دانلود کتاب پرواز شبانه نوشته ی آنتوان دو سنت اگزوپری

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
1000012297.jpg

معرفی کتاب پرواز شبانه​

آنتوان دو سنت اگزوپری در کتاب پرواز شبانه، مجددا با اثر شگفت‌انگیز دیگری ظاهر شده است. او این‌بار قصد دارد با لحنی حماسی، تصویرگر حادثه غمبار پیش آمده برای یکی از پیشتازان هوایی شجاع باشد که خطر را به جان خریده‌ و به دلِ آسمان سفر می‌کند.

این رمان مربوط به زمانی است که از پرواز شبانه برای تسریع ارسال بسته‌های پستی در رقابت پست هوایی با راه‌آهن و کشتی استفاده می‌شد. رمان پرواز شبانه در سال 1931 برنده جایزه فمینا (جایزه ادبی فرانسه) شده است.

آنچه در رمان تکان دهنده پرواز شبانه، برایمان خوشایند است، اصالت اوست. ما نمونه‌های بسیاری از ضعف‌ها، بی‌قیدی‌ها و و تباهی‌های آدمی را دیده‌ایم و ادبیات امروز ما در افشا کردن مواردی این‌چنین ماهر است؛ اما این در گذشتن از خود مستلزم اراده‌ای توانمند است و ما نیاز مبرمی در نمایاندن آن وجود دارد.

در داستان کتاب پرواز شبانه حقیقتی که اهمیت روانشناختی قابل ملاحظه‌ای دارد، اینست که سعادت آدمی در آزادی نیست، بلکه در پذیرفتن تکلیف است. هر کدام از شخصیت‌های کتاب پرواز شبانه کاملا مشتاق و وفادارند به آنچه باید انجام دهند، و می‌دانند که تنها بشرط انجام کامل وظیفه پر مخاطره‌شان به سعادت نائل خواهند گشت و ما بخوبی در یک نظر می‌بینیم که ریویر آدمی نیست که حساس نباشد (هیچ چیزی محرکتر از داستان دیدار او با زن رزمنده مفقودالاثر نیست) و او در صدور دستوراتی برای اجراء به خلبانانش جرات تمام بخرج می‌دهد.

اگزوپری زمانی که از فراز "موریتانی" پرواز می‌کرد تا کارهای سرویس "کازابلانکا - داکار" را با موفقیت به اتمام برساند گفت: "نمی‌دانم کی باز خواهم گشت، از چند ماه پیش کارهای زیادی برای انجام دارم: جستجوی رفقای ناپدید شده، تعمیر هواپیمای سقوط کرده در سرزمین مخالفان و چند محموله پستی برای داکار."

تمامی سخنان اگزوپری حاکی از "معرفت عقلانی" او هستند. مواجهه تن به تن او با مخاطرات سنگین اعتبار بیشتری به کتابش بخشیده و تقلید از آن را غیر ممکن ساخته است. ما داستان‌های جنگی یا رویدادهای خیالی بسیاری را دیده‌ایم که مولف در آن‌ها یک قابلیت سبکی نشان داده است، قابلیتی که حادثه جویان و جنگاوران واقعی به هنگام خواندن بر آن خنده‌ها کرده‌‌‌اند. داستان کتاب پرواز شبانه که تحسین‌ها را بر‌می‌انگیزد توامان دارای ارزش ادبی و ارزش سندی ست و این دو مزیت که بطرزی غیر منتظره در این اثر گرد آمده به "پروازشبانه" اهمیتی استثنایی بخشیده است.

آنتوان دو سنت اگزوپری (Antoine de Saint Exupéry) نویسنده «شازده کوچولو»، فقط یک نویسنده نبود. او علاوه بر نویسندگی در حرفه‌های دیگری مانند خلبانی و خبرنگاری هم تبحر داشت و به غایت ماجراجو بود. همین ماجراجویی و توانایی‌اش در داستان‌نویسی و خلبانی سبب شد پرواز به مولفه اصلی داستان‌هایش تبدیل شود.

اگزوپری مردی متفکر با آثاری حاکی از تجربه‌های شخصی است، تخیل‌های نویسنده‌ای انسان دوست که در دنیای وجدان و اخلاق به سر می‌برد و فلسفه‌اش را از عالم عینی و واقعی بیرون می‌کشد. شخصیت پرجاذبه سنت اگزوپری که نمونه واقعی بلندی طبع و شهامت اخلاقی بود، پس از مرگش ارزش افسانه‌ای یافت و آثارش در شمار پرخواننده‌ترین آثار قرار گرفت. «آنتوان دو سنت اگزوپری» خالق داستان «شازده کوچولو» است که پرفروش‌ترین کتاب داستانی در قرن بیستم به شمار می‌آید. این کتاب به بیش از 200 زبان دنیا برگردانده شده که رکوردی کم‌نظیر در این حوزه محسوب می‌شود.

در بخشی از رمان پرواز شبانه می‌خوانیم:

او در آن اتاق غمی تازه در وجود خود می‌یافت، تازه چون معنایی تازه برای زندگی، غمی که او را مجبور می‌ساخت اندکی بخود بیاندیشد، غمی که تلخکامش ساخته بود.

آیا دقیق‌ام یانه؟ غافل از آنم. اگر کار کنم، نقص‌ها رفع می‌شوند. مسئولان، انسان‌هایی عادی نیستند، ایشان چون قدرتی مبهم‌اند که اگر تمامی انسان‌ها را درنیابیم، یارای دریافتنشان را هرگز نخواهیم داشت. با آنکه در کار خود بسیار دقیق‌ام، اما هرپرواز شبانه‌ای برایم اقبالی برای مرگ خواهد بود.
 

پیوست ها

  • پرواز شبانه.pdf
    1.6 مگایابت · بازدیدها: 1
بالا