تشخیص اشتباه آزمایشگاه‌ها در آزمایش سرطان پستان به دلیل استفاده از کیت‌های ارزان قیمت

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92041106825
سه‌شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹



رییس پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا از تشخیص اشتباه در آزمایش IHC در آزمایشگاه‌های کشور به دلیل استفاده از کیت‌های ارزان قیمت خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر امیرحسن زرنانی که در نشستی خبری در پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی ابن‌سینا سخن می‌گفت خاطرنشان کرد: تعرفه‌ای که هم اکنون برای آزمایش IHC تعریف شده است هزینه این آزمایش را هم کفاف نمی‌دهد چرا که قیمت آنتی‌بادی استاندارد برای آزمایش هر بیمار حدود 100 هزار تومان است در حالی که در بسیاری از آزمایشگاه‌ها کل هزینه آزمایش IHC حدود 40 هزار تومان مقرر شده است.

به گفته رییس پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی ابن‌سینا، این تفاوت هزینه‌ها باعث می‌شود که آزمایشگاه‌ها به خرید آنتی‌بادی‌های غیر استاندارد روی بیاورند و یا یک آنتی‌بادی را بیشتر از تاریخ انقضاء آن مصرف کنند که این موضوع باعث عدم تطابق نتایج آزمایش‌های IHC و FISH برای تشخیص میزان تکثیر ژن Her2 را به دنبال دارد.

زرنانی با اشاره به استانداردسازی آزمایش‌های FISH و Her2 در پژوهشگاه ابن‌سینا برای تشخیص درست بیماری سرطان پستان خاطرنشان کرد: آزمایش IHC یک آزمایش کمی نیست به همین دلیل ممکن است بسیاری از آزمایشگران تصور انتزاعی خود را از رنگ پروتئین در این آزمایش داشته باشند و آن را از دید خود کمرنگ یا پررنگ تلقی کنند که همین موضوع باعث تفاوت نتایج آزمایش‌ها در آزمایش‌های مختلف می‌شود.

وی ادامه داد: اما آنچه که در نهایت می‌تواند به تجویز درست دارو برای بیمار کمک کند استانداردسازی همین آزمایش کیفی است که در سراسر کشور انجام می‌شود.

به گفته این متخصص ایمنولوژی انجام آزمایش IHC بسیار سخت است و مراحل مختلفی دارد که به نوع آنتی‌بادی، نحوه ساخت و فرایند اجرای آن بستگی دارد.

رییس پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا در پایان تاکید کرد که این پژوهشگاه سابقه‌ی کار یازده ساله بر روی این دو آزمایش را دارد و می‌تواند تجربیات خود را در زمینه استانداردسازی این دو آزمایش در اختیار سایر مراکز بگذارد.

انتهای پیام
 

Similar threads

بالا