محمد فرزانه
عضو جدید
بچه ها تو مسابقات robocup 2008 که تو قزوين برگزار ميشد . اگه اومده باشيد . بچه های تيم آلمان يه ربات آوردن و همين ازش پرده برداری کردن جايزه رو بردن . اينقدر اين ربات پيش رفته بود . ( راحت بگم کف استادای دانشگاه ما بريده بود . )
من با يکي از طراح هاش صحبت کردم و چند تا سوال ازش کردم که جوابش خيلي روم اثر گذاشت و اصلا دگرگونم کرد سوالم اين بود ؟
از چه پروسسوری برای ربات استفاده کردی ؟؟؟
ميدونيد چي جواب داد - گفت ARM ( من ميدونستم ARM چيه و زياد تعجب نکردم ) بعد اون از من سوال کرد گفت شما چي استفاده کريد . منم محکم گفتم AVR چنان به من خنديد که از خجالت آب شدم . گفت برای همينه که ايرانی جماعت هيچ وقت هيچی نميشه . اصلا ميگه AVR هم جواب ميده .
حالا شما ميگيد 8051 ( من پيشنهاد ميکنم اصلا از اين شروع نکنيد ، چون ياد بگيريد ديگه نميتونيد چيزای سنگين تر رو ياد بگيريد . از بس اين آبکی هستش و هيچ وقت هم بدردتون نميخوره مگر تو بچه بازی های دانشگاه )
يه پيشنهاد ديگه اگه ميخواهيد تو ايران کار درست و حسابی گير بياريد 3 تا چيز رو ياد بگيريد
1- LABVIEW
2 - ARM
3 - DSP
بقيه چيزا رو بريز بيرون .
مثلا همين PLC - چقدر بايد پول DEVICE رو بديد ( حدود چند صد هزار تومن ) اونوقت ايرانی جماعت ( 90% به بالا ) جز با SIEMENS با PLC ديگری بلد نيستن کار کنن . آلمانی ها هم خدا رو شکر علم مفت نميدن و تمام نرم افزارهاي کرک شده شون يا کار نميکنه يا هزار تا مشکل داره که اگه بخوای تو صنعت به کار ببری ريسک بالايي ميخواد برای همين بايد دوباره چند صد هزار تومن پل بدی سی دی شو بخری که اونم بعد از يک سال ديگه کار نميکنه يا جواب گوی نياز نيست و بايد پول بدی ورژن بالاترش رو بخری .
حالا با يک ميکرو کنترلر و حدود ( 30 ، 40 هزار تومن خودت ميتونی يک PLC بسازی )
يه نکته ديگه که شايد تا حالا نمي دونستی اينه که قطب پردازشی PLC های زيمنس ميکروی 8051 هست .
متاسفانه همو نطور که شما میگید ما با علم روز دنیا هماهنگ نیستیم و از این بدتر دانشجوهامون با نیاز علمی و عملی صنایع وبازار
من میگم حالا که از اولی خیلی عقبیم ، از نیاز بازار خودمون غافل نشیم
یکی از دوستان تعریف میکرد که چند وقت پیش یه پروژه کنترل سیستم های یه کارخونه کوچیکو گرفته بودن و با plc کار کرده بودن
صاحب کارخونه باور نمیکرد اون همه عظمت تو یه جعبه کوچیک خلاصه شده باشه و قبو ل نکرده بود
و درخواست داده بود همون سیستم قبلی پیاده بشه
با توجه به جملات آخرتون حالا آخرش شما 8051 را تایید میکنید یا نه؟
من تسلط به 8051و ادامه کار با اونو پیشنهاد نمیکنم ،من آشنایی با اونو تاکید میکنم
خودم با ای وی ار و 8051 کار کردم ، ولی اگه 8051 نمیخوندم مل یه آدم دستو پا بسته با ای وی آر کار میکردم ، ولی الان میدونم تو میکرو چه خبره ،همین
راستیتش من الان سال دومم و هم دوست دارم به عنوان یه مهندس برق تو دنیا بروز باشم و هم اینکه حواسم به بازار باشه چون فردا می خام نون شبمو دربیارم
حال به نظر شما میشه این دوتا رو همزمان برد جلو و یا اصلاسوال من اشتباهه و من دید درستی ندارم؟
جوابتون برام مهمه
موفق باشین