تقویت ولتاژ dc

alirezajf68

عضو جدید
سلام بچه ها خسته نباشید
من 2تا سیم به پایه های موتور ویبره موبایلم لحیم کردم و می خوام وقتی موبایلم زنگ می خوره یه پایه میکرو 1 بشه(یعنی ولتاژ به 5 ولت برسه). وقتی موبایلم زنگ می خوره ولتاژ ویبره بصورت dc از صفر ولت تا 1.76 ولت تغییر می کنه ومن باید این ولتاژ رو تقویت کنم و به صفر تا 5 ولت برسونم.
یه بار با استفاده از lm324 مدار تقویت کننده وارون نکننده ساختم که R فیدبک من 2.2k اهم و R1 من 1k اهم بود و vcc آی سی (lm324) یازده ولت بود که خروجی 5 ولت می گرفتم(اگه کمتر از 11 ولت به آی سی ولتاژ می دادم خروجی من کمتر از 5 ولت می شد که به درد من نمی خورد) ولی این مدار بعضی موقع خروجی کمتر از 5 ولت(تقریبا2.5)نشون میداد(انگار قاط میزد)مقاومت ها رو تغییر دادم تا طبق فرمولvout=vin(1+Rf/R1 ببینم باز نتیجه مطلوب رو میگیرم ولی باز میدیدم تو تستهای اولیه خوب جواب میده ولی باز قاط میزنه.
یه بار دیگه اومدم از lm324 بعنوان مقایسه کننده استفاده کردم وبه پایه شماره 2 یه پتانسیو متر 10k اهم وصل کردم واون رو روی 1 ولت تنظیم کردم.سر مثبت سیم ویبره رو به پایه شماره 3 وصل کردم ولی این بار بخاطر اینکه خروجی 5 ولت از آی سی بگیرم مجبور شدم به vcc آی سی ولتاژ 18 ولت اعمال کنم ولی باز هم بعضی موقع قاط میزنه. مطمئنم مدار رو به درستی میبندم نقشه تقویت کننده و مقایسه کننده رو از منابع مختلف دیدم ویک هفته تمام رو روی این مدار کار کردم ولی هنوز نتیجه نگرفتم.نقشه مدارم رو تو ضمیمه میذارم .لطفا توضیحات تئوری ندید که من از بس این مطالب رو بررسی کردم همه رو حفظ شدم .این چیزایی که ماتو کتابا میخونیم همش در حالت ایده آله که در عمل خیلی با تئوری فرق داره.منبع تغذیه من یه آداپتور معمولی با قابلیت تغییر ولتاژه. شما باشین بخواین این کار رو انجام بدین چی کار می کنید؟لطفا اگه تجربه دارید وقبلا ولتاژی رو تقویت کردید به این تاپیک جواب بدید و الا مطالب تئوری به درد من نمیخوره!

پیوست ها

• op amp.jpg
    op amp.jpg
    31.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • compare.jpg
    compare.jpg
    30.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

sh85

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام بچه ها خسته نباشید
من 2تا سیم به پایه های موتور ویبره موبایلم لحیم کردم و می خوام وقتی موبایلم زنگ می خوره یه پایه میکرو 1 بشه(یعنی ولتاژ به 5 ولت برسه). وقتی موبایلم زنگ می خوره ولتاژ ویبره بصورت dc از صفر ولت تا 1.76 ولت تغییر می کنه ومن باید این ولتاژ رو تقویت کنم و به صفر تا 5 ولت برسونم.
یه بار با استفاده از lm324 مدار تقویت کننده وارون نکننده ساختم که R فیدبک من 2.2k اهم و R1 من 1k اهم بود و vcc آی سی (lm324) یازده ولت بود که خروجی 5 ولت می گرفتم(اگه کمتر از 11 ولت به آی سی ولتاژ می دادم خروجی من کمتر از 5 ولت می شد که به درد من نمی خورد) ولی این مدار بعضی موقع خروجی کمتر از 5 ولت(تقریبا2.5)نشون میداد(انگار قاط میزد)مقاومت ها رو تغییر دادم تا طبق فرمولvout=vin(1+Rf/R1 ببینم باز نتیجه مطلوب رو میگیرم ولی باز میدیدم تو تستهای اولیه خوب جواب میده ولی باز قاط میزنه.
یه بار دیگه اومدم از lm324 بعنوان مقایسه کننده استفاده کردم وبه پایه شماره 2 یه پتانسیو متر 10k اهم وصل کردم واون رو روی 1 ولت تنظیم کردم.سر مثبت سیم ویبره رو به پایه شماره 3 وصل کردم ولی این بار بخاطر اینکه خروجی 5 ولت از آی سی بگیرم مجبور شدم به vcc آی سی ولتاژ 18 ولت اعمال کنم ولی باز هم بعضی موقع قاط میزنه. مطمئنم مدار رو به درستی میبندم نقشه تقویت کننده و مقایسه کننده رو از منابع مختلف دیدم ویک هفته تمام رو روی این مدار کار کردم ولی هنوز نتیجه نگرفتم.نقشه مدارم رو تو ضمیمه میذارم .لطفا توضیحات تئوری ندید که من از بس این مطالب رو بررسی کردم همه رو حفظ شدم .این چیزایی که ماتو کتابا میخونیم همش در حالت ایده آله که در عمل خیلی با تئوری فرق داره.منبع تغذیه من یه آداپتور معمولی با قابلیت تغییر ولتاژه. شما باشین بخواین این کار رو انجام بدین چی کار می کنید؟لطفا اگه تجربه دارید وقبلا ولتاژی رو تقویت کردید به این تاپیک جواب بدید و الا مطالب تئوری به درد من نمیخوره!

سلام
راستش از روی متنتون خوندم البته دقیق متوجه نشدم که هدف کلی از این کارتون چیه
ولی اینکه می گید مدارتون قاط می زنه در واقع بر می گرده به این در امواج رادیویی قطعات ویژگی هاشون تغییر می کنه ، مثلا مقاومت خاصیت القایی از خودش نشون می ده ، همون سیمی که به ظاهر شما چیزی نیست و لحیم کردید خودش می شه یه القا کننده و خازن
اگر موبایل شخصی خودتون هست پیشنهاد می کنم این کار را باهاش نکنید چون این میدان های مغناطیسی ایجاد شده ممکنه بهش صدمه بزنه
می تونید موتور ویبره را جدا گانه تهیه کنید و از اون استفاده کنید این کار مزیت هایی که داره اینه که شما را در گیر محاسبات و لحاظ های پیچیده امواج رادیویی نمی کنه و هم این که به موبایلتون صدمه نمی زنه
طراحی در زمینه امواج رادیویی بر روی کاغذ خیلی سادست ولی در عمل همین قاط زدن هایی که شما می گید رفع اشکال کردنش کار هر کسی نیست

پ.ن : البته من طراحیتون را بررسی نکردم که در موردش نظر بدم ، منتها از روی کلیاتی که خوندم از حرفاتون نظرم را گفتم
موفق باشید :gol:

amirhm

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
اولا این جور مواقع داشتن اطلاعات کاملی از شکل موج خیلی میتونه کمک کنه اگه به اسیلوسکوپ دسترسی دارید حتما خروجی رو ببینید.دوم ، اگر موتور ویبره تو مداره حتما قطعش کنید و جاش یه مقاومت حدود یک کیلو اهم بذارید چون ممکنه مشکل شما در اثر خاصیت القایی اون باشه . خیلی مواقع که به خروجیهایی با پارازیت و عدم ثبات برخورد میکنیم یک مدار اشمیت تریگر و یا یک مونواستابل خیلی میتونه کمک باشه .در مورد اشمیت تریگر قبلا اینجا صحبت کردم .ضمن اینکه در نظر داشته باشید برای تقویت و تضعیف Dc حتما لازم نیست از کامپریتور یا آپ امپ استفاده کنید یه مدار ترانزیستوری ساده با یک مقاومت در امیتر هم کفایت میکنه مخصوصا اینجا که بنظر نمیرسه از نظر امپدانس خرجی مشکلی داشته باشیم (با توجه به استفاده از یک موتور در خروجی ) .برای پاسخ دهی دقیق نیاز به اطلاعات دقیقتری از شکل موج خروجی هست و اینکه طبقه خروجی از چه عناصری تشکیل شده.

alirezajf68

عضو جدید
سلام
من میخوام وقتی موبایلم زنگ خورد یه رله ای رو فعال کنم چون باید تشخیص بدم که این چرخش موتور ویبره بخاطر اس ام اس هست یا زنگ خوردن باید از یه میکرو استفاده کنم.این هدف منه در نتیجه نمیتونم از مدارات دیگه استفاده کنم.در ضمن از یه موبایل ارزون قیمت دارم استفاده می کنم در نتیجه لطفا حاشیه نرید و اگه قبلا ولتاژی رو تقویت کردید به این تاپیک جواب بدید.من مدارات مختلفی تا حالا ساختم ولی هر موقع از lm324 استفاده میکردم با مشکل مواجه میشدم.همین lm324 تو چند تا مسابقات روبوتیک کشوری و استانی قاط زد وباعث شکست من شد.در مجموع من از این آی سی خیری ندیدم.در ضمن خودم این حدس ها رو زدم و بجای ورودی گرفتن از موبایل از یه منبع تغذیه 1.5ولت dc استفاده کردم ولی باز هم قاط میزد.