sleeping beauty
اخراجی موقت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی عرضهی کتابهای «حریم سلطان» و «عشق ممنوعه» در نمایشگاه کتاب تهران پاسخ داد.به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی درباره انتشار و عرضه کتابهای «حریم سلطان» و «عشق ممنوعه» بر اساس سریالهای ماهوارهیی شبکههای فارسیزبان خارج از کشور در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: در نمایشگاه کتاب گروهی برای نظارت بر اینگونه مسائل وجود دارد. قطعا اگر کتابها مجوز چاپ نداشته باشند و در نمایشگاه عرضه شوند، با ناشران آنها برخورد میکنیم، ولی اگر مجوز نشر گرفته اند و در حال عرضه در نمایشگاه هستند، نشان می دهد که قبلا در بررسی کتابها از سوی مسؤولان کوتاهی صورت گرفته است.او همچنین در پاسخ به خبرنگار ایسنا دربارهی کتابهای ناشران خارجی که در گمرک مانده و هنوز ترخیص نشده است، گفت: در این زمینه گمرگ قول همکاری داده است. کتابهای ناشران خارجی به تدریج به نمایشگاه رسیدند و در روزهای آینده هم اگر کتابی مانده باشد، ترخیص خواهد شد.حسینی در پاسخ به سؤالی دربارهی استقبال نکردن مردم از غرفههایی چون بازار جهانی کتاب و دیگر غرفههایی که حالت نمایشگاهی دارند نیز گفت: مردم بیشتر به دنبال خرید هستند و خیلی به دیدن غرفههایی که جنبهی نمایشگاهی دارند، نمیآیند.وزیر ارشاد همچنین دربارهی ارائهی کتابهای منتشرشده یک سال اخیر در سالن یاس گفت: در این سالن ۶۰۰۰ اثر تازه ارائه شده است. امسال در این سالن کتابهای بخش خصوصی هم اضافه شده و کمبودهای سال گذشته جبران شده است. به طور کلی تنوع کاری سالن یاس بیشتر از سال گذشته است و در این زمینه هر سال رو به تکامل هستیم.او در ادامه درباره میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب گفت: روز گذشته ۲۵۰ هزار نفر از نمایشگاه بازدید کردند که با توجه به روزهای ابتدایی گشایش نمایشگاه، استقبال خوبی بوده است. اما ممکن است به خاطر تغییراتی که امسال در فضای نمایشگاه به وجود آمده و اضافه شدن فضا مثل هر سال شاهد غلغلهی جمعیت نباشیم.مدیر ارزشیابی: اشکال نداردمدیر کمیته ارزشیابی نمایشگاه کتاب تهران گفت: «چاپ این کتابها با رعایت تمام ضوابط انتشار کتاب صورت گرفته و میتوانند چاپ و پخش شود. بنابراین عرضه آنها در نمایشگاه از نظر من بلامانع است.» این در حالی است که وزیر ارشاد دستور جمعآوری این کتابها را صادر کرده است.
مجید حمیدزاده، رئیس کمیته ارزشیابی نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران درباره موضوع توزیع رمانهای عشق ممنوعه و حریم سلطان گفت: این اشتباه است که گاهی سریال و فیلمی ممکن است دارای مختصات یا هنرنماییهایی باشد که در کتاب منتقل نشوند. بنابراین ما با این هنرنماییها و این که فیلم دارای چه مختصاتی است کاری نداریم. چنین چیزی را باید سازمان سینمایی رسیدگی کند، اما این که به عنوان نوشته به صورت کتاب آمده است، باید اشاره کنیم که این کتاب کارهای مربوط به نشرش انجام شده است. عشق ممنوعه هم همین طور است.
وی افزود: این کتابها چه قبل و چه بعد از پخش سریالها منتشر شده باشند، باید فیلم و کتاب را نباید باهم مخلوط کرد. ممکن است آن چه در کتاب هست، در فیلم نباشد. بعضی موارد هست که در نوشته نمود زیادی ندارد، ولی در تصویر دارد. در حوزه کتاب، طبق ضوابط ارزیابی کتابها، مشکلی نداشته و به این دو مجوز اعطا شده است.
حمیدزاده در بخشی از این گفتگو گفت: هم عشق ممنوع هم حریم سلطان در حوزه سینما دارای مشکلاتی است که معاونت سینمایی باید اظهار نظر کند، اما چاپ این کتابها با رعایت تمام ضوابط انتشار کتاب صورت گرفته و حداقلهای ممیزی هم درباره آنها لحاظ شده، مجوز گرفته و میتواند چاپ و پخش شود و از نظر من عرضه آن بلامانع است. در مورد این دو کتاب برخوردی با ناشر نخواهد شد و میتوانند در نمایشگاه عرضه شوند.
وی درباره سخنان وزیر ارشاد درباره بررسی دوباره آثار مجوزداری که دربارهشان بحث و نظر وجود دارد، گفت: احتمال اشتباه در کار، در میزان اندک وجود دارد. ممکن است من کتابی را بررسی کرده و مجوز داده باشم و شما ایرادی بگیرید. بعد هم من ببینم ایراد شما وارد است. ما برای خودمان عصمت قائل نیستیم اگر اشکال و اعتراضی باشد برسی میشود.
مدیر کمیته ارزشیابی نمایشگاه کتاب در ادامه گفت: هر زمانی متوجه خطا شویم باید خطا را اصلاح کنیم، مانند مواد دارویی و غذایی. ما هر زمانی متوجه شویم مواد دارویی فاسد است نباید اجازه دهیم به دست مردم برسد. در حوزه کتاب هم هر زمانی متوجه شویم جلوی آن را خواهیم گرفت؛ چون قبلا مجوز گرفته است، باید به نحوی خسارتش جبران شود. چون وقتی مجوز دادیم، تعهد داریم. جلوی ضرر را از هر جایی بگیریم منفعت است.
وی در پایان درباره تخلفات صورت گرفته در نمایشگاه گفت: روز دوم تخلفی در بین ناشران دیده شد. در حوزه تخلفات در قیمت ناشران داخلی در حدی نزدیک به صفر هستیم. در روز اول از ۳۰۰ هزار عنوان ۸ مورد تخلف داشتیم و در روز دوم حدود ۲۰ تخلف به چشم خورده است.
منبع : عصر ایران