دارورساني هدفمند با كمك نانوپروب‌ها

aftab

عضو جدید
کاربر ممتاز
گروه دانش تحقيقات نشان مي‌دهند كه گونه‌هاي مختلف نانوذرات در تزريق مستقيم داروهاي سرطان به سلول‌هاي تومور و در نتيجه كاهش آسيب به سلول‌هاي سالم، مؤثر است.
‌‌اكنون جوزف ايروداياراج و جيجي‌چن، از دانشگاه پوردو نشان داده‌اند كه نانوميله‌هايي از طلا كه با داروي سرطان سينه«هرسپتين» روكش‌داده شده‌اند، مي‌توانند به اندوزوم‌هاي سلولي برسند.
اين اندو‌زوم‌‌ها، يك تابع مرتب‌كننده را جهت تزريق اين دارو به مكان‌هاي مناسب، ايجاد مي‌نمايند. به‌گزارش «ايران» و به نقل از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكتر ايرودياراج مي‌گويد: ما توانايي رديابي اين نانوذرات در قسمت‌هاي مختلف سلولي در سلول‌هاي زنده را اثبات كرده‌ايم و محلي را كه آنها به صورت كمي تجمع مي‌كنند را نيز نشان داده‌ايم. نانوپروب‌هايي كه در اين مطالعه مورد استفاده قرار گرفته‌اند از طلا و ذرات مغناطيسي ساخته‌شده‌اند.
يـك روبـشــگر MRI مي‌تواند اجزاي مغناطيسي نانوپروب‌ها را رديابي كند در حالي‌كه فرايند ميكروسكوپي حساس‌تري به نام طيف‌نگاري همبستگي‌ فلئورسانس كه توانايي شناسايي تك‌مولكول‌ها را نيز دارد، مي‌تواند طلا را نيز شناسايي نمايد. اين نانوپروب‌ها درون سلول‌هاي زنده تومور انسان در آزمايشگاه تزريق شدند. دكتر ايروداياراج و دانشجوي وي با استفاده از نشانگرهاي فلوئورسانت در سلول‌هاي متفاوت يا در اجزاي درون سلول توانستند تعداد نانوپروب‌هاي تجمع‌يافته در اندوزوم‌ها، ليزوزوم‌ها و غشا‌هاي آن سلول‌ها را اندازه‌گيري كنند..
لينک خبر: http://www.iran-newspaper.com/HTMLResources/Tools/PrintVersion/?NewsID=newsContent_51331
منبع خبر: ايران
 
بالا