تفسیر دستور نحوه ارائه نقشه های شهرداری(خدمات عمده شرکت مشاور و دفتر فنی)

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام
من تا امروز فکر میکردم ضوابط همه جا یکیه حالا باید ضوابط هر شهرو جدا بخونیم؟
:question:
مشاهده پیوست 185461این رمپه دستور نقشه شماره 2

ببینید کلیتش یکیه.همشون از مبحث 4 مقررات ملیه.حالا با توجه به بافت و اندازه قطعات یه تغییراتی هم هست.شما وقتی مسلط بشید تو هر جایی میتونید طراحی کنید.

چرا از کل زمین استفاده نکردید؟طولش در نمیاد.شما طول قوس وسط رو باید بزنید.بعلاوع شعاع گردشش.دقت کنید عرض رمپ هیچ جا کم نشه.مثلا ستون درمقابلش قرار نگیره مگر در انتهای رمپ.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
صبح شماام بخير:gol:
خيليييي ممنون كلي از ابهاماتم برطرف شد، آقا فرزاد توي نورگير فقط از سقف ميشه نورگرفت يا تو اين موارد از ديوار مشرف به حياط همسايه ام با شيشه مات ميشه؟
ديوارهاي نورگير سمت فضاي داخل و بيرونو چند سانتيمتري بگيريم؟

میتونید از شیشه مات استفاده کنید.
دیوار های راه پله و آسانسور و دیوار های بیرونی و دیواره های بین دو واحد رو 20 سانتی بگیرید.بقیه رو که شامل دیوارهای داخلی و تیغه ها میشن رو 10 سانتی.

liliaceous!

عضو جدید
میتونید از شیشه مات استفاده کنید.
دیوار های راه پله و آسانسور و دیوار های بیرونی و دیواره های بین دو واحد رو 20 سانتی بگیرید.بقیه رو که شامل دیوارهای داخلی و تیغه ها میشن رو 10 سانتی.
در اين صورت بهتره كه فقط از سقف نور بگيريم؟ يا فقط از ديوار؟ يا هر دو؟
ديوارهاي اطراف نورگير منظورم بود:)

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
در اين صورت بهتره كه فقط از سقف نور بگيريم؟ يا فقط از ديوار؟ يا هر دو؟
ديوارهاي اطراف نورگير منظورم بود:)

از جفتش هم میتونید نورگیری داشته باشید.این نورگیر فقط به درد طبقات بالا میخوره.:)
آره اونا 20 سانتیه.چون خارجی حساب میشه.

liliaceous!

عضو جدید
از جفتش هم میتونید نورگیری داشته باشید.این نورگیر فقط به درد طبقات بالا میخوره.:)
آره اونا 20 سانتیه.چون خارجی حساب میشه.

مرسي كه با حوصله به همه سوالا جواب ميديد:gol:
پس اگه ديتيل از نورگير پيدا كرديد يا كشيديد ممنون ميشم بذاريد:)

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مرسي كه با حوصله به همه سوالا جواب ميديد:gol:
پس اگه ديتيل از نورگير پيدا كرديد يا كشيديد ممنون ميشم بذاريد:)

خواهش میکنم:gol:
باشه حتما میزارم.اگه یادم رفت تو پروفم یادآوری کنید:)

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
واقعا شرمنده ساختمون جنوبی بود:D

:D
اشکال نداره.طول و عرض زمین خوبه.ببینید رمپتون تقریبا مثل رمپی که خانم صادقی واسه دستور نقشه شماره 2 گذاشت میشه.اینو امتحان کنید.خواستید عکسش رو بزارید.
لینک رمپ خانم صادقی رو میزارم.

آخرین ویرایش:

arc eng

عضو جدید
:D
اشکال نداره.طول و عرض زمین خوبه.ببینید رمپتون تقریبا مثل رمپی که خانم صادقی واسه دستور نقشه شماره 2 گذاشت میشه.اینو امتحان کنید.خواستید عکسش رو بزارید.
لینکش رمپ خانم صادقی رو میزارم.

ممنون... من ی اشتباهی ک داشتم اصلا همکف رو واسه پارکینگ در نظر نگرفتم :redface:... عکسشو میخواستم براتون بذارم متاسفانه اتچ نشد... میفرستم سر ی فرصت دیگه براتون. بازم ممنون:gol:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام نمیدونم منظورتونو درست متوجه شدم یا نه؟:eek:
مشاهده پیوست 185701

سلامممم.
خب دیوار حیاط رو ترسیم کنید دیگه.اون تاثیر میزاره رو رمپتون.شعاع همون قوس وسط رو هم چک کنید.اون کمتر از 6.5 متر نباشه.

راستی 60 درصد بعلاوه 2 متر رو رعایت کردید.من فکر میکنم طول حیاط رو خیلی زیاد گرفتید.

افسانه صادقی

عضو جدید
اره زیاد گرفته بودم اصلاحش کردم اگه رمپ تایید میشه برم واسه پارکینگ؟
1_Page_1.jpg
واسه رفتن از 0.00 به 2.40- طول رمپ با شیب 15% چقدر مناسبه؟ به نظرم اینجا یکم طول زیاد شده چون طول قوس وسط 9.41 در اومده

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اره زیاد گرفته بودم اصلاحش کردم اگه رمپ تایید میشه برم واسه پارکینگ؟
مشاهده پیوست 185703
واسه رفتن از 0.00 به 2.40- طول رمپ با شیب 15% چقدر مناسبه؟ به نظرم اینجا یکم طول زیاد شده چون طول قوس وسط 9.41 در اومده

60 درصد 24 متر میشه 14.4 بعلاوه 2 متر میشه 16.4....فکر کنم اشتباه کردید.طول حیاطتون میشه 7.6 متر.
درز انقطاع تو حیاط نمیاد.
با شیب 15 درصد 16 متر رمپ نیاز دارید.ولی تا 17 درصد هم بگیرید قبول میکنن.شما 17 درصد در نظر بگیرید.

کلیت رمپتون همین میشه.حالا رفتید تو پارکینگ ممکنه یه تغییرات کوچیکی هم داشته باشید تو رمپ.....
دقت کنید طراحی تو این زمین میلیمتریه.از میلیمتر ها باید استفاده کنید تا 12 تا پارکینگ در بیاد....انباری هم نیازی نیست بزارید.

MehRaz@

عضو جدید
وای اینجا عالیه خسته نباشیدببخشید می پرم وسط بحثتون :redface::redface: منم بپرسم؟؟:redface::redface: اول نمی خواستم بپرسم بعد گفتم شاید سوال من نکته ای بشه برای دوستان:redface::redface:
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]می تونم درواحد رو به جای این قسمت که بافلشمشخص شده تونقطه 1یا2بزارم؟؟ احساس می کنم اگراون قسمت باشه طرحم بهتر میشه پرتمکمترمیشه
[/FONT]
12-16-2013 06-36-14 ب.jpg[FONT=&quot]

[/FONT]

MehRaz@

عضو جدید
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]این آکس 6.5 اشتباهه؟؟ اگه بالایی رو 4.5کنمپایینی رو 7 ستونم می افته داخل نورگیرووسط اتاق وبایددیوارهاروجابه جا کنم وهمهچی میریزه به هم......ستونم بیفته داخل نورگیرایرادداره؟؟
[/FONT]

12-20-2013 12-08-38 ب.jpg

MehRaz@

عضو جدید
وبزرگترین مشکلم این که سطح اشغال طبقه م باید364.5باشه طول وعرضم 15در26.03 هستش وقتی 6مترنورگیرو20تاراه پله کم کنم سطح اشغالم درست همین میشه ولی یه مشکلی دارم من چیدمانم رو این طوری گذاشتم حالت اول یا دوم ولی فکرکنم ابعادنورگیرم کم باشه اگه نورگیرم رو بزرگتربکشم سطح اشغالم کمترمیشه اشتباهه؟؟ بااین ابعادمی تونم واحدهاروشمالی جنوبی دربیارم؟؟
12-16-2013 06-43-42 ب.jpg12-16-2013 06-45-09 ب.jpg

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
وای اینجا عالیه خسته نباشیدببخشید می پرم وسط بحثتون :redface::redface: منم بپرسم؟؟:redface::redface: اول نمی خواستم بپرسم بعد گفتم شاید سوال من نکته ای بشه برای دوستان:redface::redface:
می تونم درواحد رو به جای این قسمت که بافلشمشخص شده تونقطه 1یا2بزارم؟؟ احساس می کنم اگراون قسمت باشه طرحم بهتر میشه پرتمکمترمیشه
مشاهده پیوست 185904

سلامممم دوست عزیز.
اختیار دارید این چه حرفیه.این تاپیک واسه همین سوالاست.
نه نمیتونید تو اون نقاطی که نشون دادید بزارید.چرا؟
چون درب واحد ها باید به لابی آسانسور باز بشه.واسه راه پلتون هم باید درب بزارید که اون به لابی آسنسور باز شه.میتونید عرض لابی تون رو تا 1.5 متر کم کنید.فکر کنم الان 2 متره.وایه بزرگتر شدن واحد پایینی میگم.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
این آکس 6.5 اشتباهه؟؟ اگه بالایی رو 4.5کنمپایینی رو 7 ستونم می افته داخل نورگیرووسط اتاق وبایددیوارهاروجابه جا کنم وهمهچی میریزه به هم......ستونم بیفته داخل نورگیرایرادداره؟؟

مشاهده پیوست 185905

این آکس واسه چی اشتباه باشه؟منظورتون طول آکسه؟
نه ستون نباید داخل نورگیر بیفته.چرا؟
چون ستون که داخل نورگیر میفته قطعا تیری هم وجود خواهد داشت که از نورگیر عبور کنه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
وبزرگترین مشکلم این که سطح اشغال طبقه م باید364.5باشه طول وعرضم 15در26.03 هستش وقتی 6مترنورگیرو20تاراه پله کم کنم سطح اشغالم درست همین میشه ولی یه مشکلی دارم من چیدمانم رو این طوری گذاشتم حالت اول یا دوم ولی فکرکنم ابعادنورگیرم کم باشه اگه نورگیرم رو بزرگتربکشم سطح اشغالم کمترمیشه اشتباهه؟؟ بااین ابعادمی تونم واحدهاروشمالی جنوبی دربیارم؟؟
مشاهده پیوست 185907مشاهده پیوست 185908

سلام دوباره:gol:
آره ابعاد نورگیرتون درست نیست.
نورگیر اگه فقط واسه آشپزخونه باشه 2*3 در نظر گرفته میشه.ولی اگه واسه خواب هم باشه (یا فقط واسه خواب باشه)مساحتش باید 12 متر مربع باشه(یه قواعدی داره واسه زمینای زیر 200 متر که فرق میکنه)
با حداقل بعد 3 متر......یعنی مثلا ابعاد 3*4 یا 3.5*3.5 ....
خب اشتباهتون اینه که راه پله رو دارید کم میکنید.راه پله تو طبقات مسکونی جز تراکم و در نتیجه سطح اشغال حساب میشه.
شما پیشرویتون 60 درصد بعلاوه 2 متر بوده؟

MehRaz@

عضو جدید
سلامممم دوست عزیز.
اختیار دارید این چه حرفیه.این تاپیک واسه همین سوالاست.
نه نمیتونید تو اون نقاطی که نشون دادید بزارید.چرا؟
چون درب واحد ها باید به لابی آسانسور باز بشه.واسه راه پلتون هم باید درب بزارید که اون به لابی آسنسور باز شه.میتونید عرض لابی تون رو تا 1.5 متر کم کنید.فکر کنم الان 2 متره.وایه بزرگتر شدن واحد پایینی میگم.
یه دنیا ممنون :gol::gol: امیدوارم هرچی از خدا می خواهیدبهتون بده:smile:
[FONT=&quot]واحدپایینیم خوبه واحد بالایی احساس میکنم یه کمقسمت ورودی پرت شده [/FONT]
[FONT=&quot]یکی از این دوحالت به نظرتون پرته؟؟ بعدازاینراهرو واردپذیرایی می شیم [/FONT]
12-20-2013 07-42-30 ب.jpg12-20-2013 07-43-34 ب.jpg

MehRaz@

عضو جدید
این آکس واسه چی اشتباه باشه؟منظورتون طول آکسه؟
نه ستون نباید داخل نورگیر بیفته.چرا؟
چون ستون که داخل نورگیر میفته قطعا تیری هم وجود خواهد داشت که از نورگیر عبور کنه.

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]بله دقیقامنظورم همین بودبرای 3 تا ماشین اشکالینداره آکس به آکسم6.5باشه داخل به داخل ستونم کمتراز6.5میشه یعنی ممکنه به خاطراینمساله نقشه برگشت بخوره؟؟[/FONT]

MehRaz@

عضو جدید
نورگیر اگه فقط واسه آشپزخونه باشه 2*3 در نظر گرفته میشه.ولی اگه واسه خواب هم باشه (یا فقط واسه خواب باشه)مساحتش باید 12 متر مربع باشه(یه قواعدی داره واسه زمینای زیر 200 متر که فرق میکنه)
خب اشتباهتون اینه که راه پله رو دارید کم میکنید.راه پله تو طبقات مسکونی جز تراکم و در نتیجه سطح اشغال حساب میشه.
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پس یعنی اگه ابعادنورگیرم رو 12کنم درست میشه؟؟ راهپله رو کم نکنم؟؟یعنی سطح اشغال رواشتباه حساب کردم این طوری که فکرکنم یه کم سطحاشغالم بیشتر بشه اگه فقط یه نورگیر12متری کم کنم!!اگه سطح اشغالمون کمتر یا بیشتربشه اشکالی داره؟؟[/FONT]
[FONT=&quot]این پس چی میگه:چنانچه مجموع مساحت راه پلهآسانسورلابی ومشاعات آن کمتراز20مترمربع باشددرسطح اشغال حساب نمی گرددولی اگربیشتر باشدفقط20مترمربع آن می تواندازسطح اشغال خارج گردد....[/FONT]

MehRaz@

عضو جدید
بازم سلام:smile:

بله ابعادزمینم 40.05در15....60درصد=24.03+2=26.03 پنج طبقه 9 واحد طبقه پنجم تک واحدی با یه تجاری یه واحد رو کوچکترگرفتم که پارکینگ دربیاد یه واحد200وواحد دیگه کمتراز150یعنی13تاپارکینگ باید دربیادحالااینجا یه سوال دیگه برام پیش اومداینکه واحدام رو لب مرزی درآوردم یعنی مرز200اگه یه کم بیشتر بشه مثلا205و6 پارکینگم200به بالاحساب میشه؟؟اون مساحت لابی و راه پله که کم نمیشه جزواحدحساب میشه؟؟
یه چیزدیگه حالاکه صحبت پیشروی شدپیشامدگی های نماروبایدباهمین 2 متر پیشروی حساب کنیم یا می شه خارج از اون باشه یعنی منظورم اینه که 2مترپیشروی+پیشامدگی یا اینکه پیشامدگی بایدداخله همین2مترباشه کدوم درسته؟؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یه دنیا ممنون :gol::gol: امیدوارم هرچی از خدا می خواهیدبهتون بده:smile:
واحدپایینیم خوبه واحد بالایی احساس میکنم یه کمقسمت ورودی پرت شده
یکی از این دوحالت به نظرتون پرته؟؟ بعدازاینراهرو واردپذیرایی می شیم
مشاهده پیوست 185997مشاهده پیوست 185998

خواهش میکنم.:gol:
جفتشون میتونه یه جورایی خوب باشه.ولی من اگه باشم اونی که توالت نزدیکه ورودیه رو انتخاب میکنم.همونجا یه کلازت براش میتونید بزارید(در مورد کلازت چند پست پایینتر واسه خانم صادقی توضیح دادم ولی باز اگه متوجه نشدید رو عکستون میکشمش(کشتن نه کشیدن:)یا ترسیم کردن))

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بله دقیقامنظورم همین بودبرای 3 تا ماشین اشکالینداره آکس به آکسم6.5باشه داخل به داخل ستونم کمتراز6.5میشه یعنی ممکنه به خاطراینمساله نقشه برگشت بخوره؟؟

اهان تازه متوجه شدم منظورتونو.شما پارکینگ رو میگید.
آره گیر میدن.پارکینگ اولین چیزیه که کنترل میشه.باید یه فکری برای نورگیرتون اون بالا بکنید.بعد محدوده پارکینگتون رو به شکل مستطیل با ابعاد مشخص بزارید.بعد توش حالا میخواید آبجکت بزارید بزارید.فقط آبجکت نباشه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
پس یعنی اگه ابعادنورگیرم رو 12کنم درست میشه؟؟ راهپله رو کم نکنم؟؟یعنی سطح اشغال رواشتباه حساب کردم این طوری که فکرکنم یه کم سطحاشغالم بیشتر بشه اگه فقط یه نورگیر12متری کم کنم!!اگه سطح اشغالمون کمتر یا بیشتربشه اشکالی داره؟؟
این پس چی میگه:چنانچه مجموع مساحت راه پلهآسانسورلابی ومشاعات آن کمتراز20مترمربع باشددرسطح اشغال حساب نمی گرددولی اگربیشتر باشدفقط20مترمربع آن می تواندازسطح اشغال خارج گردد....

آره 12 متر مربع با حداق بعد 3 متر.دقت کنید خواب دو تا مجزا به یه نورگیر باز نشه.اگه اینطور باشه ابعاد نورگیر بیشتر میشه که غیر منطقیه.
نه راه پله تو طبقات جز تراکم و سطح اشغاله.
نباید کمتر از 60 درصد کمتر بشه چون در اینصورت کارفرما کار بهتون گیر میده.....ولی اگه بیشتر از 60 درصد شد(با رعایت پیشروی 60% بعلاوه 2 روی اضلاع طولی)و دیگه به نورگیر دیگه ای نیاز نداشتید در اینصورت فقط این اضافه سطح اشغال رو باهاتون نقدی حساب میکنن.(قبلا باید نورگیر صوری(یا سوری)تو کارتون میزاشتید و بعد اجرا نمیکردید و خلافش رو پرداخت میکردید)

این نوشته واسه کجاست؟منتا حالا همچین چیزی نشنیدم.احتمالا قدیمیه.

shab khanoom

عضو جدید
سلام. منم به دانش آموزان این تاپیک پیوستم:smile:
آقا فرزاد اگه ممکنه میشه یکبار دیگه صورت سوال و بگید؟ آخه یکم پراکنده است و تا بخواهم کل تاپیک و بخونم طول می کشه

MehRaz@

عضو جدید
خواهش میکنم.:gol:
جفتشون میتونه یه جورایی خوب باشه.ولی من اگه باشم اونی که توالت نزدیکه ورودیه رو انتخاب میکنم.همونجا یه کلازت براش میتونید بزارید(در مورد کلازت چند پست پایینتر واسه خانم صادقی توضیح دادم ولی باز اگه متوجه نشدید رو عکستون میکشمش(کشتن نه کشیدن:)یا ترسیم کردن))
سلام خیلی ممنون از پیگیری........نه نکشیدش گناه داره جوونه :D بله تقریبامتوجه شدم ممنون از لطفتون:gol:

MehRaz@

عضو جدید
اهان تازه متوجه شدم منظورتونو.شما پارکینگ رو میگید.
آره گیر میدن.پارکینگ اولین چیزیه که کنترل میشه.باید یه فکری برای نورگیرتون اون بالا بکنید.بعد محدوده پارکینگتون رو به شکل مستطیل با ابعاد مشخص بزارید.بعد توش حالا میخواید آبجکت بزارید بزارید.فقط آبجکت نباشه.
نورگیرکه اگه ابعادش رو بزرگ کنم بازهمه چی عوض میشه ببینم چه جوری میشه پس اون آکسم 7 کنم ok دیگه

MehRaz@

عضو جدید

آره 12 متر مربع با حداق بعد 3 متر.دقت کنید خواب دو تا مجزا به یه نورگیر باز نشه.اگه اینطور باشه ابعاد نورگیر بیشتر میشه که غیر منطقیه.
نه راه پله تو طبقات جز تراکم و سطح اشغاله.
نباید کمتر از 60 درصد کمتر بشه چون در اینصورت کارفرما کار بهتون گیر میده.....ولی اگه بیشتر از 60 درصد شد(با رعایت پیشروی 60% بعلاوه 2 روی اضلاع طولی)و دیگه به نورگیر دیگه ای نیاز نداشتید در اینصورت فقط این اضافه سطح اشغال رو باهاتون نقدی حساب میکنن.(قبلا باید نورگیر صوری(یا سوری)تو کارتون میزاشتید و بعد اجرا نمیکردید و خلافش رو پرداخت میکردید)

این نوشته واسه کجاست؟منتا حالا همچین چیزی نشنیدم.احتمالا قدیمیه.
اگه اشتباه نکنم [FONT=&quot]مبحث سوم و15 مقررات ملی ساختمان آره فکرمی کنم قدیمی باشه خواب دوتا مجزا به یه نورگیربازنشه یعنی چی؟؟ این اشتباه میشه؟؟خواب بالا برای واحدبالاییه وخواب پایین برای واحد پایینی
[/FONT]
12-16-2013 06-45-09 ب.jpg[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]این یکی چی؟؟ آشپزخونه برای واحدبالایی وخواب ها واحدپایینی
[/FONT]
12-16-2013 06-43-42 ب.jpg[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]