تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام شب خانم \يه سوال؟ مگه براي ساختمان 4 طبقه طبق گفته ي آقا فرزاد ستون نبايد مستطيل 35 در 50 باشه ؟ شما چرا ستونهاي پلانهاتون را 30 در 30 گرفتي؟

فلزی در نظر گرفته دیگه:smile:

respina

عضو جدید
سلام دوستان، یه سوال دارم؟ از پله سه طرفه برای آزمون طراحی نظام نمیشه استفاده کرد؟

misha47

عضو جدید
5متر در مورد قوس چرخش ماشين در پاركينگ. شعاع مياني چرخش رمپ طبق ضوابط شهرسازي تهران 6.5كه شعاع نهايي در رمپ 3.5 ميشه 8.25
این جمله یعنی چی؟ یعنی تو طرح اسفند 91 رمپ با چرخش نمی تونستیم بذاریم؟

معنیشو نمیدونم.ولی کلا بدون که فضای چرخش ماشین 5 متر هست.مثلا وقتی توی پارکینگ یه ماشین میذاری، جلوی اون ماشین باید 5 متر فضای باز داشته باشی.یا مثلا وقتی یه ماشینو میچسبونی به یه طرف دیوار بغلش 5 متر فضای مانور داشته باشی.حالا تا 3.5 متر هم جواب میده ولی با کسر نمره.ولی دیگه از 3.5 متر کمتر نشه.اونم در مواقع ناچاری.
*در مورد شعاع چرخش رمپ هم به این معنیه که وقتی رمپ میچرخه ،شعاعی که از مرکز قوس رمپ تا خط بیرونی خود رمپ در قسمت قوس باید 5 باشه که اینو در ترسیم رعایت میکنی.در سوال اسفند 91 هم مخصوصا از رمپ چرخشی استفاده میشه.هیچ مشکلی هم نداره!

misha47

عضو جدید
بچه ها یک سوال:
مبحث 15 ، آسانسور ها و پله برقی، که در مواد آزمون گفتن " فقط ضوابط مربوط به طراحی" یعنی کدوم بخشها رو باید بخونیم؟؟! :surprised:

ابعاد آسانسور رو برای موارد مختلف.مثلا اگه آسانسورت بخواد برانکاردبر باشه چقد میشه ( درمواردی که کاربری درمانی داری). یا مثلا ابعاد آسانسور واسه معلولین. ولی در کل بدون که ابعاد کابین آسانسور 1.10*1.40 هست. و با احتساب فضای خالی بین کابین و اتاقکش از 3 طرف میتونی1.60*1.40 و یا 1.70*1.40در نظر بگیری.همینو بکش خیالتو راحت کن.چیز خاص دیگه ای نداره مبحث آسانسور.میزان فیلتر جلوی آسانسور هم که 1.50*1.50 هست.و درب فیلتر هم به سمت بیرون باز میشه چون اولویت با فرار هست! خلاص! فک نمیکنم سایز آسانسور رو کلا متناسب با جمعیت اون واحد ها و اینا هم باید بسنجیم! موارد به مراتب بزرگتری دارند برای ایراد گرفتن در پلانها!حالا اگه بقیه چیز دیگه ای به نظرشون میرسه ممنون میشم بگن:redface:

آخرین ویرایش:

hedylamarr

عضو جدید
سلام
شمالي-جنوبي يعني هر واحد هم از نور شمال بهره مند باشه و هم از نور جنوب. البته بعضي جاهاممكنه پلان حالت دالون پيدا كنه ولي براي تصحيح كننده ها نورگيري مهمتره.

samar

عضو جدید
مشاهده پیوست tamrinam Model (1).pdf

دوستان این اگه پلان زیر زمین اسفند 91 باشه اشکالاتش چیه؟
با تشکر از همه ی دوستان که تا حالا پلاناشونو گذاشتن من کار شب خانوم رو دیدم که پارکینگا خوب دراومده و سعی کردم مثل ایشون تمرین کنم دربیارم...گفته بودید پله فرار از زیر زمین به حیاط نیازه گذاشتم توش..رمپ هم عمدا چرخشی دادم که کار کنم دستم بیاد رمپ چرخشی چطور صحیحه...ولی داکت اصلیه که گفتید پشت راه پله جاش خوب میشه اومدم بذارم دیدم پله خیلی میاد جلو و کلی فضا هدر میشه...اگه باکس پله رو بچرخونم ممکنه حل بشه اما اینطور تقسیم فضایی بهتره به نظرم..

این اشمالا به ذهن خودم میرسه...باز بگید لطفا

mdt001

عضو جدید
درود.
دوستان درباره ابعاد درست آسانسور بر اساس نیاز معلول ما در صفحات ۱۰۱-۱۰۷- و۱۰۵ ابعاد چاه آسانسور رو داده که ابعاد حداقل به نظر من در صفحه ۱۰۷ درست تره 160*210 هستش .من متوجه نمیشم که 160*200 رو از کدوم صفحه برداشت کردن دوستان... صفحه ۱۰۵ ابعاد بزرگتره که اونم با اینکه نوشته واحدهای مسکونی اما منطقی به نظر نمیاد تا ۴ طبقه.

samar

عضو جدید
درود.
دوستان درباره ابعاد درست آسانسور بر اساس نیاز معلول ما در صفحات ۱۰۱-۱۰۷- و۱۰۵ ابعاد چاه آسانسور رو داده که ابعاد حداقل به نظر من در صفحه ۱۰۷ درست تره 160*210 هستش .من متوجه نمیشم که 160*200 رو از کدوم صفحه برداشت کردن دوستان... صفحه ۱۰۵ ابعاد بزرگتره که اونم با اینکه نوشته واحدهای مسکونی اما منطقی به نظر نمیاد تا ۴ طبقه.

یعنی کلا بذاریم 210 * 160؟؟

shab khanoom

عضو جدید
درود.

دوستان به یه چیزی دقت کنید. تو کتاب گفته آسانسورهای زیر 600 کیلوگرم قابلیت حمل مسافر با ویلچر رو نداره (ص 77) بنابراین باید حداقل آسنسور 630 کیلوگرمی انتخاب کنید که ابعاد داخلی چاهش 180*210 است. 1.jpg

shab khanoom

عضو جدید
سلام
شمالي-جنوبي يعني هر واحد هم از نور شمال بهره مند باشه و هم از نور جنوب. البته بعضي جاهاممكنه پلان حالت دالون پيدا كنه ولي براي تصحيح كننده ها نورگيري مهمتره.

فکر نمی کنم تاکید خاصی بر روی شمالی جنوبی بودن یا نبودن داشته باشند. من کسی رو دیدم که شمال جنوبی طراحی نکرده و قبول شده. شخصی رو هم دیده ام که اینطوری طراحی کرده و قبول نشده. فکر کنم برایشان رعایت اصول و مقررات مباحث از همه چیز مهم تر باشه

samar

عضو جدید
نه. غلط نیست.
باز شدن درب آسانسور در پاگرد پله غلطه

دوستم تو این حالت دوم که من گذاشتم دسترسی به داکت از فضای مشاع وجود نداره..افتاده پشت آسانسور..این موضوع چی غلط نیست؟؟
اصلا به طور کلی میشه بگی چطور باید راه ورود به این داکت رو بدیم؟ اگه پشت باکس پله نذاشتیم و افتاد تو واحد ها باید از هر دو واحد مسکونی راه داشته باشه؟
بعد آیا باید نزدیک به اون رایزر های حمام و سرویس باشه حتما؟

آخرین ویرایش:

saraafsoon

عضو جدید
دوستم تو این حالت دوم که من گذاشتم دسترسی به داکت از فضای مشاع وجود نداره..افتاده پشت آسانسور..این موضوع چی غلط نیست؟؟
سمرخانم سوال من ربطی به سوال شمانداشت من پلانسال89 میخوام از یه اسانسوری استفاده کنم که دو در داشته باشه به دوسمت بازشه میگم اشتباه نگیرن ضوابط خاصی برای استفادش نداره؟

shab khanoom

عضو جدید
اصلا به طور کلی میشه بگی چطور باید راه ورود به این داکت رو بدیم؟ اگه پشت باکس پله نذاشتیم و افتاد تو واحد ها باید از هر دو واحد مسکونی راه داشته باشه؟
بعد آیا باید نزدیک به اون رایزر های حمام و سرویس باشه حتما؟
بهتره که دریچه بازدیدش از فضای مشاع باشه. اگه عرض داکت رو 60 بگیری می تونی برایش توی پاگرد دریچه بازدید بگذاری

misha47

عضو جدید
بچه ها!

پلاناتونو سعی کنید دستی بکشید.چرا همتون با اتوکد میکشید؟! سرجلسه که اتوکد وجود نداره! معلومه که با اتوکد همه چیز سریعتره! کلا اتوکدو بذارید کنار برای امتحان.فقط با دست تمرین کنید.دست + مداد + پاک کن+ خط کش. در ضمن میتونید سیستم سرمایشی (کولر) و گرمایشی ( رادیاتور) را با دورنگ متفاوت نشون بدید.یا حتی خطوط اندازه گذاری رو با یه رنگ دیگه نشون بدید.دیوارای پلانو با روان نویس مشکی کاملا مشخص کنید.تمام اندازه ها و یا موارد مهم رو گوشه ش بنویسید. چون مصحح ها وقت و حوصله ندارن.همه چیز و کاملا تمیز و تفکیک شده و مشخص بکشید.خیلی تاثیر داره.:w11::w11::w11:

misha47

عضو جدید
درود.

از صفحه ای برداشت نکردم.پستمو تصحیح کردم:redface:

samar

عضو جدید
سمرخانم سوال من ربطی به سوال شمانداشت من پلانسال89 میخوام از یه اسانسوری استفاده کنم که دو در داشته باشه به دوسمت بازشه میگم اشتباه نگیرن ضوابط خاصی برای استفادش نداره؟

ممممم ....خوب...من مگه جواب سوال شما رو دادم؟ الان هر چی میگردم من که پستی در رابطه با پستای شما نذاشتم..من پلانمو پی دی اف گذاشتم اینجا و همه پستای دو صفحه آخرم در رابطه با پلان خودمه که از شب خانوم پرسیدم

shab khanoom

عضو جدید
سوال آذر 90 - لطفا ببینید و نظر بدهید
از فردا دیگه می رم تو کار دستی کشیدن (خدا رحم کنه)

پیوست ها

• plan azar 90.zip
    254.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

respina

عضو جدید
سلام
در مورد طراحی اسفند 89 سوال دارم؟ چون نورگیری در دو جبهه شمال و جنوب رو میخواد، برای جنوبش که مشکلی نیست اما برای شمال به نظرتون میشه حیاط خلوت گرفت؟ یا نورگیر بدیم بهتره؟

behnoosh66

عضو جدید
سلام

می تونید حیاط خلوت سرتاسری بزارید که تا زیرزمین نباید ادامه پیدا کنه با حداقل عرض 2 مترالبته در پلاک های شمالی با مساجت کمتراز 200 مترمربع .

آخرین ویرایش:

saraafsoon

عضو جدید
سلام

سلام

ممممم ....خوب...من مگه جواب سوال شما رو دادم؟ الان هر چی میگردم من که پستی در رابطه با پستای شما نذاشتم..من پلانمو پی دی اف گذاشتم اینجا و همه پستای دو صفحه آخرم در رابطه با پلان خودمه که از شب خانوم پرسیدم
دلیلش این بود که همین که من پیام دادم اسانسور دودرب غلط یانه بعد فوری ویرایش کردم به اشتباه شما پیام داده بودین غلط............فکرکردم جمله ویرایش نشده منو دیدین ج دادین.بهرحال چیز مهم نیست

mana_memari

عضو جدید
فکر نمی کنم تاکید خاصی بر روی شمالی جنوبی بودن یا نبودن داشته باشند. من کسی رو دیدم که شمال جنوبی طراحی نکرده و قبول شده. شخصی رو هم دیده ام که اینطوری طراحی کرده و قبول نشده. فکر کنم برایشان رعایت اصول و مقررات مباحث از همه چیز مهم تر باشه

فکر می کنم بستگی به طرح داره اینکه ببینیم چطور منطقی تر در میاد پلان. مثلا تو پلان اسفند 91 به نظر من که اصلا منطقی نیست 2 تا واحد طولی با تناسبات خیلی بد در بیاریم واسه اینکه نور جنوب هم بگیره مثلا . بعد اون یکی واحده از 3 طرف نور داشته باشه. منطقی تره که مسوی طراحی بشن یکیشون نور شمال و شرق بگیره یکی جنوب و شرق!

mana_memari

عضو جدید
سلام

می تونید حیاط خلوت سرتاسری بزارید که تا زیرزمین نباید ادامه پیدا کنه با حداقل عرض 2 متر.

فکر می کنم 2 کمه حداقل3 واسه فضای اقامتی. 6 درصد زمین هم تو حیاط خلوت باید رعایت بشه. اگر گروه 4-5 بگیریم- تازه این ساختمونه 4 و پیلوته میشه گروه -76! بعد اگر به عنوان جایگاه امداد هم بخواد استفاده بشه چون 5 طبقه پس میشه 3.5( به ازای هر طبقه3+ 0.5 متر). تازه بعد باید طوری طراحی بشه که دسترسی سواره به جایگاه امداد(حیات خلوت)داشته باشه!

راستی در این صورت اگر بگیم که از پیلوت دسترسی داره ارتفاع پیلوت باید چند باشه تا بتونیم بگیم دسترسی سواره داره؟

shab khanoom

عضو جدید
فکر می کنم 2 کمه حداقل3 واسه فضای اقامتی. 6 درصد زمین هم تو حیاط خلوت باید رعایت بشه. اگر گروه 4-5 بگیریم- تازه این ساختمونه 4 و پیلوته میشه گروه -76! بعد اگر به عنوان جایگاه امداد هم بخواد استفاده بشه چون 5 طبقه پس میشه 3.5( به ازای هر طبقه3+ 0.5 متر). تازه بعد باید طوری طراحی بشه که دسترسی سواره به جایگاه امداد(حیات خلوت)داشته باشه!

راستی در این صورت اگر بگیم که از پیلوت دسترسی داره ارتفاع پیلوت باید چند باشه تا بتونیم بگیم دسترسی سواره داره؟

اگه میشه بیا یه دسته بندی از ضوابط مربوط به حیاط خلوت در بیاریم و اینجا بگذاریم. من الان دارم مبحث 3 رو می خوانم تا ببینم راجع به حیاط خلوت چی نوشته. شما 3+0.5 رو از مبحث 3 درآوردی؟

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها اگه کسی پلان اسفند 89 رو کشیده می شه بزاره اینجا؟
فکر کنم تو این سوال باید واحدها رو شمال جنوبی در بیاریم. پس باکس پله حتما باید وسط باشه. با این حساب، پارکینگ ها در نمیاد:mad::(

وضعیت
موضوع بسته شده است.