تف جوشی یا زینترینگ

me_hovan

عضو جدید
با سلام
سوال و درخواست من در مورد تف جوشی یا زینترینگ و عوامل موثر بر اون هستش .جستجوی زیادی درباره اون کردم اما مطلب زیاد جالبی درباره اون پیدا نکردم.از اساتید عزیزم دز این بخش یا دوستانیکه اطلاعی در این باره دارند خواهش میکنم من رو هم با اطلاعاتشون راهنمایی کنند یا اگه سایت یا کتابی میشناسند معرفی کنند تا هم من هم بقیه عزیزان مهندسی مواد اطلاعاتمون در این موضوع هم کامل بشه چون دیر یا زود به این تیتر بر میخوریم.

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
کتاب متاورژی پودر راندال ژرمن در این مورد مطلب زیاد داره! ترجمه دکتر ناصریان
و کتاب ارهارکلار هم همینطور، فکر کنم اینم ترجمه دکتر حائری باشه!

metallurgist

عضو جدید
با سلام
سوال و درخواست من در مورد تف جوشی یا زینترینگ و عوامل موثر بر اون هستش .جستجوی زیادی درباره اون کردم اما مطلب زیاد جالبی درباره اون پیدا نکردم.از اساتید عزیزم دز این بخش یا دوستانیکه اطلاعی در این باره دارند خواهش میکنم من رو هم با اطلاعاتشون راهنمایی کنند یا اگه سایت یا کتابی میشناسند معرفی کنند تا هم من هم بقیه عزیزان مهندسی مواد اطلاعاتمون در این موضوع هم کامل بشه چون دیر یا زود به این تیتر بر میخوریم.

سلام كتابهاي زير به انگليسي شايد به دردتون بخوره
Sintering: Densification, Grain Growth and Microstructure

لينك

Ceramic Processing and Sintering

homaan

عضو جدید
با سلام

زينترينگ
بيشتر فلزها را میتوان تفچوشی کرد. برای تفجوشی فلزها نیاز به گاز محافظ داریم. تفجوشی با نفوذ اتمها در يكديگرانجام میشود. حجم تخلخل کاهش و چگالی افزايش میيابد. اتمها با حرکت روی مرزدانهها، خود را وارد تخلخلها کرده و حجم را کاهش میدهند. نيروی محرکه اين فرآيند كشش سطحي است
گونهای از تفجوشی بنام تفجوشی حالت مايع نيز وجود دارد که در آن دستکم يکی از اجزا مايع است و برای توليد کاربيد سمنتيت و کاربيد تنگستن بکار میرود.
برنز تفجوشی شده برای توليد ياتاقان بکار میرود زيرا تخلخل آن به روانساز اجازه حضور در قطعه را میدهد

بالا