00farzaneh
عضو جدید
برای بررسی تأثير نسبت نيترات به آمونيوم و pH محلول غذايی بر غلظت فسفر، نيترات، نيتروژن آلی + آمونيوم معدنی و نيتروژن کل بخش هوايی اسفناج آزمايشی به صورت فاکتوريل و در قالب طرح پايه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذايی در سه سطح 5/4، 5/6 و 8 و نسبت نيترات به آمونيوم محلول غذايی در پنج سطح 100:0، 75:25، 50:50، 25:75 و 0:100 با چهار تکرار به صورت هيدروپونيک انجام شد. نتايج نشان داد که اثر pH محلول غذايی بر غلظت فسفر، نيترات و نيتروژن آلی + آمونيوم معدنی بخش هوايی اسفناج معنيدار بود ولی بر غلظت نيتروژن کل بخش هوايی معنيدار نبود. با افزايش pH محلول غذايی از 5/4 به 8، غلظت فسفر و نيترات بخش هوايی به طور معنيداری کاهش يافت، در حالی که نيتروژن آلی + آمونيوم معدنی و نيتروژن کل بخش هوايی اسفناج تغيير معنيداری نکرد. با افزايش آمونيوم محلول غذايی ، غلظت نيترات بخش هوايی اسفناج به طور معنيداری کاهش يافت، در حالی که غلظت فسفر و نيتروژن آلی + آمونيوم معدنی و نيتروژن کل اسفناج به طور معنيداری افزايش يافت. تأثير شکل نيتروژن محلول غذايی بر غلظت و مقدار فسفر، نيترات و نيتروژن کل اسفناج به pH محلول غذايی بستگی داشت. بيشترين غلظت فسفر در نسبت نيترات به آمونيوم 0:100 و pH برابر 8 بود. بيشترين غلظت نيترات در نسبت نيترات به آمونيوم 100:0 و 8= pH بوده، در حالی که بيشترين غلظت نيتروژن آلی + آمونيوم معدنی و نيتروژن کل اسفناج در نسبت نيترات به آمونيوم 25:75 و pH برابر 5/6 مشاهده گرديد.
براي مشاهده كامل مقاله روي لينك زير كليد كنيد
http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-212-1&slc_lang=fa&sid=1&ftxt=1
منبع:مجله علوم وفنون كشت هاي گل خانه اي دانشگاه صنعتي اصفهان
براي مشاهده كامل مقاله روي لينك زير كليد كنيد

http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-212-1&slc_lang=fa&sid=1&ftxt=1
منبع:مجله علوم وفنون كشت هاي گل خانه اي دانشگاه صنعتي اصفهان