تصویر بدنی چیست؟با تصویر بدنی خود درگیر نشوید!

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]
تصویر بدنی چیست؟با تصویر بدنی خود درگیر نشوید!
[/h]


مطالعات نشان داده تفکر وسواسی خانم ها در مورد تصویر بدنی شان از دهه ۶۰ ، سال به سال بیشتر شده و حالا به یک اپیدمی تبدیل شده است که دختران جوان را نیز گرفتار خود کرده؛ در حقیقت دختران نوجوان از مادرهای شان الگو می گیرند؛ مادرانی که دائما نگران اندازه و شکل اندامشان هستند و همین باعث می شود که امروز شاهد دختران ۱۳ ۱۴ ساله ای باشیم که با وجود بلوغ و تکامل بدنشان، با رژیم های سخت غذایی سروکله می زنند. اما در این مطلب متوجه می شوید که این تفکر فقط دخترانه نیست!


● وسوسه لاغری در میانسالی هم بروز می کند

قبلا همه فکر می کردند که« آنورکسیا» از آن بیماری هایی است که فقط دختران نوجوان را درگیر می کند اما اخیرا مشخص شده که «آنورکسیا»، «بولیمیا» و سایر بیماری های وسواسی گوارشی می توانند در هر دوره ای از زندگی افراد رخ دهند و هیچ ربطی به سن و سال ندارند. تحقیقات جدیدی که در ماه های اخیر انجام شده، نشان داده است که خانم ها در سنین ۲۰، ۳۰، ۴۰ و حتی بیشتر به همان اندازه دختران جوان و نوجوان، خود را برای لاغر شدن و لاغر ماندن تحت فشار قرار می دهند. بدتر از همه این است که خانم های بزرگسالی که دچار این نوع بیماری های گوارشی می شوند، کمتر به بیماری خود اقرار کرده یا به پزشک مراجعه می کنند؛ چراکه این بیماری ها معمولا دختران نوجوان را درگیر می کنند!

تحقیقات نشان داده که میانسالی در خانم ها به علت همراه بودن با طلاق احتمالی، ترک منزل فرزندان، ازدواج مجدد، بحث و جدل های معمول که باعث ایجاد حس ناامنی می شود، سن حساسی در آن ها محسوب شده که با احساس هایی مانند تنفر از خویش، بی ارزش بودن یا اعتماد به نفس پایین و تلاش برای لاغر شدن و زیبا ماندن فشار زیادی به آنها وارد می کند.


براساس مطالعات، پا با ۸۷ درصد آرا نفرت انگیزترین عضو بدن به حساب آمده و دور کمر با ۷۹ درصد در رتبه بعدی قرار دارد! در این میان، قوزک پایی که لاغر به نظر می آید، با کسب نیمی از آرا به عنوان تنها عضو دوست داشتنی بدن بین این شرکت کنندگان مشخص شده!

● ورزش، تصویر بدنی را بهتر می کند
محققان می گویند ورزش کردن باعث بهبود تصویر بدنی می شود؛ حتی اگر یک گرم هم از وزن بدن کم نشود! انجام دادن ساده ترین ورزش ها باعث می شود آدم ها احساس بهتری در مورد ظاهر خودشان داشته باشند، حتی اگر هیچ تغییری نکرده باشند.


محققان کشف کرده اند که ما بعد از ورزش کردن احساس سلامت بیشتری داریم که در واقع ممکن است این احساس زمانی به سراغمان بیاید که نسبت به قبل هیکلمان هیچ تغییری نکرده باشد.البته عکس این قضیه هم صادق است؛ روانکاوان می گویند این امر مبنی بر آن نیست که فرد وقتی بیشتر ورزش می کند و اندامش متناسب تر می شود، احساس بهتری نسبت به خود پیدا می کند.از آنجایی که انجام مقدار کمی ورزش هم می تواند برای سلامت روان مفید باشد، عمل ورزش کردن صرفا می تواند بدون تغییر شکل فیزیکی بدن باعث تغییر و بهبود تصویر بدنی شود.

● کنار چاق ها بایستید، چاق می شوید!
تحقیقات نشان داده وقتی فردی کنار یک آدم چاق بایستد، به نظر می آید که او فردی ضعیف، ناموفق و حتی چاق است اما وقتی همان فرد در کنار یک آدم خوش اندام بایستد، فردی مصمم، خوش تیپ، شاد، قوی و آرام به نظر می آید!محققان از طریق انجام یک آزمایش متوجه تمام این ماجراها شدند: آنها عکس آقایی را که در کنار یک خانم چاق ایستاده به حدود ۱۵۰ داوطلب نشان دادند و از آنها خواستند با یک نگاه، آقای مورد نظر را با ۵۰ صفت مشخص شده توصیف کنند و بعد، عکس همان آقا را در کنار خانمی لاغر، به همان شرکت کننده ها نشان دادند و باز از آنها خواستند تا بعد از یک نگاه کوتاه، او را با همان ۵۰ صفت مشخص شده، توصیف کنند؛ نتیجه همان شد که ابتدا گفتیم!به عقیده محققان، انجام این پروژه نشان دهنده سیاه بودن برچسبی است که بر پیشانی افراد چاق خورده که حتی افرادی که دور و اطراف آنها دیده می شوند نیز از عواقب آن در امان نیستند. در واقع، تمام قضاوت هایی که در مورد شخصیت این مرد شد، تحت تأثیر شمایل ظاهری خانمی است که کنارش ایستاده بود .



● تاثیر «سیب سبز» بر تصویر بدنی!

می گویند مطالعه خوب است و روح آدم را می سازد و دوست خوبی برای همه آدم هاست و... اما یک پروژه علمی نشان داده مردانی که مرتب مجله های مد جوانان را مطالعه می کنند، در مورد تصویر بدنی شان به طرز فزاینده ای دچار وسواس می شوند.در این تحقیق که ۱۶۶ مرد ۱۸ تا ۳۶ ساله را مورد مطالعه قرار داده، مشخص شده که این دسته از خوانندگان مجلات مد، به صورتی افراطی به ورزش روی می آورند تا صاحب هیکلی عضلانی شوند و به گفته پژوهشگران به نوعی دچار بیماری «ورزشکاری عصبی» (در مقابل بیماری گوارشی بی اشتهایی عصبی!) می شوند.

در واقع بیشتر مجلات مد بر روش های زیباتر شدن تکیه دارند و همین امر باعث می شود که بعضی از آقایان محترم بیشتر به فکر بیفتند و برای بازگرداندن زیبایی خود به هر دری بزنند. قسمت فاجعه بار این ماجرا آن است که خوانندگانی که بیشتر از دیگران مشتری مجلات مد هستند، بیش از دیگران هم به فکر استفاده از استروئیدهای آنابولیک (مواد شیمیایی قابل حل در چربی)، پروتئین یا مکمل های انرژی زا به عنوان بخشی از رژیم غذایی شان می افتند و بیشتر برای ورزش وقت می گذارند تا به اندام دلخواهشان دست یابند.


 

Similar threads

بالا