جت بمب افكن «كرار» رونمايي شد

mojsfr1984

عضو جدید

آقا یه سوال.
این چرا قرمزه؟
مگه قرمز رنگی نیست که بیشترین جلب توجه رو میکنه؟
مگه اکثر جنگنده ها رو سیاه نمیسازن تا دیده نشن؟
حالا اینا چرا اومدن قرمزش کردن؟

فک کنم در مواقع آزمایش از این رنگ استفاده می کنن. و اینجا هم چون هدف فیلم برداری بوده برای اینکه بهتر دیده بشه این رنگیش کردن.
توی مراسم رونمایی رنگش سبز تیره بود.

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز

آقا یه سوال.
این چرا قرمزه؟
مگه قرمز رنگی نیست که بیشترین جلب توجه رو میکنه؟
مگه اکثر جنگنده ها رو سیاه نمیسازن تا دیده نشن؟
حالا اینا چرا اومدن قرمزش کردن؟

آره معمولا جنگنده ها رو خوب است که به رنگ آسمان بسازند.
ولی این چرا قرمز است؟
شاید به خاطر اینکه الان می خواهند جلب توجه کند!! در ضمن در هنگام عملیات به راحتی می شود رنگ آن را عوض کرد فقط به یک رنگ نیاز دارد. شاید هم به علت این باشد که در ارتفاع خیلی بالا پرواز می کند.
در هر صورت بهتر است که رنگ جنگنده ها به رنگ آسمان باشد ولی الزامی هم ندارد.

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
نکاتی دیگر درباره کرار:

-قابليت پرواز با سرعت صوت

-توانايي پرواز در ارتفاع پايين در نزديك سطح دريا و زمين!

توانايي برنامه ريزي توسط ايستگاه زميني براي عمليات در 100 نقطه!!

-قابليت قفل برنامه براي انجام عمليات از پيش تعريف شده بدون هيچ گونه ارتباط با خودي و دشمن به صورت هوشمند و خودكار

برگشت پذير بودن از طريق چتر نجات و بالشتك هاي بادى

-توانايي برنامه ريزي براي عمليات هاي مختلف در 100 نقطه در يك پرواز

-ساخت مدل جنگنده كرار با قابليت درگيري هوايي با جنگنده هاي دشمن

-ساخت مدل درياي با توانايي پرتاب از كشتي

- ساخت نسل هاي بعدي و مدرنتر اين پهپاد

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
آقا نگفتین چرا موتور رم جت روی دم قرار نمیگیره؟؟؟برام سوال شده شدید.

این طور نیست که موتور رم جت نتونه روی دم قرار بگیره . شاید هم اصلا موتورش رم جت باشه ولی بعید می دونم احتمال خیلی زیاد توربوجت است.
این طور نیست که موتور رم جت نتونه روی دم قرار بگیره . ولی اگه در طراحی بخواهیم از موتور رم جت استفاده کنیم فکر کنم بهتر جا برای قرار گرفتن موتور رم جت می تونه زیر بال ها باشد. حالا شاید یک طراح اون رو روی دم قرار بده . ولی بعید می دونم که موتور کرار رم جت یا اسکرم جت باشه. هم به قیافش نمی یاد هم اینکه اگر موتورش رم جت یا اسکرم جت باشد باید قبول کنیم که سرعت اون در حدود 2 تا 5 ماخ باشه!!! در حالیکه اون جور که شنیدیم فکر کنم سرعت کرار حدود یک ماخ و یا اگر هم بالای یک ماخ باشد فقط یک مقدار جزیی بالاتر از یک ماخ می رسد یعنی فکر میکنم که یک هواپیمای ترانسونیک باشد.

معمولا بهینه سرعت برای رم جت ها بین حدود 2 تا 5 ماخ می باشد
بهینه سرعت برای اسکرم جت ها نیز فکر کنم بالا 5 ماخ و 6 ماخ باشد
سرعت کرار این طور که گفتند 900 کیلومتر بر سرعت یعنی بستگی به ارتفاع پروازی سرعت اون باید حدود یک ماخ یا کمی بالاتر یا کمی پایینتر از یک ماخ باشد پس فکر کنم موتور اصلی کرار حتما باید توربوجت باشد و موتور شروع کننده کمکی احتمالا موتور موشک است.

شکل شماتیکی از یک رم جت:

این هم شماتیکی از یک اسکرمجت:

آخرین ویرایش:

mojsfr1984

عضو جدید
آقا فرق توربو جت و رم جت چی بود؟

توربوجت داخل خودش دارای کمپرسور و توربین هستش.ولی توی رم جت کمپرسور و توربین حذف میشه در عوض با طراحی بسیار دقیق یک کانال تو خالی با مقطع متغیر در نظر میگیرن.و بقیه قسمتهای اصلیش شبیه همه.البته توی قسمت سوخت رسانی و کنترل سوخت هم یه تفاوتهایی با هم دارن.

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
توربوجت داخل خودش دارای کمپرسور و توربین هستش.ولی توی رم جت کمپرسور و توربین حذف میشه در عوض با طراحی بسیار دقیق یک کانال تو خالی با مقطع متغیر در نظر میگیرن.و بقیه قسمتهای اصلیش شبیه همه.البته توی قسمت سوخت رسانی و کنترل سوخت هم یه تفاوتهایی با هم دارن.

این هم یک رم جت:

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
موتور های رم جت:
رم جت ساده ترین شكل یك موتورجت است و از لحاظ كاركرد ترمودینامیكی مشابه موتور جت معمولی است . در رم جت به جای استفاده از یك كمپرسور ، در اثر حركت سریع موتور به سمت جلو هوا متراكم شده و سپس می سوزد كه به این پدیده رم گفته می شود.
از این رو برای شروع به كار رم جت باید از موتور دیگری استفاده كنیم و به همین دلیل موشك های رم جت از هواپیمای متحرك رها می شوند و یا با استفاده از راكت های بوستر به آنها شتاب داده می شود تا سرعت بگیرند.بهینه ی سرعت آنها بین 2 تا 5 ماخ است.
موتورهای اسكرم جت:
اسكرم جت از لحاظ كاركرد شباهت بسیار زیادی با موتور رم جت دارد.تنها تفاوت بین این دو موتور درسرعت هوای ورودی به محفظه ی احتراق است.دراین موتور هوا با سرعت مافوق صوت به محفظۀ احتراق وارد می شود و سرعت هوا درتمام مسیر عبور از موتور ما فوق صوت باقی می ماند.حد اكثر ضربه ی ویژه ی قابل دست یابی توسط موتور اسكرم جت توسط پدیده ی خفگی حرارتی محدود می شود.با افزایش سرعت ورود هوا به محفظه ی احتراق موتور ، دمای هوا نیز افزایش می یابد و این افزایش دما باعث افزایش سرعت صوت می شود.
مواردی كه در طراحی موتور اسكرم جت باید در نظر گرفته شود اختلاط مناسب هوا و سوخت، احتراق بهینه ی مخلوط سوخت و هوا و همچنین یكپارچگی موتور با بدنه ی هوایی است.
بهینه ی پرواز این موشك در ماخ 6 و ارتفاع 100 هزار پایی است.
پیشرانه مخلوط شیمیایی شامل سوخت و اكسید كننده می باشد كه با سوختن در موشك ها نیروی پیشران ایجاد می نماید.پیشرانه ها با توجه به حالتشان به مایع، جامد و یا هیبرید دسته بندی می شوند.معیار دسته بندی كارایی پیشرانه ها ضربه ی ویژه یا ایمپالس ویژه است.
ضربه ی ویژه مشخص می كند كه به ازای مصرف یك كیلوگرم پیشرانه در یك ثانیه چند كیلو گرم نیروی پیشران فراهم می شود.

آخرین ویرایش:

ROCKET

عضو جدید
خیلی خوب بود
جنگنده پیشرفته ای است مخصوصا اینکه بدون سرنشین است.

آخرین ویرایش:

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
در شکل یک موتور رم جت را مشاهده می کنید که بر روی نوک بال نصب شده است.

و در شکل زیر نیز یک موتور اسکرمجت را مشاهده می کنید که زیر بال نصب شده است.

آخرین ویرایش:

karkard

متخصص موشک
کاربر ممتاز
در متن زیر موشکی را مشاهده می کنید که از موتور اسکرمجت بر روی آن استفاده شده است ولی همانطور که در متن نیز مشاهده می شود سرعت موشک به بالای ماخ 6 می رسد. در حالی که کرار با توجه به سرعت 900 کیلومتر بر ساعت آن باید از موتور توربوجت بهره گرفته باشد.

این هم طرح خوبی است ما هم می توانیم مانند شکل زیر بر روی موشک های خود موتور اسکرمجت اضافه کنیم. البته سطح راداری موشک افزایش می یابد و قدرت رادارگریزی آن کمتر می شود.

ISRO conducts scramjet passive flight test

ISRO conducted the first unpowered flight test of the Scramjet engine that it is developing under the Reusable Launch Vehicle (RLV) technology demonstrator program.​

The test was conducted at Sriharikota space-port using a sounding rocket and described by ISRO as a complete success.​

The Advanced Technology Vehicle (ATV) - booster combination weighed 3 tons.​

The booster accelerated the passive scramjet to Mach 6 and sustained Mach 6 +.05 and dynamic pressure 80 + 35 kPa for seven seconds. These conditions are required for a stable ignition of active scramjet engine combustor module planned in the next flight of ATV.​

ATV-D01 on launch pad. Photo Credit: ISRO

آخرین ویرایش:

Skabirian

عضو جدید
این طور نیست که موتور رم جت نتونه روی دم قرار بگیره . شاید هم اصلا موتورش رم جت باشه ولی بعید می دونم احتمال خیلی زیاد توربوجت است.
این طور نیست که موتور رم جت نتونه روی دم قرار بگیره . ولی اگه در طراحی بخواهیم از موتور رم جت استفاده کنیم فکر کنم بهتر جا برای قرار گرفتن موتور رم جت می تونه زیر بال ها باشد. حالا شاید یک طراح اون رو روی دم قرار بده . ولی بعید می دونم که موتور کرار رم جت یا اسکرم جت باشه. هم به قیافش نمی یاد هم اینکه اگر موتورش رم جت یا اسکرم جت باشد باید قبول کنیم که سرعت اون در حدود 2 تا 5 ماخ باشه!!! در حالیکه اون جور که شنیدیم فکر کنم سرعت کرار حدود یک ماخ و یا اگر هم بالای یک ماخ باشد فقط یک مقدار جزیی بالاتر از یک ماخ می رسد یعنی فکر میکنم که یک هواپیمای ترانسونیک باشد.

معمولا بهینه سرعت برای رم جت ها بین حدود 2 تا 5 ماخ می باشد
بهینه سرعت برای اسکرم جت ها نیز فکر کنم بالا 5 ماخ و 6 ماخ باشد
سرعت کرار این طور که گفتند 900 کیلومتر بر سرعت یعنی بستگی به ارتفاع پروازی سرعت اون باید حدود یک ماخ یا کمی بالاتر یا کمی پایینتر از یک ماخ باشد پس فکر کنم موتور اصلی کرار حتما باید توربوجت باشد و موتور شروع کننده کمکی احتمالا موتور موشک است.

شکل شماتیکی از یک رم جت:

این هم شماتیکی از یک اسکرمجت:

درست میگن آخه برای شروع کار موتورهای رم جت یا اسکرم جت ما به جریان هوای رم نیاز داریم که گمان کنم(مطمئن نیستم)بالاتر از ماخ 2 امکان ایجاد چنین جریانی وجود داشته باشه.
اگه قرار بود رم جت یا برادرش باشه باید به ماخ 2 یا بالاتر میرسید که 900 کیلومتر نقریبا ماخ 1 هستش.

bozorg2010

عضو جدید
چند سوال و یک انتقاد داشتم:
1- این هواپیما مجهز به هیچگونه دوربینی نمیباشد پس چگونه میتواند به اهداف دشمن حمله کند.
2- سیستم ناوبری کرار به چه صورت میباشد؟ آیا از سیستم هایی مثل جی پی اس استفاده میکند
3- ظاهرا این هواپیمای بدون سرنشین بسیار شبیه به نمونه های آمریکایی آن میباشد به نظر شما کرار هم مثل جنگنده ساعقه که نمونه تغییر یافته f-5 میباشد. دستکاری شده نمونه آمریکایی نیست؟
در پایان یک انتقاد هم دارم مطالبی که در این سایت مهندسی در مورد کرار مطرح شده است بسیار سطحی و صحبتهای آقایان و خانمهای مهندس بچه گانه میباشد. به امید مطالب تخصصی و علمی.

آخرین ویرایش:

Ice Man

مدیر تالار مهندسی برق
مدیر تالار
ویدیوی خط تولید، تست و رهاسازی بمب
حجم: 14 MB
http://www.4shared.com/video/iZlOdcSB/IRIBTV122AUG2010-212241.html

دقت کنید دوستان اون موتوری که در لحظۀ اول به پهپاد شتاب می دهد، موتور اصلی نیست، اگر در فیلم هم دقت کرده باشید یک قسمتی که بعد از پرتاب از پهپاد جدا می شود، همین موتور اولیه است که بعد از اتمام سوخت آن دیگر نیازی به آن نمی باشد و از پهپاد جدا می شود، و بعد ادامه پرواز به وسیلۀ موتور جت خود پهپاد صورت می گیرد. موتور اولیه جدا شده فکر کنم که احتمالا موتور موشک است.
همان BOOSTER هست

1- این هواپیما مجهز به هیچگونه دوربینی نمیباشد پس چگونه میتواند به اهداف دشمن حمله کند.
دوربین داره، یکی از هدفهای اصلی غیر از حمله جمع آوری اطلاعات و ارسال به مرکز به طور آنلاین هستش.
دوربین ها پشت ف -ی - ل - ت - ر در نوک هواپیما هستند (بعدا یه عکس واضح تر میزارم)

نحوه فرود نیز با چتر خواهد بود (عکس از میلیتاری)

babi charlton

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان یه پیشنهاد
شما با این همه اطلاعات جمع شین یه جنگنده بسازین ما هم استفاده کنیم دیگه ;)
درود بر ایران و ایرانی

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
در متن زیر موشکی را مشاهده می کنید که از موتور اسکرمجت بر روی آن استفاده شده است ولی همانطور که در متن نیز مشاهده می شود سرعت موشک به بالای ماخ 6 می رسد. در حالی که کرار با توجه به سرعت 900 کیلومتر بر ساعت آن باید از موتور توربوجت بهره گرفته باشد.

این هم طرح خوبی است ما هم می توانیم مانند شکل زیر بر روی موشک های خود موتور اسکرمجت اضافه کنیم. البته سطح راداری موشک افزایش می یابد و قدرت رادارگریزی آن کمتر می شود.
استاد طراحی موشک ما می گفت، در طراحی ها دارن به سمت استفاده از موتور رم جت و اسکرم جت میرن با اینکه مصرف سوختشون بالاست اما چون صدای زیادی دارن، نویز راداری خوبی تولید می کنن که می تونه این عیبشون رو بپوشونه. گرچه، توی جنگ دیگه مصرف سوخت مهم نیست.

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
به این پهپاد خیلی شبیه مگه نه؟! فکر کنم کلاس همشون یکیه!

خیلی شبیه به موشک کروزه:

در مورد هواپیمایی که گذاشتی، اینو پیدا کردم:

Target Drones

A target drone is an unmanned, remote controlled aerial vehicle, usually used in the training of anti-aircraft crews.In its simplest form target drones often resemble radio controlled model aircraft. More modern drones sometimes use counter measures, radars and similar devices to mimic real aircraft.More advanced drones are made from large, old anti-ship missiles which had their warheads removed.Obsolete jet and propeller-powered aircraft (such as the Fairey Firefly, Gloster Meteor and de Havilland Sea Vixen used at RAE Llanbedr between the 1950s and 1990s) have also been modified into remote controlled drones, but such modifications are costly
.​

آخرین ویرایش:

shotgun

عضو جدید
فك كنم توي اون موشكا باروت ميريزن كه انقد گنده ميشه.
اينا از شيمي هيچي نميدون بابا. ميشه بدون اينكه اون بمب ها انقدر بزرگ باشن
تاثيرشون بيشتر هم باشه.:razz:

mr.rohalamin

اخراجی موقت
خیلی شبیه به موشک کروزه:

در مورد هواپیمایی که گذاشتی، اینو پیدا کردم:

Target Drones

A target drone is an unmanned, remote controlled aerial vehicle, usually used in the training of anti-aircraft crews.In its simplest form target drones often resemble radio controlled model aircraft. More modern drones sometimes use counter measures, radars and similar devices to mimic real aircraft.More advanced drones are made from large, old anti-ship missiles which had their warheads removed.Obsolete jet and propeller-powered aircraft (such as the Fairey Firefly, Gloster Meteor and de Havilland Sea Vixen used at RAE Llanbedr between the 1950s and 1990s) have also been modified into remote controlled drones, but such modifications are costly
.​
نه موشك نيست واقعا پهپاده.
اسمش BQM-74E
ساخت امريكاست.

Skabirian

عضو جدید
دوستان یه پیشنهاد
شما با این همه اطلاعات جمع شین یه جنگنده بسازین ما هم استفاده کنیم دیگه ;)
درود بر ایران و ایرانی
شما هم که عضو فعال مهندسی عمران هستی با دوستات که البته من نمیدونم چقدر سواد دارین(شما چجوری فهمیدین ما اینقدر سواد داریم!!!!) دست در دست هم نهین به مهر!!!!
یه برج خلیفه ای یکی از برجهای نیویورک یا همچین شهرهایی را بسازین تا ما بیایم بهتون به جای یه امتیاز یه گونی از اینها بدیم!!!!!
میتونین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بالا