خدا

منا رستمی

عضو جدید
[FONT=&quot] خدا چگونه به وجود آمده است؟ بسم الله الرحمن الرحيم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]...[/FONT][FONT=&quot]اعوذ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بالله من الشيطان الرجيم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
و الله خلق كل دابة من ماء فمنهم من يمشى‏على بطنه و منهم[FONT=&quot] [/FONT]من يمشى على رجلين ومنهم من يمشى على اربع،يخلق الله مايشاء،ان الله على كل شى‏ء[FONT=&quot] [/FONT]قدير،لقد انزلناايات مبينات و الله يهدى من يشاء الى صراط[FONT=&quot] [/FONT]مستقيم[FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
دراين آيه[FONT=&quot] [/FONT]مطلبى بيان شده است كه مربوط به خلقت‏حيوانات است وبه اصطلاح علم امروز مربوط به[FONT=&quot] [/FONT]زيست‏شناسى است،و باز در اينجاهم هدف،صرف يك مطلب مربوط به زيست‏شناسى نيست،هدف‏قرآن[FONT=&quot] [/FONT]باز همان نشان دادن‏«الله‏»است،يعنى اينها را قرآن-به تعبير خودش-به عنوان آيات[FONT=&quot] [/FONT]الهى،به عنوان نشانه‏هايى از قدرت وحكمت الهى ذكر مى‏كند و لهذا، هم در اين آيه و[FONT=&quot] [/FONT]هم در آن آيه،اولين كلمه‏اى كه گوش انسان را مى‏كوبد كلمه‏«الله‏»است: «الم‏تر ان[FONT=&quot] [/FONT]الله يزجى سحابا ثم يؤلف بينه،ثم يجعله ركاما» ،در اينجامى‏فرمايد: و الله خلق كل[FONT=&quot] [/FONT]دابة من ماء .در اين آيه چه مطلبى بيان‏شده است؟[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
در اين آيه غير از آن هدف اصلى كه[FONT=&quot] [/FONT]خالق‏«الله‏»است،دومطلب ذكر شده است:يكى اينكه اصل حيات همه جنبنده‏ها آب‏است،دوم[FONT=&quot] [/FONT]اينكه تنوع جنبنده‏ها كه اينجا از يك نظر بيان شده است[FONT=&quot]: [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
از نظر[FONT=&quot] [/FONT]راه رفتن،بعضى خزنده هستند و بعضى رونده،و رونده‏هابعضى با دو پا و بعضى با چهار پا[FONT=&quot] [/FONT]حركت مى‏كنند،همه اينها بر طبق‏مشيت الهى به وجود آمده است.قسمت اول كه مى‏فرمايد[FONT=&quot]: «[/FONT]و الله‏خلق كل دابة من ماء» هر جنبنده‏اى را ما از آب آفريده‏ايم-كه‏در يك آيه[FONT=&quot] [/FONT]ديگر اين مطلب به صورت عام‏ترى بيان شده است،مى‏فرمايد: «و جعلنا من الماء كل شى‏ء[FONT=&quot] [/FONT]حى‏» (1) هر زنده‏اى را ما ازآب قرار داده‏ايم-و اين مطلب كه اساسى‏ترين عنصر براى[FONT=&quot] [/FONT]حيات وزندگى آب است،امروز از قطعى‏ترين مسائل است از چند نظر[FONT=&quot]: [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
يكى از[FONT=&quot] [/FONT]نظر اينكه اساسا اندام هر موجود زنده،مثلا انسان،با اينهمه‏اعضا و جوارح و پوست و[FONT=&quot] [/FONT]رگ و پى و استخوان،اين اندام و اين‏هيكل چقدرش آب است و چقدرش ساير عناصر.من البته[FONT=&quot] [/FONT]از نظردقيق علمى نمى‏دانم،ولى طبيب بسيار متخصصى(آقاى[FONT=&quot] [/FONT]دكترقريب)يك وقتى كه خودم را[FONT=&quot] [/FONT]توصيه مى‏كرد به اينكه آب زياد بخورم و همين آيه را مى‏خواند: «و جعلنا من الماء كل[FONT=&quot] [/FONT]شى‏ء حى‏» مى‏گفت‏هر كسى صدى هشتادش آب است،يعنى اگر كسى 50 كيلو وزن‏داشته باشد[FONT=&quot] [/FONT]چهل كيلويش آب است و ده كيلو ساير مواد.هر سلولى‏از سلولهاى بدن ما كه مى‏گويند سه[FONT=&quot] [/FONT]قسمت اصلى دارد:قسمت هسته‏سلول،قسمت غشاء رو و قسمت مايع پروتوپلاسم،و همان[FONT=&quot] [/FONT]قسمت‏مايع كه از نظر حيات شايد اساسى‏ترين قسمتهاى سلول است،قسمت اعظم آن آب است[FONT=&quot] [/FONT]مبدا تكون هر جنبنده‏اى[آب است.]دراينجا قرآن‏«جنبنده‏»ذكر كرده است،[FONT=&quot] [/FONT]البته‏«دابة‏»شامل همه‏جاندارها نمى‏شود،ولى منشا پيدايش ساير جانداران نيز يا[FONT=&quot] [/FONT]مايعى‏است مثل نطفه،و يا آنهايى هم كه از تخم به وجود مى‏آيند باز در ماده‏اصلى هر[FONT=&quot] [/FONT]تخمى آب از هر چيز ديگر بيشتر دخالت دارد،و از همه‏بالاتر اينكه راجع به پيدايش[FONT=&quot] [/FONT]حيات در روى زمين كه علما زيادجستجو كرده‏اند ولى هنوز به يك نظر قاطع[FONT=&quot] [/FONT]نرسيده‏اند،تمام فرضيه‏هادر اطراف اين دور مى‏زند كه حيات بالاخره از آب پيدا شده[FONT=&quot] [/FONT]است واز خشكى شروع نشده است.اين است كه آب به طور كلى رمز حيات‏است.در قرآن در بعضى[FONT=&quot] [/FONT]جاهاى ديگر كلمه آب(ماء)به عنوان رمز وكنايه‏اى از حيات آمده است و لو حيات[FONT=&quot] [/FONT]معنوى،مثلا در آيه‏اى كه درسوره مباركه «تبارك الذى بيده الملك‏» داريم،مى‏فرمايد[FONT=&quot]: «[/FONT]قل‏ارايتم ان اصبح ماؤكم غورا فمن ياتيكم بماء معين‏» (2) بگو اگر آب‏مورد استفاده[FONT=&quot] [/FONT]شما يكمرتبه بخشكد،اگر چشمه‏ها و چاهها بخشكد،چه قدرتى است غير از قدرت خدا كه آب[FONT=&quot] [/FONT]گوارا براى شما بيافريند وبياورد.ظاهر آيه خيلى روشن است،ولى در تفاسير،از ائمه[FONT=&quot] [/FONT]اطهار وارد شده است كه اين را تعبير كرده‏اند به آب حيات معنوى،يعنى‏بگو اگر[FONT=&quot] [/FONT]امام،اگر حجت‏خدا از ميان شما برود چه قدرتى مى‏تواندچنين آب زلالى را براى شما[FONT=&quot] [/FONT]بياورد؟پس ما مى‏بينيم در آنجا نيز از«امام‏»كه منشا حيات معنوى است به‏«آب‏»تعبير[FONT=&quot] [/FONT]شده است[FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
به هر صورت آب رمز و سر حيات است.حال اينكه رابطه حيات باآب از نظر علوم[FONT=&quot] [/FONT]طبيعى چيست،مطلبى است كه در علوم طبيعى ذكركرده‏اند و ديگران از ما بهتر تخصص دارند[FONT=&quot] [/FONT]در اينكه نظريات علوم‏طبيعى را درباره رابطه حيات و آب بيان كنند،ولى قدر مسلم[FONT=&quot] [/FONT]اين‏است كه در ميان موجودات و عناصر اين عالم هيچ موجودى و هيچ‏ماده‏اى به اندازه[FONT=&quot] [/FONT]آب با حيات پيوند ندارد[FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
بعد كه مى‏فرمايد: «و الله خلق كل دابة من ماء[FONT=&quot]» [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
مى‏فرمايد: «فمنهم من يمشى على بطنه و منهم من يمشى على‏رجلين و منهم من[FONT=&quot] [/FONT]يمشى على اربع‏» .اين دواب،اين جنبنده‏هامختلف‏اند،بعضى با شكم راه مى‏روند و[FONT=&quot] [/FONT]مى‏خزند،مثل مار و بسيارى‏از كرمها،بعضى با دو پا راه مى‏روند،مثل انسان و مرغها،و[FONT=&quot] [/FONT]بعضى برچهار پا راه مى‏روند[FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

:heart: