هدیه به خدا
امام محمد باقر(علیه السلام) فرمودند: نماز هدیه مؤمن استبه سوی پروردگار، پس هدایای خود را نیکو کنید تا جوایز شما نیکو باشد .
) ارشاد القلوب، ج2، ص18، باب22)
اظهار فقر
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): نماز اظهار فقر و فروتنی در پیشگاه الهی است .
)معراج نامه ابوعلی سینا، ص25)
اکرام به نمازگزار
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمودند: که خدای تعالی میفرمایند: من سه چیز را برای نمازگزار پذیرفتهام .
تا زمانی که در حال نماز است رحمتم را بر او نازل کنم .
فرشتگان با بالهای خود او را زیر پوشش و حمایت قرار دهند .
خودم با او مناجات کنم آن گاه که او گفت: یا رب من میگویم لبیک .
(تفسیر کشف الاسرار، ج10، ص465(
چهره سیاه شیطان
نماز چهره شیطان را سیاه میکند . (نهج الفصاحه، ص396، ش1877)
رکوع و سجود
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمودند: دینی که در آن رکوع و سجود نباشد خیری در آن نیست . (منهج الصادقین، ج10، ص123)
خشوع نماز
خشوع و فروتنی زینت نماز است . (میزان الحکمة، ج5، ص279)
موضع سجده
روز قیامتخدای متعال به آتش دوزخ میفرماید: ای آتش! هرچه را میخواهی بسوزان، اما به موضع سجده نزدیک مشو .
(منهج الصادقین، ج8، ص397)
سنگین سر
آن گاه که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): به معراج رفت، گروهی را مشاهده کرد که سرهای آنها را میکوبیدند . درباره آنان از جبرئیل سؤال کرد، او گفت: اینها کسانی بودند که در نماز سر سنگین بودند .
(دلائلالنبوة، ج2، ص104)
سلام نماز
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمود: چون بنده سلام نمازش را بگوید، خداوند درهای بهشت را به رویش میگشاید و میفرماید: ای بنده من از هر دری که میخواهی به بهشت وارد شو . (تفسیر ابوالفتوح رازی، ج1، ص162)
پوشش نور
از امام سجاد(علیه السلام) پرسیدند: چرا شب زنده داران صورتی زیباتر از صورت دیگران دارند؟ فرمود: چون آنان با خدای خویش خلوت کردهاند، خداوند از نور خود بر چهره آنان پوشانده است .
(میزان الحکمة، ج5، ص421)
امام محمد باقر(علیه السلام) فرمودند: نماز هدیه مؤمن استبه سوی پروردگار، پس هدایای خود را نیکو کنید تا جوایز شما نیکو باشد .
) ارشاد القلوب، ج2، ص18، باب22)
اظهار فقر
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): نماز اظهار فقر و فروتنی در پیشگاه الهی است .
)معراج نامه ابوعلی سینا، ص25)
اکرام به نمازگزار
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمودند: که خدای تعالی میفرمایند: من سه چیز را برای نمازگزار پذیرفتهام .
تا زمانی که در حال نماز است رحمتم را بر او نازل کنم .
فرشتگان با بالهای خود او را زیر پوشش و حمایت قرار دهند .
خودم با او مناجات کنم آن گاه که او گفت: یا رب من میگویم لبیک .
(تفسیر کشف الاسرار، ج10، ص465(
چهره سیاه شیطان
نماز چهره شیطان را سیاه میکند . (نهج الفصاحه، ص396، ش1877)
رکوع و سجود
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمودند: دینی که در آن رکوع و سجود نباشد خیری در آن نیست . (منهج الصادقین، ج10، ص123)
خشوع نماز
خشوع و فروتنی زینت نماز است . (میزان الحکمة، ج5، ص279)
موضع سجده
روز قیامتخدای متعال به آتش دوزخ میفرماید: ای آتش! هرچه را میخواهی بسوزان، اما به موضع سجده نزدیک مشو .
(منهج الصادقین، ج8، ص397)
سنگین سر
آن گاه که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): به معراج رفت، گروهی را مشاهده کرد که سرهای آنها را میکوبیدند . درباره آنان از جبرئیل سؤال کرد، او گفت: اینها کسانی بودند که در نماز سر سنگین بودند .
(دلائلالنبوة، ج2، ص104)
سلام نماز
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): فرمود: چون بنده سلام نمازش را بگوید، خداوند درهای بهشت را به رویش میگشاید و میفرماید: ای بنده من از هر دری که میخواهی به بهشت وارد شو . (تفسیر ابوالفتوح رازی، ج1، ص162)
پوشش نور
از امام سجاد(علیه السلام) پرسیدند: چرا شب زنده داران صورتی زیباتر از صورت دیگران دارند؟ فرمود: چون آنان با خدای خویش خلوت کردهاند، خداوند از نور خود بر چهره آنان پوشانده است .
(میزان الحکمة، ج5، ص421)