توابع بسيار كاربردي و عالي از excel كه تا كنون نديده ايد !!

وضعیت
موضوع بسته شده است.

hparhizi

عضو جدید
سلام دوستان
اين هم يك فايل آموزشي به همراه يك فايل add-in مربوط به ايجاد يكسري تابع كاربردي در اكسل هستش كه واقعا جالب و خواندنيه
پيشنهاد ميكنم حتما ازش استفاده كنيد .
من كه مدتها بود دنبال يه همچين چيزي ميگشتم
ضمناً اينكار كار آقاي فرشيد ميداني مدرس اكسل هستش و آدرس سايتش هم
www.farsaran.ir هست .
حتما يه سري بزنيد .

پیوست ها

• Persian Function For EXCEL_V2.zip
    978.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hparhizi

عضو جدید

ضمنا اگه كسي از دوستان پس از مطالعه مطالب مقاله در اجراي توابع مشكلي داشت
پست بذاره آماده كمك هستم .

just in time

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ضمنا اگه كسي از دوستان پس از مطالعه مطالب مقاله در اجراي توابع مشكلي داشت
پست بذاره آماده كمك هستم .
باسلام
بسیار فایل خوبی بود ، بهتر همه صنایعی ها هر چی بهتر اکسل و اکسس رو یاد بگیرن.
بااحترام

hparhizi

عضو جدید
آموزش فرمول نويسي

آموزش فرمول نويسي

با سلام خدمت دوستان عزيز
با توجه به پيشنهاد جناب JUST IN TIME در خصوص ايجاد يك تاپيك جهت ارائه مطالب مفيد و كاربردي براي فرمولهاي نرم افزار EXCEL ، تصميم گرفتم كه در ادامه همين تاپيك بصورت هفتگي حداقل يك فرمول مفيد ، كه تا كنون باهاش اشنا شدم رو خدمتتون معرفي كنم .البته فرض بر اين هستش كه افرادي كه ميخوان از اين توابع استفاده كنند با فرمول نويسي در اكسل آشنايي مقدماتي داشته باشند .و سعي ميكنم مطالب رو از نظر دسته بندي به همون تفكيكي كه در بخش فرمولهاي اكسل انجام شده خدمت دوستان ارائه بدم .

hparhizi

عضو جدید
بعنوان اولين گروه توابع مفيدي رو از گروه Lookup & References ارائه ميكنم .

ضمنا منتظر ارائه پيشنهادات دوستان جهت بهتر شدن تاپيك هستم .

تابع CHOOSE :
همانطوري كه از نام اين تابع مشخص است جهت انتخاب يك مقدار از ليستي از مقادير ميتوان از اين تابع استفاده نمود .
فرض كنيد كه شما ليستي از اسامي نفرات يك كلاس را در اختيار داريد و قرار است در محل ديگري از كاربرگ بنا به لزوم از همين نام ها در فرم ورود اطلاعات استفاده نماييد حال جهت سهولت كار ورود اطلاعات بايد فرمولي بنويسيد كه به جاي تايپ نام اين افراد توسط كاربر تنها با وارد نمودن يك عدد كه نشاندهنده شماره رديف آنها باشد اين عمليات انجام شود .
جهت استفاده از اين تابع به روش زير ميتوان عمل نمود :

· ابتدا بر روي سلي كه قرار است نتيجه فرمول در آن نمايش داده شود كليك نموده و دكمه FX را كليك نماييد تا پنجره INSERT FUNCTION ظاهر شود .

· حال در باكس Select A Category گزينه Lookup & References را انتخاب نماييد تا در ليست توابع ، توابع مربوط به اين دسته ظاهر گردد . كافيست روي تابع CHOOSE دبل كليك نماييد .

· تا پنجره معرفي آرگومانهاي تابع ظاهر شود .

· در قسمت INDEX _NUM آدرس سلي را قرار است كاربر در آن سل شماره رديف نفرات را تايپ نمايد معرفي نماييد .

· حال كافيست در باكس هاي زيرين INDEX _NUM با نام هاي VALUE1 الي VALUE29 نام افراد را تايپ نماييم (توجه داشته باشيد كه اين تابع تنها توانايي نگهداري 29 مقدار را داراست)

· حال كافيست دكمه OK را كليك نماييد .

لطفا جهت درك بهتر مطلب به فايل پيوست رجوع نماييد .

نكته :
اگر كاربر در زمان ورود اطلاعات عددي كوچكتر از 1 و يا بزرگتر از آخرين مقدار وارد شده در ليست را در سل ورود اطلاعات درج نمايد با error value مواجه خواهد شد . كه ميتوانيد با استفاده از خاصيت validation جلوي بسياري از خطاهاي كاربر را بگيريد .

مثال هاي ديگر كاربرد اين تابع
  • محاسبه جمع متحرك در رديف :
اگر زماني بخواهيد جمع اعداد يك ستون را به صورت شناور محاسبه نماييد يعني بر اساس شرايط برنامه و مقداري كه كاربر مشخص مينمايد فرمول SUM يكبار جمع 3 عدد اول و بار ديگر 6 عدد اول را محاسبه نمايد .

• محاسبه جمع متحرك در ستون :
اگر بخواهيد بر اساس شرايط برنامه و مقداري كه كاربر مشخص مينمايد فرمول SUM يكبار جمع ستون اول و بار ديگر جمع ستون سوم را محاسبه نمايد .

پیوست ها

• CHOOSE_FUNCTION.zip
    2.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

hparhizi

عضو جدید
HLOOKUP

HLOOKUP

تابع HLOOKUP :

اين تابع جهت جستجوي يك مقدار در ليستي از داده ها كه بصورت رديفي در يك SHEET وجود دارد قابل استفاده ميباشد .

همواره بخاطر داشته باشيد جهت استفاده از اين فرمول اولين سطر داده ها ميبايست شامل مقادير يكتايي ميباشد كه نماينده مقادير موجود در همان ستون قرار دارند .

جهت استفاده از اين تابع به روش زير ميتوان عمل نمود :

· ابتدا بر روي سلي كه قرار است نتيجه فرمول در آن نمايش داده شود كليك نموده و دكمه FX را كليك نماييد تا پنجره INSERT FUNCTION ظاهر شود .

· حال در باكس Select A Category گزينه Lookup & References را انتخاب نماييد تا در ليست توابع ، توابع مربوط به اين دسته ظاهر گردد . كافيست روي تابع HLOOKUP دبل كليك نماييد .

· تا پنجره معرفي آرگومانهاي تابع ظاهر شود .

· در قسمت LOOKUP_VALUE آدرس سلي را قرار است كاربر در آن سل كد ستون مورد نظر را تايپ نمايد معرفي نماييد .

· در قسمت TABLE_ARRAY آدرس جدول داد ها را بصورت مطلق معرفي كنيد (كافيست پس از انتخاب محدوده در حالي كه مكان نما هنوز در همين باكس قرار دارد دكمه F4 را كليك نماييد . ضمنا تنها محدوده داده را انتخاب كرده و نيازي به انتخاب عناوين رديف ها نيست )
· در قسمت ROW_INDEX_NUM شماره رديفي را ميخواهيد داده هاي موجود در آن رديف بعنوان نتيجه فرمول نمايش داده شود انتخاب نماييد .

· در قسمت RANG_LOOKUP شما ميتوانيد گزينه هاي FALSE يا TRUE را تايپ نماييد كه در صورت انتخاب TRUE حتما بايد داده هاي ستون اول (كد هاي يكتا) به صورت نزولي مرتب شده باشند زيرا در غير اينصورت پاسخ صحيحي حاصل نخواهد شد اما در صورت انخاب گزينه FALSE نيازي به مرتب نمودن داده ها نيست . (هموراه پيشنهاد ميگردد از گزينه FALSE در اين بخش استفاده نماييد. )

· حال كافيست دكمه OK را كليك نماييد .

لطفا جهت درك بهتر مطلب به فايل پيوست رجوع نماييد .

نكته :
اگر كاربر در زمان ورود اطلاعات عددي كوچكتر از 1 و يا بزرگتر از شماره آخرين سطر انتخاب شده در TABLE_ARRAY در سل ورود مقدار ROW_INDEX_NUM درج نمايد با خطا مواجه خواهد شد .

پیوست ها

• HLOOKUP.zip
    1.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

bakhshipoor

عضو جدید
سلام دوستان
اين هم يك فايل آموزشي به همراه يك فايل add-in مربوط به ايجاد يكسري تابع كاربردي در اكسل هستش كه واقعا جالب و خواندنيه
پيشنهاد ميكنم حتما ازش استفاده كنيد .
من كه مدتها بود دنبال يه همچين چيزي ميگشتم
ضمناً اينكار كار آقاي فرشيد ميداني مدرس اكسل هستش و آدرس سايتش هم
www.farsaran.ir هست .
حتما يه سري بزنيد .
فایل را دانلود کردم ولی سر بازشدن اzip ایراد می گرفت لطفا راهنمایی کنید.

hparhizi

عضو جدید
فایل را دانلود کردم ولی سر بازشدن اzip ایراد می گرفت لطفا راهنمایی کنید.

مثل اينكه لينك مشكل پيدا كرده من مجددا آپودش ميكنم اميدوارم بدرد بخوره.
با تشكر

پیوست ها

• Persian Function For EXCEL_V2.zip
    978.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0
وضعیت
موضوع بسته شده است.