بیستم فروردین چه روزی است؟

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
روز ملی فناوری هسته ای، روز ۲۰ فروردین در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران است. این روز به مناسبت ۲۰ فروردین ۱۳۸۶ و اعلام دستاورهای هسته‌ای قابل توجه در آن روز نامگذاری شده‌است.


هر ساله، مراسم جشنی در این روز در ایران برگزار می‌شود و دستاورهای هسته‌ای جدید رونمائی می‌گردد.

http://fa.wikipedia.org/wiki/روز_ملی_فناوری_هسته‌ای
 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
روز ملی فناوری هسته ای را که بیانگر عزت و عظمت ملی است گرامی میداریم........امسال بایستی منتظر بمانیم چه دستاوردی رونمایی خواهد شد
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
هنر به بیان ساده ظرفی برای ارائه مطلوب اندیشه هاست و عقیده "هنر تهی از تعهد" نوعی خودزنی محسوب می شود چرا که این خود یک عقیده است و هر هنرمندی خواسته یا ناخواسته در مسیر عقاید خود گام می نهد و بی شک به عقایدش متعهد است. پس نمی توان هنر را جدا از ارزش، اخلاق و عقیده معرفی کرد.

در اندیشه انقلاب اسلامی هدف هنر نه سرگرم کردن، بلکه ترویج اخلاق، اشاعه فرهنگ اسلامی و انقلابی و پرورش و کمال انسان و جامعه ست. و به این معنا دغدغه ی هنر انقلاب اسلامی انسانیت است.

هنر اسلامی در همه شئون اجتماع حضور و دخالتی فعال دارد و نقش هدایت گر فرد و جامعه را داراست. گاه در خدمت اخلاق قرار می گیرد و اوج بی کران وجود انسان را نمایش می دهد و گاه در خدمت سیاست است تا ظلم ستیزی و ذلت ناپذیری را فریاد کند.

تقویم سال که ورق می خورد احساس می کنم تقارن روز ملی فناوری هسته ای با روز هنر انقلاب اسلامی بی حکمت نیست. هنر انقلاب اسلامی صحنه نمایش مظلومیت فرزندان انقلاب اسلامی و مبارزه بی امان با ظالمان است.

هنر انقلاب گاهی در تابلو "عصر عاشورا" نمود پیدا می کند و زمانی در چرخش سانتریفیوژها "ما می توانیم" را متبلور می کند.

هنر انقلاب اسلامی سپید است مثل پرواز یک کبوتر و سرخ است مثل خون شهید و از این روست که امام راحل (ره) فرمودند شهادت هنر مردان خداست.

هنر انقلاب اسلامی ارزش مدار است و تقسیم بندی هنر "ارزشی و غیر ارزشی" را خوب می فهمد.

هنر انقلاب اسلامی مسیر روشن انسانیت را نشان می دهد و پرورش دهنده هنرمندانی چون مصطفی احمدی روشن، مسعود علی محمدی، داریوش رضایی و مجید شهریاری ست که متعهد به عقاید اسلامی و انقلابی خود بودند.

هنر انقلاب اسلامی یعنی مقاومت...

راستی...

شاخه های زیتون قابل ستایش اند اما هنر انقلاب اسلامی به سروهای سرافراز اقتدا می کند...
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]مهمترین دستاوردهای علمی هسته‌اي ایران[/h]​
پس از گذشت چندسال از دستیابی ایران به فناورى غنى‌سازى اورانیوم و راه اندازى یک زنجیره کامل غنى سازى با سانتریفیوژهاى ساخت ایران، محققان کشور علاوه بر آنکه توانستند با تولید رادیو داروها، ساخت شتاب دهنده 10 میلیون الکترون ولت و بیمارستان هسته‌ای گامی در جهت ارتقای سلامت کشور بردارند، موفق شدند با مطالعاتی که در زمینه گداخت هسته‌ای انجام دادند نام ایران را در میان کشورهای فعال در زمینه تولید سوخت پاک قرار دهند.

مهر: جمهوری اسلامی ایران در روز 20 فروردین ماه 1385 از طریق افتتاح پروژه راه اندازی دومین مجموعه جدید سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای نطنز با ورود به مرحله صنعتی غنی سازی اورانیوم، به بزرگترین دستاورد فناوري تاریخ خود دست یافت.

اين موفقيت موجب شد تا ايران به فناورى غنى‌سازى اورانیوم و راه اندازى یک زنجیره کامل غنى سازى توسط سانتریفیوژهاى ساخت ایران دست يابد. در پی این موفقیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ايران را در زمره کشورهای صاحب تکنولوژی غنی‌سازی اورانیوم قرار داد. ادامه اين مطالعات منجر به دستبابي به ساير محصولات دانش بنيان بر اساس فناوري هسته‌اي شد كه از آن جمله مي‌توان به انواع راديو داروها،‌ ساخت شتابگرها و توليد محصولات كشاورزي عاري از بيماري با استفاده از فناوري هسته‌اي اشاره كرد.

اهم دستاوردهای علمی محققان هسته ای: توليد راديو دارو گامي در جهت ارتقا سلامت جامعه
داروهای نشاندار رادیواکتیو که به بیمار تزریق یا خورانده می‌‌شوند، به رادیو داروها معروف هستند. با توجه به اهمیت این نوع داروها در درمان برخی بیماری‌ها سازمان انرژی اتمی ایران توانست به تولید انبوه رادیو داروی مولیبدن 99 - تکنسیم M99 دست یابد. این ماده دارویی که در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌هایی که نیاز به اسکن از ماهیچه‌های قلبی، مغز استخوان، غدد بزاقی، تیروئید، پاراتیروئید، شش‌ها، کبد و کلیه دارد كاربرد دارد.
ماده مولیبدن 99 - تکنسیم M99 در حال حاضر تنها در چند کشور از جمله بلژیک، کانادا، آفریقای جنوبی، هلند، انگلیس، چین و هند تولید می شود و ایران جزء معدود کشورهای تولید کننده این رادیو داور است. در جدول ذيل برخي از راديو داروهاي توليد شده در كشور كه براي تشخيص و درمان برخي بيماري‌ها توليد شده است نشان مي‌دهد.

رديف عنوان راديو داروي توليد شده
1 راديو داروي 20Anti-CD
2 ميكرو اسفرهاي شيشه ايتريم 90
3 كپسول خوراكي راديو داروي يد 123
4 راديو دارو پاتني In-rituximab 111
5 راديو داروي Cu-ATSM 64
6 ژنراتور Ga 68 با هدف گاليم طبيعي
7 راديو دارو يوبيكويسيدين
8 راديو داروي كلوبيدي ايتريوم 90
9 راديو داروي اينديوم 111 كلرايد
10 نشاندار سازي تركيب متايدو بنزيل گوانيدوين با يد 131 تشخيصي
11 هيدروكسي هيپوسفونات
12 كلوبيدهاي رنيوم 189 و رنيوم 188
13 MIBG با يد 131
14 راديو داروي mt c-Bombesin
15 راديو دارو FDG

ايجاد بيمارستان هسته‌اي رهاورد جديد محققان براي مصرف راديو داروها

بهروز کمالوندی- سخنگوی سازمان انرژی اتمی چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تحقیقات این سازمان در زمینه رادیو داروها، اظهار داشت: در حال حاضر حدود یک میلیون بیمار داریم که از انواع رادیو داروها استفاده می‌کنند و در این راستا اقدام به مطالعاتی برای تولید این رادیو داروها شده است و تاكنون حداقل 15 نوع رادیو دارو از سوی پژوهشگران سازمان انرژی اتمی توليد شده كه این رادیو داروها دارای طول عمرهای مختلف است. وي با تاكيد بر اينكه راديو داروهاي توليد شده برای تشخیص و درمان برخی از بیماری‌ها به کار برده می‎شوند، ادامه داد: برخی از رادیو داروها دارای عمر کمی در حدود 15 دقیقه هستند به این معنا که 15 دقیقه پس از تولید باید مصرف شود. این نوع رادیو داروها برای تشخیص برخی از بیماری‌ها وارد بدن ‌می‌شود و پس از مدتی از بین می‌روند و آثاری بر بدن ندارند. سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر ضرورت فاصله کم بیمارستان تا بیمار برای استفاده از رادیو داروها با عمر کوتاه، خاطر نشان کرد: از این رو در بسیاری از کشورها بیمارستان‌هایی تاسیس شده است که در کنار بیمارستان رادیو دارو تولید و بلافاصله پس از تولید از سوی بیمار مصرف می‌شود. کمالوندی از راه اندازی این نوع بیمارستان‌های تخصصی در کشور خبر داد و یادآور شد: در برنامه جدید سازمان انرژی اتمی قرار است نسبت به تاسیس بیمارستان هسته‌ای اقدام شود که امیدواریم ظرف چند ماه آینده کلنگ اولین بیمارستان هسته‌ای در کشور زده شود. با راه اندازی این بیمارستان تخصصی قادر خواهیم بود تا در محل بیمارستان رادیو داروهای با عمر کوتاه را تولید و به مصرف برسانیم. کمالوندی با بیان اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی پیگیری‌های لازم در این زمینه را انجام داده است، اضافه کرد: مذاکراتی با بخش خصوصی برای ایجاد این بیمارستان شده است که در صورت نهایی شدن این مذاکرات در سال آینده اقدام به احداث این بیمارستان می‌شود. سخنگوی سازمان انرژی اتمی، محل احداث این بیمارستان را در تهران عنوان و خاطر نشان کرد: در صورتی که این ایده نتایج خوبی داشته باشد می‌توانیم این نوع بیمارستان‌ها را در سایر استان‌ها دایر کنیم.

كشاورزی هسته‌ای در خدمت تامین مواد غذایی سالم با استفاده از فناوري هسته‌ای محققان قادر خواهند بود تا محصولاتي مقاوم به شوري و سرما و همچنين افزايش زمان ماندگاری محصولات كشاورزی را ارتقا دهند به گونه‌ای كه محققان کشور با استفاده از فناوری هسته‌ای موفق به تولید ارقام اصلاح شده گونه‌های گیاهی چون گندم مقاوم به خوابیدگی در مناطق شور چون گرمسار، ورامین، طبس، یزد، قم و اشتهارد، جو اصلاح شده متحمل به سرما برای کشت در مناطق سرد، پنبه اصلاح شده دارای مقاومت نسبی به بیماری قارچی و "رتیسیلیوز" و بهبود خواص کیفی، ایجاد تیپ‌های مختلف زودرس و بی دانه نارنگی شدند. تاثیر شدت‌های پرتو دهی گاما در زمان‌های مختلف پس از برداشت در انبارهای توده‌ای پیاز، افزایش زمان نگهداری سیب و سیر با استفاده از روش پرتو دهی و ارزیابی کمی و کیفی موتانت‌های زودرس از دیگر موفقیت‌های کشور در زمینه کشاورزی هسته‌ای به شمار می‌رود. کمالوندی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مزایای استفاده از روش‌های کشاورزی هسته‌ای خاطر نشان کرد: با استفاد از این فناوری موفق به تولید گندم و جو مقاوم به سرما و شوری شدیم.

اجرای پروژه کلان در جهت رفع نیازهای پزشکی کشور طراحی و ساخت سیکلوترون با توان 10 میلیون الکترون ولت پروژه کلانی است که با تصویب آن در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری محققان کره جنوبی در حال اجرا است. توان این شتاب دهنده 10 میلیون الکترون ولت (EMU) است و برای تولید رادیو داروهای PET به کار برده می‌شود. رادیو داروهای PET ، تصویربرداری به روش همزمانی است به این صورت که با استفاده از این رادیو داروها تصویربرداری دینامیک از بیمار صورت می‌گیرد و اطلاعات بسیار مهمی از بیمار ارائه می‌دهد. در صورتی که بیمار در کما باشد این دستگاه قادر است تشخیص دهد که بیمار در کما ناراحت یا شاد است. منبع مولد این دستگاه در دانشگاه صنعتی شریف در حال اجرا است و از آنجایی که دانشگاه تهران به تازگی به این طرح پیوسته است از این رو مقرر شد تا طراحی و ساخت چشمه یونی این دستگاه به این دانشگاه واگذار شود. کشور به این شتاب دهنده 50 دستگاه است که در حال حاضر 2 دستگاه از این نوع در کشور در کرج و بیمارستان مسیح دانشوری وجود دارد که این محققان امیدوارند با تامین اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان بتوانند نیازهای کشور را در این زمینه برآورده کنند.
قرار گرفتن ایران در میان کشورهای تولید کننده سوخت پاک از طریق گداخت هسته‌ای

همجوشی (گداخت) هسته‌ای یا فیوژن فرآیندی عکس عمل شکافت هسته‌ای است. در فرآیند همجوشی هسته‌ای هسته‌های سبک مانند هیدروژن، دوتریوم و تریتیوم با یکدیگر همجوشی داده شده و هسته‌های سنگین‌تر قادر به تولید انرژی هستند. دکتر محمود قرآن نویس- رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه ایران در منطقه خاورمیانه تنها مرکزی است که در حوزه گداخت هسته‌ای فعال است، خاطر نشان کرد: ایران در خاورمیانه تنها کشوری است که در پروژه ایتر در زمینه گداخت هسته‌ای فعالیت دارد. رآکتور گداخت هسته‌ای ایتر (International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER یکی از پروژه های پر هزینه جهان است که قرار است با استفاده از همجوشی هسته ای انرژی پاک دریافت شود. وی با اشاره به نقشه منتشر شده یادآور شد: ایران در خاورمیانه تنها کشوری است که در پروژه ایتر همکاری دارد و فعالیت هایی در زمینه گداخت هسته ای دارد.




نقشه کشورهایی که در پروژه ایتر (طراحی نیروگاه گداخت هسته‌ای) مشارکت دارند

بر اساس نقشه فوق نقاط نارنجی رنگ کشورهایی هستند که در زمینه گداخت هسته‌ای و تولید انرژی پاک فعالیت دارند و ایران در میان کشورهای خاور میانه تنها کشوری است که در این زمینه فعال است
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آمار بگیرید 70 درصد وقت تلویزیون شده یارانه
ولی از هسته ای حرفی زده نشده فقط در مورد جلسه اشتون و ظریف یه خبر کوتاهی رو گفتن
سلام..............خدایی نکرده صدا و سیما فراموش کار شده باشه .....ما که نباید فراموش کنیم .....
 

***آرامش***

اخراجی موقت
سلام..............خدایی نکرده صدا و سیما فراموش کار شده باشه .....ما که نباید فراموش کنیم .....
اونا که براموش نمیکنن ما هم فراموش نمیکنن ولی دو تا مسئله هست :
1- مسئله پول از همه چیز مهمتره (پس دولت برای گرفتن پول یارانه ها هر کاری میکنه!!)
2- با تعهد بر عدم غنی سازی هسته ای 20 درصد الان بحث بر سر غنی سازی 5 درصد هست که منتظر ظریف هستن که چی میگه بعد میگن هسته ای باید باشه یا نه !!!
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
اونا که براموش نمیکنن ما هم فراموش نمیکنن ولی دو تا مسئله هست :
1- مسئله پول از همه چیز مهمتره (پس دولت برای گرفتن پول یارانه ها هر کاری میکنه!!)
2- با تعهد بر عدم غنی سازی هسته ای 20 درصد الان بحث بر سر غنی سازی 5 درصد هست که منتظر ظریف هستن که چی میگه بعد میگن هسته ای باید باشه یا نه !!!
اگر کسی هم فراموش کند ...رهبری و ملت فراموش نمیکنن ....

ارجاعتان میدهم به سخنان رهبری که در 20 فروردین امسال در جمع دانشمندان هسته ای مطرح کردند

www.1-20.ir
 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
میان برنامه با موضوع انرژی هسته ای به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای

http://www.radiomaaref.ir/mianbarnameha/album7.html
...........................

20 فروردین سال 1385، خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز در رسانه های ایران و جهان اعلام شد.
در پی این خبر، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان، روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.
فناوری هسته ای دربرگیرنده بسیاری از علوم مهندسی و پایه است و در حال حاضر، منحصراً در اختیار تعداد کمی از کشورهای جهان است. اهمیت کسب این فناوری موجب جهش علمی در همه زمینه های علمی و صنعتی در کشورمان شده است؛ جهشی که البته در آینده به امید خداوند بیش از پیش آن را مشاهده خواهیم کرد.
بی تردید 20 فروردین، یادآور روز ملی فناوری هسته ای و اعلام بومی شدن دانش هسته ای در ایران اسلامی و مجهز شدن سرزمین ایران به انرژی هسته ای و در واقع روز بزرگ تحقق شعار «ما می توانیم» است.
اکنون ایران اسلامی، به جمع اعضای کم شمار باشگاه کشورهای اتمی پیوسته و تاریخ برای همیشه، این افتخار بزرگ ر به همراه خواهد داشت.

شکی نیست که اگر کشور ما امروز از فناوری هسته ای چشم پوشی کند، در آینده که فرآیندهای هسته ای حرف اصلی تأمین انرژی جهان را خواهد زد، فرسنگ ها از دانش نوین و تأمین انرژی در عرصه جهانی فاصله خواهد گرفت و از آنجا که در سال های اخیر، مصرف سوخت در کشور ما به بیش از سه برابر افزایش یافته است، پیش بینی شده که در ظرف 30 تا 40 سال آینده اگر واردکننده نفت نباشیم، صادرکننده آن نیز نخواهیم بود.

به این ترتیب اگر کشور ما امروز از انرژی هسته ای بهره مند نشود، فردا نخواهد توانست انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند و هر کشوری که نتواند انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند، کشوری شکست خورده خواهد بود که استقلال و عزت دینی و ملی خود را به پای کشورهای پیشرفته مولد انرژی قربانی خواهد کرد. براین اساس، دستیابی به انرژی هسته ای برای کشور ما امری حیاتی است و همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند ما از انرژی هسته ای دست نخواهیم کشید؛ چرا که پیشرفت کشور در همه زمینه های علمی، یک حلقه به هم پیوسیته است و در آینده، دانش هسته ای کانون توسعه علمی و پیشرفت شگرف کشورها را رقم خواهد زد و ما نباید از کاروان حرکت علمی جهان عقب بمانیم.
اما دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را بکار گرفته اند تا کاروان علمی ایران را که با حرکت پرشتاب در حال حرکت است متوقف کنند و ترور دانشمندان هسته ای ما گوشه ای از این کینه توزی هاست.

مردم فراموش نخواهند کرد که گروهک‌های تروریستی چگونه و با چه نیاتی دانشمندان هسته ایمان را نشانه رفتند به طوری‌که تاکنون 5 دانشمند هسته‌ای ترور شده‌اند که طی آن چهار دانشمند به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

در جدول زیر ترور دانشمندان کشور در دو سال اخیر آمده است:


مشخصات فرد ترور شده​
تاریخ، ساعت و محل ترور
نحوه ترور​
سوابق تحصیلی و علمی​
سوابق کاری​
مسئول ترور​
دکتر مسعود علیمحمدی
1388/10/22
ساعت 7:05 صبح خیابان قیطریه روبروی منزل​
بمبگذاری در خودرو​
فارغ التحصیل دکترا از دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک نظری
ارائه بیش از 80 مقاله به مجلات معتبر علمی دنیا​
استاد برجسته فیزیک ایران، نماینده ایران در سزامی​
"مجید جمالی فش" وابسته به موساد​
دکتر مجید شهریاری
1389/9/8
ساعت 7 تا 8 صبح محدوده بلوار ارتش​
بمبگذاری در خودرو​
فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر
دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف
دکترای علوم و تکنولوژی هسته‌ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر​
عضو هئیت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر ، نویسنده چهار کتاب و چندین مقاله بین المللی در زمینه مهندسی هسته‌ای
استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی
محقق جمهوری اسلامی ایران در سزامی​
در دست پیگیری​
فریدون عباسی دوانی
1389/9/8
بین ساعت 7 و هشت صبح
ولنجک روبروی دانشگاه شهید بهشتی​
بمبگذاری در خودرو​

استاد برجسته فیزیک هسته‌ای معاون رئیس جمهور سابق و
رئیس سازمان انرژی اتمی سابق
هنوز مشخص نشده است اما ترور ناموفق بود​
داریوش رضایی نژاد
1390/5/1
ساعت 12 ظهر
مقابل دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر​
شلیک گلوله​
دانشجوی مقطع دکترای حرفه ای در رشته برق گرایش قدرت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی​
جوان نخبه از آبدانان ایلام​
هفته نامه آلمانی اشپیگال موساد را عامل ترور معرفی کرد​
شهید مصطفی احمدی روشن
1390/10/21
ساعت 8:20 صبح میدان کتابی، خیایان گل نبی​
انفجار بمب مغناطیسی​
فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف​
معاون بازرگانی سایت هسته ای نطنز​
هنوز مشخص نشده است​


به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهادت این دانشمندان برجسته در راه آرمانهای بلند و الهی، به كشور، انقلاب اسلامی، ملت ایران و محیط علمی آبرو بخشید و آنان با این شهادت، به بالاترین رتبه از ارزشهای معنوی دست یافتند.

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای تصریح کردند: راه معنوی و علمی آنان را ادامه دهید و چراغ پرفروغی برای ارشاد و راهنمایی جوانان این سرزمین باشید.( بیانات در منزل شهیدان دكتر شهریاری و دكتر علی‌محمدی؛ 1389/11/4 )
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
هیچ توافقی را امضا نمی‌کنیم مگر اینکه تمام تحریم‌ها همان روز لغو شود/ تفاهم هسته‌ای اولین گام درمسیر تعامل سازنده با جهان است

هیچ توافقی را امضا نمی‌کنیم مگر اینکه تمام تحریم‌ها همان روز لغو شود/ تفاهم هسته‌ای اولین گام درمسیر تعامل سازنده با جهان است

سایت انتخاب:حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز در مراسم جشن روز فناوری هسته ای با اشاره به اینکه منطق و اعتدال ایران در مذاکرات اخیر بر افراط گرایی پیروز شد گفت: ایران هیچ توافقی را امضا نمی کند مگر اینکه تمام تحریمهای اقتصادی در همان روز ، لغو شوند.


رییس جمهوری تفاهم هسته ای را اولین گام در مسیر تعامل سازنده با جهان دانست و با تاکید بر اینکه این تفاهم به نفع همگان است ، گفت: ایران دست دوستی خود را به سمت همه کشورهایی که می خواهند در چارچوب احترام و منافع مشترک کار کنند ، دراز می کند .
دکتر روحانی با اشاره به اینکه هر جایی که ملت ایران اراده کرد کاری انجام دهد ، موافقت و یا مخالفت قدرتهای دنیا ، تاثیری در تحقق این اراده نداشت، افزود: ما در عین حال دنبال شکست و باخت کسی در مذاکرات هسته ای نیستیم، ما دنبال احقاق حقوق خود و دنبال مذاکرات برد – برد به نفع منطقه و جهان هستیم .

رییس جمهوری اظهارداشت: اگر دنبال این باشید که ملت ایران را از توسعه و اقتدار ملی بازدارید، تا ابد نخواهید توانست . ملت ایران در مسیر توسعه علمی راه خود را ادامه می دهد و ما از فناوری صلح آمیز هسته ای دست برنمی داریم.

روحانی با اشاره به اینکه ملت ما ایستادگی و مقاومت کرده ، گفت: امروز روزی است که دانشمندان هسته ای ایران یعنی اقتدار علمی و سرداران بزرگ خط دیپلماسی ما یعنی اقتدار سیاسی ، در کنار هم قرار گرفته اند و اقتدار بزرگ ملی ما را آفریده اند.

رییس جمهوری اظهارداشت: امروز به جهانیان می گوییم مسیر اعتدال ، منطق مذاکره ، صلح ، آرامش ، کرامت انسانها و ثبات منطقه بر افراطی گری ، منطق زور و خشونت و تحریم غلبه کرد و پیروز شد.

روحانی با تاکید بر اینکه دنیا امروز مسیر تکریم ملت را شروع کرده و مسیر تحریم ، فشار و تهدید را قدم به قدم درحال کنار گذاشتن است، تصریح کرد: ما هیچگاه نمی خواهیم در این مذاکرات کسی را شکست دهیم.

رییس جمهوری با تقدیر از تلاش‌های دانشمندان و متخصصین هسته‌ای و تیم‌مذاکره‌کننده کشورمان، گفت: ملت ایران و دانشمندان کشورمان، از ابتدا مسیر عزت و اقتدار را انتخاب کردند و این مسیر را با قوت ادامه داده و ادامه خواهند داد.

روحانی خاطر نشان کرد: اگر زمانی که به دنیا اعلام کردیم که به سوخت و فناوری غنی‌سازی نیاز داریم، این فناوری را در اختیار ما قرار می‌دادند شاید هیچگاه بحث‌های امروز پیش نمی‌آمد منتها آنها چنین مطرح کردند که نه تنها این فناوری را نمی‌دهند، بلکه نخواهند گذاشت ملت ایران به غنی‌سازی برسد و این حرفی بود که ملت ما زیر بار آن نرفت.

رییس جمهوری اضافه کرد: اگر امروز هم قدرتهای جهانی در هر نوع فناوری برای توسعه بخواهند بر خلاف مقررات بین‌المللی با منطق زور در برابر ملت ایران قرار بگیرند، تردید ندارم که در برابر اراده ملت ایران شکست خواهند خورد. همانطوری که در دوران دفاع مقدس ، تمامی قدرت‌ها در کنار صدام و صدامیان قرار گرفتند و در برابر ایستادگی، ایمان و اراده ملت ایران شکست خوردند.

رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: ملت ایران در دوران جنگ تحمیلی نه در برابر رژیم بعث عراق بلکه در برابر تمام حامیان آن در شرق و غرب عالم پیروز شد و اجازه نداد که حتی یک میلیمتر از خاک کشورش در اشغال بماند.

روحانی با بیان اینکه تعدادی زورگو و زورمند در دنیا در برابر فناوری صلح‌آمیز هسته‌ ایران قرار گرفتند، اظهار داشت: اکثریت قاطع کشورهای جهان با فکر و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همراه بوده و در مجامع مختلف به آن اذعان کردند اما یک تعداد زورمند که تصور می‌کنند منطق زور آنها در دنیا حاکم است، ‌تلاش داشتند تا ملت ایران را در برابر خواست و اراده خود تسلیم کنند.

رییس جمهوری با اشاره به دستاوردهای بزرگ مذاکرات هسته‌ای کشورمان، گفت: آنچه در این مذاکرات به دست آمد این نیست که بیانیه‌ای منتشر شده باشد، بلکه آنچه در طول حدود ۱۶ ماه گذشته با تلاش پیگیر به دست آمده است، همان است که رییس‌ جمهور آمریکا به آن اذعان کرد و آن اینکه به این نتیجه رسیده‌اند که ملت ایران در برابر زور، فشار و تحریم، تسلیم نمی‌شود.

روحانی تصریح کرد: پیروزی بزرگ ما آن است که بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیا یعنی آمریکا و رییس‌ جمهور این کشور این واقعیت را مورد اذعان قرار می‌دهد و این به معنای پیروزی ملت ایران در مسیر خود است.

روحانی اضافه کرد: رییس‌ جمهور آمریکا اعتراف کرد که ماهیت نظام ایران که نظام مردم‌سالاری دینی است قابل تغییر نیست و امروز ایران به عنوان کشور تأثیرگذار در منطقه شناخته می‌شود. این نکته نشان می‌دهد که اگر ملتی ایستادگی و مقاومت بکند، پیروز خواهد بود.

رییس جمهوری با اشاره به ایستادگی و مقاومت ملت ایران در ۱۴ سال گذشته یعنی از سال ۸۱ تا ۹۴، گفت: امروز به اعتقاد من روزی است که دانمشندان هسته‌ای ما یعنی اقتدار ملی و سرداران بزرگ خط دیپلماسی یعنی اقتدار سیاسی در کنار هم قرار گرفته و این دو اقتدار، اقتدار بزرگ ملی ما را خلق کرده است.

روحانی خطاب به جهانیان تصریح کرد: جهانیان بدانند که مسیر اعتدال، منطق، مذاکره، صلح، آرامش، کرامت انسان‌ها و ثبات منطقه بر افراطی‌گری و منطق زور، خشونت و تحریم غلبه کرده و پیروز شده و این موضوعی است که به روشنی قابل مشاهده است.

رییس جمهوری تأکید کرد: در دنیایی قرار داریم که مذاکرات برد – باخت دوام ندارد و آنچه باقی خواهد ماند مذاکرات برد – برد است.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه ۱+۵ چنین مطرح می‌کند که در مذاکرات کاری خواهد کرد که ایران سلاح اتمی نسازد، اظهار داشت: ایران از ابتدا به دنبال سلاح اتمی نبوده، امروز هم نیست، فردا هم نخواهد بود.

رییس جمهوری اضافه کرد: اگر ملت ایران به دنبال سلاح کشتار جمعی بود، بی‌تردید ساخت سلاح شیمیایی که به مراتب آسان‌تر از سلاح اتمی است را دنبال می‌کرد در حالی که ما قربانی سلاح شیمیایی بودیم، اما مقابله به مثل نکردیم و به دنبال ساخت سلاح شیمیایی نرفتیم، بلکه در مقابل به معاهده منع تولید تسلیحات شیمیایی پیوستیم.

روحانی تصریح کرد: بالاترین دلیل ملت ایران برای عدم تولید سلاح‌های کشتار جمعی، فتوای رهبر معظم انقلاب است که رییس‌ جمهور آمریکا هم به این فتوا استناد می‌کند. این فتوا نشان می‌دهد که ملت ایران از لحاظ اعتقادی، دینی و مذهبی به دنبال اینگونه سلاح‌ها نیست.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر ۱+۵ به دنبال این بودند که ملت ایران را از اراده، توسعه و اقتدار ملی باز دارند امروز به وضوح مشاهده کردند که نتوانستند تا ابد هم نخواهند توانست این هدف خود را محقق سازند و ملت ایران در مسیر توسعه علمی، راه خود را با قوت ادامه خواهد داد.

روحانی گفت: مذاکره‌کنندگان توانمند ، شجاع و غیور ما در صدها جلسه صراحتاً اعلام کرده‌اند که از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دست بر نخواهیم داشت و غنی‌سازی در نطنز ادامه خواهد یافت و بیش از هزار سانتیریفیوژ در فردو مستقر بوده و باقی خواهد ماند و در اراک نیز یک رآکتور آب سنگین برای مصارف پزشکی خواهیم داشت و تحقیق و توسعه را مطابق اهداف ملی خود ادامه خواهیم داد.

رییس جمهوری تصریح کرد: هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق تحریم‌ها لغو شود.


دکتر روحانی گفت: دولت در مسیری که ملت ایران ترسیم کرده و در چارچوب رهنمودهای مقام معظم رهبری تلاش کرده و به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد و مدعی نیستیم که در این راه دولت پیروز میدان بوده و خواهد بود، بلکه بر این باور هستیم که اراده ملت ایران و رهبری انقلاب است که پیروز میدان بوده و پیروز خواهد بود.


رییس جمهوری اظهار داشت: دولت به عنوان خادم مردم و تیم مذاکره‌کننده به عنوان شخصیت‌هایی که خود را از طرف مردم مأمور می‌دانند، تلاش خود را برای تحقق حقوق ملت انجام داده و این را تا آخر ادامه خواهند داد و بی‌تردید ملت ایران قدردان خادمان و سربازان فداکار خود است.

روحانی با بیان اینکه دولت این مسیر را تا موفقیت نهایی ادامه خواهد داد، تصریح کرد: امروز در لوزان یک گام بسیار بزرگ به پیش برداشته شده و گام‌های بعدی هم برداشته خواهد شد.

رییس جمهوری افزود: امروز همه تیم مذاکره‌کننده و همه آنهایی که حمایت و پشتیبانی می‌کنند و همه کسانی که این مسیر را تا امروز هموار کردند از جمله مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و تمامی نیروها و دستگاه‌ها بویژه نیروهای مسلح که باعث اقتدار کشور هستند، منسجم و یکپارچه بوده و خواهیم بود.

روحانی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هسته‌ای و تجلیل از فداکاری آنان و تمام دانشمندان کشورمان، گفت: دستاوردهای کشورمان در عرصه پزشکی، صنعت و رشد توسعه کشور نشان می‌دهد که دانشمندان بزرگ کشورمان راه شهدا را با شجاعت و قدرت ادامه خواهند داد.


رییس جمهوری با اشاره به اقدامات غیرانسانی برخی از قدرت‌ها علیه ملت ایران، خطاب به آنان گفت: چرا دانشمندان ما را به شهادت رساندید و ملت ایران را مورد تحریم دارو و گندم قرار دادید و بر پول بانکی و گردش مالی این ملت محدودیت ایجاد کردید. شما با اینگونه اقدامات، کارهای غیرانسانی کردید و مسیرتان ناصحیح بود. چنین تصور می‌کردید با تحریم غیرقانونی و غلط می‌توانید ملت بزرگ ، تاریخ‌ساز و فرهنگ ساز ایران را تسلیم کنید در حالی که اشتباه بزرگی مرتکب شدید.


رییس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود کشورهای منطقه را به دوستی و برادری و احترام به حقوق ملت‌ها دعوت کرد و گفت: هیچ ملتی با بمباران تسلیم نمی‌شود، بیایید به حقوق ملت‌‌ها احترام بگذارید و کودکان بی‌گناه را نکشید. بدون تردید با بمباران، ملت بزرگی مانند ملت یمن تسلیم نخواهد شد.

روحانی گفت: بیایید همه به فکر پایان جنگ و آتش بس و کمک‌های نوع‌دوستانه به مردم مظلوم یمن باشیم و فضایی ایجاد کنیم تا یمنی با یمنی در کنار میز مذاکره برای آینده خود تصمیم بگیرند.

رییس جمهوری گفت: کشور یمن شاید از لحاظ نظامی ضعیف باشد اما از لحاظ اراده و ایمان قوی است . این راهی که می‌روید اشتباه است و بهتر است که برگردید،همین مسیر را در لبنان، سوریه و عراق امتحان کردید و فهمیدید که اشتباه است و بدون تردید به زودی خواهید فهمید که در یمن هم اشتباه کردید.

روحانی گفت: بهتر است در مسیر دوستی، برادری و برقراری صلح و ثبات در منطقه قرار بگیرید و بدانید که خشونت، افراط‌ گرایی، آدم‌کشی و تروریسم راه ناصحیحی است. هر کس به کمک تروریست‌ها برود در پایان خودش ضرر کرده است.

رییس جمهوری متجاوزان را به عبرت از سرنوشت صدام فرا خواند و گفت: اگر بمباران شیمیایی و تجاوز جواب می‌داد، بدون شک صدام جواب می‌گرفت. لذا نباید مسیر ناصحیح را ادامه داد.

روحانی گفت: همه ملت‌های منطقه را به دوستی، برادری و صلح و امنیت دعوت می‌کنم و از همه می‌خواهم دست از تجاوز برداشته و آتش‌بس در منطقه برقرار کرده و در یمن نیزبا ملت یمن برادری کنند.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه آینده در دست مردم یمن خواهد بود، گفت: کسی خارج از منطقه ادعای دلسوزی، منطقه را نداشته باشد،‌ اگر واقعاً دلسوز منطقه هستند چرا متجاوزان را تشویق می‌کنند در حالی که مردم منطقه اعم از شیعه و سنی و پیروان مذاهب و اقوام مختلف قرن‌ها در کنار یکدیگر برادرانه و دوستانه زندگی می‌کردند و شما آمدید، همه را علیه یکدیگر تحریک کردید، در حالی که اگر به دنبال منافع خود نیز هستید این راه، اشتباه است و بیایید مسیر اعتدال و تعامل سازنده را در پیش بگیرید و به ملت‌ها احترام بگذارید و بدانید که سرنوشت ملت‌ها در اختیار خودشان خواهد بود.


[h=3]ما توافقی را امضا می‌کنیم که در همان روز تمام تحریم‌ها لغو شود[/h]
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیام رییس مرکز پژوهش‌های مجلس به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای

پیام رییس مرکز پژوهش‌های مجلس به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای

کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پیامی روز ملی فناوری هسته‌ای را به عموم ملت ایران به ویژه دانشمندان و متخصصان صنعت هسته‌ای، تبریک گفت.

متن کامل پیام نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس به شرح زیر است:
20 فروردین ماه و نامگذاری آن به نام روز ملی فناوری هسته‌ای یادآور، تحقق تلاش‌ها، ممارست و ایستادگی جوانان و متخصصان مجرب و ملت بزرگواری است که مصرانه در برابر زیاده‌خواهی‌ها غرب، بر حق مسلم خویش مبنی‌بر دراختیار داشتن دانش صلح‌آمیز هسته‌ای تاکید ورزیده‌اند و با اتکا به دانش و علم ایرانی، چرخه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را در کشور بومی‌سازی کرده‌اند.
بی‌تردید در مسیر دستیابی به دانش صلح‌آمیز هسته‌ای، روحیه خودباوری و صرف فعل خواستن مسیر دستیابی به این توانمندی ارزشمند بدون اتکا به کشورهای بیگانه و غرب و با حفظ استقلال را همواره ساخته است و بار دیگر افتخارآفرینی ایران اسلامی در پهنه گیتی را رقم زده‌است.
در چنین روز افتخارآمیزی و همزمان با سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی سید شهیدان اهل قلم، یادی از شهدای گرانقدر هسته‌ای روایت فاتحانه‌ای از ایستادگی و پایمردی متخصصان و دانشمندانی است که با خون خویش نهال پیشرفت و توسعه ایران اسلامی را بارور ساختند.
بی‌تردید در مسیر مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 تا حصول توافق نهایی، حفظ دستاوردهای هسته‌ای، منافع و عزت ملی براساس دستورات و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی همچون گذشته به عنوان اولویت اصلی در دستور کار تیم مذاکره کننده قرار خواهد گرفت.
اینجانب با تبریک فرارسیدن 20 فروردین ماه روز ملی فناوری هسته‌ای به تمامی توفیق روزافزون و حرکت در مسیر پیشرفت علمی تمامی دانشمندان و متخصصان جمهوری اسلامی ایران در سایه توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و تحت زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی را از درگاه ایزدمنان خواستارم.

http://www.icana.ir/Fa/News/274851
 

Similar threads

بالا