جن .......... ( شکلکه ترس )

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید شما از اون دسته نیستی که میگن خدا وجود نداره چون نمیبینیمش؟؟؟؟



بهتره که شما در همون قرن 21 بمونی(همون عصر ارتباطات)

شما که علم بلدی شما که میخوای ثابت کنی یه سوال از داخل رشتت بپرسم می تونی جواب بدی؟؟؟؟

خیلی چیزا هست که جوابی براشون نیست هیچ جوری هم نمیشه اثباتشون کرد

تو رشته مواد که بسیاز زیاد هست

آقا رضا سفارش کنیند این تاپیکو قفل کنند .

من که نمیتونم وگرنه تا الان این کارو کرده بودم . نمی خوام یکی به بهونه ی این تاپیک جو صمیمی بین بچه ها رو بهم بزنه. ممنون.
 

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
آقا رضا سفارش کنیند این تاپیکو قفل کنند .

من که نمیتونم وگرنه تا الان این کارو کرده بودم . نمی خوام یکی به بهونه ی این تاپیک جو صمیمی بین بچه ها رو بهم بزنه. ممنون.

چرا زینب خانم تاپیک رو قفل کنند اینجا که کسی حرف بدی نزده دوستان نظر دادن بچه هاهم جواب دادن به نظر من تاپیک خوبیه مشکلی نداره این حرفها...؟؟ به قولی گفتنی اگه همه یه نظر داشته باشن که زندگی معنی نداره (از قول خودم گفتم:D)
بزارید بمونه دل سرد نشین این همه بچها اومدن و نظر دادن حیفه... بازم نظر خودتونه شما استارتر این تاپیکید;)
 

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]آیا جن وجود دارد یا نه ؟اگر وجود دارد به چه شکل است ؟[/FONT]
جن چیزی نامرئی وپوشیده وپنهان است .
اثبات جن از 3طریق است : 1- دلیل عقلی :اگر دلیلی بر اثبات آن نداشته باشیم ولی نمی توانیم آن را منتفی بدانیم چرا که ندیدن دلیل بر نبودن نیست
2- دلیل نقلی : که از طریق قرآن وروایات اثبات می شود درقرآن 7بار لفظ جان به معنای جن -22 بار لفظ جن و10 بار لفظ جنه و11بار لفظ مجنون بکار رفته شیطان وشیاطین هم که عموما از جن هستند 88بار در قرآن آمده
پس این همه بحث جن که در قرآن آمده اگر کسی منکر آن شود یعنی منکر قرآن شده است پس از نظر نقلی وجودشان مسلم است .
3- مشاهده جن توسط بعضی از مردم : علماء گفته اند جن توسط خیلی ها دیده شده از جمله اینکه شیخ بهایی در کشکول می فرماید : اهل دربند از شهرهای شروان همچنین مردم میانه از شهرهای آذر بایجان شرقی بسیار اجنه را مشاهده کرده اند همچنین مرحوم نراقی می فرماید: طوایف جن بر بسیاری از مردم ظاهر شده است .پس وجود جن علاوه بر عقل ونقل از طریق مشاهده نیز اثبات شده است .
جن یک مفهوم عام دارد ویک مفهوم خاص . مفهوم خاص همان است که مورد بحث ماست که شباهت وتفاوت هایی با انسانها دارند .اما پیامبر (ص)در مورد مفهوم عام می فرماید : جن از 5 صنف آفریده شده :
1- گروهی مانند باد در هوا هستند .
2- گروهی مانند مار هستند .
3- گروهی مانند عقرب هستند .
4- گروهی مانند حشرات زمینی هستند .
5- گروهی مانند انسانها هستند که بر آنها ثواب وعقاب است .
در رابطه با چهار مورد اول احتمال دارد به بعضی از موجوداتی که موذی باشند جن تلقی شود .مثلا گفته می شود ناخن ها را کوتاه کنید زیرا شیطان جمع میشود منظور میکروب است که موجودی موذی است که از آن میکروب تعبیر به جن شده است .
نکته: جن ها وملائکه با هم فرق می کنند وکاملا دو مفهوم جدا از هم هستند واینکه گاهی جن را در کنار ملائکه می آورند بیشتر شباهت جن به انسانها است تا ملائکه .
شباهتهای جن با انسان :
1- جن دارای جنس نر وماده است وزاد وولد می کند .طبق آیه(6 سوره جن)
وانه کان رجال من الانس یعوذون برجال من الجن ( همانا بعضی از مردانی که از انس هستند پناه می برند به بعضی از مردانی که از جن هستند)
بعضی از مفسرین گفته اند کلمه رجال به معنای جنس نر نیست بلکه به معنای جنس موجود است .
آیه (50 سوره کهف ) میفرماید : افتتخذونه وذریته اولیاء من دونی ( آیا او وذریه ونسل وفرزندان او را دوست می گیرند وسرپرستی غیر از من بر می گزینند )پس زاد وولد دارند شاید زاد وولد آنها همانند انسان نباشد وبه شکل دیگری باشد . ولی آنچه در ذهن ما متبادر می شود زاد وولد آنها مثل انسان است و جنس نر وماده دارند .
2- هدف از خلقت آنها عبادت و عبودیت است که البته هدف کلی قرب الهی است
طبق آیه (56سوره ذاریات ) که می فرماید : وما خلقت الجن والانس الا لیعبدون (انسان وجن را خلق نکردم مگر اینکه مرا عبادت کنند ).
3- دارای شعور هستند ومکلف ومومن وکافر دارند .طبق آیه (54سوره ذاریات وآیه 11و14سوره جن )
در روایتی وارد شده که جنها در جریان غدیر حاضر بودند ودیدند که پیامبرحضرت علی را به جانشینی بر گزید پس اگر مسلمان باشند شیعه هستند وسنی ندارند .
4- دارای زندگی ومرگ وقیامت وحساب وکتاب اند وبهشت وجهنم دارند .
طبق آِیه (18سوره احقاف و48 سوره اعراف ).
قیامت فقط مخصوص انسانها نیست بلکه جن را نیز دربرمی گیرد چرا که خداوند در آیه 85 سوره (ص) خطاب به شیطان می فرماید: لاملان جهنم منک وممن تبعک منهم اجمعین تو(که منظور شیطان است که از جن است) وهر کس که از تو تبعیت کند حتما وارد جهنم می کنم.
پس جهنم جنیان را نیز در بر می گیرد .
5- دارای زندگی اجتماعی هستند طبق آیه 18سوره احقاف .
6- دارای جسم هستند .دو بعد دارند بعد جسمانی وروحانی .جن ها روح نیستند در عالم مجردات نیستند جسم آنها بصورت جسم لطیف است یعنی شکل خاص ندارند ولی ممکن است به شکل خاص در آیند.
همه مواردی که بررسی شد خصوصیت یک موجود مادی بود نه موجود معنوی .
ممـــــــــــبع :majma429.blogfa.com
 

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
درباره اثبات وجود جن و فرشتگان از طريق علم پرسيده‎ايد، پاسخ دقيق شما هنگامي ميسر است كه آشنايي بيشتري با چگونگي شناخت انسان از جهان اطرافش داشته باشيم كه با توضيح مختصري در اين باره پاسخ شما نيز مشخص خواهد شد.
ابزار شناخت انسان عبارتند از حس و عقل و دل. اموري كه انسان درك مي‎كند امور گوناگوني هستند كه هر يك با ابزار خاص خود ادراك مي‎شوند، امور حسي مثل گرما و سرما و زبري و نرمي و... همه فقط با حواس ظاهري درك مي‎شوند و اموري مثل گرسنگي، تشنگي و محبّت و... نيز با حواس باطني انسان قابل درك مي‎باشند. برخي امور نيز وجود دارند كه با عقل درك مي‎شوند مثل استدلالها و برهان‎هايي كه بر مسائل فلسفي اقامه مي‎شوند.
علوم تجربي نيز علومي هستند كه مقدمات آنها توسط حسّ ادراك مي‎شوند ولي قوانين علمي كه نتيجه آزمايشهاي فراوان است و در ذهن جا مي‎گيرند و در واقع محصول تجربه مي‎باشند محصول مشترك حسّ و عقل مي‎باشند. چرا كه حواس ظاهري توان شناخت اين امور را ندارند. مثلاً قانون انبساط اشياء در گرما و يا انقباض اشياء در سرما و قوانين مقاومت الكتريكي و... اشياء و چيزهايي نيستند كه فقط با چشم ديده و يا با گوش شنيده شوند بلكه به عنوان مثال چشم فقط بلندتر شدن اندازه ريل آهن را مي‎بيند ولي اين كه علت اين انبساط گرماست يا امرديگري، قابل ديدن نيست بلكه نتيجه‎اي است كه عقل با مشاهده تكرار اين عمل در زمانهاي مختلف، به آن دست مي‎يابد. تمام قوانين علوم تجربي همين طور مي‎باشند ودر اين علوم حسّ به تنهايي نمي‎تواند به انسان معرفتي بدهد.
حال اگر اموري وجود داشته باشند كه با هيچ يك از حواس ظاهري يا باطني درك نشوند، از دايره علوم تجربي خارج مي‎شوند و وسيله شناخت آنها عقل يا دل خواهد بود، مثل اثبات وجود خدا از طريق برهان نظم يا با فطرت انساني، و طبيعي است كه اگر حس نتواند چيزي رادرك كند مثل خدا يا روح و... نمي‎تواند آن را اثبات كند و البته انكار نيز نمي‎تواند بكند بلكه فقط بر اساس علوم تجربي مي‎توان اظهار بي‎اطلاعي كرد نه انكار يعني در علوم تجربي نمي‎توان گفت خدا وجود ندارد بلكه فقط مي‎توان گفت نمي‎دانيم كه وجود دارد يا ندارد.
فرشتگان و جنّيان جزو اموري هستند كه با هيچ يك از حواس ظاهري يا باطني قابل شناخت نيستند و لذا نمي‎توان وجود آنها را با علوم تجربي اثبات و يا انكار كرد. و راه شناخت و اثبات آنها يا عقلي است و اين كه بايد از طريق وحي و پيامبر وجود آنها را پذيرفت. چرا كه عقل انسان نيز به دليل اين كه محدوديت دارد قادر به فهم و شناخت همه چيز نيست. مثل اين كه جهنم كجاست و چگونه است و يا اين كه چرا نماز واجب است و... و فهم اين مسائل فقط از طريق وحي امكان پذير مي‎باشد.
البته براي شناخت امور غيرمحسوس راه ديگري نيز وجود دارد كه به آن شناخت نشانه‎اي يا آيتي مي‎گويند. به اين معنا كه با ديدن و احساس نشانه‎هاي يك چيز، به وجود آن پي مي‎بريم، مثل اين كه با مطالعه آثار ابن سينا نبوغ فلسفي او راكشف مي‎كنيم. در حالي كه اصلاً نبوغ قابل رؤيت نيست، و يا اين كه با مشاهده بر افروختگي و حرارت بدن كسي، پزشك بيماري او را شناسايي مي‎كند. البته در اين نوع از شناخت نيز وظيفه اصلي بر عهده عقل مي‎باشد.
نتيجه آن كه راه شناخت، منحصر به علوم تجربي نيست و اموري وجود دارند كه علوم تجربي قدرت شناخت و اثبات وحتّي انكار وجود آنها را ندارند، و بايد از راههاي ديگري آنها را شناخت. فرشتگان و جنّيان و تمامي مجرّدات جزو اين گونه امور هستند كه ما با استفاده از قرآن و روايات به وجود آنها باور داريم. و البته علوم تجربي وجود آنها را نفي نمي‎كند چرا كه چنان كه گفته شد از دسترس علوم تجربي خارجند.
 

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز

جن دارای عقل است . اما نه عقل ابزار ساز و عقل فلسفی و خلاقیت هنری .عقل جن به معنای قوه ی ارزیابی امور روزمره یا همان عقل معاش ؛ و قوه تشخیص است ؛ به اضافه هوشی سرشار ؛ اعم از قدرت خواندن فکر و جستجو و یافتن گذشته و آینده.
جن جانوریست دارای شعور؛ و فیزیکی غیر ارگانیک ؛ که از لحاظ شان وجودی ؛ از دید ادیان پایینتر از انسان و بالاتر از حیوان جای می گیرد .در فرهنگ فارسی به آن دیو و در فرهنگ عرب به آن جن و در فرهنگ لاتین demon یا jinn نام گرفته است. جن به معنای چیزی است که؛ پوشیده شده ؛و منظور پوشیده ماندن او از حواس ماست
خصوصیات فیزیکی جن از دید انسان؛ اعجاب آور است. عنصر اصلی وجودی جن آتش است وبه علت نداشتن عنصر خاک ؛در وجودش مانند بارباپاپا ؛می تواند به هر شکل و اندازه ای تبدیل شود. و بسیاری از چیزها را در یک آن ؛جا به جا کند .

جن ابزار ساز نیست ؛ وبه علت خصوصیات فیزیکی منحصر بفرد ؛قادر است در هر مکان و شرایطی زندگی کند ؛وبرای همین به خانه و مسکن نیازی ندارد. زیرا سرما و گرما و باد و بوران بر او کارگر نیست .جن به وسایل حمل و نقل بی نیاز است ؛ و از اینجا می توان فهمید که جن ها دارای صنعت و تکنولوژی نیستند ؛ و شهر و کاشانه ای ندارند مکان معمول زندگی آنها کوه وجنگل و دشت است.

جن مانند همه جانداران غذا مصرف می کند . اما به مقداری بسیار کمتر از انسان.

جن ها مثل انسان جنسیت ونر یا ماده دارند . تولید مثل می کنند و تشکیل خانواده می دهند ؛ و به صورت جماعت زندگی می کنند و جامعه ندارند

 

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز

جن ها مانند انسان نامگذاری می شوند ؛ و دارای اسم و رسم و شهرت هستند دارای زبان خاص ؛ و قوه تکلم هستند و قادر به فهم زبان آدمیان.
معروف ترین جن ؛ ابلیس ؛ یا همان شیطان نام دارد ؛ که وصف حال او را شنیده اید ؛ که چون بسیار در قرب به حق کوشید به جایگاه فرشته های مقرب رسید ؛ اما چون حاضر به سجده بر انسان نشد از درگاه رانده شد.
- جن در شرایطی قادر به تسخیر انسان ؛ و انسان در شرایطی ؛ قادر به تسخیر جن است . انسان مسخر شده را مجنون؛ یا دیوانه ؛یا دیو زده ؛ و جن تسخیر شده را ؛موکل می نامند. گویند خود جنیان بر سه قسمند: دیو.؛جن وپری ؛که از لحاظ مکانی ؛ مادون فرشته هستند.

- جن می تواند در مواردی تربیت شده ؛ به انسان خدمت کند. چنین سنتی در میان جنگیران ایران و پاکستان وهند وجود دارد . اما به طور کل ؛ نه بودا ؛ نه دالای لاما ؛ نه اولیا الله ؛ و نه عرفا و نه پیامبران هیچکدام ؛به مدد خواستن از موجوداتی که مثل انسان ؛خطا و اشتباه و گناه می کنند ؛توصیه نکرده اند اما همگی؛ وجود آنها را تایید کرده اند .
جنیان مانند امواج رادیویی و ماهواره ای ؛با ما هستند ظاهر نمی شوند ؛اما حاضرمی شوند و بعضی از انها ؛درخانه ها و بدن شخصیت های ضعیف ؛رفت و آمد می کنند. یکی از راه های دور کردن جنهای مزاحم ؛خواندن و آویختن 4 آیه از قران است ؛ که با قل شروع می شوند . و بسیاری ادعیه ؛که درکتب مختلف وجود دارند.اماراه دورکردن انسان شرورچیست!؟

جن ها ؛ بعضی از ما را؛ به شکل همزاد و غیر همزاد دوست دارند؛ کمکمان می کنند ؛همینطور جواهرات و اشیای قیمتی ما ؛ازجمله انگشترهایی با نگین سنگ (مخصوصا عقیق)را بسیار دوست دارند (ومخصوصا اگر بر آن آیات و اوراد حک شده باشند) .اگر دوستمان داشته باشندو سخنی باماداشته باشند ؛بیشتربه خوابمان می ایند و دلسوزی خود را اعلام می کنند .خیلی ازآنها خدمتگذار ارواح اولیا هستند و دست ماراگرفته اندو خیلی ها هم به کرداراکثرآدمیان اهل شیطنت.بیشتر آنها بی ضررند و مثل ما گرفتار این دنیا و درگیر و دار تقدیر خویشند.
 

sgm

عضو جدید
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]آیا جن وجود دارد یا نه ؟اگر وجود دارد به چه شکل است ؟[/FONT]
جن چیزی نامرئی وپوشیده وپنهان است .
اثبات جن از 3طریق است : 1- دلیل عقلی :اگر دلیلی بر اثبات آن نداشته باشیم ولی نمی توانیم آن را منتفی بدانیم چرا که ندیدن دلیل بر نبودن نیست
2- دلیل نقلی : که از طریق قرآن وروایات اثبات می شود درقرآن 7بار لفظ جان به معنای جن -22 بار لفظ جن و10 بار لفظ جنه و11بار لفظ مجنون بکار رفته شیطان وشیاطین هم که عموما از جن هستند 88بار در قرآن آمده
پس این همه بحث جن که در قرآن آمده اگر کسی منکر آن شود یعنی منکر قرآن شده است پس از نظر نقلی وجودشان مسلم است .
3- مشاهده جن توسط بعضی از مردم : علماء گفته اند جن توسط خیلی ها دیده شده از جمله اینکه شیخ بهایی در کشکول می فرماید : اهل دربند از شهرهای شروان همچنین مردم میانه از شهرهای آذر بایجان شرقی بسیار اجنه را مشاهده کرده اند همچنین مرحوم نراقی می فرماید: طوایف جن بر بسیاری از مردم ظاهر شده است .پس وجود جن علاوه بر عقل ونقل از طریق مشاهده نیز اثبات شده است .
جن یک مفهوم عام دارد ویک مفهوم خاص . مفهوم خاص همان است که مورد بحث ماست که شباهت وتفاوت هایی با انسانها دارند .اما پیامبر (ص)در مورد مفهوم عام می فرماید : جن از 5 صنف آفریده شده :
1- گروهی مانند باد در هوا هستند .
2- گروهی مانند مار هستند .
3- گروهی مانند عقرب هستند .
4- گروهی مانند حشرات زمینی هستند .
5- گروهی مانند انسانها هستند که بر آنها ثواب وعقاب است .
در رابطه با چهار مورد اول احتمال دارد به بعضی از موجوداتی که موذی باشند جن تلقی شود .مثلا گفته می شود ناخن ها را کوتاه کنید زیرا شیطان جمع میشود منظور میکروب است که موجودی موذی است که از آن میکروب تعبیر به جن شده است .
نکته: جن ها وملائکه با هم فرق می کنند وکاملا دو مفهوم جدا از هم هستند واینکه گاهی جن را در کنار ملائکه می آورند بیشتر شباهت جن به انسانها است تا ملائکه .
شباهتهای جن با انسان :
1- جن دارای جنس نر وماده است وزاد وولد می کند .طبق آیه(6 سوره جن)
وانه کان رجال من الانس یعوذون برجال من الجن ( همانا بعضی از مردانی که از انس هستند پناه می برند به بعضی از مردانی که از جن هستند)
بعضی از مفسرین گفته اند کلمه رجال به معنای جنس نر نیست بلکه به معنای جنس موجود است .
آیه (50 سوره کهف ) میفرماید : افتتخذونه وذریته اولیاء من دونی ( آیا او وذریه ونسل وفرزندان او را دوست می گیرند وسرپرستی غیر از من بر می گزینند )پس زاد وولد دارند شاید زاد وولد آنها همانند انسان نباشد وبه شکل دیگری باشد . ولی آنچه در ذهن ما متبادر می شود زاد وولد آنها مثل انسان است و جنس نر وماده دارند .
2- هدف از خلقت آنها عبادت و عبودیت است که البته هدف کلی قرب الهی است
طبق آیه (56سوره ذاریات ) که می فرماید : وما خلقت الجن والانس الا لیعبدون (انسان وجن را خلق نکردم مگر اینکه مرا عبادت کنند ).
3- دارای شعور هستند ومکلف ومومن وکافر دارند .طبق آیه (54سوره ذاریات وآیه 11و14سوره جن )
در روایتی وارد شده که جنها در جریان غدیر حاضر بودند ودیدند که پیامبرحضرت علی را به جانشینی بر گزید پس اگر مسلمان باشند شیعه هستند وسنی ندارند .
4- دارای زندگی ومرگ وقیامت وحساب وکتاب اند وبهشت وجهنم دارند .
طبق آِیه (18سوره احقاف و48 سوره اعراف ).
قیامت فقط مخصوص انسانها نیست بلکه جن را نیز دربرمی گیرد چرا که خداوند در آیه 85 سوره (ص) خطاب به شیطان می فرماید: لاملان جهنم منک وممن تبعک منهم اجمعین تو(که منظور شیطان است که از جن است) وهر کس که از تو تبعیت کند حتما وارد جهنم می کنم.
پس جهنم جنیان را نیز در بر می گیرد .
5- دارای زندگی اجتماعی هستند طبق آیه 18سوره احقاف .
6- دارای جسم هستند .دو بعد دارند بعد جسمانی وروحانی .جن ها روح نیستند در عالم مجردات نیستند جسم آنها بصورت جسم لطیف است یعنی شکل خاص ندارند ولی ممکن است به شکل خاص در آیند.
همه مواردی که بررسی شد خصوصیت یک موجود مادی بود نه موجود معنوی .
ممـــــــــــبع :majma429.blogfa.com

سلام مجدد!
من بای کردم و رفتم، چون احساس کردم داره وقتم تلف میشه، اما باز می بینم که نمیشه، خانم زینب هم که پیام خصوصی میزنن و شکلک جن میفرستن، گفتم باز بیام و بنویسم.
دوست جن شناس من!
نخست اینکه شما میفرمایید، جنها نامرئی و پنهان هستند، پس چطور میشه چیزی که نامرییه رو دید؟
که شما یا دیگر دوستان به کرات دیدند.
2-فرمودید ندیدن دلیل بر نبودن نیست، درست! اما دیدن تنها راه برای اثبات چیزی نیست، به عنوان مثال: هوا قابل دیدن نیست! حتی قابل بوییدن و لمس و احساس کردن هم نیست! ولی ما هوا را در آزمایشگاه، به آزمایش میگذاریم و محتویات و مواد تشکیل دهنده آن را می شناسیم، بنابراین وجود هوا را به اثبات می رسانیم. به طور کل هر چیز که با یکی از این راهها که بیان شد، قابل اثبات نباشد، در حیطه علم و دانش قرار نمی گیرد.شما می تونید از جن صحبت کنید به عنوان یک باور و یا هر چیز دیگه ای! اما از دیدگاه علم، جن به هیچ عنوان قابل اثبات نیست.اگر شما اثبات کردید، به من اطلاع بدید.
3-برهان دیگه شما، قران بود! قبلا هم عرض کرده بودم، قران نمی تونه مستدل باشه، برای اینکه 1-یک کتاب مذهبی است، نه علمی! 2-همه جوامع و مردم اون را قبول ندارند3- که مهمتر از همه هست، این که شما باید اول به اثبات خود قران بپردازید(از دیدگاه منطق)، که کلام خدا هست یا نه؟! بعد از اون به عنوان مرجع استفاده کنید، در غیر اینصورت شما گرفتار مغلطه مصادره به مطلوب و مغلطه توسل به مرجعیت شده اید.
3-اما شماره 3 یا دلیل سوم شما، باز هم مغلطه توسل به مرجعیت!! گفته های مردم و حتی انسانهایی که ما آنها را بزرگ می دانیم، هیچکدام از دید منطق، مستدل و مستند نیستند! انسانها می تونن دروغگو باشند، می تونن در بسیاری از زمینه ها دارای دانش بسیاری باشند، اما در زمینه های دیگر نادان! مثال: زکریا رازی همانطور که همه می دانن و در کتابهای او نیز بارها و بارها ذکر شده، به وجود پیغمبران و وجود الله اعتقادی نداشتند! ولی همه ما هم از این که او یک دانشمند عالیقدر بود، مطمئن هستیم و قبول داریم، آیا چون او پیغمبران و الله را قبول نداشته، ما باید استدلال کنیم که چون او دانشمند بوده و قبول نداشته پس ما هم قبول نداریم؟! و بسیاری موارد دیگر. پس این استدلال که کاملا منتفی است.
و در آخر باز از قران و پیغمبر و . . استدلال فرمودید، که عرض کردم چرا مستدل نیست.
دوست من!
قصد من، ثابت کردن عدم وجود جن ، به شما نیست! من باشخصه همه چیز را با ابزار علم میسنجم! هر چیز که خارج از دایره علم و دانش باشه، من با اون کاری ندارم! حالا اون چیز شاید وجود داشته باشه شاید نداشته باشه!
ما در جهان فیزیکی و مادی زندگی می کنیم، و همه کار جهان بر پایه نظم و قوانین فیزیکی، صورت میگیره! اگر چیزی مثل جن وجود داشته باشه یا باید مادی باشه، که در اینصورت، یا باید قابل مشاهده باشه، یا قابل لمس باشه، یا قابل احساس کردن و بوییدن باشه و در آخر یا در آزمایشگاه قابل آزمایش باشه.
اما اگر ادعا در مورد جن این هست که غیر مادیه، دیگه در این جهان مادی کاری نداره، و نمیتونه وجود داشته باشه، و این مورد دیگه علمی نیست، بر میگرده به باورهای مذهبی و یا فلسفی!!
از شما خواهش می کنم، خواهش می کنم، توسط گفته های قران یا هر کتاب مذهبی دیگه ای، برای اثبات جن، استدلال نکنید، عرض کردم که مغلطه است.اگر در دایره علم با من به استدلال وجود جن می پردازید، من در خدمت شما هستم، و حاضرم با شما به گفتگو بنشینم، و گرنه چون موضوعی علمی نیست، و مربوط به مذهب و شاید فلسفه میشه! من معذورم، زیرا از نظر من مستدل و مستند نیست!!
بای
 

entezar89

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من شاهد كارهاي اعجاب انگيزي بودم كه به كمك اجنه انجام ميگرفت .بلند كردن سنگي 400 كيلويي با كمك انگشتان ويا ظاهر شدن برخي اجسام درون يك ظرف و.....
 

sgm

عضو جدید
من شاهد كارهاي اعجاب انگيزي بودم كه به كمك اجنه انجام ميگرفت .بلند كردن سنگي 400 كيلويي با كمك انگشتان ويا ظاهر شدن برخي اجسام درون يك ظرف و.....
پیشنهاد می کنم(البته اگر مثل خانم زینب بی جنبه نیستید)، شما هم یه سر به روانپزشک بزنید، قصدم توهین یا مسخره کردن نیست، این یک بیماریه مثل بقیه بیماریها، چیزی نیست، درمان میشه، خیلی راحت!;)
 

mahshid m

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیشنهاد می کنم(البته اگر مثل خانم زینب بی جنبه نیستید)، شما هم یه سر به روانپزشک بزنید، قصدم توهین یا مسخره کردن نیست، این یک بیماریه مثل بقیه بیماریها، چیزی نیست، درمان میشه، خیلی راحت!;)



به نظر من بهتره شما خودتون به یه روانشناس نشون بدید چرا همه ی بچه ها برن
روح یک چیزیه که اکثریت قبول دارن
 

entezar89

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پیشنهاد می کنم(البته اگر مثل خانم زینب بی جنبه نیستید)، شما هم یه سر به روانپزشک بزنید، قصدم توهین یا مسخره کردن نیست، این یک بیماریه مثل بقیه بیماریها، چیزی نیست، درمان میشه، خیلی راحت!;)
من بيجنبه نيستم ولي شما شايد يكم مغرور باشين .گفتم با چشم خودم ديدم .اگر نميديدم باور نميكردم. ok
 

sgm

عضو جدید
دوست عزیز من نگفتم شما با چشمتون ندیدین که! گفتم بیماری اسکیزوفرنی یعنی دیدن! دیدن! دیدن چیزی یا شنیدن! شنیدن! شنیدن صدایی که وجود ندارد!!!! در پستهای بعدی در مورد این بیماری مطلب می ذارم تا آشنا بشین. :gol:
 

entezar89

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست عزیز من نگفتم شما با چشمتون ندیدین که! گفتم بیماری اسکیزوفرنی یعنی دیدن! دیدن! دیدن چیزی یا شنیدن! شنیدن! شنیدن صدایی که وجود ندارد!!!! در پستهای بعدی در مورد این بیماری مطلب می ذارم تا آشنا بشین. :gol:
زليخا گفتن و يوسف شنيدن .شنيدن كي بود مانند ديدن.
من هم قبل از ديدن اين وقايع اعتقادي نداشتم . ولي آيا در ظرفي كه خودم آوردم ودر دست خودم بود به يكباره اشيايي پديدار شد .اين اشيا را برداشته لمس كرديم ديگر چه شكي بايد داشت؟نديده اي ولمس نكرده اي و عقيده خودت اصرار داري .من هم ديدم وهم لمس كردم وآن اشياء را هنوز دارم .
 

sgm

عضو جدید
به نظر من بهتره شما خودتون به یه روانشناس نشون بدید چرا همه ی بچه ها برن
روح یک چیزیه که اکثریت قبول دارن

1-گفتین من برم پیش روانپزشک: من که اسکیزوفرنی ندارم که! من که جن ندیدم عزیز من!
2-فرمودین همه بچه ها برن؟!!! : یعنی همه بچه ها مثل شما فکر می کنن؟!! اونوقت شما از کجا فهمیدین همه بچه ها مثل شما فکر می کنن؟ در ثانی اگر هم بکنن، باز هم استدلال درستی نیست، شاید همه اشتباه میکنن! این که دلیل نمیشه! همونطور که در طول تاریخ اکثریت انسانها همیشه اشتباه کردن.
3-این تاپیک در مورد جنه، نه روح(هر چند که فرقی نمیکنه)
4-در ضمن، من از خودم که در نیاوردم، شما پیش هر روان شناس یا روان پزشک معتبری توی دنیا برین و اینا رو بهش بگین، به شما میگه که به بیماری اسکیزوفرنی دچار شدی! :cool:
 

sgm

عضو جدید
زليخا گفتن و يوسف شنيدن .شنيدن كي بود مانند ديدن.
من هم قبل از ديدن اين وقايع اعتقادي نداشتم . ولي آيا در ظرفي كه خودم آوردم ودر دست خودم بود به يكباره اشيايي پديدار شد .اين اشيا را برداشته لمس كرديم ديگر چه شكي بايد داشت؟نديده اي ولمس نكرده اي و عقيده خودت اصرار داري .من هم ديدم وهم لمس كردم وآن اشياء را هنوز دارم .

عزیز دل من!!!
من نگفتم که شما دروغ میگی و چیزی ندیدی!! بر عکس، مشکل همینجاست، همین دیدن یا شنیدن و یا احساس لمس کردن چیزهای غیر واقعی و چیزایی که وجود ندارن، دقت کن عزیزم!!:confused:
 

entezar89

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیز دل من!!!
من نگفتم که شما دروغ میگی و چیزی ندیدی!! بر عکس، مشکل همینجاست، همین دیدن یا شنیدن و یا احساس لمس کردن چیزهای غیر واقعی و چیزایی که وجود ندارن، دقت کن عزیزم!!:confused:
بابا اون اشيا رو هنوز دارم .تاپيك رو درست بخون .تو هم مرض نديدن داري ها:mad::mad::mad::mad:
 

sgm

عضو جدید
بابا اون اشيا رو هنوز دارم .تاپيك رو درست بخون .تو هم مرض نديدن داري ها:mad::mad::mad::mad:
داستان اون اشیاء رو که می گی میشه از اول تعریف کنی شاید یه سوء تفاهمی پیش اومده از اول بگو موضوع واسه من جالب شد.
 

sgm

عضو جدید
[FONT=&quot]بیــماری اسکــیزوفرنی[/FONT]
[FONT=&quot]تعریف و مقدمه [/FONT]
[FONT=&quot]بیماری روانی است که اصطلاح آن توسط اوگن بلولر از ترکیب دو کلمه یونانی [/FONT]shizein[FONT=&quot] (دو نیم کردن، [/FONT]σχίζειν[FONT=&quot]) و [/FONT]phrenos[FONT=&quot] (فکر و اندیشه، [/FONT]φρήν[FONT=&quot]) ایجاد شده‌است. این بیماری دارای عوارضی همچون عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشینی بیش از حد و هذیان و توهم است. اسکیزوفرنی همراه با پارانویا و مانیا به عنوان سه نوع مهم روانپریشی(پسیکوز) به شمار می‌روند اسـکیزوفرنی نـوعی بیــماری مــغزی جدی، مزمن و ناتوان کننده است. تقریباً یک درصد از جمــعیت طی دوره زندگی خـود به اسکیزوفرنی مبتلا می شوند. بیـش از 2 میلـیـون آمریکایی امسال از این بیماری رنج می برند[/FONT].

[FONT=&quot]اسکیزوفرنی نوعی اختلال شدیداست که بر کل شخصیت تاثیر میگذارد ولی همه نشانه های آنرا میتوان بادرمان کنترل کرد.برخی از مبتلایان به اسکیزوفرنی برای کنترل نشانه های بیماری خود باید همیشه دارو مصرف کنند،برخی دیگر برای دوره محدودتری نیاز به دارو دارند وبالاخره عده ای که بیماری آنها در پی استرس حاد نظیر بیماری جسمی یا زایمان شروع شده ممکن است طی مدت زمان کوتاهی بهبود بالینی کامل پیدا کنند.[/FONT]

[FONT=&quot]با توجه به شیوع بالای بیماری اسکیزوفرنی در جمعیت عمومی 1 تا 105 درصد و اینکه بیماران اسکیزوفرنی تقریبا صد تخت های بیمارستان روانی را اشغال می‌کنند. ما به تحقیق درباره نقش شخصیت قبل از بروز اسکیزوفرنی که یکی از عوامل تاثیرگذار متعدد در بیماری اسکیزوفرنی است پرداختیم. اهدافی که پرداخت شد شامل 1)تعیین نوع شخصیت بیماران بستری شده قبل از بروز اسکیزوفرنی 2)مقایسه درصد بیمارانی که دارای اختلال شخصیت بوده با کسانیکه قبل از ابتلاء اختلال شخصیت نداشته‌اند. 3)تعیین اختلال شخصیتهای مستعد برای بروز اسکیزوفرنی 4)تعیین توزیع بیماری اسکیزوفرنی بر حسب متغیرهای ذکر شده 5)مقایسه نتایج حاصله از این تحقیق با کتابهای مرجع . این تحقیق بر روی 81 بیمار در بیمارستان فارابی کرمانشاه که از تاریخ 1376/12/1 الی 1377/12/1 با تشخیص نهایی اسکیزوفرنی بستری گردیده‌اند انجام گرفت و با مراجعه به پرونده بیماران در بایگانی پزشکی اطلاعات لازم از برگه شرح حال روانشناس و پزشک کشیک اخذ شد و نتایج زیر بدست آمد. سن شایع بروز بیماری در مردان در دهه دوم و سوم (77/09 درصد) و در زنان در دهه سوم و چهارم زندگی (77/2 درصد بیماران) و اکثر بیماران را مردان تشکیل می‌دهند. (77/9 درصد) میزان تحصیلات اغلب آنها ابتدایی (39/5 درصد) وضعیت اقتصادی اکثر بیماران ضعیف (50/6 درصد) و درصد اشتغال آنها 14/8 درصد بود. یعنی به طور کلی در طبقات پایین اقتصادی - اجتماعی جای داشتند. 29 درصد دارای سابقه خانوادگی بیماری روانی در بستگان درجه [/FONT]I[FONT=&quot] یا [/FONT]II[FONT=&quot] بوده‌اند که تایید کننده نقش ژنتیک در توارث اسکیزوفرنی است . 28/3 درصد آنان سابقه مصرف مواد مخدر و یا روان‌گردان داشتند. 46/9 درصد مجرد و 23/5 درصد بیماران متارکه کرده بودند که نشان دهنده افت عملکرد اجتماعی بیماران است . 27/1 درصد بیماران نیز سابقه بیماری جسمی همراه داشتند شایع‌ترین شخصیت قبل از بروز اسکیزوفرنی اختلال شخصیت اسکیزویید (16/04 درصد) و بعد از آن اختلال شخصیت اسکیزوتایپ (14/8 درصد) بود و یا براساس تقسیم بندی اختلالات شخصیت درسیستم [/FONT]DSIMV[FONT=&quot] اختلالات شخصیت تایپ یک ([/FONT]typeI[FONT=&quot]) شایعترین تایپ اختلال شخصیتی در بیماران بود. (37/03 درصد) قابل توجه است که 11/1 درصد از بیماران قبل از بروز بیماری اختلال شخصیتی نداشته‌اند و 20/9 درصد از بیماران هم نوع شخصیت قبل از بیماری آنها مشخص نبود.[/FONT]
[FONT=&quot]نگاه اجمالی[/FONT]
[FONT=&quot]برای قابل فهم شدن عقاید متناقض در مورد اسکیزوفرنی بهتر است مطلب را با مقایسه‌ای ساده بین دو مفهوم اساسی شروع کنیم. اسکیزوفرنی حاد و مزمن[/FONT].
[FONT=&quot]اساسا در اسکیزوفرنی حاد ، خصوصیات بارز عبارتند از هذیانها و توهّمات و تداخل در فکر. این نوع خصوصیت را علائم مثبت می‌نامند. بعضی از بیماران پس از مرحله حاد بهبود می‌یابند و برخی دیگر وارد مرحله مزمن بیماری می‌شوند[/FONT].
[FONT=&quot]خصوصیات اسکیزوفرنی مزمن عبارتند از فقدان احساس و انگیزه و مردم گریزی. این خصوصیات را اغلب علائم منفی می‌نامند پس از تثبیت فرم مزمن بیماری معدودی از مبتلایان ممکن است بطور کامل بهبود یابند[/FONT].
[FONT=&quot]تاریخچه[/FONT]
[FONT=&quot]اگر چه احتمالاً بیماری اسکیزوفرنی برای هزاران سال با ما بوده است. اما فقط از اواخر قرن نوزدهم این بیماری به عنوان یک اختلال متمایز شناخته شده است. اولین بار این بیماری در سال 1896 ، هنگامی که امیل کراپلین پیشنهاد کرد که سه نوع اصلی روان پریشی وجود دارد شناسایی گردید. کراپلین اعتقاد داشت که این بیماری معمولا در نوجوانی شروع می‌شود و موجب یک تباهی غیر قابل برگشت می‌شود. در سال 1911 بلولر روانپزشک سوئیسی اعلام کرد که این اختلال همیشه «پیشرس» نبوده است و اغلب تا تباهی کامل نمی‌روند[/FONT].

[FONT=&quot]علائم و نشانه های اولیه اسکیزوفرنی[/FONT]
- [FONT=&quot]ایجاد تغییرات پریشان کننده و حتی تکان دهنده در رفتار بیمار[/FONT].
- [FONT=&quot]شروع ناگهانی علائم دیوانگی و جنون (مراحل پیشرفته اسکیزوفرنی[/FONT]
- [FONT=&quot]کناره گیری و انزوای اجتماعی و ترد شدگی[/FONT].
- [FONT=&quot]رفتار، گفتار و تفکرات غیرعادی[/FONT].
[FONT=&quot]برخی از افراد فقط دچار یک مرحله دیوانگی و جنون می شوند؛ سایرین در طی زندگی خود مراحل مختلفی از آن را تجربه می کنند، اما در فاصله بین این دوران ها زندگی عادی دارند. گرچه افراد مبتلا به اسکیزوفرنی حاد، یا تداوم بروز علائم در فرد، معمولاً از عملکردهای عادی خود ریکاور نمی شود و برای کنترل علائم نیاز به درمان های طولانی مدت، از جمله دارو، دارد[/FONT].

[FONT=&quot]نشانه[/FONT][FONT=&quot]ها[/FONT][FONT=&quot] و علا[/FONT][FONT=&quot]یم بیماری:[/FONT]
[FONT=&quot]علائم بیماری[/FONT]
[FONT=&quot]علائم این بیماری را می‌توان به سه دسته تقسیم نمود:[/FONT]
[FONT=&quot]۱. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های مثبت [/FONT]positive symptoms[FONT=&quot] (فزونی در فکر، احساس و رفتار)[/FONT]
[FONT=&quot]۲. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های منفی [/FONT]negative symptoms[FONT=&quot] (کمبود در فکر، احساس و رفتار)[/FONT]
[FONT=&quot]۳. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های حرکتی روانی [/FONT]psychomotor symptoms
[FONT=&quot]۱. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های مثبت:[/FONT]
[FONT=&quot]علائم مثبت، «فزونی‌های آسیب‌شناسانه» هستند، و یا رفتارهای غریبی که به رفتارهای عادی فرد بیمار افزوده می‌شوند. هذیان‌ها، تفکر و گفتار از هم گسیخته، ادراکات تشدید شده و توهم‌ها، و واکنش‌های نابجا از جمله علائم معمول در این بیماران هستند.[/FONT]
[FONT=&quot]۲. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های منفی:[/FONT]
[FONT=&quot]علائم منفی «کمبودهای آسیب‌شناسانه» شخصیتی هستند که شخص بیمار فاقد آنهاست. فقر در گفتار، واکنش‌های کند و سطحی، از دست دادن اراده، و گریختن از اجتماع نشانه‌های هستند که معمولا در این بیماران دیده می‌شوند. چنین کمبودهایی زندگی و فعالیت‌های فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند. [/FONT]
[FONT=&quot]۳. [/FONT][FONT=&quot]نشانه‌های حرکتی روانی:[/FONT]
[FONT=&quot]افراد مبتلا به اسکیزوفرنی گاه نشانه‌های روانی حرکتی نیز بروز می‌دهند، مثل حرکات عجیب، شکلک‌های تکراری، و ژست‌های نامعمول. به نظر می‌رسد که این ژست‌های غیرعادی معولا نوعی منظور شخصی برای فرد بیمار دارند، مثل نوعی آیین یا جادو. [/FONT]


[FONT=&quot]از مهمترین عوارض این بیماری توهم، عدم ارتباط منطقی در کلام، حیران شدن و گمگشتگی در زمان و مکان، گیج و منگی، بهت و مات زدگی و فراموشی است.[/FONT]
[FONT=&quot]این بیماری اکثراًً در سنین حدود [/FONT][FONT=&quot]۱۹[/FONT][FONT=&quot] تا [/FONT][FONT=&quot]۲۱[/FONT][FONT=&quot] سالگی رخ می‌دهد. بیماران تصاویری را می‌بینند و صداها، بوها و مزه‌هایی را احساس می‌کنند که واقعی نیستند.[/FONT]
[FONT=&quot]به نظر می‌رسد که این بیماری یک بیماری چندعاملی یا پلی‌ژنیک باشد. با استفاده از داروهایی که برای درمان این بیماران به کار می‌رود، مشخص شده که ازدیاد فعالیت دوپامین (که یکی از نوروترانسمتیرها است) در ایجاد این بیماری نقش دارد. در حال حاضر حدود [/FONT][FONT=&quot]۲۴[/FONT][FONT=&quot] میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند. الیگو دندروسیت‌ها مهم‌ترین سلول‌های عامل روان‌گسیختگی هستند. درالیگو دندروسیتهای افراد مبتلا به روان‌گسیختگی، حداقل [/FONT][FONT=&quot]۱۵[/FONT][FONT=&quot] ژن درست عمل نمی‌کند. مشخص شده‌است که ژن رسپتورهای دوپامین [/FONT]D[FONT=&quot]۲[/FONT][FONT=&quot] و[/FONT]D[FONT=&quot]۳ ([/FONT][FONT=&quot]یعنی [/FONT]DRD[FONT=&quot]۲[/FONT][FONT=&quot] و[/FONT]DRD[FONT=&quot]۳)[/FONT][FONT=&quot]و همچنین ژن تیروزین هیدروکسیلاز با روان‌گسیختگی ارتباط دارد. آنزیم تیروزین هیدروکسیلاز، تیروزین را به دی هیدروکسی فنیل آلانین که پیش ساز دوپامین است تبدیل می‌کند. همچنین ژن رسپتورهیستامین [/FONT]H[FONT=&quot]۲[/FONT][FONT=&quot]، [/FONT](HRH[FONT=&quot]۲) [/FONT][FONT=&quot]به‌عنوان یکی از کاندیدهای این بیماری محسوب شده‌است. یکی دیگر از ژنهایی که در رابطه با این بیماری شناسایی شده‌است ژن [/FONT]CHRNA[FONT=&quot]۷[/FONT][FONT=&quot] است که زیرواحد آلفا یکی از رسپتورهای اسید نیکوتینیک، را کد می‌کند.ژن کد کننده یکی از رسپتورهای سروتونین([/FONT]HTR[FONT=&quot]۲[/FONT]A[FONT=&quot]) [/FONT][FONT=&quot]نیز از دیگر ژنهایی است که با روان‌گسیختگی پیوستگی دارد. بانگاهی به انبوه ژنهای کاندید برای بیماری روان‌گسیختگی، درمی یابیم که اغلب این ژنها، در ارتباط با نوروتراتنسمیترها میباشند. برخی ار این ژنها رسپتورهای نوروترانسمیترها را کد می‌کنند و برخی دیگر در سنتز آنها نقش دارند.[/FONT]


[FONT=&quot]پیشینه[/FONT]
[FONT=&quot]علایم این بیماری در گذشته‌های دور نیز شناخته شده بود. ولی پیشینیان تعبیرهای اسطوره‌ای برای آن داشتند. پیشینیان می‌گفتند دیوانه کسی است که دیو را می‌بیند و مجنون کسی است که جن را می‌بیند. این همان شیزوفرنی است. شیزوفرنی نوعی از بیماری است که بیمار موجودی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند و مردم به این دلیل که آن موجود مورد ادعا را نمی‌بینند به فردی که آن موجود را می‌بیند مجنون یا دیوانه می‌گویند. به این بیماری در قدیم دیوانگی یا جن زدگی می‌گفتند.[/FONT]

[FONT=&quot]در قرن نونزدهم پزشکان این بیماری را به عنوان جنون و دیوانگی محض می‌انگاشتند و در اوسط همین قرن بندیکت اوگوستن مورل برای اولین بار به توصیف این بیماری در کتاب خود پرداخت و از آن به عنوان «توقف ناگهانی تمام قوای روحی» یاد کرد. این بیماری در آن زمان اغلب در دسته هیستری به شمار می‌رفت و به آن هیستری گیج و منگ می‌گفتند. [/FONT]

[FONT=&quot]در اواخر قرن نونزدهم امیل کرپلین، روانشناس آلمانی، این بیماری را جنون زودرس نامید که به فراگیری این بیماری نزد جوانان و نوجوانان باز می‌گشت. در نهایت اوگن بلولر، روانشناس سوئیسی، کلمه اسکیزوفرنی را در جهت دفاع از روانکاوی فروید ابداع کرد و به تعریف عوارض این بیماری پرداخت. فروید لفظ پارافرنی را برای این بیماری مناسب تر می‌دانست.[/FONT]
[FONT=&quot]درافراد مختلف متفاوت است ولی اغلب شامل تغییر در بهداشت فردی، افسردگی ،رفتار عجیب و غریب ، تحریک پذیری، خواب زیاد یا عدم توانائی در خوابیدن ، گوشه گیری ، خصومت بی دلیل ، فراموشی،واکنش شدید در بحران ها، عدم توانائی درگریه کردن یا گریه های شدید، درک احساس غیرمعمول ، استفاده از الکل ومواد مخدر ،تراشیدن موهای سر وبدن و خودکشی[/FONT]

[FONT=&quot]درمان: [/FONT]
[FONT=&quot]درمان دارویی : اولین و مهمترین اقدام تجویز دارو است. داروهای ضد جنون مناسب است علائم را کنترل می کند اما بهبود نمی‌دهد[/FONT].
[FONT=&quot]روان درمانی : روان درمانی مناسب نیست مگر کسانی که در این زمینه آموزش دیده‌اند. رفتار درونی با این افراد مهم است. خانواده درمانی و گروه درمانی هم می‌تواند مفید باشد[/FONT].
[FONT=&quot]بسیاری از ما نام بیماری شیزوفرنی یا اسکیزوفرنی را شنیده‌ایم و چه بسا در میان دوستان یا اقوام خود، شاهد این اختلال بود‌ه‌ایم. این بیماری در کشور عزیزمان ایران با نام "جنون جوانی" معروف شده و این برداشت نادرست را در اذهان به وجود آورد که اسکیزوفرنی تنها مختص دوره جوانی است، حال آنکه این باوری غلط است. در اصل بیشترین سن شروع در میان آقایان، 15 تا 25 سالگی و در خانم‌ها، 25 تا 35 سالگی است. اسکیزوفرنی اختلالی بدون مرز است و در هر سن، جنس، نژاد، فرهنگ، طبقه اجتماعی و... ظاهر می‌شود. طبق آخرین آمار منتشر شده، در حدود یک درصد جمعیت انسانی به این بیماری روانی مبتلا هستند. این بیماری تا آخر عمر پایدار باقی می‌ماند و به همین دلیل نیاز به پیگیری طولانی مدت و چه بسا مادام‌العمر از طرف پزشک و تیم درمانی دارد. متاسفانه بسیاری از موارد عود، بعد از رسیدن به یک بهبودی نسبی، به دلیل رها کردن درمان از طرف بیمار و یا اصرار خانواده به قطع داروها است. از طرف دیگر، کم‌توجهی و انزوای اجتماعی که به دلیل ناآگاهی عمومی نسبت به این اختلال گریبانگیر بیماران اسکیزوفرنی می‌شود، آنها و خانواده‌هایشان را در بیشتر موارد آزار می‌دهد. [/FONT]

[FONT=&quot] چرا من؟![/FONT]

[FONT=&quot]درباره علل ایجاد کننده اسکیزوفرنی مطالب زیادی کشف شده است که به نظر می‌رسد هر یک از این کشفیات تا حدودی در ایجاد بیماری دخیل است اما هنوز یک علت واحد و کاملا مشخص برای به وجود آمدن اسکیزوفرنی شناسایی نشده هستند. از جمله این علل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: سابقه فامیلی ابتلا به اسکیزوفرنی (به‌خصوص در اقوام درجه یک)، برخی از عفونت‌های ویروسی، مواردی از آسیب‌های حین زایمان مثل کمبود اکسیژن‌رسانی به جنین در بدو تولد، مصرف حشیش، متولدین زمستان و اوایل بهار، استرس و ..... [/FONT]

[FONT=&quot]در اصل این بیماری یک اختلال چند علتی است و احتمالا وجود همزمان چند عامل در کنار یکدیگر است که در نهایت به ظاهر شدن اسکیزوفرنی منجر می‌شود.[/FONT]
[FONT=&quot]شناسایی هر چه زودتر بیماران موجب تاثیر بیشتر درمان در طولانی مدت می‌شود و شاید بتوان جنبه‌های بیشتری از توانایی‌های فرد اسکیزوفرنی را در صورت آغاز هر چه سریع‌تر درمان، حفظ کرد. خانواده بیماران اسکیزوفرنی نیز به طور قطع و یقین نیاز به حمایت دارند که امروزه این کار از طریق گروه‌های متشکل از اعضای خانواده بیماران انجام می‌شود تا این گروه‌ها به عنوان منابع حمایتی برای افراد مبتلا عمل کنند. خوشبختانه امروزه داروهای خوراکی و تزریقی با اثرات کوتاه مدت و بلند مدت موجود است. تنوع این دسته‌های دارویی و کاهش عوارض آنها کمک کرده است که کنترل بیماری اسکیزوفرنی به مراتب راحت‌تر از گذشته باشد. به طوری که بیمار حتی می‌تواند شغل و درآمد داشته باشد. باز هم تایید کنیم که پیگیری و ادامه درمان، کلید موفقیت در خاموش نگه داشتن شعله‌های اسکیزوفرنی است.[/FONT]

 

sgm

عضو جدید
[FONT=&quot]اسکیزوفرنی و حرف مردم....[/FONT]

[FONT=&quot]کمتر بیماریی را می‌توان یافت که درباره آن به اندازه اسکیزوفرنی برداشت غلط وجود داشته باشد. نگرش منفی جامعه به این اختلال بر بار سنگین بیماری می‌افزاید. خوشبختانه، دورانی را که ابتلا به بیماری روانی دلیلی برای گرفتار کردن فرد و غل‌وزنجیر بود را پشت سرگذاشته‌ایم ولی هنوز برای رسیدن به همدردی عمومی راه‌ درازی را در پیش داریم. شکی نیست که ترس نسبت به اسکیزوفرنی به دلیل جهل و ناآگاهی از ماهیت این بیماری ایجاد می‌شود. از آنجا که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی همشیه طبق انتظار رفتار نمی‌کنند، دیگران نمی‌دانند که در برابر آنها چگونه واکنش نشان دهند. این حالت به بروز باور غلطی منجر می‌شود که فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است خشن و غیرقابل پیش بینی باشد. درست است که گاه از این بیماران رفتارهای عجیب و حرف‌های نامربوط سر می‌زند، ولی مطمئنا این دلیلی برای ترس از آنها نیست. امروزه این تصور که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی برای ارتکاب به اعمال هولناک و خشونت‌آمیز آمادگی دارند، رد شده است. بیشتر این جنایات از سوی کسانی صورت می‌گیرد که به عنوان افراد بهنجار، آزادانه در اجتماع می‌گردند و نفهمیدن انگیزه آنان دلیل ابتلایشان به اسکیزوفرنی نیست.[/FONT]

[FONT=&quot]منزوی نکردن افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و تشویق آنها به ادامه درمان و پیگیری، مهم‌ترین اصل در افزایش میزان بهبودی و کاهش موارد عود بیماری است.[/FONT]

[FONT=&quot]داروهای ضدجنون بهترین درمان است که بیماری را قطعا"درمان نمی کنند یا تضمینی برای عود مجدد بیماری نیست.[/FONT]

[FONT=&quot]هنگام ویزیت ،پزشک چه سوالاتی ازبیمار می کند؟[/FONT]
[FONT=&quot]1- برای رسیدن به تشخیص صحیح، پزشک ازبیمار خواهد خواست که درباره نشانه های خود، احساسات راجع به آنها و نیز اینکه آیا آنها رابه مثابه قسمتی از بیماری تلقی می کند یا نه گفتگوکند.[/FONT]


[FONT=&quot]2- داروهائی که اخیرا"مصرف کرده است زیرا تعدادی از داروها ومواد اعتیادآور می توانند نوعی بیماری با نشانه های شبیه اسکیزوفرنی ایجاد کنند. [/FONT]


[FONT=&quot]3- جهت شناخت بیشتر افکار و هیجانات بیمار، پزشک ممکن است معنی یک ضرب المثل یا دادن شرح مفصلی از آنچه در یک طرح یا نقاشی میبینید، بپرسد.[/FONT]
[FONT=&quot]4- بیماریها ، ناراحتی ها و مشکلاتی که اخیرا"به آن گرفتار شده است نیز میتواند با وضعیت فعلی بیمار مرتبط باشند.[/FONT]

[FONT=&quot]اگر پزشک برای بیمارداروی تزریقی تجویز کرد وظیفه بیمارچیست؟[/FONT]

[FONT=&quot]1- این تزریقها درد ندارند وبه بیمارکمک میکنند که بر بیماری خود فائق آید.[/FONT]
[FONT=&quot]2- منظم بودن تزریق دارو بسیار مهم است چون در غیر اینصورت ممکن است بیماری عود کند. [/FONT]
[FONT=&quot]3- اگرقصد مسافرت به داخل یا خارج کشور داردبا روانپزشک خود صحبت کند چون همه داروها در کشورهای دیگر موجود نیستند ودر برخی از کشورها هم گران هستند.[/FONT]
[FONT=&quot]4- درصورتیکه بیمار به دارو پاسخ نداد به پزشک خود اطلاع بایددهد زیرا ممکن است تغییر یا تعویض دارو لازم باشد.[/FONT]
[FONT=&quot]5- هرگز بطور ناگهانی دارو را قطع نکندچون این کار ممکن است به بازگشت شدید وناتوان کننده بیماری بیمارمنجر شود.[/FONT]



[FONT=&quot]بیمارکدام علائم را به پزشک معالج خود اطلاع دهد ؟[/FONT]
[FONT=&quot]اگردچار سفتی گردن ، آبریزش از دهان ، تب ، گلودرد، اختلال در تعادل، بیقراری، بثورات پوستی، کاهش دید، لرزش دست ها وتشنج شد حتما"به پزشک معالج خود اطلاع دهد.[/FONT]

[FONT=&quot]آموزش به بیمار:[/FONT]

[FONT=&quot]1- اگر موقتا"اشکالی در بخواب رفتن بوجود آمد باید دلیل آنرا یافت.از زیاده روی در مصرف چای و قهوه در ساعات بعد از ظهر خودداری کند.فعالیت خود را باید در طی روز افزایش دهد. [/FONT]

[FONT=&quot]2- از مصرف داروهای کنترل چاقی پرهیز کرده زیرا ممکن است سبب ایجاد یا تشدید نشانه های اسکیزوفرنی شوند.[/FONT]
[FONT=&quot]3- طبق دستور پزشک با پزشکش جهت ویزیت ملاقات کند.[/FONT]
[FONT=&quot]4- برای حل مشکلاتش باید تلاش کند.[/FONT]
[FONT=&quot]5- داروها را طبق دستور پزشک معالج خود مصرف کرده واز قطع ناگهانی وزیاد کردن تعداد آنها بدون دستور پزشک جدا"خودداری کند.[/FONT]
[FONT=&quot]6- به پزشکش اعتماد داشته تا با برقراری رابطه خوب بتواند هرگونه علائم را به موقع به وی اطلاع دهد تا از عود بیماری پیشگیری بعمل آید.[/FONT]
[FONT=&quot]7- از انزوا وگوشه گیری خودداری کند.[/FONT]
[FONT=&quot]سن و جنسیت[/FONT]
[FONT=&quot]اسکیزوفرنی به یک میزان بر زنها و مردها اثر می کند[/FONT].
[FONT=&quot]این بیماری معمولاً در مردها زودتر و در سنین جوانی بروز می کند. اما در خانم ها در اواخر بیست سالگی و اوایل سی سالگی ایجاد می شود. کودکان بالای 5 سال نیز ممکن است به اسکیزوفرنی مبتلا شوند، اما بروز این بیماری قبل از دوره نوجوانی بسیار نادر است[/FONT].
[FONT=&quot]دوره، دوره امیدواری است[/FONT]
[FONT=&quot]تحقیقات و مطالعات روز به روز به سمت داروهای مطمئن تر و جدیدتری می رود و پرده از راز دلایل و عوامل پیچیده این بیماری برمی دارد[/FONT].
[FONT=&quot]دانشمند برای آگاهی یافتن از اسکیزوفرنی از رویکردها و شیوه های مختلفی استفاده می کنند، از بررسی و مطالعه ژنتیک های مولکولی گرفته تا مطالعات جمعیتی[/FONT].
[FONT=&quot]اسکیزوفرنی بعنوان یک بیماری[/FONT]
[FONT=&quot]اسکیزوفرنی در سراسر جهان دیده می شود. شدت و جدیت علائم و وضعیت مزمن و ماندگار آن معمولاً در بیماران ایجاد از کار افتادگی و ناتوانی می کند. داروها و سایر روش های درمانی برای اسکیزوفرنی، اگر به طور مرتب و بنا بر تجویز استفاده شوند، می تواند به کاهش و کنترل علائم پریشان کننده بیماری کمک کند. اما، در برخی از افراد این دارو و درمان ها کمک چندانی نمی کند و گاهی به خاطر عوارض جانبی این داروها یا سایر دلایل، درمان قطع می شود. حتی زمانیکه درمان موثر واقع شود، ایستادگی دربرابر نتایج بیماری[/FONT][FONT=&quot]از دست رفتن فرصت ها، ننگ حاصل از بیماری، باقیمانده علائم و عوارض جانبی داروها[/FONT][FONT=&quot]باز هم برای بیمار مشکل ساز خواهد بود[/FONT].
[FONT=&quot]تشخیص اسکیزوفرنی[/FONT]
[FONT=&quot]ملاک‌های تشخیص اسکیزوفرنی[/FONT]
[FONT=&quot]ملاک[/FONT] A : [FONT=&quot]دو یا چند علامت از موارد زیر در یک دوره یک ماهه دوام داشته باشد[/FONT].
o [FONT=&quot]هذیان[/FONT]
o [FONT=&quot]توهم[/FONT]
o [FONT=&quot]رفتار آشفته[/FONT]
o [FONT=&quot]تکلم آشفته[/FONT]
[FONT=&quot]علائم منفی اسکیزوفرن[/FONT]
[FONT=&quot]ملاک[/FONT] B : [FONT=&quot]اختلال در عملکردهای شغلی و تحصیلی[/FONT]
[FONT=&quot]ملاک[/FONT] C : [FONT=&quot]علائم فوق حتما باید 6 ماه دوام داشته باشد[/FONT].
[FONT=&quot]حتماً باید سه ملاک با هم وجود داشته باشد اگر یک ملاک فرد اسکیزوفرن نیست[/FONT].

[FONT=&quot]متخصصین سلامت مغز احتمالاً در اول کار از طریق موارد زیر، دلایل احتمالی دیگر برای این علائم را رد می کنند[/FONT]:
- [FONT=&quot]تاریخچه کامل پزشکی[/FONT]
- [FONT=&quot]معاینات جسمی[/FONT]
- [FONT=&quot]آزمایش[/FONT]
- [FONT=&quot]بررسی داروها[/FONT]
- [FONT=&quot]جلوگیری از سایر اختلالات فکری (افسردگی بالینی، اختلال بیپولار، و[/FONT][FONT=&quot]...[/FONT]
[FONT=&quot]دیدگاه اسکیزوفرنی از دنیا[/FONT]
- [FONT=&quot]تحریف درک فرد از واقعیت[/FONT]
- [FONT=&quot]زندگی کردن در دنیایی که از توهمات و هذیان ها تحریف شده است، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی همیشه احساس ترس، اضطراب و پریشانی می کنند[/FONT].



[FONT=&quot]خیال و توهمات[/FONT]
- [FONT=&quot]توهمات و خیال ها، اختلالات ادراکی است که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی معمولاً با آن دست و پنجه نرم می کنند. صداهایی که فرد می شنود می تواند وصف فعالیت های او باشد، گفتگو با کسی، هشدار از خطرات قریب الوقوع، و از این قبیل[/FONT].
- [FONT=&quot]پندارهای بیهوده[/FONT]
[FONT=&quot]این پندارها می تواند موضوعات مختلفی داشته باشد. برای مثال، بیمارانی که از علائم نوع پارانوئید رنج می برند[/FONT][FONT=&quot]که تقریباً یک سوم افراد مبتلا به شیزوفرنی را تشکیل می دهند[/FONT][FONT=&quot]معمولاً تصور می کنند که تحت تعقیب اند یا کسی می خواهد آنها را فریب دهد، اذیتشان کند، به آنها سم بدهد، یا به آنها خیانت کند. این بیماران، ممکن است تصور کنند که خودشان، یا یکی از اعضای خانواده یا نزدیکانشان، در مرکز این آزار و اذیت قرار دارد. بعلاوه، هذیان بزرگی و عظمت که در آن بیمار تصور می کند فردی بسیار معروف و مهم است، نیز می تواند در اسکیزوفرنی اتفاق بیفتد[/FONT].
[FONT=&quot]رفتارهای متداول اسکیزوفرنیک[/FONT]
- [FONT=&quot]اعتیاد به موادمخدر[/FONT]
- [FONT=&quot]اعتیاد به سیگار[/FONT]
- [FONT=&quot]تفکرات آشفته[/FONT]
- [FONT=&quot]شخصیتی بی تفاوت و بی احساس[/FONT]
- [FONT=&quot]تغییر رفتارهای "نرمال درمقابل غیرنرمال" (تغییرات رفتاری که می تواند در نتیجه همسازی داروها ایجاد شود[/FONT]
[FONT=&quot]تصورات نادرست در مورد اسکیزوفرنی[/FONT]
- [FONT=&quot]بیماران اسکیزوفرنی دوشخصیتی نیستند[/FONT]
- [FONT=&quot]بیماران اسکیزوفرنی به طور کلی خشن نیستند[/FONT]
[FONT=&quot]اسکیزوفرنی و اقدام به خودکشی[/FONT]
[FONT=&quot]خودکشی یکی از خطرات جدی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی است. برای افرادی که اقدام به خودکشی می کنند یا دیگران را به آن عمل تهدید می کنند، حتماً باید به دنبال مشاورات تخصصی بود. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی نسبت به کل اجتماع به میزان بسیار بیشتری ارتکاب به خودکشی می نمایند. به طور تقریبی، 10 درصد از افراد اسکیزوفرنی (به ویژه مردان جوان) دست به خودکشی می زنند. متاسفانه، پیشبینی این عمل در این بیماران بسیار دشوار است[/FONT].
[FONT=&quot]نابهنجاری های ساختاری مغز: در مبتلایان به اسکیزوفرنی، نابهنجاری های ساختاری مغز دیده شده است. فنون تصویر سازی، مثل فن اسکن توموگرافی نشر پوزیترون نشان می دهند که بطن های مغزی مبتلایان به اسکیزوفرنی متسع می شود. بطن های مغزی، فضاهای پر از مایعی هستند که اتساع شان نشانگر آتروفی(پلاسیدگی) یا تباهی بافت مغزی است. قشر پیشانی [/FONT]
[FONT=&quot]علائم افسردگی در بیماران بخش حاد [/FONT][FONT=&quot] و چگونگی تصمیم گیری[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
[FONT=&quot]تصمیم گیری 64درصد می باشد [/FONT]
[FONT=&quot]کسانی که دچار اسکیزوفرنی هستند(یعنی ناحیه ای که در آن تفکر، برنامه ریزی و تصمیم گیری انجام می شود)هم کوچک تر و فعالیتش کمتر است.محققان هنوز نفهمیده اند که این نقایص علل اسکیزوفرنی هستند یا این نقایص نشانه های اختلالی هستند که علت اصلی آن در قسمت های عمیق تر مغز، یا در ژن ها و محیط نهفته است.[/FONT]
[FONT=&quot]سرزنش 64درصد ، بدبینی56درصد ، نارضایتی 52درصد ، کاهش اشتها42درصد ، خودکشی 40درصد و احساس گناه 32درصد می باشد. فراوانی علائم افسردگی در بیماران بخش مزمن عبارتند از شکایت جسمانی 80درصد ، بدبینی 77درصد ، نارضایتی و اشکال در خواب 70درصد ، خلق پائین 67درصد و کاهش وزن 54درصد می باشد. فراوانی علائم در بیماران سرپائی حاد، شامل بیزاری از خود 57درصد ، احساس خستگی 62درصد ، خلق پایین 5/62درصد ، کاهش وزن 0درصد و احساس گناه 5/12درصد می باشد. فراوانی علائم در بیماران سرپائی مزمن شامل احساس خستگی 100درصد ، بد شکلی 100درصد ، خلق پائین 75درصد ، کاهش وزن 0درصد و بیزاری از خود 25درصد است. در این مطالعه ، فراوانی علائم افسردگی در بیماران مزمن نسبت به حاد بیشتر بدست آمد که می تواند به علت عود و مصرف داروهای آنتی سایکوتیک در این گروه باشد.[/FONT]

 

mahshid m

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-گفتین من برم پیش روانپزشک: من که اسکیزوفرنی ندارم که! من که جن ندیدم عزیز من!
2-فرمودین همه بچه ها برن؟!!! : یعنی همه بچه ها مثل شما فکر می کنن؟!! اونوقت شما از کجا فهمیدین همه بچه ها مثل شما فکر می کنن؟ در ثانی اگر هم بکنن، باز هم استدلال درستی نیست، شاید همه اشتباه میکنن! این که دلیل نمیشه! همونطور که در طول تاریخ اکثریت انسانها همیشه اشتباه کردن.
3-این تاپیک در مورد جنه، نه روح(هر چند که فرقی نمیکنه)
4-در ضمن، من از خودم که در نیاوردم، شما پیش هر روان شناس یا روان پزشک معتبری توی دنیا برین و اینا رو بهش بگین، به شما میگه که به بیماری اسکیزوفرنی دچار شدی! :cool:



جدن برات متاسفم
 

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا زینب خانم تاپیک رو قفل کنند اینجا که کسی حرف بدی نزده دوستان نظر دادن بچه هاهم جواب دادن به نظر من تاپیک خوبیه مشکلی نداره این حرفها...؟؟ به قولی گفتنی اگه همه یه نظر داشته باشن که زندگی معنی نداره (از قول خودم گفتم:D)
بزارید بمونه دل سرد نشین این همه بچها اومدن و نظر دادن حیفه... بازم نظر خودتونه شما استارتر این تاپیکید;)

من فقط به خاطر اینکه بیشتر از این به بچه ها توهین نشه اینو گفتم . حالا که این کاربر اخراج شده دیگه حرفی نیس. تاپیک بمونه .

البته امیدوارم با یک یوزره دیگه نیاد دوباره به همه توهین کنه بره .
 

eng.memar

عضو جدید
عجب تاپیک داغیه :eek:
من که موندم تو بحثاتون
چیه وقتتونو با اون آدم بی سواد تلف کردین؟
همش حرف از علم میزد و هرچی ندیدنی بود رو انکار می کرد. پس یعنی خدا و قیامت و جن هوتوتووووووو:warn:
من تا حالا هیچ جنی ندیدم.اما اعتقاد دارم چون قران گفته :smile:
 

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
عجب تاپیک داغیه :eek:
من که موندم تو بحثاتون
چیه وقتتونو با اون آدم بی سواد تلف کردین؟
همش حرف از علم میزد و هرچی ندیدنی بود رو انکار می کرد. پس یعنی خدا و قیامت و جن هوتوتووووووو:warn:
من تا حالا هیچ جنی ندیدم.اما اعتقاد دارم چون قران گفته :smile:

قربونه آدم معتقده چیز فهم .

حالا اگه فقط می گفت قبول ندارم باز یه چیزی . اما کارش به توهین و مسخره کشید که ترجیح دادم من دیگه جوابشو ندم.
 

eng.memar

عضو جدید
با اینکه ندیدم اما پارسال ماه رمضون تفسیر سوره جن رو شنیدم که می گفت در جاهای تاریک و دور از آدم هان. هرجا میرید یا آب داغی میریزین رو زمین بسم ا... یادتون نره.سریع دور میشن ;)
 

eng.memar

عضو جدید
خودش اون دنیا میاد میگه غلط کردم! شما بگین این جنا ولم کنن !!!!
:razz:
 

Similar threads

بالا