف در كشور مي‌باشد. اين الكل با خلوصيت 96 يا 70 درجه توليد شده و در اختيار بازار قرار مي‌گيرد.
ذيلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است.

مصارف طبي
الكل داراي خاصيت بالاي ضد عفوني است. بنابراين با استفاده از اين خاصيت تجهيزات و ابزارآلات پزشكي با الكل مورد ضد عفوني قرار مي‌گيرنداز مصارف ديگر الكل در طب، استفاده در تزريقات و پانسمان مي‌باشد.

مصارف داروئي الكل
الكل داراي دو نوع كاربرد در صنعت داروسازي مي‌باشد:

الف ـ استفاده بعنوان حلال
الكل حلال اكثر مواد داروئي موجود در گياهان و برخي مواد شيميايي مي‌باشد. از اينرو براي استخراج اين مواد از بدنه گياه و يا تركيب ماده شيميايي از الكل استفاده مي‌شود.

ب ـ استفاده بعنوان دارو
الكل بصورت مستقيم در فرمولاسيون ساخت برخي داروها كاربرد دارد.

مصارف آشاميدني الكل
در كشور هاي ديگر از الكل براي تهيه مشروبات الكلي استفاده مي‌شود.

2-مصارف الكل صنعتي
موارد مصرف الكل صنعتي بسيار متنوع مي‌باشد.

1. مصرف الكل بعنوان ماده اوليه در توليد محصولات آرايشي
الكل در توليد انواع ادكلن‌ها، عطرها، اسانس‌ها و ديگر محصولات آرايشي داراي كاربرد است.
اصلي‌ترين خاصيتي كه سبب كاربرد الكل در اين حوزه‌ها مي‌گردد، خاصيت حلاليت آن مي‌باشد. الكل انواع اسانس‌ها (در ساخت ادكلن و عطرها) و روغن‌ها و موم‌ها (در ساخت انواع رژ لب، رژ گونه، ريمل و غيره) را در خود حل مي‌نمايد و پس از مصرف توسط مصرف كننده به واسطه دارا بودن قابليت تبخير در دماي پايين، تبخير گرديده و از محيط خارج مي‌گردد.

2. مصرف الكل بعنوان ماده اوليه در توليد برخي محصولات بهداشتي
تركيب الكل در برخي محصولات بهداشتي يكي ديگر از موارد مصرف الكل مي‌باشند. از موارد نمونه‌‌ اين محصولات مي‌توان به شيشه‌شورها، براق كننده ظروف و جلا دهنده‌ها اشاره كرد.

3. مصرف بعنوان ماده اوليه توليد رنگها
الكل در فرمولاسيون ساخت برخي رنگ‌ها، لاك‌ها و جلا دهنده‌ها كاربرد دارد. الكل در اين محصولات بعنوان حلال رزين‌هاي مصرفي و همچنين محمل و حلال رنگ‌ده‌ها (Pigments) كاربرد دارد. علت استفاده ديگر الكل در اين محصولات، ايجاد قابليت پاك كردن سطوح به منظور افزايش چسبندگي رنگ يا لاك روي آن مي‌باشد.

4. توليد مشتقات الكل
الكل در توليد برخي محصولات صنعتي مشتق شده از آن كاربرد دارد. الكل بعنوان ماده اوليه در توليد اين محصولات مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
- اتيلن گليكول (ضد يخ خودروها) - كلرو فرم
ـ استالدئيدها ـ اتيلن كلرايد
ـ بوتادين‌ها ـ دي اتيل اتر
ـ پلي استر‌ها ـ استن

5ـ الكل سوختي
الكل سوختي در واقع همان الكل مطلق است كه به منظور افزايش درجه اكتان بنزين (جايگزيني براي ماده افزودني MTBE براي بنزين) و يا به منظور جايگزيني براي بخشي از بنزين مصرفي خودروها، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
الكل مي‌تواند به طور غير مستقيم و بصورت ماده اوليه ETBE يا MTBE بعنوان يكي از افزودني‌هاي بنزين بكار رود.

بالا