تحليل موانع به كارگيري تجارت الكترونيكي در صنايع غذايي ايران

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
عنوان:
تحليل موانع به كارگيري تجارت الكترونيكي در صنايع غذايي ايران


نويسنده(گان):
اصغر مشبكي، امير همايون سرفراز، حبيب زارع احمدآبادي، محمد علي شهريان،

چکيده:
در نظم نوين اقتصادي، داشتن دانش و بهره برداري مناسب از آن شرط ضروري براي پويا ماندن حيات سيستم هاي اقتصادي است. در اين بين، بهره گيري از شيوه هاي نوين تجارت الكترونيك مي تواند موجبات صرفه جويي در هزينه ها و كارآيي بيشتر عمليات تجاري بنگاه هاي توليدي را فراهم آورد و در نهايت توان رقابتي آنها را افزايش دهد. پژوهش حاضر در صدد پاسخ به اين سوال عمده است كه مهم ترين موانع پيش روي صنايع غذايي در استفاده از تجارت الكترونيك كدام اند؟ بدين منظور، پس از بررسي ادبيات تحقيق و مطالعات مشابه، موانع تجارت الكترونيك در سه دسته از سيستم هاي بازخور منفي مورد بررسي قرار گرفت. از شيوه تركيبي فرايند تحليل سلسله مراتبي فازي و تاپسيس فازي براي سطح بندي موانع تجارت الكترونيك و محاسبه درجه اهميت عوامل شكل دهنده آنها استفاده شد. نتايج حاكي از آن است كه از ديدگاه جامعه مورد مطالعه، موانع سطح مشتري از اهميت بيشتري نسبت به سطح تجارت برخوردار هستند. تعيين درجه اهميت هريك از دسته موانع در سطوح مشتري و تجاري نشان داد كه در هر دو سطح، موانع اقتصادي بيشترين اهميت را دارند؛ اما در سطح مشتري، موانع شناختي نسبت به موانع اجتماعي- سياسي از درجه اهميت بالاتري برخوردار بود در حالي كه اين وضعيت در سطح تجارت بالعكس گزارش مي شود.


کليدواژگان:
تجارت الكترونيك، صنايع مواد غذايي، تكنيك هاي تصميم گيري چند معياره، AHP، TOPSIS، منطق فازي
لینک :
http://www.mediafire.com/?abm0vqpdwcm6l8a
 
بالا