خواص بادام

پروانه سفید

عضو جدید
بادام
بادام درختی است از خانوادهRosaceaeو از جنسPrunus. دانشمندان گیاه شناس موطن اصلی بادام را به ایران نسبت می دهند. بادام از آسیا به اروپا و از آن جمله به شمل آفریقا و بعدها در اواسط صده نوزدهم به آمریکا برده شده است.
به طور تقریبی انواع بادام کشت شده ، بر خلاف انواع وحشی مغز شیرین دارند، ولی در برخی از کشورها مانند ایران بادام تلخ نیز وجود دارد که مغز آنها جداگانه جمع آوری شده و به مصارف صنعتی و تهیه روغن بادام تلخ می رسد. علت تلخی برخی از گونه های بادام وجود اسیدسیانیدریک در مغز آن هاست.
بادام، حاوی مقادیر زیادی ویتامینE بوده و از منابع غیرحیوانی غنی از کلسیم است. درطب چینی نوشیدنی ای که از بادام تهیه می شود برای بهبود سرفه و آسم استفاده می شده و به عقیده هندی ها بادام باعث افزایش قدرت فکری و روحی می شود.
مواد مغذی موجود در100 گرم بادام:
612 کالری، 21 گرم پروتئین، 56 گرم چربی، 7 گرم فیبر، 24 میلی گرم ویتامینE، 240 میلی گرم کلسیم، 3 میلی گرم آهن، 3 میلی گرم روی، 6 میکروگرم سلنیوم، 48 میکروگرم فولات.
بعضی از مطالعات نشان داده اند که بعد از افزودن بادام به رژیم غذایی، پس از 3 هفته مقدارLDL خون حدود 10 درصد کاهش می یابد. بادام هم چنین منبع خوب کلسیم است.
بادام نارس که با پوست آن خورده می شود و چغاله بادام نامیده می شود، در هر 100 گرم حاوی 46 کالری، 6/2 گرم پروتئین، 50 میلی گرم کلسیم، 6/1 ملی گرم آهن و 7 میلی گرم ویتامینC است. چغاله بادام یکی از منابع خوب ویتامینA به شمار می رود و مقدار کلسیم و آهن آن نیز قابل ملاحظه است.
خواص بادام زمینی
بادام زمینی، از نظر غنای پروتئینی، زیر گروه حبوباتی مثل، نخود، عدس و لوبیا می باشد و از این نظر می توان گفت جزو آجیل ها نیست.
بادام زمینی، منبع خوب انرژی است. 100 گرم بادام زمینی حاوی 50 گرم چربی، 16 گرم کربوهیدرات است.
بادام زمینی دارای پروتئین با کیفیت عالی می باشد. در بین آجیل ها، بادام زمینی دارای بیشترین مقدار پروتئین می باشد. 100 گرم بادام زمینی حاوی 25 گرم پروتئین می باشد. پس اگر کودک شما فقط بادام زمینی یا کره بادام زمینی می خورد، از کمبود پروتئین در کودک نگران خود نباشید.
بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی، از نوع غیر اشباع و خوب می باشند.
در 28 گرم بادام زمینی، حدود 2 گرم فیبر وجود دارد. این مقدار 9 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می کند.
بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3می باشد، 112 میلی گرم در 100 گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می شود، فرایند پیری را به تعویق می اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
برای افزایش این ویتامین توصیه شده که مردان 16 میلی گرم در روز و زنان 14 میلی گرم در روز بادام زمینی مصرف کنند.
ویتامین E نیز در بادام زمینی وجود دارد. 28 گرم بادام زمینی در حدود 10درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند.
بادام زمینی دارای آنتی اکسیدان نیز می باشد. پس سلول را از خرابی و نابودی محافظت می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
جالب است بدانید که آنتی اکسیدان موجود در بادام زمینی به همان اندازه میوه ها می باشد و از سیب، چغندر و هویج، آنتی اکسیدان بیشتری دارد.
منیزیم موجود در بادام زمینی، گرفتگی عضلانی را دور می کند.
بادام زمینی دارای فولات نیز می باشد. فولات از کم خونی، رنگ پریدگی و ضعف جلوگیری می کند.
بادام زمینی حاوی پتاسیم می باشد. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب می شود و از گرفتگی عضلانی و ادم جلوگیری می کند.
فسفر در بادام زمینی وجود دارد که جلوی ضعف و خستگی را می گیرد.
بدون کلسترول می باشد.
مواد مغذی موجود در بادام زمینی: مقدار در 28 گرم
کالری 166
پروتئین 7/6گرم
کربوهیدرات 1/6 گرم
فیبر 3/2 گرم
چربی 14 گرم
ویتامین E 2/2 میلی گرم
ویتامین B3 8/3 میلی گرم
فولات 1/41 میکروگرم
مس 19/0 میلی گرم
منیزیم 50 میلی گرم
فسفر 101 میلی گرم
پتاسیم 187 میلی گرم
فواید بادام زمینی
1- بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.
2- یک رژیم دارای بادام زمینی، به خاطر افزایش منیزیم، فولات، فیبر، مس و ویتامین E ، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مصرف 28 گرم بادام زمینی در روز، موجب کاهش بیماری قلبی می گردد. برای جلوگیری از بیماری قلبی، حداقل 1 مشت بادام زمینی و دیگر آجیل ها یا 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را 4 بار در هفته میل کنید.
3- اگر 28 گرم بادام زمینی، آجیل و یا کره بادام زمینی در هفته میل کنید، 25درصد خطر پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم کرده اید.
4- به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که بهمیزان کم ار آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.
5- بادام زمینی را 2 بار یا بیشتر در هفته مصرف کنید. ثابت شده است زنانی که از این امر پیروی می کنند، تا 85 درصد سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده اند و به همین ترتیب مردان تا 27 درصد این سرطان را کاهش داده اند.
6- میوه نارس آن، ترشح شیر را زیاد می کند.
7- روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.
8- بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد


 

پروانه سفید

عضو جدید
فندق
فندق Hazelnut
نام علمی Corylusavellana
فندق درختچه اي است به ارتفاع تقريبا دو متر كه در نواحي مساعد تا ارتفاع 6متر نيز مي رسد .
درخت فندق بومي اروپا و آسياي صغير است
برگهاي درخت فندق پهن و نوگ تيز با دو ريدف دندانه ، برنگ سبز و يا دمبرگي بطول تقريبا يك سانتيمتر مي باشد فندق داراي دو نوع گل نر و ماده است كه بصورت سنبله آويخته در پائيز ظاهر مي شود .
فندق گرد 2/5-1/5 سانتيمتر است . داراي پوششي سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن تدريجا از آن جدا مي گردد.
تركيبات شيميايي:
مغز فندق در حدود 60 درصد روغن درد كه به رنگ زرد روشن بوده و داراي طعمي ملايم و بوي مطبوعي مي باشد . اين روغن به مصرف تغذيه ،‌عطر سازي و نقاشي مي رسد . مغز فندق داراي مقدر زيادي فسفر مي باشد
در صد گرم مغز فندق موادزير موجود است :
انرژي 625 كالري
آب 5/8 گرم
پروتئين 12/5 گرم
مواد نشاسته اي 15 گرم
مواد چرب 60 گرم
كلسيم 200 ميلي گرم
فسفر 320 ميلي گرم
آهن 3/5ميلي گرم
سديم 2 ميلي گرم
پتاسيم 700 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0/5 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
خواص داروئي
فندق از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است . برگ و شكوفه ،‌گل وپ وست آن (مخصوصا پوست ريشه آن قابض است.)
1.فندق بدليل اينكه داراي مقدر كمي مواد نشاسته اي است ضمنا داراي مواد معدني زيادي مانند كلسيم ،‌پتاسيم ، فسفر ،‌منيزيوم ،‌سديم و آهن مي باشد غذاي بسيار خوبي باي مبتلايان به بيماري قند است
2.فندق غذاي مناسبي براي تقويت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است .
3.فندق مقوي روده ها و معده است .
4.فندق سموم را از بدن خارج مي سازد
5.فندق فشار خون را بالا مي برد
6.سبب تقويت بدن مي شود.
7.روغن فندق براي از بين بردن سرفه و درد سينه مفيد است .
8.روغن فندق براي كبد نافع است
9.براي جلوگيري از ريزش فندق رابسوزانيد و روغن آنرا گرفته و قسمت هايي را كه مو ريخته با آن ماساژ دهيد .
11.آنهائيكه كارهاي فكري مي كنند بايد فندق بخورند زيرا بدليل داشتن فسفر زیاد باعث تقویت مغز می شود.
مضرات :
فندق اگر به مقدر كم خورده شود به هيچ وجه مضر نيست ولي افراط در خوردن آن ايجاد نفخ و استفراغ توليد مي كند براي جلوگيري آنهائيكه سرد مزاج هستند بايد فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سكنجبين بخورند


گردو
همانطور که می‌دانید زمانی که در مورد آجیل‌ها صحبت می کنیم ممکناست به دلیل چربی بالایی که دارند بسیاری از مردم از خوردن آنها خودداری کنند. ازآنجائیکه همه چربی‌ها به یک اندازه تولید نمی‌شوند و متأسفانه بیشتر غذاهایآمریکایی فاقد اسیدهای چرب مورد نیاز بدن که مهمترین آنها امگا ۳ است که در سلامتقلب مؤثرند. بدن شما تنها از طریق غذاها می‌تواند این اسیدهای چرب را تأمینکند.
آنچه گردو را از دیگر آجیل‌ها متمایز می سازد چربی‌های موجود درآن می‌باشد، زیرا آنها شامل %۷۲/۴ چربی اشباع نشده مفید برای قلب می‌باشد کهمدتهاست به عنوان کاهش دهنده‌ی میزان کلسترول بد یا LDL در خون شناخته شده است. میزان بالای LDL احتمال مبتلا شدن به ناراحتی‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
چربی‌های اشباع نشده منبع اسیدهای چرب حیاتی و ضروری از جمله امگا۳می‌باشد که تنها از طریق غذاها می‌شود آنها را تأمین کرد.
امگا ۳ موجب پایین آمدن کلسترول، سلامت قلب و جلوگیری از برخیسرطان‌ها و در کاهش درد بیماری‌های تورمی نظیر ورم مفاصل مؤثر می‌باشند.
همچنین موجب کاهش غلظت خون شده و از ایجاد لخته‌های خطرناک خونجلوگیری می‌کند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن استاحتمال حملات قلبی را کاهش دهد. در بیشتر رژیم‌های غذایی آمریکای شمالی امگا ۳ ازحد معمول خود خارج است و امگا ۶ به میزان بسیار اندک دریافت می‌گردد.
در گردو‌ها اسیدهای چرب ضروری به وفور یافت می‌شود و تاریخچه‌ی آننشان می‌دهد که در قرون وسطا گردو به عنوان دارو به کار می‌رفته است. آنچه جالب استاین است که در قرن ۱۶ و ۱۷ زمانیکه درمان گیاهی رسماً بکار گرفته شد، گیاهان متنوعیبه واسطه‌ی همسانیشان به تک تک اعضای بدن تجویز می شدند.گردو به دلیل همسانیش به مغز انسان به عنوان درمان سردردها،افزایش حافظه و کنترل احساسات استفاده می‌شود، در حال حاضر نیز در فرهنگ آسیا گردورا غذای مغز می‌دانند و دانش آموزان قبل از امتحان به امید گرفتن نمره بالا اینتکه‌های خوشمزه را می‌خورند.پس مصرف آجیل‌ها نه تنها برای تمرکز حواس بلکه برای سلامت عمومیشما بسیار مفید می‌باشد

 

Similar threads

بالا