بهترین راهکارها برای درمان جای سوختگی

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
درمان جای سوختگی
درمان جای سوختگی

درمان جای سوختگی​

بعضی مواقع، به صورت اتفاقی و ناخودآگاه پیش می‌آید که دچار سوختگی می‌شویم و قسمتی از بدن به دلیل حرارت زیادی که بر اثر تماس با آتش، آب جوش، سوختگی با لیزر، سوختگی با روغن و مواردی از این قبیل می‌بیند، آسیب می‌بیند که اگر به سریع به درمان آن نپردازیم ممکن است دچار عفونت شود. در این محتوا قصد داریم بهترین راهکارهای درمان جای سوختگی را با شما در میان بگذاریم با ما همراه باشید.

چگونه جای سوختگی بر روی پوست به وجود می‌آید؟​

زمانی که قسمتی از بدن بر اثر لمس کردن اجسام داغ، ریختن آب جوش و هر اتفاق دیگری از این قبیل دچار سوختگی می‌شود، سلول‌های پوست می‌میرند و بلافاصله پوست آسیب‌دیده اقدام به تولید کلاژن که یک نوع پروتئین برای رویش مجدد سلول‌‌های پوستی است می‌کند و از این طریق پوست‌های آسیب‌دیده را تعمیر می‌کند. مادامی که سوختگی پوست بهبود می‌یابد و ترمیم می‌شود به دلیل اینکه سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند، نواحی آسیب دیده تغییر رنگ می‌دهد، پوست آن ضخیم می‌شود و اسکار جای زخم بر روی آن به وجود می‌آید.
در بعضی موارد این اسکارها با گذشت زمان ترمیم می‌شوند و اثری از آنها بر روی بدن نمی‌ماند اما در بعضی موارد تاثیر شدیدی بر روی بدن دارند که به راحتی محو نمی‌شوند و لازم است برای از بین بردن جای سوختگی پوست، درمان‌های مناسبی بر روی آن انجام بگیرد و یا شاید لازم باشد برای درمان آن با دکتر جراح پلاستیک و مشاور پوست و مو مشورت کنید.

انواع سوختگی که ممکن است اثری از آن بر روی پوست بر جای بماند​

سوختگی‌هایی که بر روی پوست ایجاد می‌‌شود هر کدام دلیل خاصی دارند و عوامل مختلفی ممکن است بروز این عارضه شود که در اینجا به چند مورد اشاره خواهیم کرد:

سوختگی بر اثر حرارت آتش

این نوع سوختگی از بیشترین و خطرناک‌ترین نوع سوختگی‌ها است که افراد زیادی در طول سال به آن دچار می‌شوند. این عارضه باعث از بین رفتن بافت سلول‌های پوستی می‌شود و نسبت به انواع دیگر، بیشترین اسکار را بر روی پوست بر جای می‌گذارد.

سوختگی بر اثر تابش

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که فرد برای مدت زمان طولانی در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می‌گیرد. در مواردی نیز تشعشعات اشعه ایکس نیز باعث ایجاد این نوع سوختگی می‌شود. سوختگی تابشی معمولا رنگ پوست را تغییر می‌دهد و یا باعث ایجاد رنگدانه‌ها بر روی پوست می‌شود.

سوختگی شیمیایی

این نوع عارضه سوختگی، زمانی رخ می‌دهد که پوست فرد به صورت مستقیم با مواد شیمیایی مثل حلال‌ها، اسیدهای غلیظ و … تماس داشته باشد.

سوختگی الکتریکی

سوختگی الکتریکی بر اثر تماس پوست به صورت متناوب و یا مستقیم با جریان الکتریکی ایجاد می‌شود.
سوختگی الکتریکی
سوختگی الکتریکی

انواع سوختگی از نظر میزان شدت آن​

یکی از عوامل مهمی که در درمان جای سوختگی تاثیر دارد، میزان شدت آن است. بنابراین بعد از آشنایی با انواع سوختگی لازم است با انواع سوختگی از لحاظ میزان و شدت آن آشنا شوید.

نکته مهمی که باید بدانید این است که پوست از سه لایه اصلی تشکیل شده است که نوع سوختگی، بر اساس میزان آسیب این لایه‌ها درجه‌بندی می‌شود:
  • اپیدرم که همان لایه بیرونی پوست است
  • درم: لایه میانی پوست است که مویرگ‌هایی از خون، عده‌های عرق، فولیکول مو و همچنین انتهای غدد عصبی در این لایه قرار دارند.
  • لایه چربی زیرجلدی: عمیق‌ترین بافت پوست است
طبق لایه‌بندی پوست که در بالا به آنها اشاره کردیم، چند نوع سوختگی داریم که از لحاظ شدت و علائم سوختگی با هم متفاوت هستند:

سوختگی اپیدرم

این عارضه فقط بخش سطحی پوست را در بر می‌گیرد که باعث قرمزی و تورم کمی بر روی پوست می‌شود و جای زخم سوختگی بر روی پوست بر جای نمی‌گذارد.

سوختگی درم

این سوختگی، بخش بیرونی و لایه درم پوست را در بر می‌گیرد، باعث قرمزی و درد پوست می‌شود و در مواردی نیز تاول‌هایی بر روی پوست ایجاد می‌شود.

سوختگی عمیق پوستی

این عارضه نسبت به دو نوع قبلی وخامت بیشتری دارد، پوست قرمز، خشک و یا مرطوب می‌شود، در موارد زیادی باعث تاول می‌شود.ممکن است بسیار دردناک و یا بدون هیچ‌گونه دردی باشد.

سوختگی کامل

سوختگی کامل پوست، زمانی است که هر سه لایه پوستی آسیب می‌بینند، در بیشتر موارد پوست دردناک می‌شود و بافت‌هایآن از بین می‌رود. این نوع سوختگی بیشتر جای اسکار آن می‌ماند.

چطور جای زخم سوختگی را از پوست پاک کنیم​

وقتی که پوست دچار عارضه سوختگی می‌شود، معمولا آثار زخم بر روی پوست می‌ماند که ممکن است از بین بردن آن دردسر زیاد داشته باشد بنابراین لازم است نکاتی را به خوبی رعایت کنید که بتوانید به درمان خانگی جای سوختگی بپردازید.
  • برای درمان جای زخم سوختگی، با کرم‌های مرطوب‌کننده آن را ماساژ دهید تا گردش خون در قسمت آسیب‌دیده پوست به خوبی صورت بگیرد و به این ترتیب کلاژن سازی پوست به خوبی انجام گیرد و پوست به مرور زمان مسطح و یک‌دست شود.
  • از کرم ضد آفتاب بر روی محل اسکار استفاده کنید تا پوست در اثر تابش مستقیم دچار آفتاب سوختگی نشود.
  • برای درمان و از بین بردن و درمان جای سوختگی با پماد، لیزر، تزریق و لایه برداری زخم حتما با پزشک متخصص و مشاوره پوست و مو، مشورت کنید تا بهترین دارو و درمان را برای شما تجویز کنند.
  • غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی روی و ویتامین C مصرف کنید تا به درمان جای زخم و کلاژن‌سازی پوست کمک کنند.

درمان خانگی جای سوختگی​

اسکار سوختگی بر روی پوست برای همه افراد ناخوشایند است و حس بدی را در درون آنها به وجود می‌آورد. در این قسمت، روش‌هایی برای درمان و از بین بردن جای سوختگی با داروهای گیاهی، چگونگی درمان جای سوختگی پوست با طب سنتی و خلاص شدن از شر اسکارهای قدیمی سوختگی بر روی پوست به شما پیشنهاد می‌کنیم:
درمان خانگی جای سوختگی
درمان خانگی جای سوختگی

بهترین پماد برای از بین بردن جای سوختگی قدیمی

اگر بر روی پوست بدن خود جای زخم سوختگی دارید، مطمئنا تا به حال به این فکر کردید که بهترین پماد و بهترین کرم برای از بین بردن جای سوختگی کدام است که به کمک آن بتوانید سوختگی‌های قدیمی را از روی پوست برطرف کنید. چند نمونه از بهترین پمادها برای از بین بردن جای سوختگی روی پوست دست، پا، صورت و بدن عبارتند از:
پماد آلفا: از بهترین محصولات است که می‌توانید برای درمان جای سوختگی دست کودک از این پماد استفاده کنید.
پماد سیکازوم: این کرم از بهترین انتخاب‌ها برای از بین بردن جای سوختگی با لیزر محسوب می‌شود که حاوی سلول‌های بنیادی است و به سرعت اقدام به ترمیم بافت پوست و کمک به ترمیم سریع جای زخم ناشی از سوختگی می‌کند. برای درمان جای سوختگی صورت با روغن داغ و همچنین درمان جای سوختگی ناشی از لیزر
استفاده از پماد سیکازوم بسیار مناسب است.
پماد کالاندولا: برای درمان جای سوختگی دست کودک می‌توانید از پماد گیاهی کالاندولا استفاده کنید. این کرم، علاوه بر اینکه خاصیت ضد التهاب پوستی دارد، باعث تحریک ایجاد سلول‌های جدید و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده پوستی می‌شود، گردش خون را بهبود می‌بخشد و به سرعت جای سوختگی بر روی پوست را ترمیم می‌کند. این پماد برای از بین بردن جای سوختگی جدید و تازه بر روی پوست بسیار مناسب است.
پماد سولفادیازین: این پماد، رشد باکتری‌هایی که باعث ایجاد یک زخم باز می‌شوند را متوقف می‌کند و به این ترتیب از خطر رشد آنها در زخم جلوگیری می‌کند.

درمان جای سوختگی با عسل​

عسل یکی از بهترین محصولات برای درمان خانگی جای سوختگی به شمار می‌رود چرا که حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌بیوتیک‌ها است که از عفونت زخم سوختگی جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل داشتن PH متعادل، از ورود باکتری‌ها به داخل زخم جلوگیری می‌کند.

از بین بردن جای سوختگی با وازلین​

وازلین یک روغن ارگانیک است که از تصفیه نفت خام تولید می‌شود و به دلیل اینکه مانع از تبخیر رطوبت در زخم ناشی از سوختگی می‌شود، به سرعت به ترمیم پوست و بهبود جای زخم سوختگی کمک می‌کند. این محصول به دلیل رطوبت‌رسانی فوق‌العاده‌ای که دارد یک انتخاب مناسب برای درمان جای سوختگی با روغن است.

درمان‌های پزشکی برای رفع جای زخم سوختگی​

در اکثر اوقات، اسکار به جا مانده از جای زخم سوختگی، به مرور زمان و با استفاده از درمان‌های سنتی . گیاهان دارویی، محو می‌شود و از بین می‌رود. اما در بعضی موارد، جای زخم، به دلیل رشد بیش از حد بافت سلولی پوست، از بین نمی‌روند و لازم است برای درمان آن به دکتر جراح پلاستیک و یا پزشک متخصص پوست مراجعه کنید که معمولا به تجویز موارد زیر اقدام به رفع جای زخم می‌کنند:

از بین بردن جای سوختگی با لیزر​

درمان جای سوختگی به وسیله لیزر از رایج‌ترین روش‌ها است که توسط پزشک متخصص پوست انجام می‌گیرد. در این روش، اشعه‌های لیزر در لایه‌های زیرین پوست نفوذ می‌کند و باعث درمان سلول‌های پوستی در لایه‌های زیرین می‌شود و به این ترتیب بافت‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند و اسکار به جا مانده از سوختگی را به طور کامل محو می‌کند.
فواید درمان و از بین بردن جای سوختگی با لیزر این است که در مدت زمان کمی می‌توانید به نتیجه قطعی برسید . همچنین درمان راحت، آسان و با نتیجه مطلوبی دارد که درد و ناراحتی کمی دارد. لیزر درمانی برای درمان جای زخم سوختگی توسط سه نوع دستگاه لیزر اربیوم، لیزر فرکشنال و لیزر فراکسل صورت می‌گیرد.

درمان جای سوختگی تزریق فیلر و ژل​

وقتی که پوست دچار عارضه سوختگی می‌شود، فیبرهای جدیدی که در پوست کلاژن سازی می‌کنند، ممکن است این عملیات را به طور نامنظم انجام دهند و به این ترتیب جای زخم بر روی پوست می‌ماند. در بعضی مواقع، افراد برای ترمیم و از بین بردن جای زخم، اقدام به تزریق فیلر می‌کنند که باعث می‌شود کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، هیالورونیک اسید و همچنین سرشار از کلاژن است که باعث تنظیم طاهر پوست و جوانسازی آن می‌شود.
مزایای تزریق فیلر و یا ژل برای درمان جای زخم سوختگی این است که هیچ نیازی به دوره بهبودی ندارد، خطر آن بسیار کم است و جاهای خالی شده پوست را ترمیم می‌کند.

سوالات متداول در زمینه درمان جای سوختگی​

چه عواملی باعث التیام بهبودی سریع زخم سوختگی می‌شود؟

برای اینکه زخم ناشی از سوختگی، به سرعت بهبود یابد باید نکاتی را رعایت کنید:
  • مرتب زخم را شستشو دهید.
  • پانسمان آن را تمیز کنید.
  • به هیچ عنوان زخم را دستکاری نکنید.
  • از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کنید
  • قرص‌های مسکن مصرف کنید.
  • رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • چگونه می‌توان به راه‌حل‌ها و درمان‌های گیاهی و طب سنتی اطمینان کرد و اگر مصرف این داروها برای زخم مشکلی ایجاد کند چه کاری باید انجام داد؟


  • بهترین روش‌ها برای درمان جای سوختگی‌ جدید و قدیمی بر روی پوست چیست؟

جای زخم ناشی از سوختگی تازه، به سرعت از روی پوست محو می‌شود اگر:
  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری کنید.
  • رطوبت زخم را حفظ کنید.
  • آن را تمیز نگه دارید
  • از موادی مثل آبلیمو، عسل، روغن‌های گیاهی، وازلین، سیب زمینی، ماست و … در ماسک‌هایگیاهی بر روی زخم استفاده کنید.
برای درمان زخم‌های قدیمی نیز باید مدتی را صبور باشید و به طور مداوم از روش‌های درمانی مثل موارد زیر استفاده کنید:
  • ترکیب سرکه سیب و گلاب
  • حنا
  • ترکیب روغن زیتون و عسل
  • درمان از طریق لیزر
  • جراحی‌های سوختگی
  • و …
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا