دانستنی هایی در مورد واکسن

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]


● واکسن های فلو (آنفلوانزا)

واکسن آنفلوانزا علیه ویروس های تیپ AوB آنفلوانزا مصونیت ایجاد می کند. تیپ C شایع نیست و معمولا تنها باعث یک بیماری خفیف می شود و از این رو در واکسن از آن استفاده نمی شود.
از آنجایی که ویروس آنفلوانزا اغلب تغییر (و جهش) پیدا می کند، این واکسن هر ساله نوسازی می شود تا تاثیر آن به حداکثر ممکن برسد. سازمان غذا و دارو (FDA)، همیشه ۶ تا۹ ماه قبل از فصل آنفلوانزا با متخصصان سراسر دنیا در مورد اینکه چه سوش هایی از ویروس در واکسن آن سال مورد استفاده قرار گیرند مشورت می کند.


اساس این تصمیم برپایه ویروس های آنفلوانزایی است که به احتمال بیشتری ممکن است در فصل آینده وارد ایالا ت متحده شوند.
این واکسن را از ویروس های بسیار تصفیه شده ای که برروی تخم مرغ رشد کرده و بعد غیر فعال شده اند تهیه می کنند. از آنجایی که این ویروس ها کشته شده اند، شما به آنفلوانزا مبتلا نمی شوید. واکسن را یکبار تزریق می کنند و محل آن هم معمولا عضلا ت بازو است. کودکان زیر ۹ سال اولین بار واکسن را در دو تزریق و به فاصله یک ماه دریافت می کنند.


حدود ۲ هفته طول می کشد تا واکسن در شما مصونیت ایجاد کند و این مصونیت می تواند تا یک سال دوام بیاورد. واکسیناسیون هیچ تضمینی ایجاد نمی کند که شما دیگر به آنفلوانزا مبتلا نشوید، اما در صورت ابتلا ، بیماری خفیفی خواهد بود که خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ به دلیل عوارض ناشی از ویروس را کاهش خواهد داد. به دلیل آنکه این ویروس به سرعت تغییر می کند، هر ساله باید این واکسن تزریق شود. واکنش های شدید نادرند، افرادی که سابقه حساسیت شدید به تخم مرغ یا دوز قبلی واکسن آنفلوانزا دارند، در مورد واکسینه شدن مجدد باید با پزشک خود مشورت کنند.
چنانچه شما باردار هستید برای زدن واکسن تا سه ماهه دوم صبر کنید، هر چند تزریق این واکسن در هر مرحله ای از حاملگی بی خطر تلقی می شود.



● چه کسی باید از واکسن های زنده اجتناب کند؟

واکسن های زنده تضعیف نشده (یا ترقیق شده) معمولا از میکروب های موجود در طبیعت گرفته می شوند. این واکسن ها را با گذاشتن ویروس یا باکتری در محیط کشت و نگهداری آن در این محیط ها تا زمانی که توانایی و قدرت بیماری زایی آن کاهش پیدا کند به دست می آورند.
واکسن های زنده ترقیق شده قادرند در افراد ایجاد بیماری کنند.

اما معمولا این بیماری خطرناک و جدی نیست.
این واکسن ها عبارتند از:

واکسن سرخک ، واکسن اوریون، واکسن سرخجه، واکسن آبله مرغان.
احتمال بسیار کمی وجود دارد که واکسن های زنده ترقیق شده درافراد دچار نقص سیستم ایمنی و ایجاد بیماری کنند. از این رو واکسن های مذکور در برخی از گروه ها مثل زنان باردار و افرادی با ضعف سیستم ایمنی توصیه نمی شود. زنانی که این واکسن ها را دریافت می کنند باید به مدت ۱تا۳ ماه بعد از واکسیناسیون از حاملگی جلوگیری کنند.


در موارد زیر قبل از زدن واکسن با پزشک خود مشورت کنید:
اگر به ویروس نقص ایمنی (HIV)، ایدز، یا هر بیماری ضعیف کننده سیستم ایمنی مبتلا هستید.

اگر تحت درمان با داروهایی هستید که بر روی سیستم ایمنی تاثیر منفی می گذارند مثل: استروئیدها، به مدت ۲ هفته یا بیشتر.
اگر به سرطان مبتلا هستید.

اگر تحت درمان سرطان باشیمی درمانی یا تشعشع هستید.
اگر اخیرا خون یا سایر فرآورده های خونی دریافت کرده اید.

اگر مبتلا به سل هستید.

● توصیه هایی برای پیشگیری
برخی از واکسن ها باعث اثرات جانبی جزئی و گذرا مثل تب خفیف یا درد بازو می شوند. برای به حداقل رساندن این عوارض، می توان قبل یا بعد از واکسیناسیون از قرص استامینوفن استفاده کرد. برای تزریق دقیق دوز به راهنمایی های روی برچسب توجه کنید. برای کاهش قرمزی و تورم محل تزریق همچنین می توان از یک کیسه یخ استفاده کرد.


● علا ئم یک واکنش شدید

پس از واکسیناسیون، مراقب هرگونه شرایط غیر طبیعی مثل واکنش آلرژیک شدید، تب بالا یا تغییرات رفتاری باشید. علا ئم و نشانه های مربوط به یک واکنش آلرژیک شدید عبارتند از: مشکل تنفسی، خشونت صدا یا خس خس، کهیر، رنگ پریدگی، ضعف و بی حالی، افزایش ضربان قلب، سرگیجه و ورم حنجره. اگر احساس می کنید که خود یا فرزندتان احتمالا دچار یک واکنش شدید شده اید، بلا فاصله با پزشک خود تماس بگیرید یا خود را به اورژانس برسانید.


فرآوری: نسرین صفری




گردآوری:پرتال فرهنگی اجتماعی پرشین پرشیا
-
:نویسنده​
روزنامه مردم سالاری ( www.mardomsalari.com ):منبع
 

Similar threads

بالا