كاكائو: دارويي براي سلامتي
كمتر خوراكي مانند كاكائو باعث برانگيختن شور و اشتياق مي شود. فرهنگ عامه بسياري از ملت ها مصرف كاكائو را به عنوان عاملي براي ايجاد ايمان و عقيده، سلامتي ، نيرو و اشتياق شهواني مي شناسد. و اما شيفتگي نسبت به كاكائو از كجا شروع شد؟
كاكائو محصول كدام سرزمين است؟
درخت كاكائو ، كه نيام آن داراي دانه هايي است كه كاكائو از آن به دست مي آيد ، 2000 سال پيش در جنگل هاي گرم و مرطوب امريكا كشف شد. اولين مردمي كه از اين محصول جنگلي استفاده مي كردند، قبيله مايا بودند. اين مردم، دانه هاي كاكائو را با چاشني هاي ديگر مخلوط كرده و نوشيدني تلخ و جاذبي را مي ساختند كه به ادعاي خودشان اكسير سلامتي بود.
خاصيت فوق العاده كاكائو چيست؟
از نظير ماياها، نيام كاكائو، نماد زندگي و باروري بود و در بسياري از تشريفات مذهبي نظير مراسم عروسي استفاده مي شد. و به عنوان غذاي خدايان شناخته مي شد. در مركز مكزيك، مردم آزتك اعتقاد داشتند كه خوردن ميوه درخت كاكائو باعث ايجاد عقل و نيرو مي شود و به طور كلي ماده مغذي، مقوي و حتي شهوت افزا شناخته مي شد و امپراطور آزتك روزانه نوشيدني كاكائو را براي افزايش قواي جنسي خود مي خورد.
اروپاييان اين ماده گياهي را امتحان كرده و عاشق مي شوند؟!
براي اولين بار در سال 1519 اروپاييان طعم كاكائو را چشيدند. در اين زمان مانتوزوما ، امپراطور قبيله آزتك ، نوشيدني طعم دار كاكائو را به هرناندو كورتز(سرباز و جهان پژوه اسپانيايي) و سربازانش پيشنهاد كرد. سپس اين سربازان دانه هاي كاكائو را براي كشت به اسپانيا بردند و و تركيب مايع جديدي از كاكائو را توليد كردند.از آن زمان اين نوشيدني در سراسر اروپا باب شد و تاكنون نيز به عنوان بهترين نوشيدني باقي مانده است.
كاكائو به خاطر قدرت اغواكننده خود معروف مي شود!
كاكائو به عنوان ماده اي شهوت انگيز در بارگاه سلطنتي فرانسه شهرت مي يابد و ادبيات و هنر فرانسه به طور چشم گيري از اين ماده اغوا گر الهام مي گيرد. حتي امروزه نيز در علم رمانتيك كاكائو با همين خاصيت شناخته مي شود.
كاكائو شهرت جهاني مي يابد.
اولين ماشين يا دستگاه توليد كننده شكلات در سال 1780 در بارسلونا ساخته مي شود و به اين ترتيب روشي براي توليد انبوه شكلات خلق مي شود. بعدها دستگاه هاي مكانيكي ديگري براي توليد شكلات نرم، كرم مانند و جامد اختراع مي شود و اولين قالب هاي جامد كاكائو توسط فراي و سان(توليد كنندگان شكلات در انگلستان)در اوايل دهه 1800 توسعه مي يابد.
ارتباط كاكائو با روز عشق(ولنتاين)
دادن شكلات به عنوان يادگاري توسط عشاق در روز ولنتاين از قرن 17 باب مي شود. و از سال 1868 اولين جعبه هاي كاكائو ويژه روز ولنتاين توسط ريچارد كادبري توليد مي شود.
در سال 1872 براي اولين بار شكلات شيري توسط دانيل پيتر در كشور سوئيس توليد مي شود و حتي در سالهاي جنگ جهاني دوم دولت امريكا اين ماده غذايي را بين سربازان خود پخش مي كرده است. امروزه نيز در جيره غذايي مردم امريكا قالبهاي كاكائو وجود دارد. حتي به عنوان بخشي از رژيم غذايي ،به فضانوردان امريكايي كاكائو داده مي شود.
آيا به راستي كاكائو خاصيت شهوت افزا دارد؟
علي رقم تاريخچه استفاده از اين ماده، چنين حقيقيتي نيست. كاكائو حاوي مقدار كمي ماده شيميايي به نام فنيل اتيل امين(pea)- داروي عشق- است و مي تواند در كنترل توان فيزيكي، خلق وخو و هوشياري موثر باشد. مقدار بسيار كم اين ماده شيميايي در هنگام سرخوشي و شادماني عاطفي در خون آزاد شده و باعث افزايش فشار خون و ضربان قلب مي شود.اگر چه تاكنون شواهدي مبني بر افزايش مقدار اين ماده شيمياي در مغز هنگام مصرف آن وجود ندارد ، ولي با اين حال طرفداران كاكائو مدعي چنين تفاوت و تغييري هستند.
كاكائو در قرن 21 به عنوان ماده اي براي حفظ سلامتي شناخته مي شود.
شكلات تيره(برعكس شكلات سفيد و شيري)حاوي فلاونوئيد هاي سالمي مشابه آنچه در چاي، ميوه و سبزيجات وجود دارد، مي باشد. مطالعات نشان مي دهد كه مصرف كم شكلات تيره مي تواند جريان خون را در رگ ها بهتر كرده و سطح قند خون را كنترل مي كند و خطر بروز مقاومت نسبت به انسولين را كاهش مي دهد. اما بايد مراقب بود كه آب نبات كاكائو حاوي قند و چربي هاي اشباع شده فراوان است كه مصرف بيش از اندازه آن سبب افزايش وزن مي شود. بنابراين تنها به خوردن مقدار بسيار كم آن ، براي كسب سلامتي بسنده كنيد.
كاكائو محصول كدام سرزمين است؟
درخت كاكائو ، كه نيام آن داراي دانه هايي است كه كاكائو از آن به دست مي آيد ، 2000 سال پيش در جنگل هاي گرم و مرطوب امريكا كشف شد. اولين مردمي كه از اين محصول جنگلي استفاده مي كردند، قبيله مايا بودند. اين مردم، دانه هاي كاكائو را با چاشني هاي ديگر مخلوط كرده و نوشيدني تلخ و جاذبي را مي ساختند كه به ادعاي خودشان اكسير سلامتي بود.
خاصيت فوق العاده كاكائو چيست؟
از نظير ماياها، نيام كاكائو، نماد زندگي و باروري بود و در بسياري از تشريفات مذهبي نظير مراسم عروسي استفاده مي شد. و به عنوان غذاي خدايان شناخته مي شد. در مركز مكزيك، مردم آزتك اعتقاد داشتند كه خوردن ميوه درخت كاكائو باعث ايجاد عقل و نيرو مي شود و به طور كلي ماده مغذي، مقوي و حتي شهوت افزا شناخته مي شد و امپراطور آزتك روزانه نوشيدني كاكائو را براي افزايش قواي جنسي خود مي خورد.
اروپاييان اين ماده گياهي را امتحان كرده و عاشق مي شوند؟!
براي اولين بار در سال 1519 اروپاييان طعم كاكائو را چشيدند. در اين زمان مانتوزوما ، امپراطور قبيله آزتك ، نوشيدني طعم دار كاكائو را به هرناندو كورتز(سرباز و جهان پژوه اسپانيايي) و سربازانش پيشنهاد كرد. سپس اين سربازان دانه هاي كاكائو را براي كشت به اسپانيا بردند و و تركيب مايع جديدي از كاكائو را توليد كردند.از آن زمان اين نوشيدني در سراسر اروپا باب شد و تاكنون نيز به عنوان بهترين نوشيدني باقي مانده است.
كاكائو به خاطر قدرت اغواكننده خود معروف مي شود!
كاكائو به عنوان ماده اي شهوت انگيز در بارگاه سلطنتي فرانسه شهرت مي يابد و ادبيات و هنر فرانسه به طور چشم گيري از اين ماده اغوا گر الهام مي گيرد. حتي امروزه نيز در علم رمانتيك كاكائو با همين خاصيت شناخته مي شود.
كاكائو شهرت جهاني مي يابد.
اولين ماشين يا دستگاه توليد كننده شكلات در سال 1780 در بارسلونا ساخته مي شود و به اين ترتيب روشي براي توليد انبوه شكلات خلق مي شود. بعدها دستگاه هاي مكانيكي ديگري براي توليد شكلات نرم، كرم مانند و جامد اختراع مي شود و اولين قالب هاي جامد كاكائو توسط فراي و سان(توليد كنندگان شكلات در انگلستان)در اوايل دهه 1800 توسعه مي يابد.
ارتباط كاكائو با روز عشق(ولنتاين)
دادن شكلات به عنوان يادگاري توسط عشاق در روز ولنتاين از قرن 17 باب مي شود. و از سال 1868 اولين جعبه هاي كاكائو ويژه روز ولنتاين توسط ريچارد كادبري توليد مي شود.
در سال 1872 براي اولين بار شكلات شيري توسط دانيل پيتر در كشور سوئيس توليد مي شود و حتي در سالهاي جنگ جهاني دوم دولت امريكا اين ماده غذايي را بين سربازان خود پخش مي كرده است. امروزه نيز در جيره غذايي مردم امريكا قالبهاي كاكائو وجود دارد. حتي به عنوان بخشي از رژيم غذايي ،به فضانوردان امريكايي كاكائو داده مي شود.
آيا به راستي كاكائو خاصيت شهوت افزا دارد؟
علي رقم تاريخچه استفاده از اين ماده، چنين حقيقيتي نيست. كاكائو حاوي مقدار كمي ماده شيميايي به نام فنيل اتيل امين(pea)- داروي عشق- است و مي تواند در كنترل توان فيزيكي، خلق وخو و هوشياري موثر باشد. مقدار بسيار كم اين ماده شيميايي در هنگام سرخوشي و شادماني عاطفي در خون آزاد شده و باعث افزايش فشار خون و ضربان قلب مي شود.اگر چه تاكنون شواهدي مبني بر افزايش مقدار اين ماده شيمياي در مغز هنگام مصرف آن وجود ندارد ، ولي با اين حال طرفداران كاكائو مدعي چنين تفاوت و تغييري هستند.
كاكائو در قرن 21 به عنوان ماده اي براي حفظ سلامتي شناخته مي شود.
شكلات تيره(برعكس شكلات سفيد و شيري)حاوي فلاونوئيد هاي سالمي مشابه آنچه در چاي، ميوه و سبزيجات وجود دارد، مي باشد. مطالعات نشان مي دهد كه مصرف كم شكلات تيره مي تواند جريان خون را در رگ ها بهتر كرده و سطح قند خون را كنترل مي كند و خطر بروز مقاومت نسبت به انسولين را كاهش مي دهد. اما بايد مراقب بود كه آب نبات كاكائو حاوي قند و چربي هاي اشباع شده فراوان است كه مصرف بيش از اندازه آن سبب افزايش وزن مي شود. بنابراين تنها به خوردن مقدار بسيار كم آن ، براي كسب سلامتي بسنده كنيد.