تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

bahar-spring

کاربر بیش فعال
عزیزم چندجابه نظرم طرحت اشتباه شده

ابعاد اتاق خوابات کم شده تو طبقات
درزمینهای بالای 100 مترمربع باید اشپزخونت نوراصلی بگیره
حداقل یه خوابت 12 مترمربع باشه
واحد جنوبی آشپرخونه نور اصلی میگیره ، تقریبا 4-5 متر با پنجره های روبرو فاصله داره.
اتاق خوابهای واحد جنوبی موردی ندارن، فقط برای واحد شمالی میتونیم کمی اتاق خوابو بزرگش کرد؛ حله. مرسی.

پیوست ها

• b.r.n.jpg
    b.r.n.jpg
    31.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • b.r.s.jpg
    b.r.s.jpg
    34.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
سلام دوستان این تمرین منه طبقه همکف سال 91 لطفا نظرتونو بدید یکم کیفیت عکسا بده ببخشید مشاهده پیوست 209108د

سلام. پله های ورود به آژانس بعد از 3تا پله تا درب ورودی حداقل 1.40 باید فاصله باشه.
رمپ معلول اولین بازو طولش چقدره؟
عرض موتورخانه و جای پارک 3تا ماشینو چقدر گذاشتین؟

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز

به احتمال زیاد کارت مشکل داره...دلیل دارم براش....
دو تا 6.5 متر برای خودرو گرفتی...
1.2 برای انباری
1.4 هم برای راهروی جلوی انباری
4.6 هم راه پله و آسانسور مجموعا میشه 20.70
درصورتی گه اون برت ک اینهارو توش چیندی تا لبه جایی ک پخ شده اندازه اش 17.4 باید باشه

somaye l

عضو جدید
سلام اره من طول زمینو زیاد گرفتم یکی از دوستانم اطلاعات سال 91 بهم کفت پیش امدگی مجازو 24 به من گفته در صورتی که 20.40 هست :(

somaye l

عضو جدید
سلام.ممنون از راهنماییتون .من رمپ معلولو 7.5 متر حساب کردم.اولین بازو 4 متر بعد یه ایستگاه بعد 1متر بعد ایتگاه بعد باز یه 2.50 .----داخل به داخل ستونا 6.5 .عرض موتورخونه 2.90

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام اره من طول زمینو زیاد گرفتم یکی از دوستانم اطلاعات سال 91 بهم کفت پیش امدگی مجازو 24 به من گفته در صورتی که 20.40 هست :(
خسته نباشی مهندس / متاسفانه علاوه بر اینکه طول زمینو زیاد گرفتین فرض کنیم طول زمینتون هم درست باشه ما بین ستون 5 و 6 از ردیف a فاصله 6/70 است که حداقل واسه سه ماشین باید 7 متر باشه این کل طرحتونو خراب میکنه / مرسی

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

سلام دوستان عزیز لطف کنین در مورد کار منم نظر بدین /اسفند 91/مبلمانش کامل نشده فقط/همکفIMG_3581.jpgIMG_3582.jpgاین زیر زمین بود

somaye l

عضو جدید
مهندس داخل به داخل ستون 6.5 هست
فلزی داخل به داخل تا 6.5 خوبه.آکس به آکسش بستگی به ابعاد ستون داره که طرح من 6.70 اکس به اکسشه .ستون 20*20.تاپیک 98 رو نگاه کنید.ممنونم

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس داخل به داخل ستون 6.5 هست
فلزی داخل به داخل تا 6.5 خوبه.آکس به آکسش بستگی به ابعاد ستون داره که طرح من 6.70 اکس به اکسشه .ستون 20*20.تاپیک 98 رو نگاه کنید.ممنونم
اشتباه نکن عزیز در هر صورت باید داخل به داخل دو تا ستون کمتر از 7 متر جهت تامین 3 پارکینگ نباشه .

arefeh

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز لطف کنین در مورد کار منم نظر بدین /اسفند 91/مبلمانش کامل نشده فقط/همکفمشاهده پیوست 209177مشاهده پیوست 209178این زیر زمین بود

عزیزم کارت یکم زیادی ایراد داره
زیرزمین
1-پارکینگت به شدت مزاحمه
2- انباری های پشت راه پله از نظر معماری و هندسه اصلا درست نیستن...
3-تاسیساتت خیلی کوچیکه از این لحاظ ک درازه....نمیشه توش مبله های مخصوص تاسیسات رو گرفت
4-برای اون پارکینگ تکی پشت آسانسور عرض 2.5 کمه باید 3 بدی
5-از پاگرد پله پوتر رد میشه در صورتی ک شما همون عرض 1.2 رو براش گرفتید
همکف
6- راه پله سمت آژانس کاملا اشتباهه منظورم اون بخش پخیه یا فلاور باکسش کنه یا یه کار دیگه
7-راهی برای معلول جهت دسترسی به آژانس نگرفتی
8-کل آژانس تنها از یه جبه نور میگیره و عمق فضا زیاده و اون نور کافی نیس
9-درب راه پله به بیرون باز میشه توی همکف
10-پله وقتی میزاریم قبل از رسیدن به اون فضا باید یه پاگرد داشته باشی....پله حیاط به همکف رو نیگاه کن ...اشتباهه
11-شما ک راه پله رو انداختی بر خیابون چرا براش نور مستقیم نگرفتی؟
طبقات
12-واحد سمت چپ اون داکت کامل توو پوتر میره بزرگترش کن
13- نکته خیلی مهم شما کل بر خیابونتو به آسانسور و راه پله دادی و این خیلی بده...عملا کل نور رو از بین بردی...و این باعث شده الان شما واحد سمت چپی یه اتاقت نور نداره
14-آشپزخونه همون واحد هم نه نور مستقیم داره نه غیر مستقیم
15-این واحد هم تراس نداره
16-ابتدای ورودیش کلی فضا پرت شده راحت فکر کنم یه 6 متری رفته
17-اون واحد دیگه هم آشپزخونه نور نداره
18-شما حمام رو انداختی بر اصلی ک متاسفانه نور رو گرفته ...فکر کنم تو مباحث خوندم ک نباید دیگه توی نما بنجره سرویس داشته باشیم نمیدونم درست خوندم یا نه...
19-عرض تراس چنده؟؟؟جداقل دیگه 80 بگیریا
به نظرم عزیزم راه پلتو درست کن و مجدد طرح بزن...چون عملا با جاگذاری یه راه پله نادرست کل طرحتو از بین بردی....

arefeh

کاربر ممتاز
اشتباه نکن عزیز در هر صورت باید داخل به داخل دو تا ستون کمتر از 7 متر جهت تامین 3 پارکینگ نباشه .

عزیزم 6.5 ج میده در صورتی ک دو طرف دیوار نباشه...اگه ستون باشه مشکلی نی....

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
زیرزمین
1-پارکینگت به شدت مزاحمه
3-تاسیساتت خیلی کوچیکه از این لحاظ ک درازه....نمیشه توش مبله های مخصوص تاسیسات رو گرفت
همکف
6- راه پله سمت آژانس کاملا اشتباهه منظورم اون بخش پخیه یا فلاور باکسش کنه یا یه کار دیگه
10-پله وقتی میزاریم قبل از رسیدن به اون فضا باید یه پاگرد داشته باشی....پله حیاط به همکف رو نیگاه کن ...اشتباهه
طبقات
13- نکته خیلی مهم شما کل بر خیابونتو به آسانسور و راه پله دادی و این خیلی بده...عملا کل نور رو از بین بردی...و این باعث شده الان شما واحد سمت چپی یه اتاقت نور نداره
18-شما حمام رو انداختی بر اصلی ک متاسفانه نور رو گرفته ...فکر کنم تو مباحث خوندم ک نباید دیگه توی نما بنجره سرویس داشته باشیم نمیدونم درست خوندم یا نه...
به نظرم عزیزم راه پلتو درست کن و مجدد طرح بزن...چون عملا با جاگذاری یه راه پله نادرست کل طرحتو از بین بردی....
سلام ممنون عارفه خانم که توجه نمودی و لطف فرمودی حقیقتا تمرینی کار کردم ولی این سری جدی تر طرح میزنم البته 8 و 9 تا از این ایرادا رو خودمم میدونستم دیگه حوصله درست کردنش رو نداشتم

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
زیرزمین
1-پارکینگت به شدت مزاحمه
همکف
طبقات
راستش رو جزییاتش زیاد کار نکردم /تامین پارکینگم مشکلی نداره مهندس چون یکیشون مزاحمه یکی ایرادی نداره ولی قبول دارم که راه پله خوب نشده جهتش

arefeh

کاربر ممتاز
نه واسه بتنی جواب نمیده ولی فلزی شاید !!!
در هر صورت داخل به داخل ستون 6.5 باشه هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه....تست امسال ارشد سراسری بود :Dحالا بتنی و فلزی ربطی نداره...
تازه بتنی بهتره چون ابعاد ستون 40 و فضای بیشتری برای باز و بستن درب داریم

راستش رو جزییاتش زیاد کار نکردم /تامین پارکینگم مشکلی نداره مهندس چون یکیشون مزاحمه یکی ایرادی نداره ولی قبول دارم که راه پله خوب نشده جهتش

در هر صورت مزاحم رو وقتی میگن ک تا خودروی بعدی 5 متر فاصله باشه...اونو میگن مزاحمه اما خودروی پشتی رد هم میشه....برای شما در هر صورت خودروی پشت تا حرکت خودروی جلویی نمیتونه جابه جا بشه....

Fفرشته

عضو جدید
دوستان با این همه تفاصیر شما توصیه میکنید اسکلت بتنی بهتره یا فلزی؟

Fفرشته

عضو جدید
ایا باید داکت فقط طبقه اول باشه یا تا طبقه همکف ادامه پیدا میکنه؟تو جزوه اشراق فقط طبقه مسکونی داکت وجود داره.کدوم درسته؟کار عارفه جان تا پارکینگ ادامه داره.

holooooooo

کاربر ممتاز
سوال؟!! ممنون میشم همشو جواب بدین

سوال؟!! ممنون میشم همشو جواب بدین

1-تو صفحه ی 54 مبحث 4:
راه پله ها برای تامین نور طبیعی به ازای هر طبقه حداقل 0.9 مترمربع سطح شیشه دارن
اما تو جدول صفحه ی 85، واسه راه پله ععددش فرق میکنه!!!
من نمیفهمم یا اشتباهه؟؟؟ :)

یه سوالم راجبه این نسبتایی که واسه سطح بازشو به کف داده دارم: مثلا برای اتاق اقامت 1:8 خب یعنی 0.125 در مساحت کف که به فرض 12 مترمربع باشه: یعنی مساحت سطح بازشو 1.5 متر مربع!! آیا این خیلی حداقل نیست؟؟
امیدوارم فهمیده باشید چی گفتم :D

2-صفحه ی 63 از مبحث 4:
اندازه ی افقی تمام شده برای ضلع کوچکتر
1.1در فضاهای بهداشتی کمتر نباشد...اما در صفحه ی 91 گفته حداقل دارای عرض 1 متر!!!

حالا به فرض تو آزمون نظارت ما باید کدوم گزینه رو انتخاب کنیم اگه هردوش تو گزینه ها باشه؟

3-صفحه ی 63 مبحث 4:
فضای کار آزاد عاری از اشیا در آشپزخانه ی دیواری
0.9 متر از بیه ی قفسه ها.... صفحه ی 90 فضای کار آزاد عاری از اشیا در آشپزخانه ی دیواری حداقل 1.1!!!!!

کدومش درسته ؟؟؟؟ :eek::surprised:

4-راهروهای داخلیه واحد مسکونی چقدر باید باشد؟
صفحه ی 48 بند
1-4-1-5-4
راهروهای داخلی واحد 1.1 و در صفحه ی 89 بند
6-1-1-7-4
حداقل پهنای راهروهای مستقیم و پلکان های داخلی واحدهای مسکونی 0.9؟؟؟

5-مجرای خارجی نور وهوا؟؟
که برای موتورخونه استفاده میشه... صفحه ی 71 بند
2-2-9-5-4
این مجراها باید حداقل 1.5 متر عرض داشته باشند و با ارتفاع لازم در کنار دیوار خارجی
در حیاط ها پیش بینی شوند...
در حیاط ها؟؟؟؟؟ این یعنی ما نمیتونیم سمت معبرمون موتورخونه داشته باشیم و مجرای نوروهوا براش بذاریم؟؟؟؟

دناسا

عضو جدید
دوست عزیز جواب سوال اولت رو نمیدونم

2 و 3- من اگه باشم تو آزمون نیگا میکنم ببینم تو سوال قید کرده الزامات اختصاصی تصرف مسکونی یا نه، چون اگه دقت کنی عدد های اولت هم برا سرویس بهداشتی هم آشپزخونه مربوط به الزامات عمومی فضاهاس و عدد های دومت مربوط به الزامات خاص تصرف مسکونی، که خب ناقض عددهای اول هم نیس چون ازونا بزرگتره

4- به نظر من این تفاوتیه که بین راهروهای قرار گرفته در مسیر ورود و خروج به واحد هست با سایر راهروها فرضا بین راهروی تقسیم اتاق خواب ها با راهرویی که تا در واحد رو باز میکنی پاتو میذاری توش!

5- مجرای خارجی نور و هوا برای تهویه موتورخونه نیست، یک گودالیه به عرض حداقل 1.5 متر که تو کف حیاط و چسبیده به دیوار زیرزمین ایجاد میکنن که تا همون ارتفاع کف زیر زمین هم میتونه بره پایین اینطوری به جای اینکه زیرزمینت پنجرش حداکثر 90 سانت ارتفاع داشته باشه میتونی پنجرشو تا کف ببری پایین و نور بیشتری بدی.

این چیزایی بود که من میدونستم امیدوارم کمک کنه.

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
در هر صورت داخل به داخل ستون 6.5 باشه هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه....تست امسال ارشد سراسری بود :Dحالا بتنی و فلزی ربطی نداره...
تازه بتنی بهتره چون ابعاد ستون 40 و فضای بیشتری برای باز و بستن درب داریم

در هر صورت مزاحم رو وقتی میگن ک تا خودروی بعدی 5 متر فاصله باشه...اونو میگن مزاحمه اما خودروی پشتی رد هم میشه....برای شما در هر صورت خودروی پشت تا حرکت خودروی جلویی نمیتونه جابه جا بشه....
عزیز این ازمون نظامه نه ارشد سراسری ضمنا تو طراحی نظام اموخته های دانشگاه زیاد کاربرد ندارن باید طبق 22 مبحث باشه / در ضمن اشتباه نکن پارکینگ یک به یک یا مزاحم یعنی یک خودرو فقط مزاحم یک خودرو دیگر بشود الان من کاری به طرحم ندارم طرح من قبول اشتباه زیاد داره /

risman

عضو جدید
سلام لطفا این کارمو ببینید دوستان .تو تمام جزوات نوشته 6.5 ج میده واسه سه تا ماشینمشاهده پیوست 209303مشاهده پیوست 209303

باسلام.
زیر زمین.
3تا پارک اکس به اکس 7.5 طبق مبحث 4.
فکر کنم رمپ معلولین توی زیرزمین سرگیر بشه.
باد بندا کجان؟
همکف
میتونیم ورودی از نبش بگیریم؟
اندازههای داخلی حتما لازمه؟خیلی نقشه رو شلوغ میکنه.
طبقات
تراس واحد پایین
نور پله؟
عبور تیر از داکت تاسیسات
وضیعت تاسیسات سرمایشی؟

arefeh

کاربر ممتاز
عزیز این ازمون نظامه نه ارشد سراسری ضمنا تو طراحی نظام اموخته های دانشگاه زیاد کاربرد ندارن باید طبق 22 مبحث باشه / در ضمن اشتباه نکن پارکینگ یک به یک یا مزاحم یعنی یک خودرو فقط مزاحم یک خودرو دیگر بشود الان من کاری به طرحم ندارم طرح من قبول اشتباه زیاد داره /

چی بگم والا شاید منم ک اشتباه میکنم:))

arefe-rad

عضو جدید

مبحث 4 دقیقا ذکر کرده داخل به داخل ستون باید 6.5 باشه

arefe-rad

عضو جدید
نقد کار طراحی من

نقد کار طراحی من

دوستان کار منو هم نقد کنید لطفا
فقط زیرزمین یادم رفته داکت پشت آسانسور رو بذارم
ممنونم

پیوست ها

• IMG.jpg
    IMG.jpg
    18.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • IMG_0001.jpg
    IMG_0001.jpg
    17.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

arefe-rad

عضو جدید
نقد کار طراحی من 2

نقد کار طراحی من 2

اینم یکی دیگه
البته اینم اضافه کنم چون میخاستم عمق نورگیری رو رعایت کنم طرحش اصلا خوب نشد فقط ضابطه سعی کردم باشه

پیوست ها

• IMG_0002.jpg
    IMG_0002.jpg
    19.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

arefe-rad

عضو جدید
1-تو صفحه ی 54 مبحث 4:
راه پله ها برای تامین نور طبیعی به ازای هر طبقه حداقل 0.9 مترمربع سطح شیشه دارن
اما تو جدول صفحه ی 85، واسه راه پله ععددش فرق میکنه!!!
من نمیفهمم یا اشتباهه؟؟؟ :)

یه سوالم راجبه این نسبتایی که واسه سطح بازشو به کف داده دارم: مثلا برای اتاق اقامت 1:8 خب یعنی 0.125 در مساحت کف که به فرض 12 مترمربع باشه: یعنی مساحت سطح بازشو 1.5 متر مربع!! آیا این خیلی حداقل نیست؟؟
امیدوارم فهمیده باشید چی گفتم :D

2-صفحه ی 63 از مبحث 4:
اندازه ی افقی تمام شده برای ضلع کوچکتر
1.1در فضاهای بهداشتی کمتر نباشد...اما در صفحه ی 91 گفته حداقل دارای عرض 1 متر!!!

حالا به فرض تو آزمون نظارت ما باید کدوم گزینه رو انتخاب کنیم اگه هردوش تو گزینه ها باشه؟

3-صفحه ی 63 مبحث 4:
فضای کار آزاد عاری از اشیا در آشپزخانه ی دیواری
0.9 متر از بیه ی قفسه ها.... صفحه ی 90 فضای کار آزاد عاری از اشیا در آشپزخانه ی دیواری حداقل 1.1!!!!!

کدومش درسته ؟؟؟؟ :eek::surprised:

4-راهروهای داخلیه واحد مسکونی چقدر باید باشد؟
صفحه ی 48 بند
1-4-1-5-4
راهروهای داخلی واحد 1.1 و در صفحه ی 89 بند
6-1-1-7-4
حداقل پهنای راهروهای مستقیم و پلکان های داخلی واحدهای مسکونی 0.9؟؟؟

5-مجرای خارجی نور وهوا؟؟
که برای موتورخونه استفاده میشه... صفحه ی 71 بند
2-2-9-5-4
این مجراها باید حداقل 1.5 متر عرض داشته باشند و با ارتفاع لازم در کنار دیوار خارجی
در حیاط ها پیش بینی شوند...
در حیاط ها؟؟؟؟؟ این یعنی ما نمیتونیم سمت معبرمون موتورخونه داشته باشیم و مجرای نوروهوا براش بذاریم؟؟؟؟

2- توی طراحی بیشترینو در نظر بگیر
3- مثل جواب سوال 2
4- 1.20 معمولا درسته اما یه جای مبحث 4 خوندم 1.40! یادم نیست این عدد واسه کدوم قسمت مسکونی گفته....ولی سعی کن بیشتر از 2.00 نشه
5- ندیدم اینو

وضعیت
موضوع بسته شده است.