تجزیه و تحلیل نقاط شکست و آثار آن (fmea)

arshadhamidi

عضو جدید
این موضوع از جمله بحثهای جالب و جدید است که هم مهندسین صنایع و هم مهندسین ایمنی میتوانند کار کنند که مهندسین صنایع با گرایش ایمنی صنعتی به نظر می رسد موفقتر بتوانند در این رمینه عمل بکنند

just in time

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام
موضوع Fmea خیلی موضوع جالبیه ، خوبه که با هم قدم به قدم این موضوع رو ببریم جلو.
با احترام

bardinova

مدیر بازنشسته
با سلام
موضوع Fmea خیلی موضوع جالبیه ، خوبه که با هم قدم به قدم این موضوع رو ببریم جلو.
با احترام

FMEA از جمله روشهایی هست که در بصورت اجباری در یک سری از سازمانها (مخصوصا صنایع خودرو سازی) مورد استفاده قرار میگیره . مطمئنا کسایی که با سازه گستر یا ساپکو کار کرده باشن این روش رو به خوبی بلد هستن . یادش بخیر اون قدیما که میرفتیم واسه ممیزی کارخونه ها مجبور می شدیم کلی از این مدارک رو مستند سازی کنیم !!!!!!!!!!

just in time

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام
قبل از اینکه FMEA توی مباحث خط تولید و یا کنترل کیفیت ایجاد بشه بحث Hazardous Area
بوده است.کوچک شده یا Sample این بحث توی خطوط تولید وارد شد که چون مملموس هم بوده و نتیجه ش قابل رویت بوده توی این بخش رشدش هم چشمگیر بوده است.
با احترام

alirezagh_2005

عضو جدید
سلام
من عليرضا كارشناس ايمني صنعتي هستم . در مورد P Fmea , D Fmea ميتونم با دوستان همكاري كنم .
ممنون ميشم اگه دوستان تجربياتشون رو انتقال بدند .

just in time

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام
خیلی خوبه آقای علیرضا که شما می دونید پس خودتون شروع کنید بحث رو تا ما هم با شما پیش بیایم.
با احترام

امیر Amir

کاربر حرفه ای
سلام
فکر میکنم FMEA و به قول bardinova حتی مستند سازیش هم سخت باشه؟ نه؟
من که واسه روز اول نفهمیدم که مهندس کیفیت شرکت چه کار میکنه..یه جزوه داده به من و گفته برو بخون تا حالیت بشه بعد جایی مشکل داشتی از خودم بپرس تا کار دستت بدم...انشاالله!!!!!!!!!!!!!

من اونجا کارآموز هستم

امیر Amir

کاربر حرفه ای
سلام
فکر میکنم FMEA و به قول bardinova حتی مستند سازیش هم سخت باشه؟ نه؟
من که واسه روز اول نفهمیدم که مهندس کیفیت شرکت چه کار میکنه..یه جزوه داده به من و گفته برو بخون تا حالیت بشه بعد جایی مشکل داشتی از خودم بپرس تا کار دستت بدم...انشاالله!!!!!!!!!!!!!

من اونجا کارآموز هستم
سلام
FMEA یک سیستم استاندار هست که بیشتر در صنایع خودرو سازی مورد استفاده قرار میگیره...

و مهندسین تضمین کیفیت کارخونه همراه با مهندسین محصول و امور بازرگانی با هم فکری هم و صحبت

علل های وجود اشکال یا حتی دلایل ایجاد احتمالی یک مشکل رو پیدا میکنند...
FMEA یک سری استیل و تعاریف برای خودش داره که یکسریش ازمایشی و دیگه روتین هست...

درست گفتم اقای bardinova ؟؟؟؟

امیر Amir

کاربر حرفه ای
سلام
FMEA هم بحث جالبه بیایید جلو....اقایونی که در چارت صنایع ازFMEA کار بودن خودشون صحبت کردن بعنوان تخصص دعوت میکنم بیان شرکت کنند در این بحث ....

با احترام

mohammadjavaad

عضو جدید
greeting

greeting

salam.agar che fmea kheyli teknike mohemiye vali be nazare man too iran kashke va aksar sherkathayi ham ke az in teknik estafade nikonan mesle puka yuke halate formalite dare.man fmea ro baladam vali ta hala be dardam nakhorde.shayad teknikaye dige mofidtar bashan!

امیر Amir

کاربر حرفه ای
FMEA چیست؟

FMEA چیست؟

FAILUR MODE & EFFECTS ANALYSIS
1- معرفي تکنيک FMEA واهداف آن
تعريف : FMEA متدولوژي ياروشي است سيستماتيک که به دلايل زيربه کارمي-رود :
الف - شناسايي واولويت بندي حالات بالقوه خرابي دريک سيستم محصول،فرايند ويا سرويس
ب - تعريف واجراي اقداماتي به منظورحذف ويا کاهش ميزان وقوع حالات بالقوه خرابي
پ - ثبت نتايج تحليل هاي انجام شده به منظورفراهم کردن مرجعي کامل براي حل مشکلات درآينده
FMEA تکنيکي تحليلي ومتکي برقانون ((پيشگيري قبل ازوقوع)) است که براي شناسايي عوامل بالقوه خرابي به کارمي رود.توجه اين تکنيک بربالابردن ضريب امنيت ودرنهايت رضايت مشتري،ازطريق پيشگيري ازوقوع خرابي استFMEA ابزاري است که باکمترين ريسک،براي پيش بيني مشکلات ونقص ها درمراحل طراحي ويا توسعه فرايندها وخدمات درسازمان به کارمي رود
يکي ازعوامل موفقيتFMEAزمان اجراي آن است.اين تکنيک براي آن طرح ريزي شده که((يک اقدام قبل ازواقعه باشد))نه((يک تمرين بعد ازآشکارشدن مشکلات )) به بياني ديگر،يکي ازتفاوت هاي اساسي FMEA باسايرتکنيک هاي کيفي اين است که FMEAيک اقدام کنشي است ،نه واکنشي
FMEA اگردرست وبه موقع اجراشود،فرايندي زنده وهميشگي است؛يعني هرزمان که قراراست تغييرات بنيادي درطراحي محصول ويا فرايند توليد(يامونتاژ)انجام گيرد بايد بروزشوند ولذا هموارابزاري پوياست که درچرخه بهبود مستمربه کارمي رود
هدف ازاجراي FMEA جستجوي تمام مواردي است که باعث شکست يک محصول يا فرايند مي شود،قبل ازاينکه آن محصول به مرحله توليد برسد ويافرايند آماده توليد شود.FMEAبه تنهايي مسايل ومشکلات رابرطرف نمي کند،بلکه بايد درکنارساير تکنيک هاي حل مسئله مورد استفاده قرارگيرد. تهيه FMEA فرصت هايي رابراي سازمان فراهم مي کندکه اگر فقط درقابل يک فرم مستند شوند،هرگز مشکلات راحل نمي کنند.
2- کاربرد FMEA
FMEA درهريک از شرايط زير اجرا مي شود:
1. درزمان طراحي سيستمي جديد ، محصولي جديد ويا فرايندي جديد
2. زماني که قرار است طرح هاي موجود ويا فرايند توليد/مونتاژ تغيير کند
3. زماني که فرايند هاي توليد يا مونتاژويا يکمحصول درمحيطي جديد ويا شرايط کاري جديد قرار مي گيرد (Carry Over Designs /Processes)
4. برنامه هاي بهبود مستمر
3-تأثير FMEAبرنرخ خرابي محصول
استفاده ازFMEAدرمراحل مختلف،موجب کاهش نرخ خرابي محصول درزمان مصرف مي شود
الف – اجراي (System)–FMEA/ Designs :فرايند طراحي راباکاهشميزان ريسک خرابي استحکام مي بخشد.همچنين با تصحيح نقص هاواشکالت طراحي محصول (ياسيستم)،ميزان خرابي را دردوره ((عمر مفيد)) کاهش داده،وشکست هاي متحمل درزمان فرسودگي رانيزبه تعويق مي اندازد.
ب - اجرايProcesses -FMEA :عوامل بالقوه خرابي فرايندساخت يامونتاژ راکه منجر به توليد محصول راباکاهش ريسک خرابي،استحکام مي بخشد. PFMEA بااصلاح نقص هاي فرايند ساخت ويا مونتاژ،نرخ خرابي هاي محصول را دردوره ((عمرآغازين )) محصول کاهش مي دهد.
4-مراحل تهيه FMEA
تهيه FMEA نيازمند فعاليت تيمي است.تعداد ترکيب افراد درتيم FMEAبه پيچيدگي فرايند يا محصول تحت بررسي بستگي دارد،اما تعداد افراد تيم بيشتر از6نفرنباشد.درصورت پيچيدگي محصول يا فرايند،بهتراست کميته هاي متعددي تشکيل شوند وهرتيم فرعي ،قسمتي ازموضوع را به عهده بگيرد.تيم ها ازافراد خبره که بيشترين شناخت راازمحصول /فرايند دارند،تشکيل مي شود ؛ افرادي چون مهندسين،متخصصين طراحي،ساخت ومونتاژکيفيت،خدمات پس از فروش،بازاريابي وتدارکات.اين تيم هاازمراحل آغازين کارتازمان اجراي اقدامات پيشنهادي وبررسي نتايج آنها ونهايتاً تکميلFMEA،مسئوليت تمام فعاليت هاي مربوط رابرعهده خواهندداشت. يکي ازفوايد اين رويکرد تيمي اين است که هرفعاليتي که تعريف مي شود همواره مورد توافق همه واحدهايسازمان خواهد وبدوبنابراين ،اجراي آنها هيچ گ.نه مشکل ويا مقاومتي رادرپي نخواهد داشت.
به منظورتکميل فرم FMEAتيم بايد براي سؤالات زير پاسخ هاي کامليتهيه کند:
الف - تحت چه شرايطي محصول نمي تواند اهداف ومقاصد طراحي رابرآورده سازد و يا نيازهاي فرايند تحقق نمي يابد؟
ب - حالات خرابي چه تأثيري برمشتري ويا فعاليت هاي بعدي خواهند داشت؟
پ - اثرخرابي ( براساس رتبه بندي1تا 10) چه شدتي دارد؟(عدد شدت)
ت - علل بالقوه خرابي کدامند؟
ث - احتمال وقوع علل خرابي ( براساسرتبه بندي1 تا 10 ) چقدراست؟ (عدد وقوع)
ج - درحال حاض چه کنترل هايي به منظورپيشگريي ويا تشخيص حالات خرابي و علل آن انجام مي شود؟
چ - قدرت تشخيص کنترل هايموجود ( براساس رتبه بندي 1 تا10 ) چه ميزان است؟ ( عدد تشخيص)
ح - ميزان خطرپذيري حالات بالقوه به ازاي علل مختلف چه مقداراست؟
(محاسبه (RPN
(تشخيص) X (وقوع)X (شدت) = ((RPN نمره اولويت ريسک
خ - به منظورکاهش ميزان خطر پذيري چه اقداماتي مي تواند صورت گيرد؟
FMEA به دلايل زيربه عنوان سوابق محصول ويا فرايند مستند مي شود :
ارتباطات به سادگي برقرارمي شود( بعنوان يک زبان مشترک براي همه افراد)
به عنوان يک منبع اطلاعاتي مفيد براي تهيه FMEA آتي قابل استفاده است
تمامي تفکرات ونظرهاي افراد جمع آوري مي شود
يکي ازمنابع مهم بهبود مستمر است
5- فوايد اجراي FMEA
پاره اي ازفوايد اجراي FMEA عبارتند از :
1. بهبود کيفيت،افزايش درجه اطمينان کالاوايمني محصولاتي که توليد خواهند شد
2. کاهش زمان معرفي محصول به بازار.ديررفتن محصول به بازارمعمولاً ناشي ازبروزمسائل و مشکلاتي درمراحل نهايي طراحي ويا مراحل اوليه توليد است. اجرايFMEAباشناسايي چنين مشکلاتي درمراحل آغازين کارازوقوع آنها جلوگيري مي کند.
3. نيازبه تغييرات ضرروي درفرايند ويا محصول درزمان توليد انبوه کاهش مي- يابد.
4. بهبود تصوير سازمان درنظر مشتري،چرا که مشتري عيوب کمتري راتجربه مي کند وموجب افزايش رقابت پذيري سازمان دربازارمي شود
5. کاهش هزينه هاي مرتبط با محصولات خراب ويا نامنطبق
6. رواج فرهنگ کارتيمي دردرون سازمان.
6- انواع FMEA
درحال حاضر بيشترين کاربرد FMEA شامل موارد زير است .
1. طراحي سيستم ها وزير سيستم ها ازابتدايي ترين مرحله ((System–FMEA.
2. طراحي قطعات جديد ويااعمال تغييرات درطرحهاي جاري(Design -FMEA)
3. طراحي ويا توسعه فرايندهاي توليد يا مونتاژ((Process–FMEA
4. طراحي وياتوسعه فعاليت ها وارائه خدمات (Service–FMEA)
5. طراحي ماسين آلات ((Machinery–FMEA

s_valipour

عضو جدید
سلام
آیا کسی می تونه به من بهترین کتاب در زمینه FMEA را معرفی کنه؟ (ترجیحا فارسی)

امیر Amir

کاربر حرفه ای
با سلام.

شرکت RWTUV یک سری کتاب چاپ کرده که FMEA هم جز اون ها هست.این جتاب ها هم ترجیها فارسی هستند.

ولی من شخصا نتونستم پیدا بکنم.

شاید سایپا و یا سازه گستر بتونند کمکتون بکنند با اون ها یک تماسی بگیرین.

این ادرس و لینگ سازه گستر هستش...

نشانى :
تهران ، تهران ، کیلومتر ۹ جاده مخصوص کرج ـ روبروی پارس خودرو

تلفن : ۰۲۱ - ۴۴۸۹۱۲۰۸۹ - ۴۴۸۹۱۲۰۶۸

فکس : ۰۲۱ - ۴۴۵۲۵۸۵۸

صندوق‌پستى : ۱۴۳۹۵ - ۳۳۳

کدپستى : ۱۳۹۹۷

پست الکترونيکى : sg@sazehgostar.com

نشانى سايت اينترنتى : www.sazehgostar.com

آخرین ویرایش:

سیمرغ

عضو جدید
سلام من هم مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای می خوانم . پرژه پایان نامه ام آنالیز ایمنی سیستم به روش FMEA است اگر از شما کسی هست که تجربه ایی در این زمینه دارد خوشحال می شم آن را در اختیار من قرار بده .
راستی اگر کتاب در مورد FMEA لازم دارید کتاب مهندسی ایمنی دکتر محمد فام را معرفی می کنم.

امیر Amir

کاربر حرفه ای
سلام من هم مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای می خوانم . پرژه پایان نامه ام آنالیز ایمنی سیستم به روش FMEA است اگر از شما کسی هست که تجربه ایی در این زمینه دارد خوشحال می شم آن را در اختیار من قرار بده .
راستی اگر کتاب در مورد FMEA لازم دارید کتاب مهندسی ایمنی دکتر محمد فام را معرفی می کنم.
با سلام
FMEA ساپکو بیشتر پیشنهاد میشده از طرف استاتید.

با احترام

morteza4040

عضو
سلام دوستان

سلام دوستان

سلام اين آدرس وبلاگ منه ، هر چي بخوايد توش پيدا ميشه در ضمن اگه چيزي خواستيد پيغام بذاريد تا براتون بذارم :
http://www.indmanager.persianblog.ir

راهتماي fmea تو وبلاگ گذاشتم مي تونيد دانلود كنيد در ضمن اگه نياز به روش اجراي مطابق ايزو داشتيد با كليه فرمها تو وبلاگ پيغام بذاريد تا براتون بذارم . خيلي ممنونم

sszz23

عضو جدید
این موضوع از جمله بحثهای جالب و جدید است که هم مهندسین صنایع و هم مهندسین ایمنی میتوانند کار کنند که مهندسین صنایع با گرایش ایمنی صنعتی به نظر می رسد موفقتر بتوانند در این رمینه عمل بکنند

دوست عزیز،شما میتونید وارد تالار طراحی و تحلیل سیستمها بشید.بنده در این خصوص (FMEA) سعی دارم اطلاعات موثقی در اختیار اعضا قرار بدم.البته با مشارکت شما.

sszz23

عضو جدید
FMEA از جمله روشهایی هست که در بصورت اجباری در یک سری از سازمانها (مخصوصا صنایع خودرو سازی) مورد استفاده قرار میگیره . مطمئنا کسایی که با سازه گستر یا ساپکو کار کرده باشن این روش رو به خوبی بلد هستن . یادش بخیر اون قدیما که میرفتیم واسه ممیزی کارخونه ها مجبور می شدیم کلی از این مدارک رو مستند سازی کنیم !!!!!!!!!!
سلام،من در خصوص FMEA در تالار طراحی و تحلیل سیستمها اطلاعات موثقی رو گذاشتم و خواهم گذاشت.البته لازم به مشارکت شما هم هست.

sszz23

عضو جدید
سلام
من عليرضا كارشناس ايمني صنعتي هستم . در مورد P Fmea , D Fmea ميتونم با دوستان همكاري كنم .
ممنون ميشم اگه دوستان تجربياتشون رو انتقال بدند .
من در تالار طراخی و تحلیل سیستمها راجع به FMEA پرداختم و میپردازم با مشارکت شما.

Meisam Moghadam

عضو جدید
با سلام
به نظر من fmea مفید ترین تکنیکیه که باهاش آشنا شدم و بطور مستقیم 3 ساله که مسئولیت تهیه و به روزآووری اش رو به عهده دارم و اینقدر که به داشتن دیدگاه fmea ای اعتقاد دارم، طی یه دوره آموزشی بلند مدت، برای کلیه پرسنل کارشناس، سرپرست و حتی کارگرهای خط تولید محل کارم کلیات و مفهوم و نحوه بکارگیری اش رو در تدوین درجه اهمیت باتوجه به شدت و افزایش قابلیت فرایند با توجه به وقوع و ارتقاء روشهای کنترلی با توجه به تشخیص تدریس کردم.
به اعتقاد من نه تنها تو صنعت، بلکه توی زندگی عادی و زمانی که میخوایم شناخت دقیق و جامعی از هر موضوعی داشته باشیم، مفید و کاربردیه.
خیلی وقت ها عملاً دیدگاه fmea ای ما باعث یک سری تصمیمات و اقدامات میشه که با توجه به وجود روزمره گی توی کارهامون، از وجود این تکنیک کاربردی غافلیم و فکر نمی کنیم که این تصمیمات ناشی از همین آنالیز fmea ای هست که توذهنمون همه ما مهندسها شکل گرفته!

morteza4040

عضو
دانلود جزوء راهنماي آناليز حالات بالقوه خرابي

دانلود جزوء راهنماي آناليز حالات بالقوه خرابي

جزوء راهنماي آناليز حالات بالقوه خرابي FMEA به همراه يك نمونه عملي پياده سازي FMEA مربوط به قطعه پژو تقديم به دوستان

پیوست ها

• FMEA.rar
    226.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

30vil

عضو جدید
سلام. من دانشجوی ارشد هستم و موضوع پایان نامه نگهداری و تعمیرات بر اساس قابلیت اطمینان است. که باید با fmea کار کنم. می خواستم اگر مطلبی در این زمینه دارید، برام بفرستین. ممنون میشم.

بالا