خواص گردو

samaneheskandari

عضو جدید
خواص گردو
گردو = Walnut
تو این پست برای شما از گردو و درختش می نویسم:
در جنس گردو حدود 15 گونه ی مختلف وجود دارد که بومی نواحی مختلف نیمکره ی شمالی می باشند.گردوی معمولی،بومی منطقه ی وسیعی است که از کوه های کارپات در اروپای مرکزی شروع و به کشور کره در شرق آسیا ختم می شود. ارقام مختلف گردوی معمولی از نظر حساسیت به سرما با هم متفاوتند و از بین آنها از حساس تا مقاوم وجود دارد.اکثر ارقام تجارتی معمولا در دمای 9- درجه ی سانتیگراد به شدت صدمه می بینند و در 20- درجه کاملا خشک می شوند.درخت گردو در شرایط مناسب رشد بسیار زیادی دارد و 200 تا 300 سال عمر می کند.این گیاه در 6 – 5 سالگی به بار می نشیند و از 15 – 10 سالگی به بعد حداکثر محصول را تولید می کند.ارقام گردوها خود بارورند ولی گرده معمولا زودتر از پذیرا شدن مادگی رها می شود بنابراین در باغ باید درختان گرده زا وجود داشته باشد.گونه های مختلف گردو می توانند یکدیگر را تلقیح کنند.تکثیر گردو از طریق کشت بذر و پیوند زدن انجام می شود ولی ذر ایران اکثر درختان غیر پیوندی هستند.از یک باغ گردو در شرایط مناسب می توان تا 4 تن محصول در هکتار بدست آورد.مهمترین ارقام گردوی ایران عبارتند از:
کاغذی نوک کلاغی ضیاء آبادی قزوین
قسمتهایی که از درخت گردو در غذا و درمان مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:
گردو برگ درخت پوسته ی سبز گردو
خواص:1.امام علی (ع): خوردن گردو در وقت شدت گرما،حرارت را در اندرون انسان تحریک می کند و خوردن آن در زمستان،کلیه ها را گرم می کند و سرما را برطرف می نماید.2.امام صادق (ع): خوردن گردو با زنیان،نور چشم را زیاد می کند.3.گردو،کرم کُش است و مصرف آن کرم روده ها را به خارج دفع می کند.4.روغن گردو را به بدن بچه هایی که استخوانهای نرم (راشیتیسم) دارند و یا کم خون هستند،مالش می دهند تا استخوانهای آنها محکم شود و کم خونی آنها را برطرف نماید.5.کسانی که کرم کدو دارند،اگر هر روز 50 تا 60 گرم روغن مایع گردو را بخورند،کرم کدو را دفع خواهند نمود.این مقدار روغن گردو را می توان با سیب زمینی آب پز میل نمود.6.دم کرده ی برگهای گردو به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب به عنوان نوشابه ی معمولی برای کسانی که مسلول هستند تجویز شده است.دم کرده ی فوق برای کسانی که مبتلا به نرمی استخوانها،لنفانیسم یا بیماری استخوان هستند،مفید است.7.اگر برگ درخت گردو به مقدار 50 تا 60 گرم در یک لیتر آب به مدت یک ربع ساعت بجوشانید،می توان آن را برای تسکین خارش و تحریک مژه ها مصرف نمود و مژه ها را با آن شست.8.گردو برای سل و مرض قند مفید است.9.برای معالجه ی رماتیسم و سیاتیک باید پوست سبز گردو را بکوبید و به صورت مرهم روی محلهایی که درد می کند بگذارید.10.خوردن مقدار کمی از پوست سبز گردو کرم روده را از بین می برد.11.دُم برگهای جوان و تازه ی درخت های گردو را روی میخچه و پینه و زگیل دست و پا بمالید؛آنها را برطرف خواهد کرد.12.برای مصون ماندن از نیش و گزش زنبور،باید برگ درخت گردو را به صورت و دستهای خود بمالید و به کندوی زنبورهای عسل نزدیک بشوید و بدون اینکه زنبور به شما نیش بزند عسل را از کندو درآورید.13.خوردن شیر با گردو و خرما برای فربهی کلیه،نیکویی رنگ رخسار و تقویت نیروی جنسی؛همچنین ازدیاد منی (آب نطفه) مفید است و مقدار خوراک آن از 45 تا 92 مثقال است و زیاد خوردن آن سنگ کلیه ایجاد می کند.14.جوشانده ی پوست گردو موی سر را قهوه ای می کند و مخلوط آن با حنا خضاب خوبی می باشد.15.مغز گردو در امراض رحمی بسیار مفید است و خارش موضعی زنان آبستن را تسکین می دهد.16.مغز گردو به علت داشتن مس، ضد سرطان است.17.مغز گردو در ورم رحم،دهانه ی بچه دان و خونریزی بسیار مفید است.18.خوردن گردو با کشمش و انجیر،برای معده بسیار مفید است.19.مربای گردو با عسل جهت تحریک نیروی جنسی بسیار مؤثر است.20.مغز گردو به علت داشتن ویتامین A باعث تقویت چشم،مو و ناخن می شود؛همچنین به علت داشتن ویتامین B اعصاب را تقویت می کند و بیحالی و سستی،ترس و دلهره ی بیماران را درمان می کند.21.خوردن گردو به تنهایی یا همراه با انجیر،قبل از استعمال سموم،مانع اثر سم خواهد شد و بعد از استعمال سموم،خوردن مغز گردو مسمومیت را رفع می کند.22.مصرف دم کرده ی برگ درخت گردو برای مبتلایان به مرض قند بسیار مفید است و قند خون را پایین می آورد.23.با جوشانده ی 50 گرم برگ درخت گردو در یک لیتر آب،می توان برای التیام و شستشو و ضد عفونی کردن زخمها استفاده برد.برای معالجه ی ترشحات زنانگی ( لکوره ) می توان از جوشانده ی فوق استفاده کرد و زنان جوشانده را در تشت ریخته و داخل آن بنشینند.24.اگر برگ تازه ی درخت گردو را بر روی پستان قرار دهند و یا جوشانده ی غلیظ برگ خشک کرده را با پنبه بر روی پستان قرار دهند،ترشح شیر به تدریج قطع می گردد.25.اگر برگ درخت گردو را در محل حشرات موذی مانند بید و ساس بگذارند،آنها را از بین می برد.26.اگر شیره ی پوست سبز گردو ی تازه را در محل زگیل،کچلی و بیماری های قارچی بمالند،آنها را مداوا خواهد نمود.27.اگر چشم شما قرمز شده یا به گل مژه مبتلا شدید،چشمها را با جوشانده ی برگ گردو بشویید.28.اگر برگهای درخت گردو را در کمی آب بپزند و آن را به صورت مرهم روی جوش های پوستی و زخمی و یا امراض جلدی میکروبی مانند گال بگذارند،آن را معالجه خواهد کرد.29.اگر مبتلا به درد دندان بودید و بی تاب شدید،کمی پوست سبز گردو را بجوید و فرو دهید.30.گردو دارای مس است و با آهن برای ساختن هموگلوبین خون همکاری می کند.تذکّرات:1.افرادی که دچار حساسیت ( آلرژی ) هستند باید از مصرف مغز گردو خودداری کنند.2.برای استفاده از خواص برگ درخت گردو،باید برگهای تازه را که در ماه خرداد و تیر می روید؛برگهای سالم را چید و دمبرگ آن را جدا نمود و در محل خشک نگهداری کرد تا رنگ سبز و بوی معطر خود را حفظ نماید.3.کسانی که ناراحتی کبدی دارند باید از خوردن گردو پرهیز کنند.4.کسانی که دچار نفریت ورم چرکی کلیه هستند و یا اشخاص چاق باید از خوردن گردو پرهیز کنند.5.کسانی که ناراحتی معده و روده دارند نباید گردو بخورند.6.خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.7.اگر چهارپایان از برگ درخت گردو بخورند،شیرشان خشک می شود.8.گردو در عین حال که مغذی است،هضم آن سنگین است و اگر زیاد خورده شود،مخاط روده ها و سقف دهان و زبان را متورم خواهد کرد.به همین دلیل است که باید بعد از خوردن گردو دهان را با آب کاملا شستشو داد.9.اگر گردو بیش از یک سال بماند کهنه می شود و بو می گیرد و خوردن آن تولید گلو درد و خارش پوست بدن خواهد کرد.
 

Similar threads

بالا